Het alternatief: een nanny

Toch liever jouw kinderen bij jou thuis laten opvangen, zodat je 's morgens de deur achter je dicht trekt, wetende dat de kinderen in hun eigen omgeving zijn, veilig toevertrouwd aan een professionele nanny?

Kinderopvang Thuis is het toonaangevende bureau voor opvang door nanny's  in de Haarlemmermeer, Duin- en Bollenstreek, Rijnland, het Groene Hart, Utrecht en Amersfoort en omgeving.

Regeling dienstverlening aan huis

De meeste nanny's werken als freelancer onder de regeling dienstverlening aan huis. De ouders/werkgevers hoeven geen werkgeverlasten af te dragen en de nanny heeft bij ziekte recht op maximaal 6 weken ziektegeld.

Dat biedt een gezin veel flexibiliteit maar heeft als nadeel voor de nanny dat zij geen vangnet heeft als zij niet meer kan werken.

In de grote steden en in woonplaatsen waar veel gezinnen gebruiken maken van kinderopvang aan huis, is het vinden van een goed opgeleide, gemotiveerde nanny - gastouder aan huis een pittige uitdaging. Je kan als familie nu eenmaal moeilijk 'concurreren' met je buren als het gaat om secundaire arbeidsvoorwaarden zoals leuke kinderen, gezellige buurt, fantastische werkgever, mooi kerstpakket e.d.

Je kan als ouder wél overwegen om een nanny betere arbeidsvoorwaarden te geven. Dit kan door een nanny een loondienstverband aan te bieden.

Voor een samenwerkingsverband ouder - nanny dat voor haar vergelijkbaar is met werken in kinderdagverblijf/BSO, zal een nanny sneller en makkelijker de overstap maken. Zij heeft dan immers een arbeidspositie die haar bekend is, met doorbetaling bij ziekte en vakantie, een vangnet bij werkloosheid en misschien ook wel een stukje pensioenopbouw.

Gezinnen in Amsterdam, Den Haag, Heemstede, Bloemendaal, Haarlem of Wassenaar die hiervoor openstaan, maken een grotere kans om binnen een redelijke termijn een passende nanny te vinden.

Voor ouders die samenwerken met een nanny in loondienst verzorgt Kinderopvang Thuis alles dat te maken heeft met de Wet kinderopvang zodat ook deze ouders recht hebben op kinderopvangtoeslag voor de uren kinderopvang.  

Voor het voeren van de salarisadministratie werkt Kinderopvang Thuis samen met onze zuster-organisatie Kas & Kroost. Je vindt hier meer informatie. Kas & Kroost adviseert ook over zaken als ziekteverzuimverzekering e.d. Wil je meer weten of een persoonlijke berekening aanvragen? Neem contact op met Carlien Langelaan info@kasenkroost.nl