Marielle in Voorhout

Het gezin

Mariëlle (1975)  is getrouwd met Ben en samen hebben ze 2 dochters (2002, 2006). Ze woont in een kindvriendelijke wijk (in het oude dorp van Voorhout) en heeft een grote, afgesloten tuin met veel speelmogelijkheden. Ook is er een grote speeltuin direct naast het huis voor vele uren speelplezier. Ze heeft een hond (labrador), een kat, en nog enkele andere kleine huisdieren.

Werkervaring

Sinds augustus 2012 vangt Mariëlle met veel plezier kinderen op via ons bureau. Hiervoor had ze het diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 behaald, maar tijdens haar werkzaamheden als gastouder heeft Mariëlle in 2017 ook haar PW3 gehaald. Daarnaast volgt zij vele trainingen, zowel via Kroostopvang als extern. Mariëlle heeft ook een EHBO certificaat.

Mariëlle’s opvang

Mariëlle is enthousiast en gaat er graag met de kinderen op uit; lekker spelen in de speeltuin, naar de kinderboerderij, maar ook wel eens naar het strand of appels plukken bij de Olmenhorst. Ze is creatief en knutselt graag met de kinderen aan de hand van thema’s. Als er een belangrijke gebeurtenis is voor een kindje, bijv. opa en oma 50 jaar getrouwd, is het geen probleem om hier samen met het gastkind iets voor te maken.

Naast de vaste momenten van voorlezen, eet /drink en slaapmomenten kan er veel bij haar. Met elkaar wordt bepaald wat te gaan doen bijvoorbeeld een spelletje spelen, knutselen, buitenspelen of de verkleedkist. Mariëlle probeert zo veel mogelijk in het ritme van het kind mee te gaan en te voorzien in zijn of haar interesses. Als alle kinderen binnen zijn starten ze de ochtend met een gezellig en gezond ontbijt met elkaar. Na het ontbijt vrij spelen binnen of in de tuin. Daarna een gezonde wandeling buiten met elkaar. Lopend of in de kinderwagen. Mariëlle werkt ook met pictogrammen. Elke ochtend legt zij aan de hand van de plaatjes uit wat ze deze dag gaan doen (voor de al wat oudere kinderen).

Mariëlle biedt de kinderen een veilige, gezellige, warme en vertrouwde omgeving waar ze zichzelf kunnen zijn en waar ze zelf dingen mogen uitproberen om hun eigen ik te leren ontdekken. Ze vindt het belangrijk dat een kind in zijn/haar eigen tempo de wereld kan verkennen.

Samenwerking

Mariëlle houdt in een dagboekje bij wat het kind die dag gedaan heeft. Dat boekje gaat aan het eind van de dag met de ouders mee naar huis en wordt de volgende keer weer meegenomen. Elke dag stuurt zij de ouders een persoonlijke app met een foto en een verhaaltje met wat hun kind op dat moment aan het doen is op de groep. Verder krijgt elk kind rond zijn/haar verjaardag een kindverslag van het afgelopen jaar. Ouders kunnen haar altijd alles vertellen en of vragen. Zij luistert graag en adviseert indien gewenst de ouders met alle liefde. 

De samenwerking met Mariëlle ervaren wij als open en prettig. Mariëlle houdt ons op de hoogte over wat zich afspeelt in de opvang en nodigt ons uit bij leuke gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld op Modderdag. Zij is regelmatig aanwezig bij trainingen of bij bijeenkomsten die wij voor gastouders en gastkinderen organiseren.

Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Justyna Cieszkewicz via Justyna@kroostopvang.nl en 06-26639005

Marielle in Voorhout

Locatie

  • Plaats: Voorhout
  • Wijk: Beukenrode

Opvangdagen

  • Maandag
  • Dinsdag