Scroll To Top

Regio Zeist & De Bilt e.o. (6)

 • Atifa

  Atifa

  x - 3705 XC Dib Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Sietske Bunge, Sietske@kroostopvang.nl of 06-81781795.

  Het gezin

  Atifa (1983) woont met haar man, dochter (2005) en zoontje (2011) in Zeist-Noord. Ze hebben geen huisdieren.

   

  Werkervaring

  Atifa heeft zich in november 2017 laten omscholen tot gastouder. Ze wilde eigenlijk altijd al met kinderen werken en heeft nu de stoute schoenen aangetrokken, haar baan opgezegd en is voor zichzelf begonnen. Ze straalt dan ook van enthousiasme en zit boordevol ideeën.

   

  Atifa’s opvang

  Atifa heeft een kleinschalige opvang, met maximaal 3 gastkinderen en vanaf halverwege de middag ook haar eigen kinderen. Ze vindt het belangrijk om verschillende activiteiten aan te bieden en kijkt goed waar de kinderen behoefte aan hebben. Ze haalt haar inspiratie voor de activiteiten onder andere uit een VVE (voor- en vroegschoolse educatie) map. Hier staan veel thema’s volledig in uitgewerkt. Daarnaast leest ze elke dag, minimaal twee keer, voor. Ze vindt het belangrijk dat de kinderen opgroeien in een taalrijke omgeving.

   

  Verder spelen de kinderen elke dag buiten. Ze gaat bijvoorbeeld naar speeltuintjes in de buurt, maar ook haalt ze met de gastkinderen vaak haar zoontje op van school en spelen ze eerst nog even op het schoolplein, voor ze weer terug naar huis gaan.

   

  Atifa wil een gezonde kinderopvang bieden. Naast voldoende bewegen elke dag, hoort ook gezond eten daarbij. De kinderen drinken veel water en thee, en krijgen fruit, groente en volkorenproducten aangeboden. Ze houdt zich aan de richtlijnen van het voedingscentrum.

   

  Samenwerking

  Een open houding en een goede samenwerking vindt ze belangrijk. Zowel met de ouders, als met Kroostopvang. Atifa wil dat ouders zich prettig genoeg voelen bij haar, zodat ze delen wat met hun kind te maken heeft. Wederzijds elkaar goed op de hoogte houden van de ontwikkelingen, helpt het kind het beste. Dit gebeurt tijdens de breng- en haalmomenten, maar er wordt ook gebruik gemaakt van het Kroostdagboekje en What’sApp.

  Ook de samenwerking met Kroostopvang verloopt prettig. Ik (Sietske, haar begeleider en bemiddelaar) kom met regelmaat bij haar langs om de opvang te bespreken. Zeker in een opstartende fase is het fijn om met iemand te kunnen sparren, maar ook later blijft dat van belang natuurlijk.

   


  Business Hour

  Gastouderbureau Kroostopvang Zeist & De Bilt e.o.

 • Bernadette

  Bernadette

  van Gameren Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Sietske Bunge, Sietske@kroostopvang.nl of 06-81781795.

  Het gezin

  Bernadette (1962) woont met haar man (1963) in De Bilt. Haar twee zoons (1992, 1994) studeren reeds, maar zijn nog met regelmaat thuis te vinden. Bernadette heeft geen huisdieren.

  Werkervaring

  Bernadette werkt al heel erg lang met kinderen. Ze komt zelf uit een groot gezin en eigenlijk past ze al op vanaf 8 jaar. Ze is leiding geweest bij de scouting en is gastouder geworden sinds ze zelf moeder is.

  Bernadette’s opvang

  Bernadette vangt kinderen op van 0 tot 4 jaar. Ze is duidelijk en consequent naar de kinderen. Er kan veel, maar wel binnen de grenzen. Doordat ze zo consequent is weten kinderen precies waar ze aan toe zijn en gaat het dus juist meestal heel goed. De kinderen hebben grote inbreng wat ze gaat doen die dag. Wel wil ze elke dag met de kinderen naar buiten, dat doet iedereen goed.

  Bernadette heeft een aparte ruimte in haar huis ingericht voor de kinderen. Ze kunnen hier lekker spelen op bijvoorbeeld een speelmat. Speelgoed is er in alle soorten en maten, ze hoeven zich niet te vervelen. Bernadette zit vaak lekker tussen de kinderen op de grond. Ook zingt ze veel liedjes of leest ze voor. Daarnaast wordt er aan tafel veel geknutseld, of worden er spelletjes gedaan. Net waar de kinderen en Bernadette zin in hebben.

  Qua eten houdt ze rekening met wat de ouders willen. Ze biedt zelf eigenlijk geen snoep aan en tussen de middag ook geen zoet brood beleg maar hartig zoals Houmoes ed. Verder eten ze twee keer fruit op de dag. Als ze bijvoorbeeld een keer koekjes hebben gebakken, worden die natuurlijk wel geproefd (tenzij kinderen dit echt niet mogen natuurlijk).

  Tijdens de opvang wordt er geen tv gekeken. Alleen in (regenachtige)vakanties spelen ze bij uitzondering bioscoopje. Dan is dat echt een activiteit. Ze gaan eerst iets lekkers kopen bij de supermarkt (popcorn bijvoorbeeld), dan gaan de gordijnen dicht, en de kinderfilm gaat aan. Net echt! Natuurlijk is dit ook afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.

  Verder vindt ze het vooral belangrijk om respect over te brengen; normen en waarden. U zeggen tegen oudere mensen (niet tegen haar), netjes dank je wel zeggen en met je mond dicht eten bijvoorbeeld.

  Samenwerking

  Bernadette is een prettig persoon bij wie je je snel op je gemak voelt. Ze vertelt aan de ouders hoe de dag is verlopen, ook als dat een keer wat minder zou zijn. Ze maakt ook gebruik van het Kroostdagboekje en What’sApp.

  Referentie

  Heleen, vraagouder van Bernadette:

  “Bernadette is een hele fijne gastouder, no nonsense zoals ze zeggen. Ze is heel lief maar staat ook voor rust en regelmaat en grenzen stellen. Je kunt met haar fijn overleggen over wat je eigen wensen zijn en zij zal daar zover mogelijk rekening mee houden. Ze is erg flexibel qua tijden. Houdt ervan om met de kids naar buiten te gaan, wandelen maar ook binnen lekker creatief bezig zijn. We zullen haar erg missen na onze verhuizing.”

  Business Hour

  Gastouderbureau Kroostopvang Zeist & De Bilt e.o.

 • Saar

  Saar

  van Loon Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Sietske Bunge, Sietske@kroostopvang.nl of 06-81781795.

  Het gezin

  Saar (1953) woont met haar man (1955) in Zeist West. Haar zes eigen kinderen (1979-1992) wonen al lang niet meer thuis en hebben veelal zelf kinderen. Saar is dan ook de trotse oma van vele kleinkinderen. Saar heeft geen huisdieren.

  Werkervaring

  Saar is al 18 jaar met veel plezier gastouder in haar eigen huis. Ze vindt het heerlijk om met kinderen om te gaan, en ze met veel liefde echt een eigen plekje binnen de opvang te kunnen geven.

  Saars opvang

  Saar vangt kinderen op van 0 tot 4 jaar. De kinderen noemen haar tante Saar, dat geeft ook goed weer hoe ze haar opvang vorm geeft. Het is een huiselijke opvang, waar de alledaagse dingen gebeuren. De kinderen mogen lekker spelen met het vele speelgoed wat aanwezig is of ze spelen lekker in de tuin, knutselen aan tafel en bakken soms lekker koekjes. De speeltuintjes in de omgeving worden ook met regelmaat bezocht.

  Verder is Saar heel flexibel. De kinderen eten met regelmaat ’s avonds gezellig met haar mee. Haar man is er dan ook bij en soms sluiten enkele van haar eigen kinderen ook aan. Als een groot gezin zitten ze dan met z’n allen aan tafel. De gastkinderen vinden dat geweldig.

  Samenwerking

  Saar schrijft in de Kroostmapjes de overdracht en licht dit natuurlijk ook mondeling toe. Saar zal altijd goed naar de wensen van ouders luisteren en dit zo goed mogelijk opvolgen binnen de mogelijkheden van haar opvang.


  Business Hour

  Maandag, dinsdag, donderdag

 • Miranda

  Miranda

  Korsius Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Sietske Bunge, Sietske@kroostopvang.nl of 06-81781795.

  Het gezin

  Miranda (1972) woont met haar familie in Den Dolder. Voor haar opvang heeft ze een aparte locatie in de tuin (inclusief afgesloten deel van de tuin) waardoor de gezinsleden niet bij de opvang aanwezig zijn. Op de opvanglocatie zijn ook geen huisdieren aanwezig.

  Werkervaring

  Miranda is al sinds 1997 gastouder. Voor die tijd had ze zelf een peuterspeelzaal en heeft ze een gastouderbureau gehad. Van oorsprong is ze kraamverzorgende. Ze volgt met regelmaat cursussen en zorgt er goed voor dat ze op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen op  kindergebied.

  Miranda’s opvang

  Miranda heeft een duidelijke dagindeling. Alle kinderen komen minimaal 7 uur per dag, zodat de rust in de groep blijft. Tussen 8:00 uur en 9:30 uur worden alle kinderen gebracht, want daarna begint de dag. In de ochtend worden er (afhankelijk van de leeftijd uiteraard) gerichte educatieve activiteiten aangeboden. Door haar ruime ervaring kan ze putten uit vele VVE methodes en ze heeft ook al het bijbehorende materiaal. Ze werkt met thema’s, die ze zelf samenstelt. In de middag is er tijd om zelf vrij te spelen. Zowel binnen als buiten is meer dan voldoende speelmogelijkheid. Er wordt geen tv gekeken. Het afgesloten deel van de tuin is geheel op kinderen ingericht en bestaat uit verschillende hoekjes waar kinderen zich kunnen uitleven, kunnen uitrusten of iets kunnen ontdekken. Vanaf 15:00 uur mogen de kinderen weer worden opgehaald, tot uiterlijk 17:30 uur.

  Qua eten en drinken sluit ze aan op de wensen van ouders. Over het algemeen wordt er voornamelijk water gedronken, maar ook verdunde appelsap is mogelijk. Miranda zorgt voor bruin brood, wat er op gaat is in overleg met de ouders.

  Samenwerking

  Miranda heeft een directe communicatie en vindt het fijn als ouders dit ook doen. Ze vertelt open en eerlijk hoe het met de kinderen gaat. Ook als het een keer minder goed gaat met een kindje zal ze dit zeker aangeven en samen met de ouders nadenken over de beste manier om het kindje zo goed mogelijk te begeleiden. Ze verwacht een open houding van beide kanten.


  Business Hour

  maandag, dinsdag en donderdag van 8:00 tot 17:30

 • Minka

  Minka

  van Duin - Meerdink Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Sietske Bunge, Sietske@kroostopvang.nl of 06-81781795.

  Het gezin

  Minka (1974) woont met haar man (1969), drie zoons en één dochter (2000 – 2009) in Patijnpark Zeist. Het gezin heeft twee Sheltie hondjes en in de tuin wonen ook konijnen en kippen.

  Werkervaring

  Minka werkte eerder als verzorgende in een bejaardentehuis. Naar mate de regeldruk daar groter werd, merkte ze dat ze het vele directe contact met de mensen begon te missen. Ze kon niet meer de zorg bieden die ze graag wilde. Ook (werken met) kinderen heeft ze altijd erg fijn gevonden. Nu haar jongste zoon ook al halverwege de basisschool is, mist ze het zorgen voor de jonge kinderen. En dus heeft ze in de zomer van 2018 besloten het roer om te gooien en zich volledig te richten op gastouderopvang.

  Minka’s opvang

  Minka kijkt goed naar de behoefte van kinderen maar ze houdt er qua tijden ook een duidelijke structuur op na zodat de kinderen weten waar ze aan toe zijn. In de ochtend is er veel tijd om vrij te spelen. Minka zit dan zelf het liefst tussen de spelende kinderen op de grond. In de middag is er tijd om gerichtere activiteiten aan tafel te doen. Ze heeft bijvoorbeeld een senso-motorische cursus gevolgd. Kinderen gaan dan met verschillende materialen aan de slag en ontdekken spelenderwijs hun verschillende zintuigen.

  De kinderen zijn ook elke dag buiten. Ze gaat bijvoorbeeld met ze naar het bos om te picknicken of verkent één van de vele speeltuintjes in de buurt. Ook heeft Minka een fijne tuin waarin genoeg te beleven valt. De dieren eten geven, lekker klimmen in het huisje of glijden van de glijbaan.

  Verder wordt er in haar opvang veel gezongen en regelmatig voorgelezen. Ook vindt ze het belangrijk dat de gastkinderen respect hebben voor elkaar, voor andere huisgenoten en voor de dieren.

  Samenwerking

  Minka wil goed overleggen met ouders wat zij verwachten van de opvang en wat Minka aanbiedt. Ze stelt zich flexibel op. Ze gebruikt het Kroostdagboekje om de overdracht te schrijven, maar zal (indien gewenst) ook gebruik maken van What’sApp.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag bespreekbaar

 • Klazien

  Klazien

  van der Wielen - Nouwen Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Sietske Bunge, Sietske@kroostopvang.nl of 06-81781795.

  Het gezin

  Klazien (1963) woont met haar man Michel (1970) aan de rand van Austerlitz. Ook Michel heeft een pedagogische achtergrond. Hun volwassen zoon woont niet meer thuis. Verder heeft Klazien veel dieren. Zo zijn er binnen 3 kleine hondjes en 2 cavia’s, hebben ze in de achtertuin kippen, in de voortuin een vijver met visjes en staan op een weilandje dichtbij 2 pony’s die ze ook verzorgen.

  Werkervaring

  Klazien heeft eerder 15 jaar in de commerciële business gezeten. Door haar ervaringen als paardrijinstructeur kwam ze erachter dat ze meer met mensen wilde gaan werken. Ze heeft toen eerst met verstandelijk gehandicapte en visueel beperkte kinderen gewerkt. Ook paste ze in de avonduren vaak op bij gezinnen thuis. In 2015 besloot ze zich om te laten scholen tot gastouder. Iets wat ze tot en met de dag van vandaag erg graag doet.

  Klaziens opvang

  Klazien biedt opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Ze vindt het belangrijk om veel buiten te zijn in de natuur. Een goede omgang met de dieren past hierbij. Ze zijn dan ook veel buiten te vinden. Zowel in de grote achtertuin als in het bos voor het huis. Elke dag maken ze daar wandelingen en onderweg valt genoeg te ontdekken. Zo heeft Klazien bijvoorbeeld halverwege een klein kabouterplekje ingericht.

  Binnen worden ook voldoende activiteiten aangeboden, vaak vooraf gegaan door een aantal rituelen; bijvoorbeeld een kleine muisjespop die even komt kijken of een tolletje dat de kinderen mogen draaien. Ook wordt er volop bewogen/gedanst en gezongen.

  Klazien biedt zo veel mogelijk biologisch eten aan. Ook probeert ze in overleg met ouders zo gezond mogelijk eten aan te bieden.

  Samenwerking

  Klazien heeft een directe communicatie met ouders en vindt het prettig als ouders ook haar direct benaderen. Ze houdt het Kroostdagboekje bij maar communiceert ook veel via What’sApp.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag, donderdag