Wie jarig is trakteert!

2019-10-01

Een versierde ruimte, mooi aangeklede mensen, en een goede sfeer: het is feest! Ook hapjes en drankjes en trakteren horen erbij. 

Maak met de ouder van het jarige kind afspraken over wat er wel en liever niet getrakteerd mag worden. Bekijk deze gezonde, creatieve en lekkere kindertraktaties om uit te delen tijdens een kinderfeestje of bij het kinderdagverblijf. Je kunt ze ook downloaden (pdf) en meegeven aan de ouders.

Hartige snacks zoals gevulde bladerdeegbakjes, kaasstengels of chips bevatten veel calorieën en verzadigd vet. Het is al snel te veel voor het jonge kind. En er zit veel zout in, wat vooral voor kleine kinderen veel sneller schadelijk is dan voor volwassenen. Ook in roomijs en schepijs zit vaak veel zout. Snoep, chocolade en taart bevatten meestal veel suiker. Dus geef niet te veel, maar geef het niet of maak een keuze"

Geef wat overblijft van de traktaties mee met de ouders, zodat zij zelf kunnen beslissen of zij dit 's avonds nog aan hun kind willen geven. Past de traktatie niet in jouw voedingsbeleid of dagprogramma, ook dan kan je aan het einde van de opvangdag de traktatie aan de ouders meegeven. Dan kunnen ouders zelf de beslissing nemen of en wanneer zij hun kind dit geven.

Online rekentool gastouderopvang

Bereken de kosten van de kinderopvang.

Naar de rekentool

Contactgegevens:

06 458 348 66
info@kroostopvang.nl

Waar wij kinderopvang bieden:

De Meern
Hillegom
Hoofddorp
Leiden
Leiderdorp
Leidsche Rijn
Lisse
Lisserbroek
Nieuw-Vennep
Noordwijk
Noordwijkerhout
Oegstgeest
Rijssenhout
Roelofarendsveen
Sassenheim
Vijfhuizen
Vleuten
Voorhout
Voorschoten
Warmond
Woerden

Kroostopvang werkt
samen met