Verklaring omtrent Gedrag

Wij zetten voor jou, als je een hele nieuwe gastouder bent, een VOG aanvraag digitaal klaar. De voorwaarden hiervoor zijn dat je beschikt over een internetverbinding en een e-mailadres. Ook moet je zijn ingeschreven in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA). Verder heb je nodig een DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord hebben. In verband met de online betaling van de kosten van de aanvraag moet je bankieren bij een bank die werkt met iDEAL.

Voldoe je niet aan al deze voorwaarden, dan kunnen wij jouw VOG-aanvraag niet via internet indienen. Vraag ons dan om een VOG formulier waarmee je naar het gemeentehuis kunt gaan om een VOG aan te vragen.

Heb je je VOG ontvangen? Zorg dan dat je je inschrijft in het Personenregister Kroostopvang. Dien bij inschrijving een koppelingsverzoek in bij Kroostopvang BV of Kroostopvang Groene Rijn.

Dit geldt ook voor jouw meerderjarige huisgenoten (partner en inwonende kinderen) maar ook voor personen die langer dan een half uur, eens of vaker in de drie maanden bij jou thuis komen terwijl jij aan het opvangen bent. Denk hierbij aan jouw huishoudelijke hulp, een stagiaire of vrijwilliger. Weet je niet zeker of iemand een VOG dient aan te vragen? Neem dan contact op met jouw gastouderbegeleider.