Nederlands Engels Polski
Aandacht voor jou en je (gast)kind
• Wat is gastouderopvang?

Wat is gastouderopvang?

Gastouderopvang is kleinschalige kinderopvang bij gastouders thuis. Het is dus net als kinderopvang bij een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of naschoolse opvang, een erkende vorm van kinderopvang die wordt geboden door gekwalificeerde professionals.

In het geval van Kroostopvang, wordt die kinderopvang geboden door de beste gastouders. Want zij zijn zorgvuldig en uitvoerig door ons gescreend en geselecteerd en wij zouden ook zelf onze eigen kinderen met een gerust hart bij ze achterlaten.

Omdat we snappen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet en het voor jou niet duidelijk is waarin kinderopvang bij een kinderdagverblijf verschilt van kinderopvang bij een gastouder hebben we dit filmpje voor je gemaakt.


5 voordelen van gastouderopvang

1. Gastouderopvang is PERSOONLIJK

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen meer cortisol (het stresshormoon) aanmaken als zij worden opgevangen door meerdere personen. Meer stress(hormoon) betekent minder goede ontwikkeling. Binnen de gastouderopvang heeft jouw kind te maken met slechts één vaste verzorger, jullie gastouder. Zij heeft tijd en aandacht voor jouw kind, waardoor hij/zij zich veilig kan hechten.

 

2. Gastouderopvang is FLEXIBEL

De gastouder kent jullie kind en jullie (werk)situatie goed en kan daarin meebewegen. Sta je een keer in de file, of heb je een vergadering die uitloopt? Geen probleem, dan eet je kind gewoon bij de gastouder mee.

 

3. Gastouderopvang is vaak GOEDKOPER dan een kinderdagverblijf

Binnen gastouderopvang maak je afspraken over de benodigde opvangtijden. Je betaalt dan ook alleen voor de opvang die je nodig hebt, niet voor onnodige openingstijden.

 

4. Gastouderopvang is KLEINSCHALIG

Bij een gastouder thuis worden maximaal 5 kinderen van 0-4 jaar opgevangen en maximaal 6 kinderen na schooltijd. Hiervan zijn er maximaal 2 baby’s.

 

5. Gastouderopvang is PROFESSIONEEL

Gastouders moeten voldoen aan wettelijke eisen en Kroostopvang stelt nog hogere eisen aan haar gastouders. Bovendien worden onze gastouders begeleid door ons, waardoor we die professionaliteit in de opvang continu controleren.