Cynthia in Lisse

Het gezin

Samen met mijn vriend en onze kat wonen wij in een ruime drive in eengezinswoning met ruime achtertuin. De wijk is kindvriendelijk en rustig met op loopafstand een speeltuin. De woonkamer bevind zich op de eerste verdieping, hier kan je vanuit het raam uitkijken op de dijk en de ringvaart. Op de begane grond bevind zich een ruime slaapkamer die is ingericht voor gastkinderen. In onze ruime tuin staan een aantal fruit boompjes en aardbeien planten waar wij samen van de zomer van kunnen snoepen.

Werkervaring

Mijn ervaring heb ik opgedaan in de kinderopvang waar ik 3 jaar heb gewerkt. Daarnaast ben ik een jaar vaste oppas aan huis geweest. Mijn keuze om als gastouder te gaan werken heb ik heel bewust genomen. Wat ik fijn vind aan het gastouderschap is dat je kinderen in kleine groepjes opvangt en ze dus meer aandacht kan geven. Ook kun je hierdoor de ontwikkeling van het individuele kind beter volgen. Het werken met kinderen vind ik ontzettend leuk en is inmiddels een passie geworden.

Cynthia’s opvang

Wat ik belangrijk vind is dat er ruimte is voor ieder kind als individu zodat hij/zij zich op zijn gemak voelt en zich kan ontwikkelen. Kinderen kunnen altijd hulp krijgen als zij hierom vragen en we respecteren elkaar. Het is heerlijk om er soms op uit te gaan. Even naar de supermarkt, markt of speeltuin is iets wat ik erg leuk vind om te doen. Ook vind ik het belangrijk om elke dag even lekker naar buiten te gaan zodat de kinderen even uit kunnen waaien. Er word gebruik gemaakt van thema's zoals dieren, winkel en seizoenen, hier kunnen we dan leuke knutsels en tekeningen bij maken. Elke maand is er een ander thema. Ook is er de mogelijkheid om te verven, kleien, kleuren en soms koekjes te bakken. Een dag in mijn opvang ziet er als volgt uit: wij beginnen met vrij spelen totdat iedereen er is. Daarna zullen wij dansen,zingen,boekjes lezen of kleuren. Vervolgens gaan wij even fruit eten en wat drinken om daarna lekker buiten te gaan spelen of/en te knutselen. Wij zullen dan om half 12 een broodje eten en wat drinken en daarna lekker gaan slapen. Als de kinderen uit bed komen krijgen zij wat te drinken en te eten. Om 15:45 uur gaan we naar buiten/knutselen/vrij spel. Daarna zullen de kinderen worden opgehaald en word de dag afgeslotenk.

Samenwerking

De samenwerking en communicatie met de ouders zal verlopen via een schriftje een app of het breng en haal moment. Hier kunt u als ouder bijzonderheden of andere dingen doorgeven. Ook ik zal via deze weg bijzonderheden doorgeven.

 

Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Justyna Cieszkewicz via Justyna@kroostopvang.nl en 06-26639005

Cynthia in Lisse

Locatie

  • Plaats: Lisse
  • Wijk: Componistenwijk

Opvangdagen

  • Maandag
  • Dinsdag
  • Donderdag
  • Vrijdag