Anuschka in Nieuw-Vennep

Het gezin

Anuschka (1964) is moeder van een volwassen zoon en dochter. Alleen haar dochter woont nog thuis. Anuschka heeft een ruime woning met een kindvriendelijke tuin in de wijk Getsewoud Zuid.

Er zijn geen huisdieren. Binnen is er voldoende en veilige speelruimte en er is een grote, veilige en geheel betegelde tuin waar de kinderen naar hartenlust kunnen rennen, ballen en fietsen . De ruime openingstijden (07.00 – 18.30 uur) en de flexibiliteit worden door de ouders zeer gewaardeerd. Ook is flexibele opvang volgens een rooster mogelijk en biedt Anuschka 24 uurs opvang. De kinderen slapen apart op een eigen slaapkamer.

Werkervaring

Na het volgen van een MBO en HBO opleiding in de kinderopvang werkt Anuschka inmiddels al weer 24 jaar als gastouder. Ze doet dat met heel veel plezier. Ze geniet van de lachende, lieve kinderen die iedere dag bij haar komen. Persoonlijke aandacht voor de kinderen en hun ouders vindt ze erg belangrijk. Een warme, gezellige opvang, waarbij regelmaat en structuur aanwezig is, zodat de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen, is voor haar de basis van een goede ontwikkeling van het kind.

Anuschka volgt regelmatig trainingen op haar vakgebied.

Anuschka’s opvang

Anuschka werkt met het VVE programma “Kiki” en heeft daar ook een opleiding voor gevolgd (gecertificeerd). Dit programma is er op gericht om de overgang naar de basisschool zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het programma stimuleert de spraak- en taal ontwikkeling, de motoriek en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Het is erg leuk om met dit programma te werken. De kinderen genieten zichtbaar van het knutselen, lezen, zingen en spelen. Elke maand wordt er een ander thema aangeboden. Zo leren de kinderen spelenderwijs een heleboel. Naast het VVE programma kunnen de kinderen ook met bijzonder speelgoed spelen wat over het algemeen niet in de gewone speelgoedwinkel te krijgen is. Een echte uitdaging voor het kind.

Baby’s tot ongeveer 1 jaar hebben hun eigen ritme van spelen, slapen, eten, drinken en knuffelen. Na het eerste jaar groeien ze langzaam aan naar het onderstaande dagritme.

07:00 – 09:00 uur Tussen deze tijden worden de meeste kinderen gebracht. Kinderen die vroeg worden gebracht krijgen de gelegenheid om samen met het gezin te ontbijten. Tot 9 uur gaan de kinderen vrij spelen.

09:00 – 10:00 uur Regelmatig kijken de kinderen een filmpje in het kader van het Kiki thema. Bij lekker weer blijft de tv uit en gaan ze buiten spelen of een boodschap doen.

10:00 – 10:30 uur Tijd om iets te drinken met een koekje of doosje rozijntjes erbij. Daarna is er voor de allerkleinsten tijd om een boekje te lezen. VVE programma. (Dikkie Dik, Nijntje)

10:30 – 11:45 uur Alle kinderen mogen vrij spelen.

11:45 uur Met z’n allen het speelgoed opruimen en wie het leuk vindt mag helpen tafel dekken.

11:45 uur Lunchtijd. Dit is een rustmoment waarin de kinderen de gelegenheid krijgen om iets te vertellen.

12:30 – 15:00 uur De kinderen gaan slapen. De kinderen die niet meer slapen krijgen de gelegenheid om met speelgoed te spelen zoals ministek, knex. (speelgoed dat niet geschikt is voor de allerkleinsten). Of kunnen zonder dat ze daarbij ‘hulp’ krijgen van de allerkleinsten een uitgebreide treinbaan bouwen.

15:00 – 15:30 uur Met zijn allen fruit eten en limonade drinken.  Daarna is het tijd om voor te lezen voor de oudere kinderen (Jip en Janneke / boeken van Carry Slee zijn erg favoriet) of liedjes te zingen.

15:30 – 16:30 uur Opnieuw tijd voor het VVE programma. Voorlezen voor de oudere kinderen, zingen, knutselen, spelletjes doen etc. Bij mooi weer buiten spelen.

16:30 – 18:30 uur De kinderen kiezen speelgoed uit de kast. Daar staan de puzzels, smartgames en ander cognitief speelgoed of speelgoed dat de fijne motoriek bevordert zoals kralen rijgen, mozaïek etc.

Samenwerking

Anuschka houdt voor ouders die dat willen een dagboekje bij. Tijdens het brengen en halen van de kinderen is er voldoende tijd voor een goede overdracht. Anuschka houdt van een open communicatie. Als er bijzonderheden zijn bespreekt zij dit met de betreffende ouder.

 

Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Monique Poirot via Monique@kroostopvang.nl en 06-19007017

Anuschka in Nieuw-Vennep

Locatie

  • Plaats: Nieuw-Vennep
  • Wijk: Getsewoud Zuid

Opvangdagen

  • Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag
  • Donderdag
  • Vrijdag