De voordelen van Gastouderopvang

Voor veel ouders is het lastig om een keuze te maken welke vorm van kinderopvang het beste bij hen of het kind past. Gastouderopvang is een unieke vorm van kinderopvang en net even iets anders dan op een kinderdagverblijf. Kinderopvang bij een gastouder is kleinschalig en persoonlijk. De groep is vaker minder groot, dit heeft als grote voordeel dat ieder kind de aandacht en zorg krijgt die een kind nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Een ander groot voordeel is dat kinderopvang door een gastouder en voordeligere vorm van kinderopvang is.

Waarom kiezen voor gastouderopvang?

Naast deze twee voordelen zijn er nog meer redenen om te kiezen voor gastouderopvang. Alle voordelen van gastouderopvang hebben wij voor jullie op een rijtje gezet:

De voordelen van kinderopvang door gastouders

1. Kleinschalig en huiselijk

Een gastouder vangt een kleine groep kinderen in hun woning op. Hierdoor krijgen kinderen de aandacht en zorg die het kind nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

2. Flexibel

Een gastouder is flexibel voor zowel een ouder als voor het kind. Bij een kinderopvang zit je vaak aan een tijd vast waarin je jouw kind moet ophalen van de kinderopvang. Dit kan stress opleveren door bijvoorbeeld, drukte op werk of de files waarmee wij dagelijks te maken hebben. Zeker in de grote steden. Bij dit soort problemen is het bij een gastouder mogelijk dat je kind mee kan eten. Ook is het sneller mogelijk om een dag te ruilen of een extra dag in te plannen.

Doordat gastouders vaak flexibel zijn is deze vorm van kinderopvang met uitstek geschikt voor:

- Ouders met onregelmatige werktijden (denk bijvoorbeeld aan nachtdiensten);

- Ouders met een wisselend werkrooster;

3. Veilig en vertrouwd

Elke dag hetzelfde gezicht geeft een vertrouwd en veilig gevoel voor ouder en kind. Kroostopvang gaat met regelmaat op bezoek bij haar gastouders om te kijken of de woningen en leefomgevingen nog voldoen aan alle eisen en afgestemd zijn op de leeftijd van de kinderen. Daarnaast vinden wij het fijn dat wij alle gastouder persoonlijk kennen.

4. Samen op ontdekking

Doordat kinderen in een huiselijke omgeving worden opgevangen in een kleine groep, zijn uitstapjes naar een speeltuin of een kinderboerderij veel eenvoudiger te doen dan bij een grote kinderopvangorganisaties.

5. Minder vaak ziek

Kinderen die worden opgevangen worden door een gastouder zijn vaak tot 70% minder ziek dan kinderen die worden opgevangen worden door een kinderdagverblijf. Dit blijkt uit een onderzoek van het RIVM en het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

6. Sociaal

 Doordat kinderen worden opgevangen in een kleine groep van maximaal 6 kinderen komt je kind in contact met andere kinderen. hierdoor ontwikkelen zij samen sociale vaardigheden zoals samen spelen en delen met elkaar.

7.Kinderopvang bij gastouders is voordeliger

Kinderopvang bij een gastouder is vaak voordeliger dan bij een kinderdagverblijf. Bij een kinderdagverblijf neem je vaak een dagdeel of een hele dag af en bij gastouder kun je dit per uur afspreken.

8. Kinderopvangtoeslag

Voor gastouderopvang heb je ook recht op kinderopvangtoeslag. Lees hier meer over het aanvragen van kinderopvangtoeslag

 

Gastouderopvang iets voor jou?

Ben je overtuigd dat gastouderopvang de beste keuze is voor jou? Schrijf je kind vandaag nog in voor gastouderopvang. Klik hier om je in te schrijven voor kinderopvang.

Ben je er nog niet helemaal over en wil je meer weten over onze diensten en gastouders? Klik dan hier om meer informatie op te vragen!.

Klik dan hier om een offerte op te vragen die je meer inzicht geeft over de kosten.