Nederlands Engels Polski
Aandacht voor jou en je (gast)kind
• Trainingen en bijscholing voor gastouders

Werken aan ontwikkeling

Jaarlijks voert de gastouderbegeleider met de gastouder een evaluatiegesprek, waarin de ontwikkeling van de gastouder en haar opvang centraal staan. Tijdens dit gesprek, maar ook tussendoor, kan de gastouder aangeven waarin zij zich graag verder zou ontwikkelen, wat zij nodig heeft in haar opvang en in welke onderwerpen zij zich zou willen (bij)scholen.

 

Trainingsprogramma

Dat is ook wat wij van onze gastouders verwachten: dat zij zich blijven ontwikkelen. Daarom stemmen wij ons trainingsprogramma af op de behoefte van onze gastouders en op datgene waarvan wij zelf denken dat het zinvol is voor de gastouderopvang die door onze gastouders wordt geboden.  

Sommige van de trainingen en workshops zijn ook interessant voor ouders. Kijk in de Agenda om te zien welke trainingen er de komende tijd op het programma staan.

 

E-learning

Naast de fysieke trainingen kunnen gastouders gebruik maken van e-learning. Via Kroostopvang hebben al onze gastouders toegang tot een online programma waar zij cursussen volgen waarmee zij hun kennis over veiligheid, gezondheid en hygiëne actueel kunnen houden.

 

Jaarlijkse studiedag

Eenmaal per jaar organiseren wij een Kroostopvang Studiedag voor onze gastouders. Tijdens deze dag, die geheel gratis is voor Kroostopvang gastouders, kunnen twee trainingen gekozen worden die tijdens een ochtend- en middagsessie worden gevolgd. De onderwerpen wisselen ieder jaar en variëren van ‘Zindelijk maken is kinderspel’, tot ‘Gezonde kinderopvang’ en ‘Omgaan met druk gedrag’.

 

Permanente Educatie

Vanaf 2020 is het voor alle medewerkers in de kinderopvang verplicht om zich continu te laten bijscholen. Dit wordt Permanente Educatie genoemd. Onze gastouders kunnen zich daar nu al op voorbereiden en aan deelnemen. Via ons kunnen zij zich aanmelden op www.pepp.pro waar zij verschillende modules kunnen volgen over pedagogiek en de ontwikkeling van kinderen. De studiebegeleiding die hierbij noodzakelijk is verzorgen wij, vanuit Kroostopvang. Evenals intervisiegroepen.

 

EHBO aan kinderen

Gastouders moeten een keer per twee jaar een herhalingscursus EHBO aan kinderen doen. Dat kan via Kroostopvang. Het theoriegedeelte wordt gedaan via een online cursus, die wordt afgerond met een toets. Pas als de toets is gehaald, mag de gastouder meedoen aan het praktijkgedeelte. Dat is een cursus van 4 uur die wij vaak op een zaterdagochtend, buiten de werktijden van gastouders om, voor hen organiseren. Wij werken hiervoor samen met Livis en door die samenwerking kunnen onze gastouders de cursus met korting volgen. 

Als ouder kun je de EHBO cursus ook met korting volgen. Klik hier voor meer informatie en het aanmelden voor een EHBO cursus.