Hetty in Nieuw-Vennep

Het gezin

Hetty (1967) is moeder van drie studerende jongens (Timo 1993, Paul 1996 en Daniel 1997) die nog thuis wonen. Er zijn geen huisdieren aanwezig in de opvang. Hetty’s geloofsovertuiging is Christelijk. Hetty woont in een rustige wijk. De kinderboerderij is op loopafstand. Achter haar huis heeft Hetty een ruimte waar de kinderen heerlijk kunnen spelen.

Werkervaring

Hetty is al gastouder sinds 1994 en heeft dus veel ervaring. Ook met kinderen met autisme. Hetty doet haar werk als gastouder met veel plezier en aandacht voor de kinderen. Ze is een flexibele en liefdevolle gastouder. Heeft veel geduld en straalt warmte en rust uit.

Hetty’s opvang

Tijdens opvangdagen wordt er veel gelachen om elkaar of gekke dingen die gebeuren, maar uitlachen en elkaar pijn doen mag niet. Zo leren de kinderen meteen waarden en normen aan. Er wordt geknuffeld en veel gekletst met elkaar. Hetty houdt van voorlezen en aan tafel samen met de kinderen tekenen en knutselen. Hetty is zelf erg creatief. Er is veel speelgoed aanwezig. Als het weer het toelaat gaan ze naar buiten. De kinderboerderij is op loopafstand net als speeltuintjes en het winkelcentrum. Hier gaan ze dan ook graag heen om even uit te waaien.

Bij mooi weer eet Hetty samen met de kinderen buiten in de tuin die kindvriendelijk is ingericht met een zandtafel en een wipkip. Ook zijn er fietsjes en loopauto’s. Bij warm weer spelen de kinderen met water of gaan ze onder toezicht in het badje.

Hetty doet ook BSO opvang. Hetty haalt de kinderen ’s middags op uit school, lopend of met de fietskar. Hetty heeft er bewust voor gekozen om kinderen tussen de 0 en 12 jaar op te vangen. Zo leren kinderen rekening te houden met elkaar en met leeftijdsverschillen. Onder schooltijd zijn er hierdoor minder kinderen aanwezig, die dus meer aandacht krijgen. Hetty heeft op de eerste verdieping van haar woning een speciaal voor de gastkinderen ingerichte slaapkamer.

Samenwerking

Hetty houdt tijdens de opvang contact met de ouders via whatsapp. Ook schrijft ze iedere opvangdag een verslagje in het Kroostdagboekje. Kroostopvang heeft een fijne samenwerking met Hetty. Hetty maakt altijd tijd vrij voor een goede overdracht bij het brengen en halen van de kinderen.

 

Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Monique Poirot via Monique@kroostopvang.nl en 06-19007017

Hetty in Nieuw-Vennep

Locatie

  • Plaats: Nieuw-Vennep

Opvangdagen

  • Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag
  • Donderdag
  • Vrijdag