Werken als gastouder bij Kroostopvang

Je vindt kinderen leuk en interessant.  Je wil graag zelf voor je eigen kind of kinderen zorgen en niet buitenhuis werken, maar wel een eigen inkomen verdienen. 

Word dan gastouder!

Ik wil mij direct aanmelden als gastouder | Vraag een persoonlijk gesprek aan met een gastouderbegeleider

Wat ga je doen? 

Jij bent als gastouder verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding, ontwikkeling en verzorging van kinderen in jouw eigen woning. Je mag maximaal 6 kinderen opvangen, inclusief jouw eigen kinderen. 

Bij Kroostopvang staan proberen, leren en doen centraal. Wij zijn van mening dat jij als gastouder enorm veel kan bijdragen aan de ontwikkeling van talenten en kwaliteiten van kinderen doordat je elk moment van de dag, elke activiteit, groot of klein, kan aangrijpen als leermoment. Je geeft zelf invulling aan jouw dagindeling in jouw eigen kinderopvang.

Ontwikkeling van talenten van de kinderen die je opvangt, en ontwikkeling van jouw eigen talenten. Jij staat als gastouder open voor andere inzichten en je weet waar jij je werkplezier en enthousiasme uit put.


Waar ga je werken?

Als gastouder werk je in jouw eigen huis.  Jij bent verantwoordelijk voor alles rondom de kinderen en jouw huis, dat de opvanglocatie is. Kroostopvang zoekt voor jou ouders die bij jou passen en kinderen die bij jouw (gast)kinderen passen. Heb jij een voorkeur voor jonge schoolkinderen, of juist voor baby's of peuters? Geef je voorkeur aan ons door zodat wij bij het matchen rekening kunnen houden met jouw wensen. 

Hoe word je gastouder?

Je kunt gastouder worden als je voldoet aan een aantal eisen.

1. Je moet een geschikt diploma hebben;
2. Jij en jouw meerderjarige huisgenoten moeten een Verklaring Omtrent Gedrag hebben en ingeschreven worden in het Personenregister Kinderopvang;
3. Je moet een geldig certificaat Eerste Hulp aan Kinderen hebben.

Heb je geen geschikt diploma om te mogen werken als gastouder, dan kan je snel een gastouderdiploma halen. Wij helpen je hierbij en kunnen ook de kosten voorschieten. Ook is het mogelijk dat Kroostopvang de opleidingskosten voor jou betaalt.

Opstartkosten

Heb je geen geschikt diploma, dan moet je eerst het gastouderdiploma halen. Je hebt een certificaat EHBO bij kinderen nodig, VOG's, inschrijkosten voor inschrijving in het Personenregister Kinderopvang. Er zijn gemeenten die leges hebben voor de opname als gastouder in het Landelijk Register Kinderopvang. Je kan zomaar 2000 euro kwijt zijn voor je nog maar 1 euro hebt verdiend.

Om deze financiële drempel voor jou lager te maken, kan Kroostopvang deze kosten voor jou voorschieten. Je kunt de opstartkosten in termijnen aan ons terugbetalen.

Maar, als jij de komende 3 jaar alleen kinderen via Kroostopvang opvangt, dan betalen wij graag deze opstartkosten voor jou!

Wat je kunt verdienen

Wat je verdient is afhankelijk van hoeveel dagen je gaat opvangen en hoeveel kinderen je kunt of wilt opvangen. 
Wanneer je 3 dagen per week, 3 kinderen per dag opvangt, is jouw netto inkomen zo'n € 1.800 per maand. Vang je meer dagen en/of meer kinderen op dan is jouw inkomen hoger.

Waarom werken bij Kroostopvang?

Kroostopvang stelt jou persoonlijk kinderen voor die bij jou passen

Je hebt jouw eigen gastouderbegeleider

Volledige begeleiding om geregistreerd gastouder te worden

Kroostopvang schoolt jou bij met leuke trainingen en een jaarlijkse studiedag

Je ontvangt een goede vergoeding en hoeft geen maandstaten in te vullen

Nationale feestdagen worden doorbetaald

Persoonlijk contact

Nury Huinck
06-22908000

Carlien Langelaan
06-42113334

Justyna Cieszkiewicz
06-26639005

Monique Poirot
06-19007017

of mail naar:

info@kroostopvang.nl

Werken via Kroostopvang

Professioneel

Persoonlijk

Passende vergoeding