Nederlands Engels Polski
Aandacht voor jou en je (gast)kind
• Trainingen en bijscholing

Werken aan je ontwikkeling

Jaarlijks voert jouw gastouderbegeleider met jou een evaluatiegesprek, waarin jouw ontwikkeling als gastouder en jouw opvang centraal staan.

Tijdens dit gesprek, maar ook tussendoor, kun jij aangeven waarin jij je graag verder zou ontwikkelen, wat jij nodig hebt in jouw opvang en in welke onderwerpen jij je zou willen (bij)scholen.

 

Trainingsprogramma

Dat is ook wat wij van jou verwachten: dat je je blijft ontwikkelen. Daarom stemmen wij ons trainingsprogramma af op de behoefte van onze gastouders en op datgene waarvan wij zelf denken dat het zinvol is voor de gastouderopvang die door jou en je collega’s wordt geboden. 

Sommige van de trainingen en workshops zijn ook zinvol voor ouders. Kijk in de Agenda om te zien welke trainingen er de komende tijd op het programma staan.

 

E-learning

Naast de fysieke trainingen kun je als Kroostopvang gastouder gebruik maken van e-learning. Al onze gastouders hebben toegang tot een online programma waar je cursussen kunt volgen over veiligheid, gezondheid en hygiëne. Hiermee houd je je kennis actueel, gewoon vanuit je eigen huis.  

 

Jaarlijkse studiedag

Eenmaal per jaar organiseren wij een Kroostopvang Studiedag voor onze gastouders. Tijdens deze dag, die geheel gratis is voor Kroostopvang gastouders, kun je twee trainingen kiezen die je tijdens een ochtend- en middagsessie volgt. De studiedag vindt plaats op een zaterdag en je hoeft er dus geen vrij voor te nemen.

De onderwerpen wisselen ieder jaar en variëren van ‘Zindelijk maken is kinderspel’, tot ‘Gezonde kinderopvang’ en ‘Omgaan met druk gedrag’.

 

Permanente Educatie

Vanaf 2020 is het voor alle medewerkers in de kinderopvang verplicht om zich continu te laten bijscholen. Dit wordt Permanente Educatie genoemd. Omdat wij betrokken zijn (geweest) bij de ontwikkeling hiervan kun jij je, als Kroostopvang gastouder, nu al daarop voorbereiden. Via ons kun je je aanmelden op www.pepp.pro waar je verschillende modules kunt volgen over pedagogiek en de ontwikkeling van kinderen.

De studiebegeleiding die hierbij noodzakelijk is verzorgen wij, vanuit Kroostopvang. Evenals intervisiegroepen. Wil je meer weten? Vraag jouw gastouderbegeleider naar de mogelijkheden.

 

EHBO aan kinderen

Gastouders moeten elke twee jaar een herhalingscursus EHBO aan kinderen doen. Dat kan via Kroostopvang. Het theoriegedeelte doe je via een online cursus, die wordt afgerond met een toets. Pas als de toets is gehaald, mag je meedoen aan het praktijkgedeelte. Dat is een cursus van 4 uur die wij vaak op een zaterdagochtend organiseren.

Wij werken hiervoor samen met Livis en door die samenwerking kun je je EHBO diploma met korting (her)halen!  Kijk in de agenda voor de data waarop onze EHBO cursussen plaatsvinden en meld je aan om gebruik te maken van de korting.