Nederlands Engels Polski
Aandacht voor jou en je (gast)kind
• Wat verdien je als gastouder?

Wat verdien je als gastouder?

De gastouder verdient het meest

Jij bent degene die zich dag in dag uit inzet voor de gastkinderen. Bovendien heb jij een goede opleiding achter de rug, heb jij geïnvesteerd in je eigen ontwikkeling (en doe je dat nog steeds), heb jij oog voor ieder kind en sta jij altijd voor ze klaar.

Jij bent een echte Kroostopvang gastouder, de beste gastouder die jouw gastkinderen zich kunnen wensen. En daar mag jij ook naar betaald worden. Daarom ligt ons adviestarief hoger dan bij veel andere gastouderbureaus.

In 2018 is ons adviestarief van € 5,25 per kind per uur voor dagopvang (maandag t/m vrijdag van 7.00-19.00 uur). Bij opvang in de avond of in het weekend ligt het tarief in 2018 op € 5,85 per kind per uur.

Natuurlijk mag jij als zelfstandig werkende gastouder ook afwijken van dat tarief. Weet je niet precies hoeveel je kunt vragen? Overleg gerust met je gastouderbegeleider, zij weet precies wat de tarieven bij jou in de buurt zijn en wat reëel is in jouw situatie.

 

Geen gedoe met urenstaten, maar gewoon jouw ‘salaris’ aan het einde van de maand op je rekening

Wij factureren op basis van de dagen en tijden die worden afgesproken in het contract. Bij gesprekken hierover met ouders behartigen wij jouw belangen en willen we uitkomen op reële opvangtijden en niet op naar beneden afgeronde tijden waardoor de opvang altijd net iets langer duurt dan in het contract staat.

Als de opvang namelijk gebeurt zoals is afgesproken dan hoef jij nooit urenstaten in te vullen.

Dat hoeft alleen als jij een keer onverwacht niet hebt kunnen opvangen (bijvoorbeeld door ziekte) of als je extra opvang hebt geboden (bijvoorbeeld omdat een ouder een late vergadering had, waardoor het kindje een uurtje langer bleef).

Wij incasseren bij de ouders rond de 26e van de maand en betalen jou rond de 30e van de maand uit.

 

Kosten, korting en kinderopvangtoeslag voor ouders

Ouders betalen niet alleen de gastoudervergoeding, maar ook bureaukosten. Deze liggen bij Kroostopvang gemiddeld op € 1,00 per kind per uur en zijn afhankelijk van het aantal uren opvang dat zij afnemen.

Krijgt jouw gastkind er een broertje of zusje bij en start die opvang in 2018? Dan krijgen de ouders voor hun tweede kind een flinke korting op de bureaukosten. Die kan oplopen tot wel 40%! Klik hier om meer te lezen over deze actie!

Ook hebben ouders recht op kinderopvangtoeslag als jij bij ons staat ingeschreven en geregistreerd bent in het LRKP. Die toeslag is inkomensafhankelijk en hiervoor geldt: hoe meer ouders verdienen, hoe minder kinderopvangtoeslag ze krijgen. Voor een tweede kind ligt de kinderopvangtoeslag overigens een stuk hoger dan voor het eerste kind.

Ken jij vraagouders die exact willen weten wat zij bij Kroostopvang zouden moeten betalen voor de opvang bij jou en hoeveel kinderopvangtoeslag zij kunnen krijgen? Laat hen dan een offerte aanvragen. Ze krijgen dan een compleet overzicht van de kosten, helemaal op maat gemaakt.