Gezond opgroeien

Kroostopvang heeft aandacht voor gezond eten bij de gastouder en goed en lekker bewegen. Kim van Dommelen, gastouderbegeleider, is opgeleid als coach Gezonde Kinderopvang, zij geeft trainingen en begeleidt gastouders op dit gebied. Je kan hier lezen wat het programa Gezonde Kinderopvang inhoudt.

Daarnaast adviseren wij gastouders over wat wel en wat niet gezond eten is en hoe je goed en voldoende beweegt. Wij houden hierbij de richtlijnen van het Voedingscentrum aan.

Gezond eten en voldoende bewegen zijn één van de voorwaarden voor een kind om gezond op te groeien, daarnaast is veiligheid voor een kind ook van groot belang. De fysieke veiligheid waarborgen wij door het uitvoeren van de jaarlijkse risico-inventaris en -evaluatie. De gastouder heeft geen grote rol in het bieden van emotionele veiligheid. Zij creeërt een situatie waarin een kind zich gezien, gehoord en gerespecteerd voelt en dus veilig. Al deze componenten samen zorgen ervoor dat een kind zich kan ontwikkelen tot een mooi en gezond mens.