Wat doen gastouders?

De kinderopvang professionals die zijn geselecteerd door Kroostopvang doen méér dan alleen oppassen. Met hun pedagogische expertise, die zij hebben opgedaan in opleiding of werk, weten zij precies wat jouw kind nodig heeft.

  • Persoonlijke ontwikkeling: de gastouders zorgen ervoor dat jullie kind zich veilig voelt en de ruimte krijgt zich in eigen tempo te ontwikkelen. Voor het ene kind betekent dit voorgelezen worden, voor het andere kind uitdagend speelgoed, jullie kind krijgt waar het behoefte aan heeft.

  • Aandacht voor het individuele kind: elk kind is uniek en heeft andere behoeftes. Aandacht voor ieder individueel kind is dan ook het belangrijkste dat de gastouders bieden. Elke gastouder kent de kindereren door en door en is daardoor precies in staat aan te voelen wat jullie baby of kind nodig heeft.

  • Spelenderwijs leren: de gastouders dagen de kinderen uit om activiteiten te ondernemen die passen bij hun behoeften. Kroostopvang stimuleert gastouders met speciale thema-boekjes om elke maand nieuwe activiteiten te ondernemen waarbij alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen. Voor de kleintjes zijn er voorleesboekjes, liedjes en woordspelletjes.

  • Rust en regelmaat: voldoende rust in een dag. Van alle activiteiten moet natuurlijk ook uitgerust worden. Daarom is er altijd een bedje beschikbaar bij de gastouder zodat elk kind de rust kan nemen die het nodig heeft. Voor de grotere kinderen die niet meer slapen worden ook rustmomenten ingebouwd. Waar mogelijk houden gastouders rekening met het ritme van thuis.

  • Gezond eten en drinken: uitgangspunt bij het eten en drinken is, gezonde voeding. De gastouder zorgt voor al het eten en drinken gedurende de opvangdag. Als ouder hoef je alleen babyvoeding en dieetvoeding mee te geven. Uiteraard houdt de gastouder rekening met eventueel dieet- of voedingswensen.

  Wij verlangen van onze gastouders een goede communicatie. Allereerst met jou als ouder, zodat ze jou aan het eind van de dag alles kunnen vertellen over de dag van jouw kind. Daarnaast kunnen al onze gastouders op het goede niveau communiceren met je kind en geven zij het goede voorbeeld in hun taalgebruik, wel zo fijn!