De week van de teek

2021-04-30


Jaarlijks is er een week van de teek en die was van 19 april tot en met 23 april. Maar de teek houdt zich niet aan één week en wij eigenlijk ook niet. Daarom in deze nieuwsbrief van mei aandacht voor de teek.

Een teek is een heel klein beestje, het lijkt op een plat spinnetje. Dat je ziek kunt worden van een teek komt doordat het beestje, zo klein als hij is, ziekteverwekkers bij zich kan dragen zoals parasieten, bacteriën en virussen. De meest bekende is de Borrelia-bacterie, veroorzaker van de ziekte van Lyme. Zo’n 20 tot 25 procent van de teken draagt die bacterie bij zich.  Hij kan die bacterie dan overdragen op mensen, al hoeft dat dus niet. Pakweg twee procent van de mensen die door een teek worden gebeten ontwikkelt de ziekte van Lyme.

Controleer na het buitenspelen de kinderen op teken en verwijder een teek zo snel mogelijk, in ieder geval binnen 24 uur. Daarmee verminder je de kans op Lyme enorm. Op de video van het RIVM hieronder zie je hoe je dat doet. (bij 2.15)  Gebruik het liefst een tekenverwijderaar waarbij je de kop van het beestje goed kunt vastpakken. Heb je er geen in huis?Gebruik dan een puntig pincet of, als de teek nog klein en plat is, desnoods je nagels.

Online rekentool gastouderopvang

Bereken de kosten van de kinderopvang.

Naar de rekentool

Contactgegevens:

06 458 348 66
info@kroostopvang.nl

Kroostopvang werkt
samen met