Updatenieuwscorona

2020-04-01

Veel gestelde vragen gastouderopvang en corona

2020-04-01

Corona nieuws update

Op 31 maart jl. is door de overheid bekend gemaakt dat de scholen en de kinderopvang, waaronder ook gastouderopvang en gastouderopvang aan huis, ook na 6 april gesloten blijven voor ouders die niet werkzaam zijn in de cruciale sector. De op 16 maart genomen maatregelen worden verlengd tot en met 28 april a.s.

Kort na de kinderopvang sluiting per 16 maart hebben wij ouder(s) en nanny's, gastouders aan huis op zaterdag 21 maart jl. gemaild over het nieuws dat toen werd gemeld door de staatssecretaris van Financiën (Toeslagen en Douane) Van Huffelen en staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Van Ark dat de kosten voor kinderopvang in de periode 16 maart tot 6 april a.s. worden vergoed. Ongeacht of ouders wel of geen noodopvang gebruiken. Dus ongeacht of de gastouder / nanny wel of niet werkt. Ook deze maatregel is verlengd tot en met 28 april a.s.

Het is ondertussen duidelijk geworden dat deze vergoeding beperkt zal zijn tot aan het maximum uurtarief voor kinderopvangtoeslag. Houdt hier als ouder rekening mee. Het is een mooi gebaar dat de overheid de toeslag voor kinderopvang opschaalt naar de volledige € 6,27 per kind per uur. Maar dat betekent niet dat in de gastouderopvang en opvang aan huis de kinderopvang gratis is. Voor de bijdrage boven de € 6,27 per kind per uur, staat geen vergoeding in de (concept)plannen.

Wij wachten met smart op de uiteindelijke inhoud van de compensatieregeling en de uitwerking hiervan voor de gastouderopvang (aan huis). Zodra wij meer weten, informeren wij hierover.

Hieronder vind je alle relevante informatie over kinderopvang/gastouderopvang-aan-huis en corona, een lijst met veel gestelde vragen en de antwoorden opgesteld door de Rijksoverheid:

Veel gestelde vragen en antwoorden

Online rekentool gastouderopvang

Bereken de kosten van de kinderopvang.

Naar de rekentool

Contactgegevens:

06 458 348 66
info@kroostopvang.nl

Kroostopvang werkt
samen met