Cristina in Hoofddorp

Het gezin

Cristina (1963) is getrouwd met Rene. Ze hebben een Labradoodle. De hond is gewend aan kinderen maar zit tijdens de opvang apart in de keuken achter een hekje of in de voortuin. In de achtertuin kan veilig gespeeld worden. Cristina biedt flexibele opvang of op vaste dagen. Ze heeft er bewust voor gekozen om geen BSO aan te bieden aan ouders van schoolgaande kinderen. De reden hiervoor is dat ze het belangrijk vindt dat de gastkinderen rustig tussen de middag de boterhammen kunnen eten en in de middag rustig kunnen uitslapen zonder dat ze zich moet haasten om op tijd bij school te staan. De gastkinderen ervaren zo een prettige dag zonder tijdsdruk.

Werkervaring

Cristina beschikt over het diploma MBO 2 Helpende, Zorg en Welzijn. Ze is al vele jaren met plezier gastouder. Cristina schoolt zichzelf regelmatig bij in haar vakgebied door middel van het volgen van trainingen en workshops.

Cristina’s opvang

In de opvang bij Cristina wordt er veel geknuffeld en baby’s hoeven niet lang te wachten op het flesje. De kinderen moeten nog niets, hoeven alleen maar zichzelf zijn. Cristina gaat dagelijks samen met de kinderen de hond uitlaten. Binnen is er voldoende speelgoed zoals een keukentje, de werkbank, auto’s, poppen, trein, boerderij, lego, houten blokken, poppen. Ook rouleert er om de 3 weken speelgoed van de speel-o-theek. Bij mooi weer spelen ze in de tuin op de schommel, loopfietsjes of met de zandwatertafel. Er wordt muziek gemaakt, voorgelezen, gedanst en gezongen. Ook knutselen staat op het programma (knippen, plakken, kleien en verven). Daarbij werkt Cristina met thema’s:  Moederdag, Vaderdag, Sinterklaas, Pasen, Kerstmis en jaargetijden. Kinderen krijgen een gestructureerde dagindeling met vaste tafelmomentjes. De kinderen weten zo precies waar ze aan toe zijn. Het geeft ze houvast en herkenning en veiligheid.

Samenwerking

Cristina werkt met het kindvolgsysteem Ziko-Vo. Twee maal per  jaar observeert ze de ontwikkeling van het gastkind. Door middel van een maken van een 'kindportret' kan ze stap voor stap een beeld samenstellen van de ontwikkeling van het kind. Ziko-Vo is een kindvolgsysteem voor welbevinden,betrokkenheid en ontwikkeling bij baby’s en peuters. Cristina houdt daarnaast de ouders op hoogte van de opvang door dagelijks te schrijven in het Kroostdagboekje.

Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Monique Poirot via Monique@Kroostopvang.nl en 06-19007017

Cristina in Hoofddorp

Locatie

  • Plaats: Hoofddorp

Opvangdagen

  • Maandag
  • Dinsdag
  • Donderdag
  • Vrijdag