Nederlands Engels Polski
Aandacht voor jou en je (gast)kind
• Onze tarieven

De gastouder verdient het meest

Onze gastouders zijn degenen die zich dag in dag uit inzetten voor jouw kind. Bovendien zijn onze Kroostopvang gastouders goed opgeleid, blijven zij zich ontwikkelen, hebben zij oog voor ieder kind en staan zij altijd voor hen klaar.
Onze gastouders zijn de beste gastouders! En daar mogen ze ook naar betaald worden. 

Daarom hanteren wij voor gastouders in 2018 een adviestarief van € 5,25 per uur voor dagopvang (maandag t/m vrijdag van 7.00-19.00 uur). Bij opvang in de avond of in het weekend ligt het tarief in 2018 op € 5,85 per uur. 

Wil je weten wat onze gastouders precies voor jouw kind kunnen betekenen? Lees dit artikel.

 

Bureaukosten

Bij het uurtarief van de gastouder komen uiteraard onze bureaukosten. Hoeveel deze zijn hangt af van hoeveel uren opvang je afneemt. Gemiddeld liggen de bureaukosten op ongeveer € 1,00 per uur. 

Wil je weten wat je van ons als gastouderbureau kunt verwachten? Lees dit artikel.

 

Korting voor jouw tweede, derde en vierde kind

Gaat jouw oudste kind al naar een gastouder van Kroostopvang en krijg je er een tweede kindje bij? Dan betaal je, als de opvang in 2018 van start gaat, voor je tweede (of derde, of vierde) kind minder bureaukosten. De korting kan oplopen tot wel 40%!

Wil je weten hoeveel gastouderopvang jou precies kost? Vraag dan een offerte aan. Je krijgt dan, geheel vrijblijvend, een overzicht van de bureaukosten, gastoudervergoeding en kinderopvangtoeslag waar jij recht op hebt.

 

Alleen betalen voor opvang die je nodig hebt

Bij Kroostopvang betaal je alleen voor de opvang die je daadwerkelijk nodig hebt. Samen met je gastouderbegeleider en gastouder spreek je af wat de opvangtijden zijn waarvan je gebruik wilt maken. Je hoeft dus niet te betalen voor openingstijden die je niet gebruikt.

Wij zien vaak dat kinderen door de ene ouder gebracht worden rond 8.00 uur en door de andere ouder opgehaald worden rond 17.00 uur.

In jouw contract komt dan te staan dat de opvang (in principe) plaatsvindt van 8.00-17.00uur (= 9 uur per opvangdag). Dat kan overigens per dag verschillen. Dus als je de andere opvangdag later wilt komen ophalen, dan kan dat!

Op basis van die opvangtijden wordt er door ons gefactureerd. Je hoeft dan niet maandelijks urenstaten in te vullen of te controleren.

Heb je toch een keer extra opvang nodig, dan kan dat natuurlijk ook! De gastouder vult dan die extra uren wel in op de urenstaat, die jij vervolgens controleert. Na akkoord van jou brengen wij die extra uren op de volgende factuur in rekening.

De factuur door middel van automatische incasso rond de 26e bij jou afgeschreven. Dat is nadat jij van de Belastingdienst de kinderopvangtoeslag hebt ontvangen. Je hoeft dat dus niet voor te schieten!

 

Kinderopvangtoeslag

Gastouderopvang bij Kroostopvang wordt streng gecontroleerd. Daardoor staan al onze gastouders geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). Alleen als je kind wordt opgevangen door een gastouder die geregistreerd is in het LRKP heb jij recht op kinderopvangtoeslag.  

De kinderopvangtoeslag wordt gegeven over het totaal aan kinderopvangkosten die jij maakt voor de opvang van jouw kind. Dit houdt bij gastouderopvang in dat je recht hebt op toeslag over zowel de gastoudervergoeding als de bureaukosten. 


Hoe het aanvragen van kinderopvangtoeslag precies in zijn werk gaat, lees je hier.