Nederlands Engels Polski
Persoonlijk betrokken bij jouw kind
• Word Kroostopvang gastouder

Kinderopvang op jouw manier

Als gastouder bepaal je zelf welke dagen je werkt en hoeveel kinderen je wilt opvangen (is gebonden aan een wettelijk maximum). Je maakt je eigen dagindeling, waarin allerlei activiteiten aan bod kunnen komen. Je hebt te maken met de dagelijkse dingen, zoals eten en slapen, maar je geeft ook je persoonlijke invulling aan een opvangdag, doordat je tijdens de opvang van de kinderen die activiteiten onderneemt die jou aanspreken. Voor de ene gastouder is dit knutselen, de andere gastouder wandelt graag en weer een ander houdt erg van lezen of muziek. 

Als gastouder, ben je heel zelfstandig bezig met jouw gastkinderen. Naast de opvang en verzorging van je gastkinderen vormt het contact met de ouders ook een belangrijk onderdeel van jouw werk. Met hen bespreek je natuurlijk jouw visie op de opvang, jouw manier van denken over verzorgen, voeding, pedagogiek en jouw keuze voor dit beroep. Je communiceert niet alleen mondeling met hen, maar ook schriftelijk. In het Kroostmultomapje van de gastkinderen rapporteer je de leuke en belangrijke zaken van die dag. Daarnaast maak je jaarlijks een observatieverslag waarbij je gebruikt maakt van het kind volgsysteem ZiKo-VO.

Naast het contact met de ouders, heb je ook contact met ons als gastouderbureau. De gastouderbegeleider van jouw regio komt regelmatig bij jou op bezoek. Zij brengt je in contact met nieuwe vraagouders en komt ook kijken en bespreken hoe de opvang verloopt en hoe het met jou gaat. Je kunt met al je vragen bij haar terecht. De accountmanagers in Lisse verzorgen de administratie, stellen de overeenkomsten op en maken de facturen.

Kroostopvang stelt hoge eisen aan haar gastouders. Welke eisen dat zijn kan je hier lezen.