Joke in Sassenheim

Het gezin

Joke (1952) is gehuwd met Hans en moeder van twee kinderen (twintigers). Het gezin woont in een eengezinswoning met een gezellige tuin. In de tuin zijn kippen en konijnen aanwezig. Daarnaast heeft het gezin twee honden (Golden Retrievers) die met de gastkinderen zijn opgegroeid, dus helemaal gewend aan de kinderen. Bovendien kunnen zij in een aparte ruimte van de kinderen verblijven. Kinderen leren op deze manier om te gaan met dieren.

Werkervaring

Joke heeft 20 jaar als kinderverpleegkundige in het Sophia kinderziekenhuis gewerkt, voordat zij als gastouder is gaan werken. Zij is nu al weer 20 jaar gastouder, nog elke dag met veel plezier en overgave.

Joke’s opvang

Joke is een rustige vrouw met veel geduld. De kinderen mogen heel veel, maar zij heeft ook duidelijke regels. Zij vindt rust, reinheid en regelmaat ook erg belangrijk. Dit probeert zij in het dagprogramma aan te houden. Zij probeert om tussen de kinderen een goede verstandhouding te laten plaatsvinden. Zij wil niet dat er geslagen, geknepen, gebeten of hard geschreeuwd wordt. Joke probeert het samen spelen te stimuleren en geeft ze een complimentje als ze leuk aan het spelen zijn. Zij corrigeert kinderen als dat nodig is, maar laat ze het wel eerst zelf proberen op te lossen.

De kinderen mogen overal in de huiskamer spelen. Als het mooi weer is, mogen ze in de achtertuin buiten spelen. Joke heeft verschillende soorten spelletjes voor verschillende leeftijden. Het speelgoed waar de kinderen mee kunnen spelen is aangepast aan de leeftijd. Er wordt regelmatig geknutseld, gezongen en gedanst. Joke werkt met thema’s zoals de seizoenen en feesten. Zij is VVE-gecertificeerd. De kinderen gaan minimaal een keer per dag mee naar buiten. Dit kan zijn een boodschapje doen, naar de speeltuin of een andere activiteit zoals bijvoorbeeld naar de kinderboerderij/ indoor speeltuin etc.

Samenwerking

Tijdens de breng- en haalmomenten bespreekt Joke hoe het met de kinderen gaat of is gegaan. Daarnaast schrijft ze in de Kroostdagboekjes. Op verzoek maakt ze jaarlijks een kindverslag.

Joke houdt ons regelmatig op de hoogte over datgene dat speelt in haar opvang, zowel telefonisch als per mail. Het contact is prettig en open. Joke vindt het belangrijk om vakkennis op te doen, ervaringen te delen met collega’s en de ontwikkelingen in de kinderopvang te volgen. Daarom is zij zeer regelmatig aanwezig bij de cursussen en workshops die Kroostopvang biedt. Zij is ook van de partij als er uitstapjes/ bijeenkomsten door Kroostopvang voor gastouders en kinderen georganiseerd worden.

Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Justyna Cieszkewicz via Justyna@kroostopvang.nl en 06-26639005

Joke in Sassenheim

Locatie

  • Plaats: Sassenheim
  • Wijk: sassenheim

Opvangdagen

  • Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag
  • Donderdag