Scroll To Top

Regio Haarlemmermeer & Kaag en Braassem (21)

 • Agaath

  Agaath

  06-27153635 / 023-5640421 - Steinerbos 26 2134 JN Hoofddorp van Lieshout

  Agaath is getrouwd met Frank en hebben samen 3 dochters (1992, 1993, 1998)
  Zij vangt al vanaf 2005 kinderen op voor Kroostopvang.

  Agaath heeft veel positieve aandacht voor de kinderen. Het is een leuke vrouw, altijd vrolijk en enthousiast
  Haar huis is spik en span en er heerst altijd rust.
  Ze knutselt en bakt graag met de kiinderen. Ook aan feestdagen wordt aandacht besteed. Ze heeft een tuin met een konijn..

  Agaath heeft veel positieve aandacht voor de kinderen. Het is een leuke vrouw, altijd vrolijk en enthousiast
  Haar huis is spik en span en er heerst altijd rust.
  Ze knutselt en bakt graag met de kiinderen. Ook aan feestdagen wordt aandacht besteed. Ze heeft een tuin met een konijn..


  Business Hour

  dinsdag, woensdag en donderdag

 • Anuschka

  Anuschka

  x - Visser

  Het gezin
  Anuschka (1964) is moeder van een volwassen zoon en dochter. Beiden wonen nog thuis.
  Anuschka heeft een ruime woning met een kindvriendelijke tuin in de wijk Getsewoud Zuid.
  Er zijn geen huisdieren en er wordt niet gerookt.. Binnen is er voldoende en veilige speelruimte en er is een grote, veilige en geheel betegelde tuin waar de kinderen naar hartenlust kunnen rennen, ballen en fietsen . De ruime openingstijden (07.00 – 18.30 uur) en de flexibiliteit worden door de ouders zeer gewaardeerd. In overleg is heel veel mogelijk. De kinderen slapen apart op een eigen slaapkamer.

  Werkervaring
  Na het volgen van een MBO en HBO opleiding in de kinderopvang werkt Anuschka inmiddels al weer meer dan 20 jaar als gastouder. Ze doet dat met heel veel plezier. Ze geniet van de lachende, lieve kinderen die iedere dag bij haar komen. Persoonlijke aandacht voor de kinderen EN ouders vindt ze erg belangrijk. Een warme, gezellige opvang, waarbij regelmaat en structuur aanwezig is, zodat de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen, is voor haar de basis van een goede ontwikkeling van het kind.
  Anuschka volgt regelmatig trainingen op haar vakgebied.

  Anuschka’s opvang
  Anuschka werkt met het VVE programma “Kiki” en heeft daar ook een opleiding voor gevolgd (gecertificeerd). Dit programma is er op gericht om de overgang naar de basisschool zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het programma stimuleert de spraak / taal ontwikkeling, de motoriek en de sociale / emotionele ontwikkeling. Het is erg leuk om met dit programma te werken. De kinderen genieten zichtbaar van het knutselen, lezen, zingen en spelen. Elke maand wordt er een ander thema aangeboden. Zo leren de kinderen spelenderwijs een heleboel. Naast het VVE programma kunnen de kinderen ook met bijzonder speelgoed spelen wat over het algemeen niet in de gewone speelgoedwinkel te krijgen is. Een echte uitdaging voor het kind.
  Baby’s tot ongeveer 1 jaar hebben hun eigen ritme van spelen, slapen, eten, drinken en knuffelen. Na het eerste jaar groeien ze langzaam aan naar het onderstaande dagritme.
  07:00 – 09:00 uur
  Tussen deze tijden worden de meeste kinderen gebracht. Kinderen die vroeg worden gebracht krijgen de gelegenheid om samen met het gezin te ontbijten. Tot 9 uur gaan de kinderen vrij spelen.
  09:00 – 10:00 uur
  Regelmatig kijken de kinderen een filmpje. Bij lekker weer blijft de tv uit en gaan ze buiten spelen of een boodschap doen.
  10:00 – 10:30 uur
  Tijd om iets te drinken met een koekje of doosje rozijntjes erbij. Daarna is er voor de allerkleinsten tijd om een boekje te lezen. VVE programma. (Dikkie Dik, Nijntje)
  10:30 – 11:45 uur
  Alle kinderen mogen vrij spelen.
  11:45 uur
  Met z’n allen het speelgoed opruimen en wie het leuk vindt mag helpen tafel dekken.
  11:45 uur
  Lunchtijd.  Dit is een rustmoment waarin de kinderen de gelegenheid krijgen om iets te vertellen.
  12:30 – 15:00 uur
  De kinderen gaan slapen. De kinderen die niet meer slapen krijgen de gelegenheid om met speelgoed te spelen zoals ministek, knex. (speelgoed dat niet geschikt is voor de allerkleinsten). Of kunnen zonder dat ze daarbij ‘hulp’ krijgen van de allerkleinsten een uitgebreide treinbaan bouwen.
  15:00 – 15:30 uur
  Met zijn allen fruit eten en limonade drinken.  Daarna is het tijd om voor te lezen voor de oudere kinderen (Jip en Janneke / boeken van Carry Slee zijn erg favoriet) of liedjes te zingen.
  15:30 – 16:30 uur
  Opnieuw tijd voor het VVE programma. Voorlezen voor de oudere kinderen, zingen, knutselen, spelletjes doen etc. Bij mooi weer buiten spelen.
  16:30 – 18:30 uur
  De kinderen kiezen speelgoed uit de kast. Daar staan de puzzels, smartgames en ander cognitief speelgoed of speelgoed dat de fijne motoriek bevordert zoals kralen rijgen, mozaïek etc.
  Samenwerking
  Anuschka houdt op verzoek een dagboekje bij. Tijdens het brengen en halen van de kinderen is er voldoende tijd voor een goede overdracht. Anuschka houdt van een open communicatie. Als er bijzonderheden zijn bespreekt zij dit met de betreffende ouder.
  Wil je meer weten over Anuschka,? Of wil je kennismaken? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot via monique@kroostopvang.nl

   


  Business Hour

  maandag

 • Christina

  Christina
  1

  023-8223329 - korringa

  CRISTINA GASTOUDER BIJ KROOSTOPVANG

  LIEF,ZORGZAAM,BETROKKEN EN TOEGEWIJD

  BESTE OUDERS,

  GRAAG WIL IK OUDERS HELPEN DE COMBINATIE ZORG VOOR KINDEREN EN WERKEN GEMAKKELIJKER TE MAKEN TEGEN EEN BETAALBARE PRIJS. WERKEN MET EN HET VERZORGEN VAN KINDEREN GEEFT MIJ VOLDOENING EN PLEZIER.
  NORMEN EN WAARDEN BIJBRENGEN EN VOORAL EEN LIEFDEVOL 2DE HUIS GEVEN. FLEXIBELE EN VASTE OPVANG IS MOGELIJK OP MAANDAG,DINSDAG,DONDERDAG EN VRIJDAG. OPENINGSTIJDEN VAN 7.00-1800 UUR. BELT U VANDAAG NOG VOOR EEN VRIJBLIJVENDE GESPREK OF KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP DE WEBSITE.

  LIEF,ZORGZAAM,BETROKKEN EN TOEGEWIJD

  BESTE OUDERS,
  GRAAG WIL IK OUDERS HELPEN DE COMBINATIE ZORG VOOR KINDEREN EN WERKEN GEMAKKELIJKER TE MAKEN TEGEN EEN BETAALBARE PRIJS. WERKEN MET EN HET VERZORGEN VAN KINDEREN GEEFT MIJ VOLDOENING EN PLEZIER.
  NORMEN EN WAARDEN BIJBRENGEN EN VOORAL EEN LIEFDEVOL 2DE HUIS GEVEN. FLEXIBELE EN VASTE OPVANG IS MOGELIJK OP MAANDAG,DINSDAG,DONDERDAG EN VRIJDAG. OPENINGSTIJDEN VAN 7.00-1800 UUR. BELT U VANDAAG NOG VOOR EEN VRIJBLIJVENDE GESPREK OF KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP DE WEBSITE.

   


  Business Hour

  maandag

 • Corrie

  Corrie
  1

  x - verdijk

  Corrie (1964) is moeder van 3 kinderen en woont samen met haar man en zonen (1995/ 1996) in de Oranjebuurt. Het gezin heeft een hond (Duitse staander). Er is een kennel, waar hij tijdens de opvang in kan.

   

  Werkervaring

  Corrie is sinds 2005 als gastouder aangesloten bij ons bureau en heeft ruime ervaring. Zij vindt het belangrijk om zich verder bij te scholen en blijft zichzelf als professioneel gastouder ontwikkelen.

   

  Corrie’s opvang

  Corrie vindt het belangrijk dat kinderen nog kind kunnen zijn en dat zij zelf de wereld om hen heen op een speelse manier leren ontdekken. Ze houdt van voorlezen, samen spelen en gaat er graag op uit met de kinderen. Ook wordt er regelmatig gezongen.

  Corrie vindt het van belang dat ieder kind persoonlijke aandacht krijgt en dat het kind zich ‘thuis voelt’ in de opvang.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  De samenwerking met Corrie is heel open en prettig. Corrie weet ons te vinden als ze iets wil delen/ bespreken. Zij is eerlijk, ook naar de ouders. Als zij zich zorgen maakt om een kindje dan zal dat zeker met de ouders worden besproken. Dagelijkse belevenissen van je kind worden mondeling aan het einde van de dag door Corrie met jou besproken. Daarnaast stuurt Corrie regelmatig foto’s em berichten toe via de what’s app.

   

  Corrie vindt het belangrijk om zich te blijven ontwikkelen en is bij bijna alle cursussen die Kroostopvang verzorgt, aanwezig.

  Wil je meer weten over Corrie? Of wil je met haar kennismaken?

   

  Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: miranda@kroostopvang.nl

  Zaterdag en Zondagen bespreekbaar


  Business Hour

  maandag

 • Danielle

  Danielle

  06-13461373 - veenhof

  Kinderopvang Ukkepuk – gastouder in Hoofddorp centrum

   

  Bent u op zoek naar kleinschalige, liefdevolle en vertrouwde opvang? Een tweede thuis voor uw kindje? Dat kan ik u bieden. Als gastouder bied ik opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar.

   

  Mijn naam is Daniëlle Veenhof en ik ben 25 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend Marcel in Hoofddorp (centrum).

  Ik heb altijd een passie gehad voor het werken met kinderen. Als jong meisje paste ik dan ook regelmatig op, heb ik op latere leeftijd bij verschillende gezinnen thuis als gastouder gewerkt en ervaring opgedaan als pedagogisch medewerkster op verschillende kinderdagverblijven. Ik heb gewerkt met kinderen van alle leeftijden.

  Het werken met kinderen vind ik geweldig, geen dag is hetzelfde en kinderen weten je altijd weer te verrassen. Ik haal veel voldoening uit mijn werk: het verzorgen van de kinderen, onderdeel zijn van hun ontwikkeling en de band die je opbouwt met het kind.

   

  Mijn streven als gastouder is om uw kind een combinatie van professionele en huiselijke en liefdevolle opvang te bieden. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich geborgen en geliefd voelen en dat zij zich in alle veiligheid en rust kunnen ontwikkelen op hun eigen manier.


  Business Hour

 • Ellen

  Ellen

  x -

  Ellen’s opvang

   

  Ellen heeft een gestructueerde dagindeling. In overleg kunnen de gastkindjes ook bij haar ontbijten. De lunch eten ze gezellig met elkaar aan tafel. Elke dag gaat Ellen met de gastkindjes naar buiten. Ze voeren de eendjes, gaan naar de speeltuin/kinderboerderij of een boodschapje doen. Ellen is een actieve gastouder. Tijdens de opvang wordt er voorgelezen, geknutseld , gezongen en gedanst. Ellen stimuleert de kinderen in hun ontwikkeling en maakt ze zelfredzaam.

   

  Samenwerking

  Met Ellen is het fijn samen te werken. Ze is open en eerlijk. Ze behandelt iedereen met resprect. Ellen houdt voor alle gastkindjes een dagboekje bij. Ze maakt altijd tijd voor een goede overdracht bij brengen en halen en communiceert gedurende de opvangdag met de ouders middels whatsapp.

  Wil je meer weten over Ellen of wil je met haar kennismaken, neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot via e-mail: monique@kroostopvang.nl

   


  Business Hour

  maandag

 • Gerda

  Gerda

  braber

  Ik ben Gerda, (1968), getrouwd met Hans en moeder van 3 kinderen (Daan (2003), Nada (2004) en Anda (2008). Ik woon in Hoofddorp in de wijk Floriande.

   

  Ik heb in het verleden de opleiding gedaan tot activiteitenbegeleidster. Daarna heb ik jaren gewerkt met verstandelijk gehandicapten. Eerst in een gezinsvervangend tehuis in Amsterdam en daarna op het dagcentrum op de Cruquiushoeve, waar mensen met een verstandelijke beperking en epilepsie wonen.

   

  Sinds 2008 ben ik full time gastouder. In eerste instantie ben ik begonnen als gastouder omdat ik graag thuis wilde zijn bij mijn eigen kinderen en daarnaast wel graag wilde blijven werken. Ondertussen is de noodzaak hiervoor niet meer zo groot omdat mijn eigen kinderen al wat ouder zijn. Maar het werk als gastouder ben ik zo leuk gaan vinden dat ik het nog steeds met heel veel plezier doe.

   

  Ook mijn eigen kinderen vinden het leuk als er andere kindjes over de vloer komen en hebben mijn werk als gastouder volledig geaccepteerd, ze zijn er tenslotte groot mee geworden. Ook zij spelen graag met de kindjes.

   

  Ik vind het belangrijk dat kinderen kind kunnen zijn en zich op hun eigen wijze kunnen ontwikkelen. Kinderen hebben hier voldoende speelgoed om lekker vrij te kunnen spelen en op te gaan in hun eigen spel. Ook is er een goed afsluitbare achtertuin, het hele jaar door gespeeld wordt met allerlei spelmateriaal. Spelen met elkaar stimuleer ik erg.

   

  Ik doe zowel dagopvang als voor-en naschoolse opvang. Mijn werkdagen starten om 7.00 uur en ik werk tot 18.00 uur. Om 17.00 uur eten we als gezin met de kinderen die op dat moment nog aanwezig zijn en van wie de ouders hebben aangegeven het prettig te vinden dat hun kinderen mee kunnen eten.

   

  Uiteraard ben ik in het bezit van een geldig EHBO diploma en alle andere vereiste diploma’s.


  Business Hour

  maandag

 • Hetty

  Hetty

  van veen

  Het gezin
  Hetty (geboren 06-04-1967) is moeder van drie studerende jongens (Timo 1993, Paul 1996 en Daniel 1997) die nog thuis wonen. Er zijn geen huisdieren aanwezig in de opvang. Hetty’s geloofsovertuiging is christelijk. In huis wordt niet gevloekt. Hetty woont in een rustige wijk. De kinderboerderij is op loopafstand. Achter haar huis heeft Hetty een ruime waar de kinderen heerlijk kunnen spelen.

   

  Werkervaring
  Hetty is al gastouder sinds 1994 en heeft dus veel ervaring. Ook met kinderen met autisme. Hetty doet haar werk als gastouder met veel plezier en aandacht voor de kinderen. Ze is een flexibele en liefdevolle gastouder. Heeft veel geduld en straalt warmte en rust uit.

   

  Hetty’s opvang
  Tijdens opvangdagen wordt er veel gelachen om elkaar of gekke dingen die gebeuren, maar uitlachen en elkaar pijn doen mag niet. Zo leren de kinderen meteen waarden en normen aan. Er wordt geknuffeld en veel gekletst met elkaar. Hetty houdt van voorlezen en aan tafel samen met de kinderen tekenen en knutselen. Hetty is zelf erg creatief. Er is veel speelgoed aanwezig. Als het weer het toelaat gaan ze naar buiten. De kinderboerderij is op loopafstand net als speeltuintjes en het winkelcentrum. Hier gaan ze dan ook graag heen om even uit te waaien.
  Bij mooi weer eet Hetty samen met de kinderen buiten in de tuin die kindvriendelijk is ingericht met een zandtafel en een wipkip. Ook zijn er fietsjes en loopauto’s. Bij warm weer spelen de kinderen met water of gaan ze onder toezicht in het badje.
  Hetty doet ook BSO opvang. Hetty haalt de kinderen ’s middags op uit school, lopend of met de fietskar. Hetty heeft er bewust voor gekozen om kinderen tussen de 0 en 12 jaar op te vangen. Zo leren kinderen rekening te houden met elkaar en met leeftijdsverschillen. Onder schooltijd zijn er hierdoor minder kinderen aanwezig, die dus meer aandacht krijgen.

   

  Samenwerking
  Hetty houdt tijdens de opvang contact met de ouders via whatsapp. Ook schrijft ze iedere opvangdag een verslagje in het Kroost-dagboekje. Kroostopvang heeft een fijne samenwerking met Hetty. Hetty maakt altijd tijd vrij voor een goede overdracht bij het brengen en halen van de kinderen.

   

  Wil je meer weten over Hetty? Of wil je kennismaken? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot via monique@kroostopvang.nl


  Business Hour

  maandag

 • Ilja

  Ilja

  023-7514827/06-15232604 - stoeltie

  Ilja is gehuwd met Marcel en moeder van twee zonen. Ze woont in een nette eengezinswoning met tuin in een kindvriendelijke woonwijk. Heeft een vogel(s) als huisdier. Ze is spontaan, rustig, zelfstandig, ondernemend en ontwikkelingsgericht. Ze laat de kinderen vooral zelf spelen en ontdekken.

   

  vrijdag in overleg beschikbaar. Per direct plek op dinsdag, woensdag en donderdag


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

 • Ingrid

  Ingrid

  wintershoven

  Het gezin
  Ingrid Wintershoven heeft drie volwassen uitwonende kinderen. Er zijn twee kleine honden, twee katten en twee cavia’s aanwezig.
  De ruime, lichte en frisse woning staat in een kindvriendelijke en rustige wijk. In de buurt zijn meerdere speeltuintjes aanwezig. De achtertuin is ruim, met voldoende schaduw.
  Ingrid woont in het oude dorp van Nieuw-Vennep vlakbij de kinderboerderij, die ze regelmatig samen met de gastkinderen bezoekt.
  Ingrid vangt kinderen op in de leeftijd van 0-4 jaar en is heel erg flexibel. Haar werkdagen zijn maandag t/m vrijdag en in overleg biedt ze ook opvang in de avonduren en weekenden. Flexibele opvang is ook mogelijk.

   

  Werkervaring
  Ingrid is al meer dan 20 jaar gastouder en doet het werk nog steeds met heel veel plezier en enthousiasme.

   

  Ingrid’s opvang
  Ingrid houdt er van om samen met de kinderen actief bezig te zijn en trek er regelmatig op uit met mijn bakfiets. Dit is altijd een feestje voor haar en de kinderen! Er is ruim voldoende binnen en buitenspeelgoed aanwezig voor alle leeftijden. Op de eerste verdieping van haar woning heeft ze nog een aparte speelkamer.
  Ze vindt het belangrijk dat de kinderen zich op hun gemak voelen bij haar en het gezellig hebben. Ze geeft de kinderen veel positieve aandacht en biedt ze een veilige plek met rust en regelmaat.

   

  Wil je meer weten over Ingrid? Of wil je kennismaken? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot via monique@kroostopvang.nl


  Business Hour

  maandag

 • Jacqueline

  Jacqueline

  0252-686383/ 06-14353679 - basset

  Ik ben Jacqueline Basset, eigenaresse van Kinderopvang Het Zonnestraaltje, getrouwd met Noisa en moeder van 2 kinderen (Joëlle ’97-Robin ’01)

  Wij zijn gek op dieren en hebben dan ook 2 kleine hondjes, JackRussel Sammy (’03) en ShihTzu Taco (’13) en we hebben 3 konijnen, 2 buiten en 1 binnen. Ik vind het belangrijk dat kinderen met dieren leren omgaan.

  Ik bied opvang aan voor maximaal 6 kinderen van 0-12 jaar gedurende 5 dagen in de week. De openingstijden zijn van 08:00-18:00uur, maar andere tijden zijn bespreekbaar.

  In de huiskamer kunnen de kinderen spelen met het aanwezige speelgoed. Er is een veilig ingerichte tuin, waarin de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken.

  In de directe omgeving zijn verschillende speeltuinen die regelmatig bezocht worden. We maken regelmatig een wandelingetje met onze hondjes, doen een boodschap of we gaan de eendjes voeren.

  Kortom voldoende ruimte voor ontplooiing van uw kind!

  Alle dagen plek voor 2 kindjes tot 1500


  Business Hour

  Maandag,Dinsdag,Woensdag,Donderdag,Vrijdag

 • Jolanda

  Jolanda

  everaadt

  Het gezin
  Jolanda (geboren 25-09-1971) is getrouwd en samen met haar man Pablo heeft ze twee kinderen (Malissa 2003 en Pascal 2006).
  Er zijn geen huisdieren in het gezin aanwezig. Jolanda heeft een gezellige, sfeervolle woning in een kindvriendelijke wijk (Getsewoud Noord). Bij Jolanda kun je terecht voor dagopvang en BSO (scholen Op Maat, Het Venne en Merlijn). Ook biedt zij flexibele opvang.

   

  Werkervaring
  Jolanda heeft de opleiding MBO 2 helpende zorg en welzijn gevolgd. Ze is al meer dan 10 jaar gastouder. Jolanda is een flexibele, rustige gastouder met veel geduld. Ze benadert de kinderen op een positieve manier. Jolanda is leergierig en staat open voor bijscholing. Ze heeft bij Kroostopvang al vele cursussen en workshops gevolgd op het gebied van opvang en ontwikkeling van kinderen.

   

  Jolanda’s opvang
  Jolanda houdt er van om actief met de kinderen bezig te zijn. Er wordt regelmatig geknutseld, gelezen en gezongen. Ook bezoekt ze regelmatig een speeltuintje in de wijk of de kinderboerderij.
  De visie van Jolanda is om de gastkindjes een veilige omgeving te bieden en dingen te ondernemen waar het kindje behoefte aan heeft, de opvang is kleinschalig in huiselijke kring.
  Voor de kleine kindjes houdt ze zoveel mogelijk rekening met het ritme van thuis.
  Rond de klok van 10 eten ze een koekje of fruit en drinken wat. Om 12 uur eten ze een boterham en rond de klok van 3 hebben ze weer een eet en drink moment.

   

  Samenwerking
  Jolanda houdt voor alle kinderen een dagboekje bij. Daarbij is er tijdens het brengen en halen van de kinderen voldoende tijd voor een goede overdracht. Tijdens de opvang houdt Jolanda de ouders op de hoogte via whatsapp.

   

  Wil je meer weten over Jolanda? Of wil je kennismaken? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot via monique@kroostopvang.nl


  Business Hour

  maandag

 • Linda

  Linda

  Kroostopvang.nl - groen

  Ben je op zoek naar een gezellige én kleinschalige gastouderopvang in de wijk Floriande of Overbos in Hoofddorp? Kom dan eens een keertje bij ons kijken!

   

  Mijn naam is Linda Groen, moeder van Viggo (2005) en Olivier (2008). Ik ben afgestudeerd als pedagoge en leerkracht basisonderwijs. Ik ben werkzaam geweest in de jeugdhulpverlening, het basisonderwijs en als hogeschool docent pedagogiek. Met heel veel plezier zorg ik alweer ruim 6 jaar voor de kinderen in mijn kleinschalige opvang.
  Ik ben een actieve, enthousiaste, creatieve en ondernemende gastouder waarbij ik het belangrijk vind dat kinderen lekker hun gang mogen gaan. In mijn opvang volg ik de kinderen. Zo hebben zij allemaal hun eigen slaapplekje zodat ze hun eigen ritme kunnen houden.

   

  Kwaliteit door kleinschaligheid’ is het devies, er is veel aandacht voor de kindjes, we zijn heel veel buiten en ondernemen leuke uitstapjes oa in de bakfiets . Daarnaast knutselen we, bakken af en toe wat lekkers en de kinderen eten hier ook gezellig mee in de avond zodat ze met een gevuld buikje naast huis gaan.

   

  Gastouderopvang de Speelboom staat als een huis en recentelijk zijn we verhuisd naar deze locatie welke perfect ligt tussen de wijken Floriande en Overbos in Hoofddorp in een heerlijk rustig stukje waardoor kinderen veel plek hebben om te spelen. Daarnaast is er een zeer kindvriendelijke ruime tuin met veel speelgelegenheid voor de kinderen.

   

  Onze pedagogische uitgangspunten licht ik graag toe in een persoonlijk gesprek.

   

  Dus zoek je nog een fijne plek voor je kindje zodat je met een prettig gevoel aan het werk kunt, neem dan contact op met Monique Poirot, mijn gastouderbegeleider bij Kroostopvang.

   

  Referenties op aanvraag altijd mogelijk!


  Business Hour

  maandag

 • Lisette

  Lisette

  x - van hameren

  Het gezin

  Lisette (1990) woont samen met haar man en 2 kinderen (2014, 2017) in een nette vrijstaande woning met voor- en achtertuin. In de woonkamer is speelgelegenheid. Er zijn geen huisdieren. In de bijkeuken is veel knutselmateriaal aanwezig. In de ruime achtertuin is speelgelegenheid met een speelhuisje, loopmotor, fiets met zijwielen, tracktor, wipwap, trampoline, glijbaan en kinder picknicktafel.

   

  Werkervaring

  Lisette heeft 9 jaar gewerkt bij een instelling waar mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking wonen. De mensen waarvoor ze gezorgd heeft hebben een cognitief niveau wat gelijk is aan kinderen van 0 tot 4 jaar. Daarnaast heeft ze regelmatig op kinderen van vrienden en kennissen gepast. Lisette is een vrolijke, enthousiaste en leergierige gastouder.

   

  Lisette’s opvang

  Lisette gaat graag naar buiten, wandelen of fietsen of gewoon lekker ontdekken in de achtertuin. Alle bloemetjes en beestjes zijn interessant!
  Ook houdt ze erg van knutselen, van niets iets maken met de kinderen vindt ze een uitdaging.

   

  Samenwerking

  Lisette vindt het belangrijk dat er iedere opvangdag een uitgebreide mondelinge overdracht is met de ouders. Tijdens de opvang zal er, als de ouders dat wensen, af en toe een foto gestuurd worden via de whatsapp. Ook wordt er een schriftje per kind bijgehouden om daarin op te schrijven wat het kind meegemaakt heeft.

  Wil je meer weten over Lisette of met haar kennismaken, neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot via e-mail: monique@kroostopvang.nl


  Business Hour

  Maandag

 • Lydia

  Lydia

  x - schuurman

  Het gezin
  Lydia (1970) is getrouwd met Peter (1969). Samen hebben ze twee kinderen: Amy (1997) en Patrick (2000). Lydia heeft een ruime, nette woning met een kindvriendelijke tuin. De kinderen slapen boven in ledikantjes op een speciaal daarvoor ingerichte kamer.
  Vlak voor het huis is een leuke kindspeeltuin. In het gezin zijn geen huisdieren aanwezig. Lydia biedt opvang aan kinderen van 0-4 jaar.

   

  Werkervaring
  Lydia is al ruim 20 jaar gastouder. Haar medische achtergrond als apothekersassistente komt heel vaak van pas, bijvoorbeeld bij kinderziekten, gebruik van medicijnen etc.
  Ook heeft ze veel ervaring met kinderen met astma en slechtziendheid.
  Lydia is een lieve, warme en zorgzame gastouder. Heeft heel veel geduld met de kinderen en benadert ze altijd op een positieve manier. Ze biedt de kinderen structuur en regelmaat. Ze laat de kinderen in hun waarde en geeft ze allemaal de juiste aandacht en begeleiding die ze nodig hebben.
  Lydia heeft alle benodigde diploma’s, waaronder EHBO voor kinderen. Ze volgt elk jaar meerdere cursussen om optimaal voor de kinderen te kunnen zorgen en hun ontwikkeling te kunnen stimuleren.

   

  Lydia’s opvang
  Bij Lydia spelen de kinderen veel buiten. Ze gaan er veel op uit naar bijvoorbeeld de speeltuintjes in de buurt, naar de supermarkt, drinken met wat lekkers bij de bakker of de kinderboerderij . Ze heeft een bolderkar waar alle kinderen in kunnen. Zo kunnen ze wat verder weg, de wereld ontdekken.
  Favoriete bezigheden binnen zijn: muziek maken (Lydia speelt zelf gitaar),zingen en dansen. Op verjaardagen maakt Lydia er een feestje van met de kinderen. Ze gaan dan verkleden, dansen met linten en een traktatie snoepen. Natuurlijk hoort daar dan ook een cadeau bij.
  In de zomer worden er heel vaak badjes en de waterbaan opgezet en maken ze er met z’n allen een waterfeestje van. Uiteraard altijd onder toezicht van Lydia.
  Lydia geniet van de kinderen. Ze houdt van gek doen, lachen en knuffelen.
  Vaak hebben ze een spontane picknick in de tuin of op het veldje voor het huis.
  Met Pasen staat er een paasontbijt op het programma met leuke spelletjes.
  Het sinterklaasfeest wordt bij Lydia gevierd met veel knutselwerkjes en rond 5 december komt Piet langs om cadeautjes te brengen.
  Lydia knutselt regelmatig met de kinderen en leest graag voor. Doordat de groep klein is, is er veel aandacht voor de ontwikkeling van ieder kind.
  De knutselwerkjes en kleurplaten zijn meestal in het thema van het seizoen. Ook gebruikt ze thema’s van het VVE programma Peuterpraat. Dit is om de spraak-taalontwikkeling te stimuleren. Hierbij zingen ze liedjes, doen ze spelletjes, knutselwerkjes en andere activiteiten die bij het thema horen.

   

  Samenwerking
  Door veel persoonlijk overleg kan Lydia meedenken en handelen naar de wensen van de ouders. Ze houdt voor alle kinderen een dagboekje bij. Ook houdt ze voor alle kinderen een kind-volg systeem bij en evalueert ze jaarlijks de opvang met de ouders.

   

  Wil je meer weten over Lydia? Of wil je kennismaken? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot via monique@kroostopvang.nl


  Business Hour

  maandag

 • Manon

  Manon

  x - choufoer

  Mijn naam is Manon Choufoer (1976) en ik woon samen met Johan van Andel (1977) en ons zoontje Bastiaan (nov. 2014).Nadat ik in juli 2001 gediplomeerd ben als Sociaal Pedagogisch werker, ben ik op een kinderdagverblijf gaan werken. Ik heb hier 16,5 gewerkt met veel plezier en liefde.
  Na de geboorte van ons zoontje voelde ik de behoefte om mijn werk en liefde voor kinderen voort te zetten in huislijke omgeving en heb daarom besloten om gastouderopvang “De Krummeltjes ” op te zetten.

   

  k vind het prachtig en hartverwarmend om te zien hoe kinderen groeien , ontdekken en zich ontwikkelen.
  En dit alles is mogelijk in een fijne omgeving waarin kinderen mogen zijn wie ze zijn, waarin ze zich veilig en welkom voelen, dat vind ik heel belangrijk.
  Een aai over de bol, een knuffel of een goed gesprekje op hun eigen niveau is wat ik hun graag geef.

   

  Ik bied opvang aan kinderen van 0-4 jaar.

   

  Mijn opvang dagen zijn:maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7.00 tot 18.00.

   

  Voor meer informatie over mijzelf en de opvang kunt u een kijkje nemen op mijn website www.dekrummeltjes.nl

   

  u kunt contact met mij opnemen via info@dekrummeltjes.nl


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

 • Mariette

  Mariette

  x - Scheper-Oosterom

  Het gezin
  Mariette Scheper- Oosterom (1987) is getrouwd met Roy en samen hebben ze twee zoons (2010/2013). Ze wonen in een rustige woonwijk met veel groen. De woning is gezellig, opgeruimd en heeft een veilige, afgesloten tuin. Het huis en de tuin worden jaarlijks gecontroleerd door het gastouderbureau en zijn goedgekeurd door
  de GGD. In het gezin is ook een konijn en een kindvriendelijk kat.
  Mariette is christen. Tijdens de opvang wordt er gebeden voor het eten en met enige regelmatig wordt er een Bijbelverhaal voorgelezen.

   

  Werkervaring
  Vanaf 2009 is Mariette werkzaam als gastouder. Ze heeft de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening gedaan en toen de kinderen geboren werden besloten om vanuit huis te werken als gastouder. Dit doet ze nog steeds met veel enthousiasme en plezier. Doordat de groep klein is, heeft ze veel persoonlijke aandacht voor de kinderen en kunnen ze ontwikkelen in hun eigen tempo. Mariette volgt cursussen om op de hoogte te blijven binnen het vakgebied.

   

  Mariette’s opvang
  In de omgeving zijn veel speeltuintjes en parkjes, waar Mariette regelmatig naar toe gaat met de kinderen. Ook vindt ze het leuk om met de kinderen te knutselen, te kleien of koekjes te bakken. Verder onderneemt ze regelmatig uitstapjes naar bijvoorbeeld de kinderboerderij of bibliotheek. Ze leest voor of gaat met de kinderen
  zingen/ dansen. Mariette is een rustige, vriendelijke, geduldige gastouder die de kinderen in hun waarde laat en op een positieve manier benadert.

   

  Samenwerking
  Dagelijks bespreekt Mariette de opvang met de ouders en stuurt foto’s en korte berichtjes door via whatsapp. Ze houdt voor alle kindjes een Kroostopvang dagboekje bij waarin ze de dagelijkse belevenissen opschrijft. Ze is open in haar communicatie. Er is altijd ruimte voor een extra evaluatie gesprek met de ouders om de opvang door te spreken.

   

  Wil je meer weten over Mariette’s opvang? Of wil je kennismaken? Neem contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot via monique@kroostopvang.nl


  Business Hour

  ["maandag ","dinsdag ","woensdag ","donderdag ","vrijdag "]

 • Moniqe

  Moniqe

  x - Lagendijk

  Het gezin
  Monique (1974) is getrouwd en heeft 2 dochters (2001/2004).
  11jaar). Monique woont in de wijk Getsewoud-Zuid in een nette, ruime woning met een grote tuin. Er zijn geen huisdieren aanwezig. In de omgeving zijn een aantal speelplaatsjes waar heerlijk gespeeld kan worden.

   

  Werkervaring
  Monique beschikt over het diploma SPW 3 en heeft al meer dan 10 jaar ervaring als gastouder. Ze vangt kinderen op in de leeftijd van 0-13 jaar. Monique heeft diverse cursussen gevolgd op het gebied van ontwikkeling van kinderen, veiligheid en gezondheid.

   

  Monique’s opvang
  Monique is een rustige en geduldige gastouder die de kinderen volop de ruimte geeft om zich in een stimulerende omgeving op hun eigen tempo te kunnen ontwikkelen. Er is speelgoed aanwezig voor alle leeftijden van de kinderen. Dit speelgoed wordt regelmatig afgewisseld om het spannend te houden voor de kinderen. Ze houdt erg van voorlezen. Er zijn volop boekjes aanwezig. Van kijkboekjes tot boekjes die ze zelf kunnen lezen.
  Monique biedt ook voor en na-schoolse opvang (scholen in Getsewoud-Zuid). Elke dag gaan ze met z’n allen de kinderen naar school brengen en weer uit school halen. De school zit aan het eind van de straat dus dichtbij om lekker te lopen en onderweg meteen het verkeer op een veilige manier te leren kennen.

   

  Samenwerking
  Monique houdt voor alle kinderen een dagboekje bij. Met de ouders houdt ze nauw contact. Bij het brengen en halen is er voldoende tijd voor een goede overdracht. Kroostopvang werkt al vele jaren naar volle tevredenheid met Monique samen. Monique is een professionele gastouder, betrouwbaar ,toegankelijk. en flexibel.

   

  Wil je meer weten over Monique’s opvang? of wil je kennismaken? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot via monique@kroostopvang.nl


  Business Hour

  maandag

 • Natasja

  Natasja

  van de Groep

  Het gezin
  Natasja (geboren 04-01-1974) is getrouwd met Rene en heeft twee volwassen inwonende zoons. Het gezin heeft ook een klein boomer hondje, zij heet Lotje.
  Natasja heeft een ruime, lichte woning met een kindvriendelijke afgesloten tuin. De woning is netjes, opgeruimd en schoon. Op de eerste verdieping is slaapgelegenheid voor de kinderen. Alle kinderen slapen apart. Natasja vangt kindjes op in de leeftijd van 0-4 jaar.

   

  Werkervaring
  Natasja is al ruim 15 jaar gastouder. Ze is in het bezit van het kwalificatie certificaat MBO 2 Helpende Zorg en Welzijn (goed gastouderschap) en het diploma EHBO aan kinderen. Ze vindt het belangrijk zichzelf te blijven ontwikkelen op haar vakgebied en daarom volgt ze regelmatig trainingen en cursussen.

   

  Natasja’s opvang
  Tijdens de opvang biedt Natasja de kinderen structuur en regelmaat. Er wordt op vaste tijden samen wat gegeten en gedronken aan tafel. Hierbij probeert ze zo veel mogelijk rekening te houden met het schema van het kind en de wensen van de ouders.
  Regelmatig gaat ze samen met de kinderen naar de speeltuintjes in de wijk, de kinderboerderij, de eendjes voeren of gezellig even naar de markt. Dagelijks wandelt ze met de hond en dan gaan de gastkindjes mee.
  Gedurende het jaar werkt Natasja met verschillende thema’s. Daarbij maakt ze ook gebruik van woordkaarten. Ze past haar activiteiten aan, aan de leeftijd en de ontwikkelingsfase van het kind. Er is ruim voldoende speelgoed en ontwikkelingsmateriaal aanwezig voor alle leeftijden.

   

  Samenwerking
  Natasja werkt al vele jaren naar volle tevredenheid samen met Kroostopvang. Ze vindt dat Kroostopvang haar goede deskundige begeleiding en advies geeft. Kroostopvang heeft een uitgebreid cursusprogramma waar Natasja regelmatig aan deelneemt. Ook is Natasja regelmatig aanwezig bij de door Kroostopvang georganiseerde activiteiten voor (gast)ouders en kinderen. Natasja houdt voor alle kinderen een dagboekje bij.

   

  Wil je meer weten over Natasja? Of wil je kennismaken? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot, via monique@kroostopvang.nl


  Business Hour

  ["maandag "]

 • Roelien

  Roelien

  x - meijer

  Het gezin
  Roelien (13-5-1959) is getrouwd en werkt al meer dan 30 jaar als gastouder. Samen met haar man Jan hebben ze 3 getrouwde kinderen. Ook zijn Roelien en Jan de trotse oma en opa van meerdere kleinkinderen. In het gezin is ook een hond aanwezig. Tijdens de opvang zit de hond in een aparte ruimte en komt niet bij de kinderen.
  Voor de opvang is er een aparte, speciaal voor de kinderen ingerichte ruimte met een verscheidenheid aan speelgoed en kasten vol knutselspullen.
  Deze ruimte heeft klimaatbeheersing door middel van vloerverwarming en airco.
  Aangrenzend aan deze ruimte is een slaapkamer voor de kinderen met goede professionele bedjes. Deze slaapkamer is bereikbaar via een schuifdeur.

   

  Werkervaring
  Roelien is in het bezit van de vereiste diploma ‘s waaronder kinder EHBO. Verder heeft ze allerlei cursussen gevolgd en doet nog steeds aan bijscholing.
  Ook heeft Roelien lange tijd in de zorg gewerkt.
  Roelien vangt kinderen op in de leeftijd van 0-4 jaar. Roelien doet haar werk met veel liefde en overtuiging. Ze is professioneel en consequent naar de kinderen. Ze is open en direct in haar communicatie.

   

  Roelien’s opvang
  Tijdens de opvang wordt er veel geknutseld, meestal met thema’ s, Vaak komen de kinderen zelf met ideeën. Er wordt regelmatig gezongen, waaronder liedjes met gebaren, zodat de jongste kinderen leren en zien wat er wordt bedoeld. Hier worden ook verschillende muziek instrumenten bij gebruikt.
  Roelien doet haar werk met passie, ze vindt het belangrijk dat de kinderen liefde en geborgenheid krijgen.
  Ook gaat Roelien vaak op pad met de kinderen. Wandelen, boodschappen doen, eendjes voeren etc. Of gezellig naar het winkelcentrum “de symfonie” om daar wat te drinken, een ontbijtje eten, of boodschappen doen. Ze heeft een grote professionele kar waar zes kinderen in kunnen.
  Achter het huis van Roelien is een groot afgeschermd grasveld. In de zomer kunnen de kinderen dan lekker buitenspelen op een waterglijbaan en een springkussen of allerlei andere waterspelletjes en balspellen. Voor de kinderen is dit dolle pret.

   

  Samenwerking
  Roelien heeft nauw contact met de ouders. Ze houdt voor alle kinderen een dagboekje bij.
  Roelien staat open voor feedback en houdt van openheid en eerlijkheid in de communicatie.

   

  Wil je meer weten over Roelien’s opvang? Of wil je kennismaken? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot, via monique@kroostopvang.nl

   


  Business Hour

  maandag ,dinsdag ,donderdag

 • Wilma

  Wilma

  x - weij

  Het gezin
  Wilma (27 oktober 1961) is getrouwd met Kees en samen hebben ze drie volwassen kinderen en twee kleinkinderen. Wilma vangt ook haar kleinkinderen op. De jongste dochter van Wilma woont nog thuis. In het gezin zijn ook twee naaktkatten aanwezig.
  Wilma woont in een rustige en kindvriendelijke wijk. Speeltuintjes en kinderboerderij zijn in de buurt. Ook is er een biologische tuin in de buurt waar ze samen met de kinderen naar toe gaan om fruit te plukken.
  Wilma haar grote hobby is koken. Regelmatig maakt ze samen met de gastkinderen een taart of bakken ze koekjes. Ook mogen de kinderen soms meehelpen met het voorbereiden van het eten.
  Wilma biedt dagopvang, flexibele opvang en buitenschoolse opvang.
  Omdat ze ook flexibele opvang bied is geen opvangdag hetzelfde. De samenstelling van de groep is iedere dag anders en ook worden de kinderen niet op vaste tijden gebracht en gehaald.

   

  Werkervaring
  Wilma is al meer dan 10 jaar met heel veel plezier gastouder! Wilma is leergierig en volgt regelmatig trainingen op haar vakgebied.
  Wilma is een praat en luister gastouder. Taal vindt ze heel belangrijk. Ze praat veel tegen en samen met de kinderen en gebruikt daarbij geen kindertaal. Ze stimuleert de kinderen in hun taalontwikkeling door onder andere voor te lezen, het regelmatig benoemen van bijvoorbeeld speelgoed, eten, dieren en kleuren. Ze zingen samen liedjes en doen groepsspelletjes.

   

  Wilma’s opvang
  Veiligheid voor alle kinderen vindt Wilma heel belangrijk. Ze heeft altijd aandacht voor de ontwikkeling van het kind en zijn welbevinden tijdens de opvang. Ook moet er voor de kinderen ruimte zijn om soms wat kattenkwaad uit te halen of je even af te zonderen. Ze breng de kinderen bij dat ze respect hebben voor elkaar en de omgeving. Ook mag er niet gescholden worden. Er wordt geen speelgoed afgepakt en niet met speelgoed gegooid. Ze leert de kinderen ook dat ze een ander kind met rust moeten laten als die bijvoorbeeld even niet wil meespelen. Ze leert de kinderen dat ze duidelijk nee tegen elkaar mogen en moeten zeggen als ze iets echt niet willen.
  Er is veel speelgoed voor alle leeftijden. Om het uitdagend te houden wisselt Wilma het speelgoed regelmatig af of investeert in nieuw spel- en speelmateriaal.
  Na het spelen wordt er gezamenlijk opgeruimd.
  Voor de fruithap en de lunch zitten de kinderen gezellig samen aan een speciale kindertafel. Wilma zorgt voor vers fruit. In overleg kunnen de kinderen ook bij Wilma ontbijten.

   

  Wil je meer weten over Wilma? Of wil je kennismaken? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot via monique@kroostopvang.nl


  Business Hour

  maandag

Regio Amersfoort e.o. (45)

 • Aisha

  Aisha

  x - Sprengenberg 57 Amersfoort 3825 GX Elzenga Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Gastouder Aïsha (1984) is een leuke, rustige, maar spontane vrouw.
  Ze is getrouwd met Floris en samen hebben zij twee kinderen: Daley (2010) en Mila (2012). Samen met hun twee poezen en vogels wonen zij in de wijk Vathorst in Amersfoort.
  Bij haar huis heeft Aisha een fijne tuin en ze woont te midden van talloze speeltuinen en heel dichtbij de kinderboerderij.

  Werkervaring

  Aisha is al meer dan 12 jaar actief in het werken met kinderen. Ze heeft als pedagogisch medewerker gewerkt op diverse kinderdagverblijven, maar ze heeft ook gewerkt als jeugdhulpverlener en ze heeft HBO Pedagogiek gestudeerd. Toen haar eigen kinderen klein waren, vond ze het belangrijk veel bij hen thuis te zijn. Vanuit die situatie besloot ze in 2017 aan de slag te gaan als gastouder en haar visie op opvoeden en kinderopvang tot uiting te laten komen in haar eigen gastouderopvang.
  Naast haar gastouderopvang heeft zij een praktijk als kinder- en opvoedcoach.

  Aisha’s opvang

  Aisha vindt het belangrijk dat het kind op 1 staat tijdens de opvang. Kinderen mogen bij haar echt kind zijn. Spelen is hierbij erg belangrijk. Ze vindt het daarom ook van groot belang dat kinderen en ouders zich thuis voelen in haar kleinschalige opvang.

  Aisha is met de kinderen veel buiten te vinden. Ze bezoekt de verschillende speeltuinen in de buurt, maar gaat ook naar het bos en de kinderboerderij. Binnen wordt er regelmatig geknutseld en doen ze spelletjes, die de kinderen zelf uit mogen kiezen.

  Overige informatie

  Mocht het nodig zijn, dan biedt Aisha de mogelijkheid om je kind ’s avonds mee te laten eten. Je kunt dan zelf het eten meegeven aan je kind, of je kind schuift aan en eet met de pot mee.

   

   


  Business Hour

  dinsdag, woensdag

 • Annelien

  Annelien

  x - Puntenburgerlaan 31 3812 CA Amersfoort den Otter Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Annelien (1982) is een lieve, frisse, ondernemende en geduldige gastouder. Samen met haar man heeft zij een zoon (2011) en twee dochters (2013 en 2017). Ze wonen in de Amersfoortse wijk Soesterkwartier, vlakbij het centrum en dichtbij het centraal station in een nieuwbouwwoning.

  Werkervaring

  Na een carrière in de wat hardere zakenwereld besloot Annelien dat dat niets voor haar was. Het zorgzame in haar kreeg geen kans om tot uitdrukking te komen en dus besloot ze in 2015 om als gastouder aan het werk te gaan.

  Anneliens opvang

  Als moeder en als gastouder vindt Annelien het prachtig om de ontwikkeling van kinderen te volgen en hen daarin te begeleiden. Ze werkt kindvolgend, hetgeen betekent dat ze handelt naar de behoeften van de kinderen.
  Ritme en regelmaat zijn pijlers in haar dagindeling en vrijwel iedere dag wordt er geknutseld, veel voorgelezen en gaat ze met de kinderen naar buiten. In Anneliens opvang wordt ook veel gezongen en muziek gemaakt.
  Buiten spelen gebeurt in de speeltuin op het plein achter haar huis, of ze gaan wandelend of met de bakfiets naar een andere leuke plek.

   

   

   

   


  Business Hour

  maandag ,dinsdag ,donderdag

 • Annemiek

  Annemiek

  x - Heideweg 48 3829 BA Hooglanderveen Steenbeek Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Annemiek is een warme, gezellige en consequente gastouder (1963).
  Ze is getrouwd met Martin en samen hebben zij twee volwassen kinderen (1988 en 1991). Ze wonen in het gezellige Hooglanderveen in een huis met een prachtige grote tuin, waar het kippenhok en het konijnenhok staan.
  Voor de kinderen is er een glijbaan en veel ander buitenspeelgoed, zodat de kinderen zich niet hoeven te vervelen.

   

  Werkervaring

  Annemiek is al jaren gastouder. Ze is gestart met haar gastouderopvang omdat ze altijd zo vrolijk werd van kinderen om zich heen. En in al die jaren is dat nog niet veranderd. Het huis van Annemieke is een veilige plek om kinderen op te vangen. Dat vindt Annemieke ook belangrijk. Op die manier kan zij de gastouderopvang bieden die zij prettig vindt en waarvan zij vindt dat het de juiste opvang is voor de kinderen.

   

  Annemieks opvang

  In Annemieks huis heeft zij in de achterkamer van haar woonkamer een speciaal hoekje gemaakt voor de kinderen. Hier liggen veel soorten speelgoed en spelletjes. Maar ze zijn ook veel buiten in de grote tuin.
  Annemiek vindt het belangrijk dat kinderen zich thuis en veilig voelen. Duidelijkheid vindt zij belangrijk en daarom stelt ze grenzen, maar binnen die grenzen mag er veel. Annemiek is daarin zeer consequent.
  Bij Annemiek zullen de kinderen niet veel ‘moeten’, want dat moeten ze hun hele verdere leven al. Daarom geeft ze de kinderen de ruimte om zelf te spelen en te ontdekken. Ze mogen zelf uitzoeken wat ze willen doen en Annemiek is er voor ze als dat nodig is.

   

  Bijzonderheden

  Annemiek vindt gezonde voeding erg belangrijk. Dit is dan ook zeker iets waar zij goed op let tijdens de opvang.

   

   


  Business Hour

  maandag ,dinsdag ,donderdag

 • Annemieke

  Annemieke

  x - De Vergulde Pauw 9 3824 CP Amersfoort Kohne Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Annemieke (1974) is een warme, hartelijke gastouder en moeder van een volwassen dochter. Samen met haar partner Marcel en hun kleine hondje Binkie wonen zij in de wijk Nieuwland in Amersfoort Noord.
  Aan een plein met speeltuin en volop parkeergelegenheid voor de deur.
  Achterom heeft Annemieke een prachtige ruime tuin die, net als haar huis, helemaal is ingericht voor de kinderen.
  Binkie verblijft tijdens de opvang in de keuken, achter een hekje, zodat de kinderen hem wel kunnen zien, maar hij niet onverwacht naar hen toe kan komen. Alleen onder toezicht van Annemieke mag hij af en toe bij de kinderen, zodat de kinderen kunnen leren om met hem om te gaan.

   

  Werkervaring

  Annemieke komt oorspronkelijk uit de ouderenzorg. Daar heeft ze jarenlang met plezier in gewerkt, maar eigenlijk was Annemieke altijd al dol op kinderen. In 2014 kwam haar droom uit en startte zij haar eigen gastouderopvang, in samenwerking met Kroostopvang.
  Nog voordat wij bij haar kwamen kennismaken had zij haar huis al helemaal ingericht op de komst van kinderen. Ze kon niet wachten om te beginnen.
  Die hartelijkheid, warmte en motivatie is altijd gebleven.

   

  Annemieke’s opvang

  Om nog meer inhoud te kunnen geven aan haar gastouderopvang heeft Annemieke de Kiki opleiding Voorschoolse Educatie gevolgd. Dit heeft tot gevolg dat zij maandelijks werkt met een nieuw thema. Vanuit het thema wordt er geknutseld, werkt ze met woordkaarten, speelt ze spelletjes en leest ze voor uit bijpassende boeken. Ook wordt het speelgoed van die maand afgestemd op het thema.
  Annemieke vangt alleen kinderen op van 0-4 jaar. Een bewuste keuze, want zo hoeft ze niet op en neer naar school, waardoor de jongere kinderen gestoord zouden moeten worden in hun slaap.
  De slaapkamers van de gastkinderen zijn prachtig ingericht met het grijs-witte Nijntje thema. Er staan ledikantjes (geen campingbedjes) en Annemieke heeft babyfoons met camera’s waardoor ze beneden kan zien hoe het boven met de kinderen gaat.
  Kinderen kunnen samen slapen op een van de slaapkamers, maar er is ook altijd voldoende ruimte om een kindje apart te leggen als dat voor hem of haar beter is.

   

  Dagritme

  7.30-9.00 uur: de kinderen komen binnen
  9.30: aan tafel fruit eten, Annemieke leest voor uit boekjes passend bij het thema en gebruikt daarbij de woordkaarten. Ter afsluiting worden er liedjes gezongen waaronder het liedje over tanden poetsen
  Na het fruit eten wordt er vaak geknutseld en worden alle kinderen verschoond en ruimen ze samen op.

  Hierna is er tijd voor vrij spel, samen dansen of Annemieke gaat met de kinderen naar buiten. Er is een bolderkar en met regelmaat bezoeken ze een speeltuin of ze wandelen in de buurt.

  12.00 uur: Handjes wassen en aan tafel brood eten. Ieder kind mag zelf zijn/haar beleg kiezen en de kinderen mogen zelf de stukjes brood eten (als ze dat al kunnen)

  13.00 uur: Kinderen die moeten slapen gaan naar bed. Annemieke zorgt voor de slaapzakjes. De kinderen die niet hoeven te slapen mogen even een filmpje kijken op de bank, zodat zij op die manier aan hun rust komen.

  15:00 uur: na het slapen gaan alle kinderen met Annemieke aan tafel en drinken ze iets en eten een koekje. Hierbij leest Annemieke weer voor.

  Hierna wordt er weer vrij gespeeld, of doen ze gezamenlijk een activiteit, afhankelijk van de behoefte van de kinderen.

  Bij baby’s wordt het ritme van thuis zoveel mogelijk gevolgd.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  De samenwerking met Annemieke verloopt heel goed. Het contact is altijd gezellig en ze houdt ons goed op de hoogte van wat er speelt. Annemieke denkt mee met de gezinnen en met ons.

   

   


  Business Hour

  maandag ,dinsdag ,woensdag ,donderdag

 • Babette

  Babette

  x - Heideweg 158 3825 ZM Amersfoort Bunk Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Babette (1986) is een spontane, professionele, ervaren, creatieve en ondernemende gastouder. Samen met haar man heeft ze drie kinderen. Dochter Fleur (2010), zoon Merlijn (2012) en zoon Just (2017). Babette’s man is eigenaar van HeyPannenkoek! in Amersfoort Vathorst.
  Het gezin wordt compleet gemaakt door hond Chico. Samen wonen zij in een lichte eengezinswoning. Achter het huis is een fijne tuin, met volop speelgelegenheid en een parkeerterrein waar alleen bewoners komen. Ook daar kan gespeeld worden.
  In de buurt zijn volop speeltuintjes te vinden.

   

  Werkervaring

  In 2009 heeft Babette haar diploma SPW3 Kinderopvang gehaald. Zij paste al sinds haar 16e regelmatig op buurkinderen en heeft na het behalen van haar diploma jarenlang op een kinderdagverblijf en bij een BSO gewerkt.
  Babette is gek op kinderen van alle leeftijd. Bij de kleintjes geniet zij ervan hoe veel en hoe snel ze leren, maar ook hun leuke uitspraken en fantasie vindt Babette heerlijk om te zien. Bij de schoolkinderen vindt ze het mooi om ze te zien groeien, conflicten te zien oplossen en elkaar te zien helpen. De nieuwsgierigheid prikkelt haar zelf ook nog regelmatig. Kinderen kunnen vragen stellen, waarmee ze zelf ook aan het denken wordt gezet en dat vindt Babette juist leuk!

   

  Babette’s opvang

  De hond, Chico, is in de ochtend altijd aanwezig in de opvang. Hij valt dan volledig onder de verantwoordelijkheid van Babette’s man, waardoor Babette zich kan richten op de kinderen. In de middag gaat Chico mee naar het pannenkoekenrestaurant.
  De basis van Babette’s opvang is een fijne en vertrouwde omgeving waar ieder kind en ouder zich welkom voelt. Vanuit daar wil zij met de kinderen plezier beleven.
  In Babette’s opvang draait ze mee met de seizoenen en feestdagen. Daar koppelt ze de thema’s aan vast waarmee ze werkt. Babette kijkt naar de behoeften van de kinderen. Sneeuwt het? Dan draait het die dag om sneeuw. En als het er het seizoen voor is, dan zijn alle kinderen, samen met Babette druk met het planten van zaadjes.
  En als de kinderen zelf specifiek geïnteresseerd zijn in iets, bijvoorbeeld als ze buiten een rups vinden, dan speelt Babette daar op in. Ze zoekt dan bijpassende boekjes op, maakt er een knutselwerkje bij en past de liedjes op het onderwerp aan.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Dat Babette ervaring heeft met het werken op kinderdagverblijven merk je hoe goed zij de slaapjes op elkaar af weet te stemmen, ieder (nieuw) kind op zijn gemak kan stellen en ouders op die manier letterlijk hun kind uit handen kan nemen. Voor ouders is zij vaak vraagbaak als het gaat om het introduceren van vaste voeding of andere dingen waar je als kersverse ouder tegenaan loopt.
  Babette is bovendien heel creatief en weet van ieder onderwerp weer een leuke activiteit te verzinnen. Vanuit Kroostopvang werken we heel graag met Babette samen, ze is echt wat wij zoeken in een gastouder: professioneel, maar zeker ook warm en creatief.

   


  Business Hour

  maandag ,dinsdag (opvang op donderdag is bespreekbaar)

 • Bianca

  Bianca

  x - James Grievegaarde 2 3824 BV Amersfoort Arends Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Gastouder Bianca (1983) woont samen met haar man (1981) en dochtertjes (2011 en 2013) in de Amersfoortse wijk Nieuwland. Bianca is een hele rustige, lieve gastouder die echt staat voor goede, huiselijke opvang met aandacht voor ieder kind.
  Bij het gezin in huis woont ook de hond Laika, een lieve labrador. Buiten lopen twee krielkipjes in een ren. In de tuin staan bovendien een heel leuk speelhuisje en is er veel ruimte om te spelen voor de kinderen.

   

  Werkervaring

  Na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk heeft Bianca op een BSO en later op een kinderdagverblijf gewerkt. Hier heeft zij nog de cursussen Uk & Puk (een programma voor Voorschoolse Educatie), Taalvaardigheid en Overdrachtstraining gevolgd en daarvoor haar diploma’s behaald.
  Na tien jaar besloot Bianca haar eigen gastouderopvang te starten. Zij is groot voorstander van knusse, kleine en intieme opvang en kon dat op het kinderdagverblijf niet realiseren.
  Bianca heeft altijd veel aandacht voor ieder individuele kind en is als gastouder het vaste en vertrouwde gezicht voor de kinderen.

   

  Bianca’s opvang

  Het dagritme in de opvang van Bianca is gebaseerd op de eet-, drink en verschoonmomenten, waarbij baby’s in hun eigen ritme daar tussendoor gaan. Door dit vaste ritme biedt Bianca de kinderen rust, en regelmaat.
  Tussen deze vaste momenten door organiseert Bianca diverse activiteiten. Er wordt veel geknutseld en gekleurd, buiten gespeeld, maar ze gaat ook veel met de kinderen op pad met de bolderkar en af en toe zelfs met de auto.
  Dan gaan ze bijvoorbeeld naar de paarden van Bianca in Hoogland West, het bos of de Soesterduinen. Eenmaal per jaar gaat Bianca met de kinderen naar het dierenpark.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Bianca is een hele stabiele, professionele gastouder. Ze is rustig en kent al ‘haar’ kinderen heel goed. Met de gezinnen wordt goed overlegd en waar mogelijk beweegt Bianca mee met het gezin. De kinderen die worden opgevangen door Bianca komen vaak als baby binnen en gaan als vierjarige weer weg, waarna er vaak nog een broertje of zusje bij Bianca blijft.
  De kinderen die bij Bianca komen, kennen elkaar goed en dat maakt haar opvang heel knus en gezellig.

   


  Business Hour

  maandag ,dinsdag ,donderdag

 • Chantal

  Chantal

  x - Hof der Herinnering 34 3823 WV Amersfoort Veldkamp Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Chantal woont samen met haar vriend en hun twee dochters (2009 en 2012) in Amersfoort Kattenbroek. Ze wonen in een fijne eengezinswoning met direct achter hun huis toegang tot een leuke speeltuin.
  In de schoolvakanties (regio Midden Nederland) vindt bij Chantal geen opvang plaats, behalve in de eerste en laatste week van de zomervakantie.

   

  Werkervaring

  Na 14 jaar op een kinderdagverblijf gewerkt te hebben, koos Chantal bewust voor kleinschaliger opvang. Ze wil alle tijd hebben voor ieder individuele kind en dat lukte op het kinderdagverblijf niet.
  Chantal neemt dan ook altijd echt de tijd om nieuwe kinderen goed te leren kennen, zodat zij precies weet en ziet wanneer zij minder goed in hun vel zitten en wat er bij hen past.
  Er is genoeg speelgoed waar de kinderen mee kunnen spelen. Maar Chantal is veel met de kinderen buiten. Er kan gespeeld worden in de achtertuin, maar zeker ook in de aangrenzende speeltuin.

   

  Chantal’s opvang

  Het dagritme in Chantal’s gastouderopvang is gebaseerd op de gezamenlijke eetmomenten. Rond 10.00u wordt er fruit gegeten, rond 12.00u een boterham en rond 15.00u weer een (gezond) tussendoortje. Indien gewenst kunnen kinderen ook ’s avonds een warme maaltijd mee eten. Je kunt hiervoor zelf eten meegeven, of het kind schuift aan bij het eten van Chantal en haar gezin.
  Tussen het eten door kunnen de kinderen slapen en worden er afwisselende activiteiten gedaan, zoals knutselen, boekjes lezen, muziek maken en lekker buiten op ontdekking.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  In de samenwerking met Chantal blijkt uit alles dat zij jarenlange ervaring heeft met het werken met kinderen, naast het feit dat zij zelf moeder is van twee kinderen. Ze weet precies hoe zij nieuwe kinderen snel op hun gemak kan laten voelen, communiceert met hen op kindniveau en ze voelt goed aan welk kindje wat nodig heeft.
  Chantal is flexibel en meedenkend, maar ook duidelijk, wat ook het contact met ouders erg prettig maakt.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Chantal

  Chantal

  x - Goudsbloemstraat 53 3812 WV Amersfoort Hopman Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Chantal (1980) woont samen met haar man en haar dochter Suze (2008) en zoon Vince (2017) in het Soesterkwartier in Amersfoort.
  Chantal is een hele warme, lieve gastouder met een groot hart voor kinderen.

   

  Werkervaring

  Al sinds 1999 is Chantal werkzaam in de kinderopvang. Ze heeft altijd gewerkt met kinderen van 0 tot 4 jaar. Het werken met kinderen ziet ze echt als een feestje.
  Chantal heeft altijd specifiek gekozen voor deze leeftijdscategorie omdat ze juist de ontwikkeling van deze kinderen zo mooi vindt om te volgen en hen daarin te begeleiden. Voor Chantal is het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen omdat ze zich juist dan kunnen in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.
  Hierbij moeten alle kinderen zich gehoord en gezien voelen. Vooral dat laatste was voor haar een belangrijke reden om over te stappen naar gastouderopvang.

   

  Chantal’s opvang

  Chantal is een rustig en open persoon, maar kan op soms ook heerlijk gek doen met de kinderen. De basis hiervoor is dat kinderen zich op hun gemak voelen bij haar. Bij Chantal wordt er vaak voorgelezen, of maken de kinderen een puzzeltje. Er wordt ook veel gezongen en geknutseld en ze komen vaak buiten. Niet alleen in de tuin, maar ook in speeltuinen in de buurt. Ook als het wat kouder is.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Wij zijn vanaf het begin betrokken geweest bij Chantal’s gastouderopvang. Samen met haar hebben we een plan gemaakt. Duidelijk was dat Chantal zelf al vanaf het begin een duidelijke visie had, van wat zij met haar gastouderopvang voor ogen had. Wij ervaren Chantal als een hele eerlijke, enthousiaste en toegewijde gastouder.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

 • Cynthia

  Cynthia

  x - Terberghorst 1 3833 WN Leusden van de Belt Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Cynthia (1983) woont samen met haar vriend Patrick en hun kinderen Jason (2013) en Hailey (2017) in een fijne eengezinswoning in Leusden. In hun eigen ‘villa’ wonen konijnen Penny en Zazou in de achtertuin.

   

  Werkervaring

  Cynthia heeft de MBO opleiding tot onderwijsassistente gedaan en heeft sindsdien op verschillende kinderopvang locaties gewerkt als Pedagogisch Medewerker. Ze werkte daar met kinderen van 0-4 jaar en van 4-12 jaar. Sinds maart 2011 is Cynthia gastouder. Als gastouder heeft zij aanvullende trainingen gevolgd, waaronder Kiki (Kansen in Kinderen, een VVE training) en Conscious Discipline.

   

  Cynthia’s opvang

  Cynthia gaat er graag en veel met de kinderen op uit. Ze is veel met ze buiten. In de tuin, een rondje wandelen, de eendjes voeren in het park of op de bakfiets naar speeltuintjes, het bos of de kinderboerderij.

  Tijdens haar opvang maakt Cynthia gebruik van dagritme kaarten, waardoor de kinderen weten wat er die dag op het programma staat en wat zij kunnen verwachten. Er wordt zoveel mogelijk het ritme van thuis gevolgd, zeker bij baby’s, en tussendoor worden activiteiten gepland. Rond 9.30 uur, 12.00 uur en 14.30 uur zijn de gezamenlijke eet- en drinkmomenten en zit Cynthia met de kinderen aan tafel.

  Cynthia vindt het leuk en belangrijk om kinderen dingen te leren en houdt dan ook goed in de gaten welk kind waar aan toe is. Als basis hiervoor maakt zij gebruik van het themaprogramma Kiki, waarmee ze iedere maand een ander thema centraal stelt. Van daaruit kiest zij bijpassende boekjes, speelgoed en activiteiten.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Cynthia is een zeer ervaren gastouder. Ze geniet ervan kinderen dingen te leren en weet dit op een hele speelse manier toe te passen in haar opvang. Geen dag is bij haar hetzelfde. Buiten spelen en aandacht voor dieren daarbij vindt zij belangrijk. Cynthia is een hele lieve, educatieve gastouder met wie wij heel prettig en met veel plezier samenwerken.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag

 • Daphne

  Daphne

  x - Drontemeer 33 3823 XK Amersfoort Zoeteweij Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Daphne (1986) is getrouwd met Mike en moeder van drie zoons, Christ (2010), Luuk (2012) en Sven (2016). Bij het gezin woont ook een vogel en (buiten) een konijn. Samen wonen ze in een lichte woning met een ruime tuin in Amersfoort Vathorst (de Bron).

   

  Werkervaring

  Daphne is jarenlang zweminstructeur geweest, maar in 2017 besloot zij het roer om te gooien en gastouder te worden. Hierdoor kan zij de kinderen op nog meer vlakken begeleiden in hun ontwikkeling en ze voor langere tijd volgen en zien opgroeien.

   

  Daphne’s opvang

  Daphne’s sportieve achtergrond komt terug in haar opvang. Ze is graag actief en onderneemt sportieve activiteiten met de kinderen. Ze is dan ook graag met ze buiten, in de tuin, of in speeltuintjes of de kinderboerderij in de buurt. Er wordt ook geknutseld, maar dan wel op een manier dat kinderen daar echt hun eigen creativiteit in kwijt kunnen. Geen voorgemaakte knutselwerkjes dus, maar werkjes die echt uit de kinderen zelf komen.

  In het algemeen werkt Daphne kindvolgend en volgt zij dus zoveel mogelijk de behoeften van ieder kind en speelt zij daarop in.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Daphne is een spontane, vrolijke, enthousiaste vrouw met een groot hart voor kinderen. Gastouderopvang is op haar lijf geschreven. Het is erg leuk te zien hoe Daphne haar sportieve achtergrond inzet in haar opvang, door het bedenken van creatieve activiteiten. Daphne denkt bovendien goed mee met de ouders en communiceert heel open.

   

   


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

 • Denise

  Denise

  x - Schellingwoudegracht 3 3826 CM Amersfoort Devick Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Denise (1977) is getrouwd met Patrick en samen hebben zij twee kinderen: Isa (2009) en Luca (2012). Het gezin woont in een ruime tussenwoning in Amersfoort Vathorst (De Laak). Achter het huis ligt de tuin en aan de tuin grenst een binnenplaats waar ook gespeeld kan worden.

   

  Werkervaring

  Denise heeft de opleiding Sociaal Pedagogisch Werker gevolgd en is altijd al bezig geweest met kinderen. Op verschillende kinderdagverblijven werkte zij eerst als Pedagogisch Medewerker, later als manager. Omdat Denise vindt dat kinderen echt persoonlijke aandacht verdienen en ze meer en beter in wil kunnen spelen op hun individuele behoeften startte zij haar gastouderopvang.

  Naast haar gastouderopvang wil Denise zich blijven ontwikkelen en daarom rondde zij in 2018 de opleiding tot kindercoach af en volgde zij de opleiding tot trainer ‘Gezonde kinderopvang’. Hierover geeft zij ook trainingen binnen Kroostopvang.

   

  Denise’s opvang

  Denise zorgt allereerst voor een echte ‘thuis’-omgeving, waarin rust en regelmaat centraal staan. Daarnaast kijkt zij goed naar de behoeften van ieder kind en biedt zij hen de uitdagingen die passen bij de leeftijd en de fase van het kind. Denise vindt het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen in hun eigen tempo. Ook neemt zij ruim de tijd voor een flesje, hapje, spelletje of knutselwerkje. Ze is bovendien veel buiten met de kinderen.

  Aan het einde van iedere opvangdag geeft Denise een uitgebreide overdracht (mondeling) van hoe de dag is verlopen en schrijft zij een verslagje in het overdrachtsschriftje (Kroostdagboekje).

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Denise is een enorm hartelijke, warme, enthousiaste vrouw. Ze is echt gek op kinderen en is altijd even zorgzaam. Ze ziet de kinderen heel goed om wie zij zijn en wat zij nodig hebben en bespreekt dat ook met de ouders. Ze kan ouders daarin adviseren en maakt zaken bespreekbaar. Wij ervaren de samenwerking met Denise als heel erg prettig en vinden het heel fijn te zien dat zij haar ervaringen en kennis wil delen met haar collega gastouders.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Dennise

  Dennise

  x - De Oude Munt 30 3824 DK Amersfoort sjoers Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Dennise (1981) is getrouwd met Edwin en samen met hun zoon Hero (2006) wonen zij in een ruime eengezinswoning in een rustige straat, aan een speeltuin in Amersfoort Nieuwland. De twee katten, die zowel binnen als buiten verblijven, maken het gezin compleet.

   

  Werkervaring

  Dennise heeft haar diploma Sociaal Pedagogisch Werk gehaald en is aansluitend gaan werken in de gehandicaptenzorg. Daar merkte zij dat zij haar cliënten niet (altijd) kon bieden wat zij dacht dat op dat moment nodig was. Bovendien had zij zelf ervaren, met haar eigen zoon, hoe lastig het kan zijn om goede opvang te vinden als je zelf flexibel werkt en om die twee redenen besloot zij in 2012 haar eigen gastouderopvang te starten.

   

  Dennise’s opvang

  Hoewel bij Dennise rust en regelmaat zeker de basis vormen, volgt zij juist ook graag de sfeer en energie van de kinderen die zij die dag opvangt. Willen de kinderen naar het bos, dan doet ze dat. Of heeft zij het gevoel dat de kinderen gebaat zijn bij een rustig dagje spelen met de trein, dan kan dat ook.

  Dennise staat voor liefdevolle opvang, een plek waar kinderen thuis kunnen, mogen en durven zijn. En een plek waar kinderen kunnen leren en antwoord krijgen op hun vragen. Het leren gebeurt ook aan de hand van thema’s. Niet op een schoolse wijze, maar spelenderwijs staat er telkens een ander thema centraal aan de hand waarvan activiteiten worden bedacht en aangeboden, afgestemd op de leeftijden van de kinderen.

  Met baby’s heeft Dennise heel veel geduld. Ze neemt de tijd voor het geven van de fles en betrekt ze bij activiteiten met de grotere kinderen. Ze geniet van het opgroeien van de kinderen van 3 maanden tot ze naar school gaan.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Dennise is een gastouder pur sang. Ze weet hoe het is als moeder en biedt alles wat zij zelf graag zou willen aan haar gastkinderen. Ze is rustig, geduldig en geniet van de kinderen. Vooral als de kinderen al vanaf baby bij haar zijn en zij ze heeft mogen begeleiden en zien opgroeien tot ze naar school gaan. Zelfs daarna blijven ze altijd een beetje ‘haar kinderen’. Wij werken al bijna vanaf het begin van Dennise’s opvang met haar samen en doen dat met heel veel plezier.

   

   


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

 • Elsje

  Elsje

  x - Atlas 16 3824 MC Amersfoort Osseweijer Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Elsje (1957) woont samen met haar dochter Anne (1992) en zoon Daan (1995) in Amersfoort Nieuwland aan de rand van bedrijventerrein Calveen. Het gezin woont in een vrijstaand huis met grote tuin en achterin de tuin een aparte opvangruimte met alle voorzieningen voor Elsje’s gastouderopvang.

   

  Werkervaring

  Voordat Elsje gastouder werd, werkte zij in het speciaal onderwijs met kinderen met autisme. Al in die periode volgde zij de cursus gebarentaal die zij in haar opvang nog steeds toepast. Omdat zij in het onderwijs niet genoeg toekwam aan de begeleiding van individuele kinderen die dat (juist) extra nodig hadden, besloot zij gastouder te worden.

   

  Elsje’s opvang

  Het belangrijkste voor Elsje is dat kinderen zich prettig en zelfverzekerd voelen. Elsje ze daar graag bij helpen door ze te begeleiden in hun ontwikkeling op het gebied van spraak en taal en op sociaal vlak. Dit gebeurt veelal in de vorm van spel. Ze geniet ervan de kinderen te zien opgroeien en wil daar aan meebouwen.

  Elsje is enorm creatief, ze is gek op tekenen, muziek maken en handwerken en doet dat ook veelvuldig. Maar ze gaat ook iedere dag met de kinderen naar buiten. Een wandeling naar de schaapjes, de eendjes, een broodje halen bij de bakker en soms zelfs naar de markt. Ze kijkt goed naar wat de kinderen willen of nodig hebben en past daar het dagprogramma op aan.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Elsje is een hele hartelijke, warme en bijzonder creatieve vrouw. Die creativiteit zie je overal in haar opvangruimte terug. Zelfs de Kroostdagboekjes waarin ze regelmatig leuke uitspraken of verhalen over de opvangdag in schrijft, worden door haar rijkelijk versierd. Taal en spraak zijn Elsje’s pijlers in de opvang. Ze benoemt alles en helpt de woordenschat van kinderen te vergroten door telkens weer nieuwe thema’s centraal te stellen waarmee ze met de kinderen aan de slag gaat. Elsje is een hele open, lieve gastouder met wie wij met heel veel plezier samenwerken.

   

   


  Business Hour

  Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

 • Hanneke

  Hanneke

  06-29538019 - Krabbenkreek 193 823 JD Amersfoort Berghuis Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Hanneke (1983) woont samen met haar man en haar zoon (2010) en dochter (2012) in de Amersfoortse wijk Kattenbroek. Ze hebben een hondje, Sammie en vissen, de Guppies.

   

  Werkervaring

  Na te hebben gewerkt als kraamverzorgster ging Hanneke aan de slag op een kinderdagverblijf. Tot 2014 werkte zij daar op de babygroep met kinderen van 0-2 jaar. Hanneke stopte met haar werk op het kinderdagverblijf om als gastouder aan de slag te gaan.

  Al snel kwamen wij met haar in contact. Met haar ervaring als pedagogisch medewerkster wist Hanneke goed waar zij aan begon en hoe zij haar opvang wilde inrichten. Haar belangrijkste motivatie om als gastouder aan het werk te gaan was dat zij op die manier de kinderen meer individuele aandacht kan geven dan binnen een groep op het kinderdagverblijf.

   

  Hanneke’s opvang

  Iedere dag hetzelfde gezicht in een huiselijke omgeving en individuele aandacht voor je kind. Dat is waar Hanneke’s opvang voor staat.

  Verder is Hanneke veel buiten met de kinderen. Ze bezoekt regelmatig verschillende speeltuinen in de buurt, het bos of de boerderij. Vaak in combinatie met het van of naar school brengen van haar eigen kinderen. Voor zover dat nodig is.

  Kenmerkend voor Hanneke’s opvang is dat zij werkt met dagritmekaarten. Achter de eettafel, in het zicht hangt een ‘waslijn’ met daar aan kaartjes van de verschillende onderdelen van die dag. Door het verplaatsen van de wasknijper weten de kinderen waar ze zijn en wat er op dat moment en daarna gaat gebeuren.

  Hanneke werkt ook thematisch, wat inhoudt dat ze regelmatig naar de speel-o-theek gaat om spellen en speelgoed uitzoekt, samen met de kinderen, die passen bij het thema. Hierdoor is het spelaanbod telkens wisselend.
  De kinderen worden spelenderwijs gestimuleerd in hun ontwikkeling, omdat Hanneke goed ziet waar de kinderen aan toe zijn, waar ze behoefte aan hebben en daarop inspeelt. Ze ziet en kent de kinderen echt.

  Het valt dan ook op dat alle kinderen zich heel prettig en thuis voelen bij Hanneke en met elkaar echt een hechte groep vormen waarbinnen ze samen kunnen spelen en elkaar (leren) respecteren.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  De samenwerking met Hanneke is heel open, direct en prettig. Als er iets is waar Hanneke even over wil sparren, dan weet ze ons te vinden, zowel telefonisch als per e-mail.
  En zo communiceert ze ook met ouders. Maakt ze zich zorgen om een kindje dan zal dat met de ouders worden besproken. Dagelijkse belevenissen van je kind worden in het Kroostdagboekje en mondeling aan het einde van de dag door Hanneke met jou besproken.

   


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Harmke

  Harmke

  x - Dorserpad 2 3823 SM Amersfoort Blijenberg Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Harmke (1981) woont in een leuke eengezinswoning met een grote tuin in de wijk De Koppel in Amersfoort. Dichtbij het centrum van de stad. In de tuin zitten de konijntjes, die Harmke samen met haar gastkinderen verzorgt en vertroetelt.

  Werkervaring

  Harmke is afgestudeerd Sociaal Pedagogisch Werker en heeft daarna nog de HBO vervolgopleiding gedaan. Harmke heeft lang in het speciaal onderwijs. Ze genoot van het werken met kinderen, maar kon hierin toch niet helemaal haar liefde voor het begeleiden en zien opgroeien van kinderen kwijt. Om die reden is zij gastouder geworden.

  Inmiddels heeft zij zich ook laten opleiden in baby-, peuter- en kindermassage, klankschalentherapie, kindercoaching in talentcoaching.

  Harmke’s opvang

  Harmke volgt, zeker bij baby’s zoveel mogelijk het ritme van thuis. Belangrijk vindt Harmke het om in haar opvang kindvolgend te werken en ieder kind te bieden wat het nodig heeft. De activiteiten die ze onderneemt stemt ze dan ook af op de kinderen die er die dag zijn.

  De dagindeling bij Harmke’s opvang is als volgt:

  7.00 uur: start van de dag! De eerste kinderen komen binnen en gaan vrij spelen.
  9.30 uur: aan tafel voor fruit en drinken, er wordt samen een liedje gezongen en Harmke leest voor
  10.00 uur: de baby’s en sommige dreumesen gaan lekker slapen, de andere kinderen gaan een leuke binnen- of buitenactiviteit doen.
  11.30 uur: tijd voor een gezonde lunch
  12.30 uur: na het eten gaan de kinderen die 1 keer per dag slapen naar bed, de anderen gaan spelen of doen een activiteit
  15.30 uur: eet- en drinkmoment aan tafel. Daarna wordt er gezongen, muziek gemaakt of een spel gespeeld.
  17.00 – 18.30 uur: kinderen worden opgehaald. Voor kinderen die laat worden opgehaald is er in overleg een warme maaltijd.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Harmke staat voor goed en open contact. Met ouders, maar ook met ons. Voor de kinderen maakt zij daarom gebruik van het overdrachtsschriftje. Hierin schrijft zij bijzonderheden van de opvangdag op. Deze worden ook bij het ophalen mondeling besproken.

  Ook naar ons toe is Harmke zeer communicatief. Ze houdt ons goed op de hoogte van wat er bij haar speelt. Harmke is een hele lieve, rustige, geduldige en creatieve gastouder met een goed oog voor ieder kind. Ze ziet ieder kind om wie het werkelijk is en past de activiteiten daar op aan. Wij werken heel fijn samen met Harmke!

   


  Business Hour

  maandag

 • Josje

  Josje

  x - Orpheuspad 5 3816 RS Amersfoort Vermeij Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Josje (1980) is getrouwd met Wesly en heeft een dochter, Myra Lenthe (2007) en zoon Noah (2010). Hond Bella maakt het gezin compleet.

  Samen wonen zij in een lichte eengezinswoning met tuin in Amersfoort Schuilenburg, dichtbij uitvalswegen richting Zwolle, Amsterdam en Utrecht. Het huis ligt aan een hofje waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Naast het hofje ligt een groot veld met speeltoestellen.

  Werkervaring

  Verzorgen zit Josje, zoals ze het zelf zegt, in haar DNA. Na afronding van de opleiding MDGO (kraamzorg) heeft zij als verzorgende en als tandartsassistente gewerkt. Naast haar baan was het bij haar in huis altijd al zoete inval van buurkinderen en vriendjes en vriendinnetjes van haar eigen kinderen. Die wilden graag bij Josje zijn, omdat zij altijd leuke dingen met ze ondernam. Daarom besloot Josje in 2013 haar hart te volgen en het roer om te gooien. Vanaf dat moment is zij gastouder.

  Josje’s opvang

  Josje wil de kinderen allereerst veiligheid bieden, veilig in haar huis en veilig om bij haar zichzelf te kunnen zijn. Ze onderneemt verschillende activiteiten met de kinderen om hun motorische en creatieve ontwikkeling te stimuleren. Zo wordt er regelmatig geknutseld.

  In Josje’s opvang worden rust en regelmaat ook consequent toegepast. Ze werkt met een vast dagritme (waar mogelijk wordt dit aangepast aan het ritme van het kind van thuis), zodat gastkinderen weten waar ze aan toe zijn.  Ze gaat dagelijks met de kinderen naar buiten voor een wandeling en een bezoekje aan de speeltuinen in de buurt, of het Randenbroeker park.

  Samenwerking met Kroostopvang

  Josje is een no-nonsense gastouder. Ze is duidelijk richting de kinderen en communiceert open met de ouders. Ze geeft haar grenzen aan, maar daarbinnen kan en mag er veel. Josje is een warme gastouder die echt opvang biedt vanuit haar eigen gezinssituatie en vanuit haar grote passie voor kinderen. Ze denkt goed met de ouders mee en is flexibel waar nodig. Wij vinden het heel fijn om met Josje samen te werken.

   


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

 • Jolanda

  Jolanda

  x - Workumstraat 68 3825 ED Amersfoort Blootens Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Jolanda (1978) is getrouwd met Martin. Samen hebben zij twee zoons (2007 en 2012). Het gezin woont in een ruime eengezinswoning aan de rand van Amersfoort Vathorst (De Laak). Achter het huis is een fijne tuin en daaraan grenzend ligt een binnenplaats waar de kinderen kunnen spelen.

  Jolanda en haar gezin zijn christen.

   

  Werkervaring

  Jolanda heeft aan het HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd en daarmee jaren in de kinderopvang gewerkt. Ze geniet van het werken met kinderen vanwege hun puurheid en eerlijkheid. Ook begeleidt ze hen graag in hun ontwikkeling, iets waar ze op reguliere kinderdagverblijven te weinig tijd en ruimte voor had. Daarom maakte ze de overstap naar gastouderopvang.

   

  Jolanda’s opvang

  Jolanda’s opvang vindt plaats in de grote woonkeuken van het huis. Daar is veel ruimte om te spelen en wordt er samen aan tafel gegeten. Jolanda werkt vanuit haar christelijke normen en waarden, waarin respect voor iedereen belangrijk is. De kinderen leren naar elkaar te luisteren, niet van elkaar af te pakken en elkaar niet uit te lachen.

  Jolanda vindt het belangrijk dat kinderen vrolijk binnen komen en ook weer vrolijk naar huis gaan. Doordat de gastkinderen regelmatig komen, bouwt ze een band met ze op en gaan ze mee in het gezinsleven. De kinderen moeten zich thuis voelen, plezier hebben en zich kunnen ontwikkelen.

  Om dat te realiseren is er bij Jolanda in de opvang een duidelijke structuur in de dagindeling. Op vaste momenten wordt er fruit, brood en een koekje gegeten en wat gedronken. Tussendoor wordt er geknutseld, gaat ze met de kinderen naar buiten, wordt er gezongen, gedanst of maken ze zelf muziek. Ook wordt er regelmatig iets gebakken. Baby’s volgen het ritme dat zij thuis ook hebben.
  En Jolanda gaat erop uit met de bakfiets. Met zijn allen brengen en halen ze de kinderen van Jolanda naar school of gaan ze een boodschap doen. De bakfiets is voorzien van speciale stoeltjes voor de jonge kinderen. Onderweg wordt er honderduit gekletst. Vlakbij Jolanda’s huis zitten eenden, die Jolanda met de kinderen gaat bekijken.

  Samenwerking met Kroostopvang

  Jolanda is een duidelijke, consequente gastouder met aandacht voor ieder kind. Ze communiceert veel en duidelijk over de opvang, met ouders. Dit gebeurt via het Kroostdagboekje, maar ook via moderne communicatiemiddelen als whatsapp. Ze vindt het belangrijk om goed met ouders te overleggen hoe dingen thuis gaan, zodat de situatie voor het kind zo consequent mogelijk is.

  Jolanda is een fijne gastouder om mee samen te werken.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Katja

  Katja

  x - Spakenburgkade 11 3816 CN Amersfoort hoefman Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Katja (1978) woont samen met haar man, Michel en hun dochter Isis (2005) en zoon Finn (2009) in een lichte en ruime eengezinswoning met tuin in Amersfoort Vathorst (De Laak). Achter het huis is een binnenplaats waar de kinderen kunnen spelen.

   

  Werkervaring

  Katja heeft altijd gewerkt in de kinderopvang. Eerst als Pedagogisch Medewerker, later als manager. De laatste jaren merkte zij dat het lastig was om ieder kind nog voldoende aandacht te geven. Dat is de reden dat zij besloot om gastouder te worden, omdat zij, door de kleinschaligheid van gastouderopvang wel ieder kind de aandacht kan geven die het verdient.

  Katja’s opvang

  Katja is een kei in het signaleren van de behoefte van ieder kind. Hier speelt zij vervolgens op in met de activiteiten die zij met de kinderen onderneemt, naast de ruimte die er is om zelf te spelen. Er wordt geknutseld, muziek gemaakt, gedanst, gesprongen en ze zijn heel veel buiten. De kinderen kunnen op het plein spelen, achter het huis. Hier kunnen ze fietsen, rennen en stoepkrijten. Op loopafstand is ook een park, waar Katja regelmatig te vinden is met de kinderen of ze gaat de eendjes voeren die in de grachten zwemmen.

  Koekjes bakken wordt ook vaak gedaan en meestal helpt Katja’s dochter dan ook een handje mee.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Katja is een gezellige, zeer ervaren, professionele gastouder. Ze biedt echt goede, kleinschalige opvang waar kinderen al snel op hun plek zijn. Katja is duidelijk, stelt haar grenzen, maar daar binnen kan en mag veel. Ze is altijd in voor lekker dollen en laat zich niet gauw gek maken. Wij zijn heel erg blij met Katja als gastouder en vinden het heel prettig om met haar samen te werken.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

 • Lauri-Anne

  Lauri-Anne

  x - Sara Burgerhartsingel 293 3813 NJ Amersfoort Gerlach Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Lauri Anne (1976) woont samen met haar twee zoons, Quintus (2006) en Julius (2008) in een eengezinswoning met ruime tuin vlakbij treinstation Amersfoort Schothorst. De hond en twee katten maken het gezin compleet.

   

  Werkervaring

  Geinspireerd door de ontwikkeling van haar zoons heeft Lauri Anne zich laten omscholen tot Sociaal Pedagogisch Werker. Ze geniet ervan kinderen zich te zien ontwikkelen en wil hen daar graag in begeleiden. Door haar stages in het (speciaal) onderwijs ervaarde Lauri Anne dat ze kinderen liever meer persoonlijke aandacht geeft. Als gastouder kan dat en dus startte zij haar eigen gastouderopvang.

   

  Lauri Anne’s opvang

  Lauri Anne’s opvang kenmerkt zich door het feit dat zij oog heeft voor ieder individuele kind. Ieder kind wordt gezien en Lauri Anne speelt in op eenieders behoeften. Ze houdt de ontwikkeling van kinderen goed in de gaten en biedt speelgoed en activiteiten die bij dat specifieke kind past.

  Lauri Anne werkt in haar opvang met pictogrammen. Met haar eigen zoons merkte ze dat het weergeven van de structuur van de dag door middel van pictogrammen heel goed werkte en rust gaf. Daarom past zij dat ook in haar opvang toe. Het maakt de dag voorspelbaar en de kinderen weten wat er gaat gebeuren.

  Lauri Anne komt regelmatig met de kinderen buiten, maar ook binnen kunnen de kinderen naar hartenlust spelen. Niet zelden komt de grote schildersezel tevoorschijn en mogen kinderen hun eigen grote kunstwerk maken. Of ze spelen met het speelgoed uit een van de speelgoedkisten.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Lauri Anne is een enorm enthousiaste, spontane en gedreven gastouder. Altijd wil zij meer leren en weten over opvoeding, de ontwikkeling van kinderen en zich zo verder ontwikkelen in haar opvang, waardoor zij ook kinderen steeds meer kan bieden. Ze is bovendien heel flexibel en denkt met ouders mee over oplossingen, of biedt deze zelf aan. Lauri Anne is gek op kinderen en heel gedreven om ieder kind zichzelf te laten zijn. Ook kinderen met een ‘rugzakje’ of ‘extra uitdaging’ zijn daarom bij Lauri Anne zeer welkom en aan het goede adres.

   

   


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

 • Lilian

  Lilian

  x - Ereprijsstraat 17 3765 AG Soest Camron Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Lilian (1965) is getrouwd met Gerard en moeder van drie dochters, Grattle (2002), Xiara (2006) en Geniva (2012). De parkiet, cavia en goudvis maken het gezin compleet.

  Samen wonen zij in een ruime woning in Soest. In de omgeving van het huis zijn veel speeltuintjes en volop speelgelegenheid. De hele woning is ingesteld op de opvang. In de woonkamer en keuken is een heerlijke ruimte ingericht waar de kinderen kunnen spelen.

  Werkervaring

  Lilian is een zeer ervaren gastouder. Na jaren fulltime in de gehandicaptenzorg te hebben gewerkt besloot ze haar echte passie te volgen: werken met kinderen. Omdat zij weet hoe lastig het kan zijn om als ouder met een flexibel rooster, goede kinderopvang te vinden, biedt zij zelf flexibele opvang aan. Zelfs opvang in het weekend is bij Lilian mogelijk.

   

  Lilian’s opvang

  Gezelligheid is het sleutelwoord voor de opvang van Lilian. Maar ook stabiliteit. Dat is ook de reden dat Lilian naast doordeweekse dagen ook ’s avonds en in het weekend opvang aanbiedt, zodat kinderen van wie de ouders een flexibele baan hebben, niet altijd naar verschillende adressen hoeven te worden gebracht voor opvang.

  Lilian is veel buiten met de kinderen. Dan gaan ze naar speeltuintjes of maken een wandelingetje door de buurt.

  Er wordt op vaste momenten gegeten en gedronken en tussendoor kunnen de kinderen spelen, een spelletje doen of leest Lilian een boekje voor.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Lilian is een buitengewoon flexibele gastouder met heel veel ervaring. De opvang bij haar verloopt heel gemoedelijk en eigenlijk kan alles altijd wel, binnen de kaders die zij stelt. Lilian is hartelijk en heeft een groot hart voor kinderen. Ze communiceert duidelijk en open. De samenwerking verloopt heel prettig.

   

   


  Business Hour

  maandag t/m vrijdag (ook opvang 's avonds en in het weekend mogelijk)

 • Lucinda

  Lucinda

  x - Ierse Zee 8 3825 WH Amersfoort De jong Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Lucinda (1990) woont samen met haar partner, Thijs in Amersfoort Vathorst (De Bron). Thijs’ dochters Juna (2011) en Isa (2013) wonen de helft van de week ook bij Lucinda en Thijs. Het gezin woont in een lichte eengezinswoning met een fijne tuin, aan een hofje met een speeltuin.

   

  Werkervaring

  Al vanaf dat Lucinda klein was wist ze dat ze met kinderen wilde gaan werken. In 2009 vertrok zij daarom voor een jaar naar New York om bij een gezin thuis als au pair aan het werk te gaan. Na dat jaar volgde zij de opleiding Sociaal Pedagogisch Werker, waardoor zij kwam te werken bij een buitenschoolse opvang. Hier leerde ze op pedagogisch vlak veel bij en ontwikkelde een eigen visie. Als eerste pedagogisch medewerkster bij een nieuw kinderdagverblijf in Amersfoort mocht zij haar eigen kinderdagverblijfgroep opzetten, samen met een collega en later ook de buitenschoolse opvanggroep die erbij kwam. Toch kon ze hierin nog niet helemaal kwijt wat zij graag wilde in de kinderopvang. En dus ging ze terug naar de opvang aan huis en werd zij gastouder bij een gezin thuis.

  In 2014 startte Lucinda haar eigen gastouderopvang in haar eigen huis, waarin zij helemaal haar eigen visie kan uitvoeren en de kinderopvang kan bieden waarvan zij denkt dat kinderen die nodig hebben.

  Lucinda’s opvang

  Lucinda biedt dagelijks een dagprogramma dat bestaat uit afwisselend vrij spel en gezamenlijke activiteiten.  In haar woonkamer heeft zij een grote grondbox, waardoor de jongste kinderen de ruimte hebben om te rollen en te kruipen, maar toch afgeschermd zijn van de grotere kinderen die rondlopen. Er zijn poppen, auto’s, en een keukentje. Maar Lucinda maakt ook vaak muziek, zingt liedjes met de kinderen, danst en puzzelt met ze. En buiten kunnen de kinderen heerlijk op het gras spelen, fietsen en in de tent spelen.

  Een gezamenlijke activiteit bestaat vaak uit verven, kleuren, knutselen, boekjes lezen, naar de kinderboerderij of de speeltuin. Lucinda wandelt veel met de kinderen. Dan zitten ze allemaal in de vierlingwagen en trekt ze de wijk in.

  Bij baby’s wordt zoveel mogelijk het eigen ritme gevolgd.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Dat Lucinda weet wat ze doet blijkt al uit de inrichting van haar woning. Overal is over nagedacht en in het dagritme komt duidelijk haar kinderdagverblijfervaring naar buiten. Op vaste tijden wordt gegeten, gedronken en verschoond. En waar nodig gebeurt dit uiteraard extra. Lucinda is een jonge, enthousiaste, professionele en toegewijde gastouder die gek is op haar gastkinderen. Wij zijn heel blij met de samenwerking met Lucinda.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag

 • Marije

  Marije

  06-13913203 - Poortersdreef 7 3824 DL Amersfoort Rijn Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Marije (1970) is getrouwd met Marcel en moeder van drie kinderen (1997, 2000 en 2006). Het gezin woont in een ruime woning met tuin aan de rand van de wijk Nieuwland in Amersfoort, dichtbij uitvalswegen naar de A1 en goed te bereiken vanuit omliggende wijken.

  Het huis van Marije heeft een grote tuin met veel speelgelegenheid voor de kinderen zoals een trampoline, schommels, een kleine wipwap en een glijbaan.

  Werkervaring

  Marije is begonnen met de opleiding MBO Activiteitenbegeleider, maar heeft zich verder laten scholen en zo haar HBO diploma voor Sociaal Pedagogische Hulpverlening gehaald. Vanuit die achtergrond werkte ze op een kinderdagverblijf en met pubers met probleemgedrag. Ze miste hierin echter het zien opgroeien van de jonge kinderen en wilde hen in dat opgroeien begeleiden. Om die reden heeft ze de overstap gemaakt naar gastouderopvang.

  Marije’s opvang

  Marije is al jarenlang gastouder. Maar nog elke dag kijkt zij met bewondering hoe ieder kind zich op zijn eigen manier ontwikkelt en geniet zij van hun spontaniteit, liefde en het onderzoeken van de wereld.

  Marije maakt in haar opvang gebruik van het themaprogramma Kiki. Hiermee staat iedere maand een ander thema centraal. De activiteiten die hieruit voortkomen biedt Marije aan alle kinderen aan, maar het is geen verplichting. Wil een kind niet mee doen, dan is dat ook goed. De kinderen mogen ook veel vrij spelen en ze gaan graag naar buiten.
  Marije is bovendien gek op knutselen, dus dat gebeurt vaak en er wordt dagelijks een boekje voorgelezen.

  Samenwerking met Kroostopvang

  Marije is een eerlijke, warme, zorgzame en consequente gastouder. Zowel naar de kinderen als naar ons. Ze is duidelijk in wat ze wel en niet wil met haar opvang. Wij ervaren de samenwerking met Marije als heel prettig.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

 • Marijke

  Marijke

  x - Zandkamp 28 3828 GB Hoogland Elsenaar Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Marijke (1985) woont samen met haar man, Guido en hun drie kinderen, Karsten (2010), Yaron (2012) en Lenthe (2016) in Hoogland. Ze wonen in een leuke eengezinswoning met een fijne tuin. Marijke heeft een grote bakfiets waarmee ze veel met de kinderen op pad gaat.
  Marijke is een hele lieve, rustige, christelijke gastouder. Marijke vindt het belangrijk dat gastkinderen zich welkom en thuis voelen in haar gezin.

   

  Werkervaring

  Marijke is orthopedagoog, maar miste in dat werk het echte, directe contact met kinderen. Daarom heeft zij later alsnog haar SPH diploma gehaald en is ze gaan werken in de kinderopvang. Maar ook daar merkte ze dat het individuele contact met kinderen en het inspelen op eenieders behoeften lastig te realiseren was. Daarom is zij haar gastouderopvang gestart.

   

  Marijke’s opvang

  Marijke en haar gezin zijn christen en vanuit de christelijke waarden en normen werkt zij als gastouder. Evengoed zijn ook kinderen zonder christelijke geloofsovertuiging van harte welkom in Marijke’s opvang.
  Marijke streeft er als gastouder naar een warme groep te vormen met de kinderen. Ze leert de kinderen elkaar te respecteren, elkaar te helpen en er voor elkaar te zijn. Er wordt altijd samen gegeten en dagelijks gezongen. Kinderen leren ook om samen te spelen.
  Met haar bakfiets gaat Marijke erop uit. Ze zijn veel buiten en maken uitstapjes naar speeltuinen in de buurt of naar de bibliotheek. Marijke leest veel voor. Dagelijks gaan ze ook twee keer op een neer naar school om Yaron en Karsten te brengen en te halen.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Marijke is een ontzettend lieve, rustige gastouder die met veel geduld de kinderen benadert. De warme groep die zij met haar opvang nastreeft voel je zodra je bij haar binnenkomt. De groep gastkinderen vormt met elkaar en met het gezin van Marijke 1 groot gezin met Marijke als gastmoeder. Marijke heeft ook veel oog voor de ontwikkeling van de kinderen en kan hen daarin goed begeleiden.


  Business Hour

  maandag, donderdag

 • Mariska

  Mariska

  x - Oversticht 10 3813 NR Amersfoort Dost Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Mariska (1989) woont samen met haar vriend, Daan, en dochtertje Eline (2014) in een lichte eengezinswoning met grote tuin in Amersfoort Schothorst.
  Van juli tot oktober 2018 is Mariska met zwangerschapsverlof, omdat zij en Daan deze zomer hun kindje verwachten.

   

  Werkervaring

  Mariska heeft altijd in de kinderopvang gewerkt. In eerste instantie op kinderdagverblijven, later ook als nanny bij een gezin aan huis, omdat ze op die manier meer kindvolgend kon gaan werken en tegemoet kon komen aan de behoeften van de kinderen. Toen zij haar eigen dochter, Eline kreeg, is zij gastouder geworden in haar eigen huis. Mariska heeft zodoende veel ervaring met het werken met kinderen van verschillende leeftijden.

   

  Mariska’s opvang

  Mariska biedt kleinschalige, huiselijke opvang, waarin de kinderen zich thuis voelen. Ze vindt het belangrijk dat de kinderen het gezellig vinden en lekker en onbezorgd kunnen spelen. Hierdoor is er veel aandacht voor het individuele kind en kan Mariska het vaste en vertrouwde gezicht zijn voor de gezinnen. Er wordt in haar opvang veel gespeeld en de kinderen mochten echt kind zijn. Ze kunnen zich vertrouwd en veilig voelen in Mariska’s opvang.
  Elke dag gelden dezelfde eet-, drink- en slaaptijden en daar tussendoor onderneemt Mariska verschillende activiteiten. Voor baby’s geldt dat hun eigen schema van thuis zoveel mogelijk wordt gevolgd.
  Mariska heeft verschillende categorieën speelgoed.
  Voorbeelden zijn speelgoed dat goed is voor de motoriek, kennis, constructievaardigheden en samenspel. Ook is er speelgoed passend bij de leeftijden: voor baby’s, dreumesen of peuters.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Mariska is een zorgzame en rustige gastouder die heel goed oog heeft voor ieder kind. Ze ziet precies wat ieder kind nodig heeft, wanneer het moe is, of juist uitgedaagd moet worden. En ze speelt hierop in. Mariska is ook altijd bezig met de kinderen iets te leren, maar altijd spelenderwijs. Ze is heel kindgericht en je vindt haar dan ook nagenoeg altijd zittend op de grond, tussen de kinderen en met de kinderen.
  De samenwerking met Mariska gaat heel goed. Mariska neemt contact op als er iets overlegd moet worden met ons, of met de ouders, afhankelijk van de vraag.


  Business Hour

  dinsdag, woensdag, donderdag

 • Marloes

  Marloes

  x - Baak van Petten 83 3826 GS Amersfoort van de Poll Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Marloes (1980) woont samen met haar man en vier kinderen, Lenny (2004), Hizkia (2007), Anna-Lois (2008) en Juda (2010) in Amersfoort Vathorst. Het gezin woont in een leuke eengezinswoning en heeft een fijne tuin.
  Marloes en haar gezin zijn christen, maar dit uit zich niet per se in de opvang.

   

  Werkervaring

  Marloes heeft een grote passie voor kinderen. Naast haar opleiding sociaal pedagogisch werk (SPW) heeft zij ook de opleiding logopedie afgerond. Daarom zijn communicatieve vaardigheden en spraak-, taalontwikkeling voor haar vanzelfsprekend verweven met de dagelijkse activiteiten tijdens de opvang. Marloes geniet ervan om samen met de kinderen te spelen, te ontdekken en hun ontwikkeling te volgen. Ze is jarenlang zelf bij haar eigen kinderen gebleven, onder andere gedurende de periode dat het gezin in Afrika woonde, maar sinds haar eigen kinderen groter en zelfstandiger zijn en ze terug zijn in Nederland, heeft Marloes besloten om gastouder te worden.

   

  Marloes’ opvang

  Binnen haar gastouderopvang vindt Marloes het belangrijk dat elk kind zich veilig voelt en zichzelf kan zijn. De kleinschaligheid van de opvang biedt deze ruimte aan kinderen. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat ieder kind in staat is zich verder te ontwikkelen op persoonlijk, emotioneel, sociaal, motorisch en cognitief vlak. Het aanbieden van diverse activiteiten draagt hier aan bij. Ook in het contact met andere kinderen leert Marloes hen samen te werken, op hun beurt te wachten en naar elkaar omzien.
  Marloes baseert haar opvang op een aantal pijlers:
  * Persoonlijke unieke kijk op ieder kind
  * Regelmaat en vaste routines
  * Huiselijke veilige omgeving
  * Omgeving die uitdaagt tot ontwikkeling

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Marloes is een hele bewuste gastouder. Er wordt gezond gegeten en de kinderen mogen veel ontdekken, hoe kun je een hut bouwen en wat kan je allemaal met een ….?
  Marloes houdt ook van lekker gek doen. Bij Marloes krijg je direct het gevoel dat zij haar deuren open heeft gezet voor kinderen. Haar opvang is een plaats waar kinderen zich thuis voelen en zichzelf mogen zijn. Wij ervaren haar als een hele warme, professionele gastouder, die goed weet waar ze mee bezig is en elke dag geniet van de kinderen.

   


  Business Hour

  maandag, dinsdag, vrijdag

 • Melissa

  Melissa

  06-29457733 - Kootwijkerzand 5 3823 ZB Amersfoort Dasselaar Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider:  Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Melissa (1986) woont samen met haar man en twee kinderen, Jade (2012) en Sem (2014) in de Amersfoort Noord in de wijk Kattenbroek. Het gezin woont in een leuke eengezinswoning aan een hofje, vlakbij winkelcentrum Emiclaer en op loopafstand van het Schothorster park.

   

  Werkervaring

  Nadat Melissa jarenlang in de financiële administratie had gewerkt, besloot ze haar hart te volgen. Dat was, het werken met kinderen. Iets wat ze eigenlijk, naast haar baan, altijd al heerlijk vond, vooral als bij haar eigen kinderen vriendjes en vriendinnetjes over de vloer kwamen.
  In 2015 startte zij daarom als gastouder.

   

  Melissa’s opvang

  Melissa houdt ervan om creatief bezig te zijn met de kinderen. Er wordt dus regelmatig geknutseld, maar Melissa leest ook graag voor. En voor het eten wordt er meestal een liedje gezongen of muziek gemaakt met de instrumenten. Maar ze is ook vaak met de kinderen buiten te vinden. In haar afgesloten tuin staan een wipwap, glijbaan en zandbak. En ze gaat met de kinderen naar het park. Soms wordt er dan zelfs een picknick gehouden.
  De opvang bij Melissa vindt echt plaats in haar eigen gezin. De gastkinderen draaien hierin mee. Er wordt dus ook wel eens een boodschapje gedaan of ze lopen gezamenlijk naar school om de kinderen van Melissa op te halen.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Melissa is een vrolijke, lieve, consequente gastouder die echt opvang biedt in haar eigen huiselijke situatie. Het is er altijd gezellig in huis en Melissa onderneemt leuke en gevarieerde activiteiten met de kinderen. Wij ervaren de samenwerking met Melissa als heel stabiel, vaak komt er na een ouder broertje of zusje een jonger broertje of zusje in haar opvang, wat de groep van kinderen ook heel constant houdt. Op die manier is het net echt een groot gezin.


  Business Hour

  maandag, woensdag, donderdag

 • Melissa

  Melissa

  x - Straat van Gibraltar 184 3825 XW Amersfoort Uffen Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Melissa (1987) is getrouwd met Herman en samen hebben zij drie dochters, Amber (2005) en Sophie en Anna (2012). In 2011 is het gezin van Friesland naar Amersfoort verhuisd waar zij in een lichte eengezinswoning wonen in het hart van de wijk Vathorst (de Bron).

   

  Werkervaring

  Tijdens en haar haar opleiding SPW werkte Melissa in de gehandicaptenzorg, op een peuterspeelzaal en bij de tussenschoolse opvang. Tijdens een korte periode op kantoor bleek dat Melissa’s hart toch echt ligt bij het werken in de zorg. Toen haar tweeling geboren werd, uitte zich dat vooral in haar liefde voor de verzorging en begeleiding van kinderen. Om die reden is Melissa dan ook gastouder geworden.

   

  Melissa’s opvang

  Melissa heeft ruim voldoende speelgoed. Uit de speelgoedkast mogen de kinderen zelf speelgoed pakken, maar zij biedt ook specifiek speelgoed aan en als ze willen knutselen, dan pakt Melissa de knutselspullen voor ze.
  Iedere dag wordt er gezamenlijk aan tafel gegeten en gedronken. Verder gaat ze graat met de kinderen op pad. Dat kan met de duowagen die Melissa heeft, of met de bakfiets. Zo gaat ze regelmatig naar de kinderboerderij. Indien gewenst kunnen de kleintjes (maat 86-104) ook gedragen worden door Melissa in een ergonomische drager.
  Veiligheid in het verkeer is bij Melissa een belangrijk onderwerp, omdat ze veel met de kinderen op stap gaat. Ze leert de kinderen dan ook goed om aan het einde van een stoep en voor een bocht, te wachten. En bij het oversteken leert ze hen om de kinderwagen of haar hand vast te houden.
  Ze zijn graag buiten. Er wordt veel in de tuin gespeeld, waar een zandtafel, stoepkrijt, een glijbaan, stepjes en loopfietsjes zijn.
  Ook gaan ze vaak even kijken bij de paardjes, een boodschapje doen, naar de bibliotheek of op donderdagochtend naar de markt in Emiclaer.

   

  Dagindeling

  De globale dagindeling is als volgt: (afhankelijk van de leeftijd van de kindjes die aanwezig zijn)
  7.30-8.15 de kinderen worden gebracht (hier kan in overleg altijd vanaf geweken worden)
  8.15-8.45 kinderen naar school brengen (lopend of met de bakfiets)
  8.45-10.00 vrij spelen of een activiteit (bijv. knutselen, voorlezen, zingen)
  10.00 fruit eten en wat drinken
  10.15-11.30 vaak even naar buiten, boodschapje doen, naar de speeltuin of de kinderboerderij. Bij vies weer of als er iemand slaapt, wordt er binnen gespeeld
  11.30-12.00 lunch (eerst een boterham, daarna eventueel een cracker of beschuit)
  12.00 de kinderen die ’s middags slapen gaan naar bed. De andere kinderen mogen spelen of er wordt een gezamenlijke activiteit gedaan.
  13.45-14.15 kinderen uit bed en naar school om de kinderen op te halen.
  14.15 wat drinken en een koekje of fruit
  14.30-17.00 vrij spelen. Dit kan binnen of in de tuin zijn. Ook wordt er dan nog geknutseld, of voorgelezen, afhankelijk van de behoefte van de kinderen.
  Rond 17.15/17.30-18.00 begint Melissa met koken en mogen de kinderen nog even televisie kijken.
  18.00 warm eten. Kinderen mogen in overleg mee eten.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Melissa is een lieve, enthousiaste, creatieve en actieve gastouder. Ze is ook erg flexibel en denkt graag met ouders mee. Ze is ondernemend en gaat veel met de kinderen op pad.
  De samenwerking met Kroostopvang is heel prettig. En met de ouders wordt ook goed gecommuniceerd. Melissa houdt zowel een mondelinge overdracht, als ook een schriftelijke in de vorm van het kroostdagboekje.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

 • Miranda

  Miranda

  x - Wouter van Dijklaan 18 3829 BK Hooglanderveen Amersfoort Tijmense Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Miranda (1973) woont samen met haar man en hun drie kinderen (2002, 2004 en 2011) in een gezellige wijk in Hooglanderveen, middenin de wijk Amersfoort Vathorst.
  Het gezin woont in een leuke eengezinswoning met een ruime woonkamer en een fijne tuin, met volop speelgelegenheid voor de kinderen.

   

  Werkervaring

  Miranda heeft meer dan 15 gewerkt in de kinderopvang. Zowel op kinderdagverblijven als op peuterspeelzalen. Toen de mogelijkheid zich voordeed om voor zichzelf te beginnen als gastouder, heeft zij die met beide handen aangegrepen. In haar eigen opvang kan ze nog beter haar eigen visie kwijt en heeft zij veel meer gelegenheid om ieder kind echt de individuele aandacht te geven, waarvan zij vindt dat kinderen die nodig hebben.

   

  Miranda’s opvang

  Miranda’s uitgangspunt in haar opvang is dat kinderen zichzelf kunnen zijn en fijn kunnen spelen. Ze is zelf erg creatief en vindt het dan ook leuk om ook met de kinderen creatief bezig te zijn, door middel van knutselen, verven of kleien. Dit wordt dan ook altijd aangeboden aan de kinderen, maar wil een kind niet, of speelt het liever met iets anders, dan mag dat ook. Miranda ‘rommelt’ ook graag met de kinderen in de tuin, of speelt een spelletje met ze.
  Ze werkt met thema’s. Dat kunnen thema’s zijn die passen bij het seizoen (herfst, zomer), maar ook thema’s die op dat moment in het leven van een of meerdere van de kinderen spelen, bijvoorbeeld de geboorte van een broertje of zusje. Miranda stemt de boekjes, het speelgoed en de activiteiten af op het thema. Zo kan het zijn dat ze bij het thema ‘eten’ met de kinderen naar de groenteboer gaat om te kijken wat hij allemaal voor eten verkoopt.
  Er wordt veel muziek geluisterd, gemaakt en gezonden. En Miranda leest graag en veel voor.
  Miranda kijkt goed naar de behoeften van ieder kind en speelt daar op in. In basis biedt ze hen vooral een stabiele, rustige en veilige omgeving.

  Samenwerking met Kroostopvang

  Miranda is een liefdevolle, zorgzame, creatieve en altijd enthousiaste vrouw. Ze is gek op haar werk en het omgaan met kinderen en straalt dat ook uit. Ook wij merken dat enthousiasme van haar altijd. Miranda stelt zich flexibel op ten aanzien van ouders en denkt met hen mee en past haar aanpak van de kinderen aan aan hoe zij het thuis gewend zijn. Dit alles binnen de kaders van haar eigen opvang.

   

   


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Naomi

  Naomi

  x - Bruggensingel Noord 146 3823 BE Amersfoort Vaerewijck Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Naomi (1986) is getrouwd met Marvin en samen hebben zij twee dochters, Nova (2012) en Bella Rosa (2016). De hond Bully maakt het gezin compleet. Het gezin woont in Amersfoort Kattenbroek in een lichte eengezinswoning met een grote tuin.

  Werkervaring

  Een jaar nadat Nova was geboren, besloot Naomi het roer om te gooien. Nova werd zelf opgevangen door een gastouder, waardoor Naomi goed kon zien hoe gastouderopvang in zijn werk gaat. Omdat Naomi zelf ook enorm genoot van de ontwikkeling die haar dochter doormaakte en dat ook bij andere kinderen wilde volgen en hen daarin wilde begeleiden, liet zij zich omscholen en startte zij haar eigen gastouderopvang. Aanvullend heeft zij nog de opleiding Kansen in Kinderen (Kiki) gevolgd.

   

  Naomi’s opvang

  Met haar opvang wil Naomi de kinderen een gezellig en fijn thuis bieden. Naomi houdt ervan kinderen ook dingen te leren, maar benadrukt daarbij dat het geen school is. Wel wordt er gewerkt met maandelijks wisselende thema’s van het programma Kiki. Binnen dat programma staat iedere maand een thema centraal en worden daaromheen wisselende activiteiten gepland, afgestemd op de leeftijden en het niveau van de kinderen.
  Naomi gaat ook veel met de kinderen op pad: wandelen met Bully, of zonder hem naar speeltuintjes in de buurt. Hiervoor gaan ze ook wel eens met de bakfiets en dan gaan ze ook wel naar de bibliotheek, een boodschap doen of naar de markt op Emiclaer.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Naomi is een rustige, ondernemende, educatieve gastouder. Ze gaat veel op pad met de kinderen en stimuleert de kinderen, aan de hand van haar thema programma, in hun ontwikkeling, ieder op hun eigen niveau. Haar opvang is gemoedelijk en gezellig. De gastkinderen voelen bijna als onderdeel van Naomi’s gezin. De samenwerking met haar loopt heel goed, wij kennen haar als sinds zij Nova naar een van onze gastouders bracht en zijn blij dat zij nu een van die gastouders is.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Nazia

  Nazia

  x - Gounodstraat 7 3816 WH Amersfoort Wazir Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Nazia (1982) is moeder van drie zoons: Altaaf (2004), Fuzail (2011) en Armaan (2015). Samen wonen zij in een eengezinswoning met grote tuin in de wijk Randenbroek, dichtbij het centrum van Amersfoort, maar ook zeer goed bereikbaar vanuit Amersfoort Zuid.

   

  Werkervaring

  Na jarenlang heel ander werk te hebben gedaan, besloot Nazia in 2011 haar hart te volgen. Werken met kinderen is wat zij het liefste doet. Je kunt haar niet blijer maken dan met een huis vol kinderen. Ze heeft zich daarom laten omscholen, heeft stages gelopen bij gastouders in Amersfoort en heeft zo goed voor zichzelf kunnen besluiten wat zij wel en ook wat zij absoluut niet in haar eigen opvang wil doen. Om zich nog verder te verdiepen in de kinderopvang heeft Nazia de cursus Kansen in Kinderen succesvol afgerond en mag zij zich gecertificeerd Kiki gastouder noemen. Verder blijft Nazia ook zichzelf graag ontwikkelen en heeft zij bij Kroostopvang ook de volgende trainingen gevolgd:
  Werken met de Baby, Muziek ontwikkelt en Ontwikkeling stimuleren bij kinderen.

   

  Nazia’s opvang

  Nazia vindt het belangrijk dat de kinderen zich thuis voelen en ze heeft veel oog voor de ontwikkeling van ieder kind. Om hen daarin te kunnen begeleiden en stimuleren heeft zij de opleiding Kansen in Kinderen (Kiki) gevolgd. In haar opvang verwerkt zij dagelijks het Kiki themaprogramma. Iedere maand staat een ander thema centraal, waar Nazia alles in huis op aanpast. Bij de speel-o-theek haalt ze speelgoed dat past bij het thema en ze verwerkt het in de gebarentaal die zij met de kinderen doet en de liedjes die worden gezongen. Elke dag wordt op een vast tijdstip met het thema gewerkt en ook de allerkleinsten worden daarbij betrokken.
  Nazia geeft de kinderen veel persoonlijke aandacht en ze gaat er dagelijks met de kinderen op uit. Ze heeft een grote bolderkar waar alle kinderen in kunnen in passende stoeltjes/zitjes.
  Nazia is van Hindoestaanse afkomst en ze laat de kinderen daar ook letterlijk iets van proeven. Ze is gek op koken en doet dat dan ook graag met en voor de kinderen. Zo kunnen de kinderen het eten proeven, maar ook de ouders krijgen dan een bakje mee, zodat ook zij het kunnen proeven.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Nazia hebben wij al vanaf het moment dat zij besloot gastouder te worden, begeleid. Het was vanaf dag een duidelijk dat kinderen haar lust en haar leven zijn en dat zij het beste van haar gastouderopvang wilde maken. Nazia is constant bezig zichzelf te ontwikkelen en vindt het belangrijk ook de kinderen nieuwe dingen te leren. Ze werkt heel gestructureerd volgens een vast dagritme, wat het voor de kinderen heel duidelijk en voorspelbaar maakt. Nazia is daarnaast een ontzettend lieve, warme, hartelijke gastouder met wie wij met heel veel plezier samenwerken.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Nelleke

  Nelleke

  x - Operaweg 77 3816 EC Amersfoort Blaak-Looijen Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Nelleke (1986) woont met haar man en hun drie kinderen, Dionne (2009), Corne (2011) en Daan (2015) in een eengezinswoning in de Amersfoortse wijk Schuilenburg, vlakbij het centrum en uitvalswegen naar de A28. Het huis beschikt over een ruime tuin.
  Nelleke en haar gezin zijn christen.

   

  Werkervaring

  Nelleke is al jarenlang gastouder. Eerst in Baarn en sinds 2018 in Amersfoort. Hiervoor heeft ze de vereiste opleiding gedaan en aanvullende cursussen gevolgd.

   

  Nelleke’s opvang

  De gastouderopvang van Nelleke kenmerkt zich door huiselijkheid. De gastkinderen draaien, waar mogelijk, mee met het gezin. Ze gaan mee met het brengen en halen van Nelleke’s eigen kinderen van de school in de buurt. Er worden boodschapjes gedaan, gespeeld in speeltuinen in de omgeving, maar ook bij Nelleke thuis is volop materiaal en ruimte om te spelen. Nelleke baseert haar opvang op haar christelijke normen en waarden. Met het eten wordt er met de kinderen gebeden, maar ook kinderen met een niet-christelijke overtuiging zijn van harte welkom.
  Nelleke wil de kinderen een fijn thuis bieden. In haar opvang geldt een duidelijke structuur, met name de eet- en drinkmomenten zijn elke dag hetzelfde, maar daartussen onderneemt ze afwisselende activiteiten.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Nelleke is een leuke, spontane vrouw. Haar gastouderopvang is echt gezellig en Nelleke is heel geduldig en lief voor de kinderen. Ze geniet duidelijk van hun aanwezigheid. Binnen de structuur van haar opvang kan er veel en zij past de activiteiten van de dag aan op wat er die dag nodig is of waar ze zin in hebben. De samenwerking met Kroostopvang gaat erg goed, Nelleke communiceert regelmatig met ons en is duidelijk in wat zij wel en niet wil.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Nicky

  Nicky

  Kroostopvang.nl - Meerdonk 2 3823 AM Amersfoort van Loen Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Nicky (1986) is getrouwd met Niels en samen hebben ze twee kinderen: Milan (2009) en Davey (2014). Samen wonen ze in een lichte eengezinswoning met tuin in Amersfoort Kattenbroek, dichtbij Park Schothorst en winkelcentrum Emiclaer.

   

  Werkervaring

  Nicky werkte al vanaf haar 16e op een kinderdagverblijf. Daar haalde ze haar diploma Sociaal Pedagogisch Werker. Na het behalen van haar diploma werkte ze 3 jaar in de gehandicaptenzorg en haalde daar nog eens haar diploma tot Verzorgende.
  Toch bleef de kinderopvang trekken en ging ze terug naar het kinderdagverblijf. Na de geboorte van haar oudste zoon bleek dat Nicky’s visie op kinderopvang en de visie van het kinderdagverblijf niet met elkaar strookten. Daarom besloot Nicky in 2011 om gastouder te worden, zodat zij de kinderen kan opvangen op een manier waarvan zij denkt dat die goed is.

   

  Nicky’s opvang

  Bij Nicky’s gastouderopvang staan openheid en respect centraal. Ze leert de kinderen ook om op die manier met elkaar om te gaan. Nicky is ervan overtuigd dat ieder kind zich op zijn eigen manier en tempo ontwikkelt en heeft daarom constant oog voor het welzijn, de ontwikkeling en de ontplooiing van ieder kind. De pijlers waarop zij haar opvang baseert zijn:
  1) Ieder kind heeft zijn eigen karakter.
  2) Ieder kind heeft zijn eigen kijk op het leven
  3) Ieder kind ontwikkelt op zijn eigen manier en tempo.
  4) Ieder kind is UNIEK.

  Door de verschillende activiteiten die er worden aangeboden worden spelenderwijs alle ontwikkelingsgebieden gestimuleerd. Hierbij wordt rekening gehouden met de interesse en leeftijd van het kind. Er is veel tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht, die Nicky bij uitstek belangrijk vindt voor een veilig en geborgen gevoel van ieder kind.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Nicky is een spontane, enthousiaste en professionele gastouder. Ze weet heel goed wat ze wil met haar opvang en doet dat ook. Het belang van de kinderen staat bij haar altijd voorop en de behoeften van ieder kind houdt zij goed in de gaten en daar speelt ze op in.
  Wij ervaren de samenwerking als heel prettig.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

 • Nienke

  Nienke

  x - Nijenrode 147 3813 NV Amersfoort Last-Voorthuijzen Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Nienke (1993) woont samen met haar man, Harm en hun zoontje Finn (2018) in de Amersfoortse wijk Schothorst. Het gezin woont in een leuke eengezinswoning met een ruime tuin.

   

  Werkervaring

  Nienke is al jaren gastouder, het is haar letterlijk met de paplepel ingegeven. Nienke’s moeder was altijd al gastouder en nadat Nienke haar opleiding had afgerond is zij bij haar moeder in haar gastouderopvang gaan werken. Sinds 2017 heeft zij haar eigen gastouderopvang in Schothorst.

   

  Nienke’s opvang

  Nienke werkt kindvolgend, dat houdt in dat er goed gekeken wordt naar de behoeften van ieder kind en daarop wordt ingespeeld. Wel is er binnen Nienke’s gastouderopvang een dagindeling die grotendeels wordt gevolgd.
  Nienke gaat graag met de kinderen naar buiten, in de ruime tuin, of de buurt in. Maar als het weer niet zo goed is, maakt Nienke het binnen ook een echt speelhuis. Ze bouwt dan een parcours van tunnels, kussens en matrassen, waarover de kinderen kunnen lopen, zodat ze toch aan hun beweging komen. Nienke’s huis staat helemaal in het teken van de kinderopvang.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Nienke is een hele leuke, enthousiaste, spontane, frisse, ervaren gastouder. Ze onderneemt ontzettend leuke dingen met de kinderen en niets is haar te gek. Daarnaast houdt ze heel goed oog voor ieder kind en vindt ze het ook leuk en belangrijk om educatieve activiteiten met ze te ondernemen. Nienke is een warme, hartelijke persoon, heel prettig om mee samen te werken.

   

   


  Business Hour

  maandag t/m vrijdag

 • Nienke

  Nienke

  x - Van Oudijckerf 18 3823 CX Amersfoort Stokvis Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Nienke (1981) is getrouwd met Onno en samen hebben zij twee dochters, Sanne (2011) en Lisa (2013). Het gezin wordt compleet gemaakt door Grover, de lieve oude kater. Samen wonen zij op een woonerf in Schothorst, tegen Hoogland aan en vlakbij het ziekenhuis Meander.

   

  Werkervaring

  Voordat Nienke gastouder werd, werkte zij als kandidaat-notaris. Toen zij, door bezuinigingen, haar baan kwijt raakte, besloot ze het roer om te gooien. Nadat haar jongste dochter was geboren genoot zij enorm van het zien opgroeien van haar dochters en het creatief bezig zijn met hun, dat ze de beslissing nam om gastouder te worden. Ze liet zich omscholen en sinds 2012 is zij officieel gastouder. In aanvulling op haar gastouderdiploma heeft Nienke de training Kansen in Kinderen (Kiki) gevolgd en afgerond, waardoor zij nu gecertificeerd is om met dit themaprogramma te werken.

   

  Nienke’s opvang

  Nienke ziet het als haar missie om kinderen in hun spel uit te dagen en te helpen. Zij doet dit vanuit de visie dat ieder kind van zichzelf nieuwsgierig en leergierig is. Nienke gaat op haar gevoel af in haar opvang en sluit aan bij het ontwikkelingsniveau van het kind. Nienke heeft ervaring met het opvoeden van hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen. Hierdoor kan zij al vroeg signaleren dat een kind zich sneller ontwikkelt dan anderen en kan ze daarop inspelen.
  Nienke werkt vanuit de overtuiging dat kinderen van spelen het meeste leren en dat laat ze hen dan ook in hartenlust doen. Ze creeert hiervoor een omgeving waarin veiligheid en geborgenheid voorop staan en waar de kinderen zich veilig voelen, zich goed kunnen ontwikkelen en zou vol zelfvertrouwen en met een positief zelfbeeld de wereld in kan stappen. Nienke past zoveel mogelijk het positief opvoeden toe. Ook vindt ze het belangrijk dat kinderen leren zelfstandig te zijn. Zo leert ze hen zichzelf aan te kleden, zelf een broodje te smeren, maar ook door ze zelf te laten nadenken over een oplossing voor een probleem, zoals ‘Hoe haal ik een voorwerp uit een dichte mand?’. Kinderen worden daarnaast betrokken bij de dagelijkse klusjes in huis, zoals tafel dekken, tafel afruimen en het opruimen van speelgoed.
  Voor kinderen die sneller dan gemiddeld geprikkeld zijn, bijvoorbeeld hoogsensitieve kinderen, heeft ze een hoekje ingericht waar zij zich even kunnen terug trekken als het hen teveel wordt.
  Gedurende een bepaalde periode werkt Nienke met een thema. Hiervoor gebruikt ze de thema’s van Kiki of bedenkt ze zelf een thema. Tijdens het thema wordt er geknutseld en meer themagericht gespeeld. De duur van het thema en de activiteiten hangen af van de interesses van de kinderen. Zo kan er ook van het thema afgeweken worden, omdat een kind graag iets wil leren over een heel ander onderwerp. Door aan te sluiten bij de interesses van de kinderen, leren ze meer.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Nienke is een hele liefdevolle gastouder die heel kindgericht werkt. Ze kijkt goed naar wat ieder kind nodig heeft en biedt hen dat op vaak creatieve wijze. De samenwerking met Nienke verloopt heel prettig. Nienke is duidelijk, weet goed wat ze wil en communiceert heel open.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Sandra

  Sandra

  06-51922859 - Domstraat 22 3864 PP Nijkerkerveen Nijkerk Amersfoort Cornelissen Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Sandra (1969) woont samen met haar vriend en (om de week) zijn kinderen op een boerderijtje in Nijkerkerveen. Het huis is vrijstaand en eromheen ligt een grote tuin en een kleine manege. Sandra heeft een hond, katten, paarden, konijnen en kippen en in de weilanden om het huis heen staan vaak schapen en koeien.
  Sandra is zelf moeder van een volwassen dochter en is inmiddels zelfs al oma van een kleinzoon. Sandra woont dicht bij ‘De terrassen’ en ‘Corlaer’ in Nijkerk, de nieuwbouwwijken van Nijkerkerveen, aan de rand van de Amersfoortse wijk Vathorst vlakbij de doorgaande weg naar Hoevelaken.

   

  Werkervaring

  Sandra is al gastouder sinds 1999. Eerst heeft zij gewerkt bij gezinnen aan huis, later (in Hilversum) als gastouder vanuit haar eigen huis. Sinds 2014 heeft zij haar gastouderopvang op haar boerderijtje in Holkerveen. Op de dagen dat Sandra niet aan het werk is als gastouder, werkt zij als paraveterinair bij een dierenkliniek in Nijkerk. De omgang met dieren speelt een grote rol in de opvang van Sandra.

   

  Sandra’s opvang

  Sandra is heel veel buiten met de kinderen. Samen met hen verzorgt ze de paarden, kippen en poezen. Dagelijks halen ze de eitjes bij de kippen. De eitjes kunnen door de ouders worden gekocht en met dat geld wordt door Sandra weer wat leuks gedaan met de kinderen. Sandra’s opvang draait op een duidelijk dagritme, waarbinnen veel ruimte is voor gekkigheid. Sandra is regelmatig tussen de kinderen te vinden waar ze met ze meespeelt en lekker gek doet met ze.
  Binnen wordt er regelmatig geknutseld en liedjes gezongen. Kinderen mogen ook helpen bij het voorbereiden van het avondeten.
  Sandra kiest bewust voor eerlijke en biologisch producten waar het gaat om voeding.
  En voor de ouders organiseert zij tenminste eenmaal per jaar een gezellig samenzijn, zodat zij op een ontspannen manier elkaar beter kunnen leren kennen.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Sandra is een hele ervaren gastouder en dat blijkt uit alles. Ze weet precies wat ze wil met de opvang, is duidelijk naar de kinderen en het contact met de ouders verloopt heel open en soep. En zo ervaren wij ook het contact met Sandra. Het is altijd een feestje te zien hoe veel zij buiten is met de kinderen en hoe zeer ze de kinderen betrekt bij de omgang met dieren en hen leert op een verantwoorde wijze de dieren te verzorgen.


  Business Hour

  maandag, dinsdag

 • Sanne

  Sanne

  x - Wildenburgstraat 104 3833 HJ Leusden Bakkenes Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Sanne (1985) woont samen met haar zoontje, Boaz (2016) en hun twee poezen, Marie en Nina in een ruime eengezinswoning met fijne tuin in Leusden, vlakbij Leusden Zuid en de Tabakssteeg.

   

  Werkervaring

  Sanne heeft de opleidingen MBO Onderwijsassistent en de PABO gevolgd en volgde cursussen op het gebied van autisme en aan autisme verwante stoornissen en gebarentaal. Toch heeft zij na haar opleidingen hoofdzakelijk in de kinderopvang gewerkt, omdat zij bewust koos voor kleinschaligheid en dus meer aandacht voor ieder kind.

  Dat begon al met het oppassen als bijbaantje. Hiermee deed zij ervaring op met kinderen van 0 t/m 13 jaar. Maar ook werkte zij op een basisschool in de groepen 1 t/m 4 en draaide zij mee met een gezin met vier kinderen.

  Sanne wil continu blijven leren en volgt daarom nog regelmatig trainingen en cursussen.

   

  Sanne’s opvang

  Sanne is veel buiten met de kinderen. Dat kan een picknick in het bos zijn, een wandeling naar de bakker of ‘gewoon’ buiten spelen of een broodje eten in de tuin. Er is een dagindeling waarbij rekening wordt gehouden met de behoefte van ieder kind. Zijn de kinderen moe, dan wordt er geen drukke activiteit gepland, maar zal Sanne juist even een boekje voorlezen, of met de kinderen zitten of liggen op de zitzak en kletsen.

  Als de kinderen ’s ochtends gebracht worden mogen ze heerlijk spelen. In de kast staat speelgoed dat ze zelf mogen pakken. Er is keuze genoeg: puzzels, spelletjes, boeken, auto’s, verkleedkleren, poppen, treinbaan, blokken. Voor de allerkleinsten zijn er rammelaars, duplo, babygym, boxkleed, speelgoedsleutels.

  Halverwege de ochtend wordt er samen fruit gegeten en wat gedronken (water of diksap) aan de grote tafel. Sanne leest dan een verhaaltje voor of er worden liedjes gezongen. Dan is het tijd om naar buiten te gaan. In de tuin kan gespeeld worden met de fietsen, loopauto, speelhuis of de glijbaan, maar ze gaan ook regelmatig naar de speeltuin op het pleintje achter de tuin, of ze gaan met de wandelwagen (duo of vierling) op stap om een boodschap te doen of de eendjes te voeren.
  Sanne beschikt ook over een bakfiets waarmee ze nog wat verder kan.

  Na de lunch wordt er geslapen of geknutseld. Sanne maakt gebruik van verschillende materialen waardoor kinderen leren al hun zintuigen te gebruiken. De kinderen worden gestimuleerd hun fantasie te gebruiken en niets is fout. Sanne is ervan overtuigd dat kinderen, hoe jong ook, al zelf een idee hebben wat ze met bepaald speelgoed willen doen. In de middag, na het tussendoortje kunnen de kinderen weer fijn buiten spelen.

  In overleg is het mogelijk dat kinderen ’s avonds mee eten.

  Samenwerking met Kroostopvang

  Sanne is een geboren gastouder. Ze is gek op kinderen en je kunt je Sanne bijna niet voorstellen zonder kinderen om zich heen. Ze ziet alle kinderen echt en is enorm creatief in het bedenken van gevarieerde en leerzame activiteiten al dan niet voortkomend uit een thema waar ze die maand mee werkt. We vinden het heel fijn om met Sanne samen te werken.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

 • Susanne

  Susanne

  x - Balladelaan 57 3813 CA Amersfoort van Zwol Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Susanne (1988) woont samen met haar man Jeroen en hun zoontje Mats (2015) in een eengezinswoning met ruime tuin in Amersfoort Schothorst. In augustus 2018 verwachten Susanne en Jeroen hun tweede kindje. Bij het gezin wonen ook twee katten.

   

  Werkervaring

  Na afronding van haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werker, is Susanne direct gaan werken in de kinderopvang. Daar kreeg zij al snel het gevoel ‘Dit kan beter!’ en wilde ze gastouder worden. Omdat het appartement waar zij toen woonde niet geschikt was voor gastouderopvang, heeft ze hiermee gewacht tot ze verhuisden naar de eengezinswoning in Schothorst.

   

  Susanne’s opvang

  Het gevoel ‘Dit kan beter!’ dat Susanne had bij haar werk op het kinderdagverblijf had vooral te maken met het feit dat zij vond dat kinderen en hun ouders meer aandacht verdienden, een persoonlijkere samenwerking nodig hadden en kleinere groepen. Ook wilde zij meer ruimte om af te wijken van het dagritme, waardoor de kinderen de wereld veel meer in hun eigen tempo en op hun eigen manier konden gaan ontdekken. Susanne vindt het belangrijk dat kinderen kunnen klimmen en klauteren en daarvoor krijgen ze bij haar de ruimte. Natuurlijk is Susanne er om ze op te vangen als het nodig is, maar zolang het geen direct gevaar oplevert laat ze hen liever hun eigen grenzen ontdekken. Susanne is bewust bezig met voeding en natuurbeleving en omgang met dieren geeft zij de kinderen dagelijks in de opvang mee. Kinderen mogen in de tuin op zoek naar de eetbare vruchten en groentes, of ze vinden een kikker! Ook gaat Susanne er zoveel mogelijk op uit met de bakfiets of met de wandelwagen.
  Kinderen wordt geleerd elkaar netjes aan te spreken en sorry te zeggen als ze iemand pijn doen. Ze leren respectvol met elkaar om te gaan, maar mogen wel hun eigen mening hebben. Susanne doet actief aan het stimuleren van de taalontwikkeling door het dagelijks voorlezen van boekjes en liedjes te zingen.
  Verder wordt er veel gespeeld en ontdekt in de tuin, kunnen de kinderen kastelen bouwen in de zandbak, of trekken ze er op uit om een boodschap te doen bij de supermarkt.
  Indien gewenst kunnen de kinderen ’s avonds mee-eten.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Susanne is open en eerlijk in haar communicatie. Ze is een van nature rustig persoon, maar is zeker in voor lekker stoeien met de kinderen. Ze heeft veel geduld, is consequent en kindvolgend. Ze houdt zich bewust bezig met gezonde voeding en geeft dat de kinderen ook mee.
  Wij zijn heel blij dat Susanne een van onze gastouders is en werken met veel plezier met haar samen.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

 • Suzanne

  Suzanne

  x - Kooistra Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Suzanne (1973) is getrouwd met Maurice en samen hebben zij vier kinderen: Paula (1997), Anouk (1999), Thomas (2003) en Lieke (2006). Samen wonen zij in een fijne eengezinswoning met ruime woonkamer en tuin in Amersfoort Vathorst.
  Suzanne en haar gezin zijn christen.

   

  Werkervaring

  Suzanne is al gastouder sinds haar oudste dochter klein was. Het feit dat zij haar naar een kinderdagverblijf moest werken, als Suzanne buiten de deur ging werken stond haar zo tegen, dat ze besloot zelf gastouder te worden. Na al die jaren doet ze dat nog steeds met heel veel plezier.

   

  Suzanne’s opvang

  De gastouderopvang van Suzanne is echte huiselijke opvang in het gezin. Ook zal zijn de kinderen van Suzanne inmiddels al flink wat groter, toch draait Suzanne met de gastkinderen als het ware een groot gezin. Door de kleinschaligheid van de opvang kan Suzanne ieder kind de aandacht geven die het verdient. Ze trekt er veel met hen op uit. Naar de kinderboerderij of speeltuintjes in de buurt, of een kopje koffie drinken bij de HEMA op Emiclaer. Dit doet ze met de bakfiets waarbij ze onderweg alles benoemt wat zij en de kinderen zien en met hen liedjes zingt.
  Suzanne baseert haar opvang op haar christelijke waarden en normen. Ook wordt er gebeden voor het eten. Gastkinderen worden hier echter nooit toe verplicht. Wel leren zij om op dat moment even stil te zijn.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Een dag in de opvang bij Suzanne kenmerkt zich door gezelligheid, kleinschaligheid en een knus gevoel. Suzanne is een hele rustige, liefdevolle gastouder die er gewoon een gezellige dag van wil maken met de kinderen en er lekker met ze op uit gaat alsof het haar eigen kinderen zijn.
  Wij ervaren de samenwerking met Suzanne als heel prettig.


  Business Hour

  maandag ,dinsdag ,donderdag

 • Yaelle

  Yaelle

  x - Katwoudestraat 17 3826 AR Amersfoort Steegman Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Yaelle (1990) is een jonge, spontane, flexibele vrouw.
  Ze moeder van een zoon (2014) en dochter (2016). Met haar kinderen en haar vriend woont zij in de Laak in Amersfoort Vathorst. Ze heeft de beschikking over een kindvriendelijke tuin met volop fietsjes, een speelhuisje en een zandbak. Haar tuin grenst aan een afgesloten parkeerterrein voor bewoners.

   

  Werkervaring

  Yaelle heeft de opleiding tot grafisch ontwerper gevolgd, maar wist al van jongs af aan dat ze met kinderen wilde gaan werken. Ze besloot dan ook om zich te laten omscholen en als gastouder aan het werk te gaan. Eerst bij gezinnen aan huis als nanny, later, toen ze zelf kinderen kreeg, startte zij haar gastouderopvang in haar eigen huis.
  Toch uit haar creativiteit zich nog dagelijks. Zowel in haar eigen huis als in de activiteiten met de kinderen.

   

  Yaelle’s opvang

  De gastouderopvang van Yaelle kenmerkt zich door flexibiliteit en Yaelle’s enthousiasme om met de kinderen vanalles te ondernemen. Bijna dagelijks gaan ze op stap, naar de kinderboerderij, speeltuintjes in de buurt of zelfs naar de dierentuin. Niets is Yaelle te gek.
  Daarnaast is ze bijzonder flexibel. Ben je wat later terug van je werk? Dan kan je kindje bij Yaelle gewoon mee-eten. En ook als je vroeg moet beginnen, dan kan je kind al bij Yaelle terecht. In overleg is het zelfs mogelijk om je kind in het weekend door Yaelle te laten opvangen.
  Zoals gezegd is Yaelle grafisch ontwerper en dus vindt zij creativiteit ook belangrijk in de opvang. Kinderen mogen naar hartenlust kleuren en knutselen.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  De samenwerking met Yaelle verloopt erg prettig. We hebben regelmatig contact over de opvang welk kinderen er op welke dagen zijn. Vanwege de flexibiliteit van haar opvang wisselt dit wel eens. Het contact gaat vooral via telefoon en whatsapp. Op die manier houdt zij ook bij voorkeur contact met ouders.


  Business Hour

  maandag t/m vrijdag

 • Thalea

  Thalea

  x - Frans Halslaan 27 3741 PC Baarn Burgers Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Thalea (1991) is getrouwd met Matthijs en moeder van dochter Yanoah (2014) en zoon Euan (2017). Hondje Spikey maakt het gezin compleet. Samen wonen zij in een mooie eengezinswoning met fijne tuin in Baarn.

  Spikey is een lief hondje dat gek is op aandacht. Hij wordt graag geaaid en is lief voor kinderen, maar hij zal nooit alleen worden gelaten met de kinderen.

  Werkervaring

  Thalea is gediplomeerd Sociaal Pedagogisch Werker en heeft jarenlang gewerkt in de opvangsector. Eerst als pedagogisch begeleider in de zorg voor kinderen met een beperking, maar ook in de kinderopvang en bij gezinnen thuis als opvoedondersteuner. Omdat Thalea zich verder wilde verdiepen op pedagogisch vlak heeft zij ook de HBO opleiding Ecologische Pedagogiek gevolgd.

  Deze kennis past zij sinds enige tijd toe in haar gastouderopvang, waar zij haar passie voor het werken met kinderen, samen met hen de wereld ontdekken, spelen en leren kan combineren.

  Thalea’s opvang

  Uitgangspunt voor Thalea is dat ouders en kinderen zich op hun gemak moeten voelen bij haar en haar opvang, zodat er een band opgebouwd kan worden. Daarom vindt er ook goed overleg plaats met de ouders, zodat zij kunnen aangeven waar zij voor staan en wat zij belangrijk vinden in de opvoeding van hun kind. Thalea zal dit zoveel mogelijk proberen mee te nemen tijdens de opvang.

  Verder vindt Thalea het belangrijk dat kinderen de aandacht krijgen die zij nodig hebben. In haar opvang worden de kinderen echt gezien en waar nodig geholpen in hun ontwikkeling. Thalea wil ieder kind individueel leren kennen, zodat ze kan inspelen op zijn/haar behoeften. Ze wil hiermee ieder kind de liefde, het vertrouwen en de veiligheid bieden, waarmee zij kunnen groeien en zelf kunnen ontdekken en ontwikkelen.

  Buiten leven is een van de belangrijkste pijlers in Thalea’s opvang. Thalea is heel veel buiten met de kinderen. Ze gaat naar de bossen, speelt in de tuin, gaat uit wandelen en onderhoudt met hen de moestuin. Het voelen van de blaadjes, zien schudden van de bomen, de blaadjes die vallen in de herfst, dieren die door weides lopen, in de lucht vliegen of in het water zwemmen, maar ook het zaaien van groenten, verzorgen en vervolgens oogsten, de verzorging van de dieren en het ontdekken van alle insecten is iets wat Thalea heel graag met de kinderen doet en hen leert.

  Thalea biedt de kinderen in haar opvang de mogelijkheid om zelf te ontdekken vanuit hun natuurlijke nieuwsgierigheid. Kinderen mogen bij haar echt kind zijn en daar hoort vies worden bij.

  Samenwerking met Kroostopvang

  Thalea is een zeer professionele gastouder, die heel goed weet wat zij met haar opvang wil en dit ook uitvoert. Ze is met recht een echte ‘buiten-gastouder’, want weer of geen weer, Thalea gaat met de kinderen naar buiten om hen alles te laten ervaren wat de natuur te bieden heeft. Door haar pedagogische achtergrond kan Thalea bovendien heel goed zien wat een kind nodig heeft en hier haar opvang en activiteitenaanbod op afstemmen. Wij zijn heel blij met Thalea als gastouder en werken met heel veel plezier met haar samen.


  Business Hour

  Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

 • Wendy

  Wendy

  x - Straat van Corsica 195 3825 VB Amersfoort Zuidwind Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Wendy (1986) woont met haar man, Remco en hun dochter Sofie (2014) en zoontje Lucas (2017) in een lichte eengezinswoning met leuke tuin in Amersfoort Vathorst. Het gezin heeft ook een poes.

   

  Werkervaring

  Wendy heeft Sociaal Pedagogisch Werk gestudeerd en daarmee jarenlang in de kinderopvang gewerkt op diverse kinderdagverblijven. Werken met kinderen is haar grote passie en daarom besloot zij na een aantal jaren haar eigen gastouderopvang te starten.

   

  Wendy’s opvang

  Gezelligheid is het sleutelwoord voor Wendy’s opvang. De gastkinderen en haar eigen kinderen zijn echt vriendjes van elkaar en spelen graag samen. Wendy is zelf gek op knutselen en dat staat dan ook bijna iedere dag op het programma. Ook gaan ze veel naar buiten, spelen in de tuin, of in speeltuintjes in de buurt. Maar ze gaat ook naar de nabijgelegen kinderboerderij, of gewoon een wandelingetje maken. Bij mooi weer wordt er een picknick gehouden in de tuin.
  Wendy zorgt er altijd voor dat de kinderen voldoende rust krijgen en plant de activiteiten dan ook altijd om de slaaptijden van de kinderen heen.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Wendy is een lieve, rustige gastouder die met hart en ziel als gastouder werkt. Haar gastouderopvang voelt warm en huiselijk. Ons contact met Wendy is heel goed en de communicatie verloopt soepel.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Wendy

  Wendy

  x - Drontemeer 11 3825 XK Amersfoort van Vuure Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Wendy (1981) is getrouwd met Mark en moeder van dochters Demi (2007) en Naomi (2009). Samen wonen zij in een lichte en ruime woning met flinke tuin in Amersfoort Vathorst.

   

  Werkervaring

  Nadat Wendy haar opleiding HBO management had gedaan, ging zij werken in de financiele dienstverlening. Toch was dat niet waar haar hart lag en dus gooide ze het roer om, liet zich omscholen en werd gastouder. In de gastouderopvang kan Wendy haar natuurlijke zorgzaamheid en liefde voor kinderen helemaal kwijt.

   

  Wendy’s opvang

  Wendy vindt het belangrijk om consequent te zijn in de opvoeding en is dat ook in haar opvang. Er mag veel bij haar, maar er zijn duidelijke grenzen. Ze werkt met een dagritme dat is opgebouwd rond de eet- en drinkmomenten. Eten gebeurt altijd gezamenlijk aan tafel. Ook de allerkleinsten schuiven dan al aan. Het eten is gezond en alleen bij hoge uitzondering krijgen de kinderen een snoepje. Wendy zorgt elke dag voor vers fruit.
  Wendy is gek op knutselen en vindt het belangrijk dat kinderen veel buiten spelen. Daarvoor is voldoende mogelijkheid in de tuin, maar ook in speeltuintjes in de buurt.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Wij ervaren Wendy als een hele goede, professionele, geduldige, fijne gastouder. Ze heeft haar zaakjes altijd goed op orde en werkt ook met de kinderen heel gestructureerd. Daarbij is ze bewust bezig met voeding. Wendy is heel open en prettig in haar communicatie. We worden goed op de hoogte gehouden van het wel en wee in haar opvang en zo is ze ook naar ouders. Ouders krijgen aan het einde van een dag een uitgebreide overdracht en als er iets bijzonders voorvalt gedurende de dag, dan heeft ze hierover direct contact.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Willy

  Willy

  x - Agnietenhove 30 3824 XD Leusden Hertoghs Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Willy (1966) woont samen met haar man, Frank en hun drie kinderen, Pim (1995), Rik (1998), Celine (2008) en hun kat in een leuke eengezinswoning met ruime tuin in Leusden.

   

  Werkervaring

  Naast de diverse banen die Willy heeft gehad, heeft ze altijd opgepast. Toen zij zelf voor de derde keer moeder werd besloot ze helemaal te gaan voor de gastouderopvang. Ze haalde het benodigde diploma en opende de deuren van haar gastouderopvang. Sindsdien heeft ze tientallen kinderen opgevangen en met een aantal van hen heeft zij nog steeds contact!

   

  Willy’s opvang

  Willy’s opvang is echte huiselijke opvang. De drie R’en: rust, reinheid en regelmaat, vormen de basis van haar opvang. Willy stimuleert de kinderen tot zelfstandigheid en leert ze onder andere hun eigen jas aan te trekken, brood te smeren en zelf op te ruimen. Ook leert ze de kinderen beleefd te zijn.
  Ze gaat veel met de kinderen naar buiten en bezoekt dan speeltuintjes in de buurt, doet een boodschap bij de supermarkt of gaat de eendjes voeren. Ook is ze gek op knutselen en doet dat dan ook graag met de kinderen.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Willy is een warme, lieve, hartelijke gastouder met een groot hart voor kinderen. Niet voor niets zijn de kinderen gek op haar knuffels. Kenmerkend voor Willy is de warme band die zij heeft en houdt met haar gastkinderen. De meesten zijn al jaren geleden gestopt met de opvang, maar bij een aantal komt Willy nog altijd op de verjaardagen.
  Wij zijn heel blij met Willy in ons bestand. Ze is een zeer betrouwbare, flexibele, meedenkende en loyale gastouder met wie wij met veel plezier samenwerken.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Marieke

  Marieke

  Lunenburg Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Marieke (1978) woont samen met haar man, Ralf en hun twee kinderen, Dieke (2012) en Hidde (2016) in een vrijstaand huis met een ruime opvangruimte in Scherpenzeel. Vlakbij de weilanden en met een grote tuin.

   

  Werkervaring

  Marieke heeft na haar toeristische opleiding eerst letterlijk de wereld verkend. Maar in 2008 maakte zij de overstap naar de kinderopvang. Omdat zij meer contact wilde met de kinderen, stapte zij al gauw over van een functie als medewerkster planning en klantencontacten naar de functie van vestigingsmanager van een nieuw op te starten kinderdagverblijf in Amersfoort. Het vele contact met de ouders en de kinderen, maar tegelijkertijd de vrijheid om het belang van het kind altijd voorop te stellen is haar op haar lijf geschreven.

  Marieke’s opvang

  In Marieke’s opvang krijgen de kinderen gezond eten. Iedere dag vers fruit, verschillende smaken en er wordt gelet op suikers en vet. Marieke biedt bewust de verschillende soorten fruit apart aan. Zo ervaren de kinderen de smaak en structuur van elke soort.

  Ook gaat Marieke uit van Rust, Reinheid en Regelmaat op een plek waar ze ongestoord kunnen spelen. Marieke gunt de kinderen hun eigen ervaring. Fouten maken mag dus! Marieke praat veel met de kinderen, waardoor de kinderen hun woordenschat kunnen vergroten. Ook stemt ze de activiteiten af op het seizoen of de feestdagen. Hoe dat vorm krijgt hangt af van de leeftijd, ontwikkelingsfase en interesse van het kind. Heeft een kind een bijzondere interesse, dan gaat Marieke daar op in.

  Marieke’s opvang is gebaseerd op drie pijlers:

  • Veel buiten: In de afgeschermde achtertuin is veel speelgelegenheid en speelmateriaal, zoals een zandbak, trampoline, speelhuisje, glijbaan, fietsjes en traptrekkers. Daarnaast is er ook veel ruime om zelf te gaan ervaren en ontdekken. Hiermee stimuleert Marieke de motorische ontwikkkeling, het zelfoplossend vermogen en zelfvertrouwen. Bovendien is buiten spelen natuurlijk gewoon gezond! Samen met de kinderen bezoekt Marieke regelmatig de paarden aan de overkant en gaat ze naar een boer in de buurt. Indien gewenst kunnen kinderen buiten slapen in een buitenbedje.
  • Veilige omgeving: Achter de woonkeuken bevindt zich de opvangruimte. Hier speelt, kutselt, verzorgt en eet Marieke met de kinderen. Vanuit de opvangruimte is direct toegang tot de tuin. Ook is er een slaapkamer en badkamer en heeft ieder kind zijn/haar eigen bedje. De kleintjes kunnen zelfs gebruik maken van de hangwieg, voor wat extra geborgenheid.
  • Vrijheid en creativiteit: Kinderen krijgen veel vrijheid in hun spel en de mogelijkheid om hun creativiteit de vrije loop te laten. Huizenhoge torens van duplo en megalange treinbaan, rollenspellen spelen in de speelkeuken, dansen en kleien en nog veel meer. Kinderen worden gestimuleerd hiertoe zelf het initiatief te nemen en dus zelf aan te geven waar zij op dat moment mee willen spelen. En niets doen mag ook.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Marieke is een hele lieve, zeer ervaren, professionele gastouder. Ze weet heel goed hoe de kinderopvang werkt en door die werkervaring en haar eigen moederschap begrijpt ze ook als geen ander wat kinderen nodig hebben in de opvang. Marieke staat voor echt persoonlijke opvang met veel aandacht voor elk individuele kind. Ze geniet zichtbaar van het contact met de kinderen, zeker als zij haar meenemen in hun wereld en zich gezien voelen.

  Wij ervaren de samenwerking met Marieke als heel erg prettig. Marieke is duidelijk in haar communicatie, maar bovenal een hele goede gastouder.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Vanessa

  Vanessa

  x - Lient 97 3829 EJ Hooglanderveen Biesheuvel Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Vanessa (1981) woont samen met haar man Chris en hun zoon Jesse (2011) in een vrijstaande woning met grote tuin in het nieuwbouwgedeelte van Hooglanderveen, te midden van de Amersfoortse wijk Vathorst.

   

  Werkervaring

  Vanessa is gek op het werken met kinderen. Ze heeft de opleidingen ALO en PABO gedaan waarmee zij heeft gewerkt als vakdocent gymnastiek en als groepsleerkracht op een basisschool. En Vanessa gaf lessen ouder & kindgym en peuterdansen. Daarnaast was ze eigenlijk altijd al een soort van gastouder. Buurkinderen kwamen al veel over de vloer. Maar in 2015 besloot zij het roer echt om te gooien en als professioneel gastouder aan de slag te gaan.

   

  Vanessa’s opvang

  Dat Vanessa een sportieve achtergrond heeft zie je dagelijks terug in haar opvang. Het naar school brengen van Jesse gebeurt te voet. De kinderen mogen zelf lopen of gaan mee in de bolderkar. Op de terugweg wordt altijd een omweg gemaakt via speeltuintjes of een bezoekje aan de winkel. Maar ook de rest van de dag zijn de kinderen veel buiten. Vaak bouwt Vanessa een parcours in de tuin, waar de kinderen overheen kunnen lopen, rennen, springen en klimmen. In haar tuin staat ook een trampoline waar de kinderen zich kunnen uitleven en waar Vanessa leuke activiteiten mee bedenkt. En er zijn moestuinen, waar zij, samen met de kinderen de plantjes onderhoudt, oogst en proeft. Want ook gezond eten is in Vanessa’s opvang een belangrijk onderdeel.

  Ze heeft veel soorten speelgoed dat ze afwisselt, zodat er telkens een ander aanbod is voor de kinderen. En ook de kleintjes (baby’s) zijn bij Vanessa op hun plek. De beweegactiviteiten stemt zij af op de leeftijden en ontwikkeling van de kinderen, waardoor iedereen mee kan doen op zijn of haar eigen niveau.

  Binnen wordt er veel geknutseld, muziek gemaakt en gedanst. En met de allerkleinsten geknuffeld en gespeeld.

  Samenwerking met Kroostopvang

  Vanessa is een spontane, enthousiaste, lieve gastouder die de kinderen op alle manieren gezondheid bij brengt, zowel in eten als in bewegen. Dit doet zij op zo’n creatieve manier, dat het telkens afwisselend is en de kinderen het als spel zien. Vanessa is bovendien heel duidelijk. Er zijn duidelijke grenzen, maar kinderen mogen ook veel zelf ontdekken. Wij ervaren het contact met Vanessa als heel open. We zijn heel blij met de samenwerking met Vanessa.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

Regio Duin & Bollenstreek (34)

 • Arianne

  Arianne

  x - Lisdoddehof 15 2215 GL Voorhout Pols Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Arianne is getrouwd met Gert Jan en moeder van drie jongens (1999, 2001, 2002). Ze woont in een eengezinswoning met tuin op loopafstand van het dorp en het station. Het gezin heeft geen huisdieren.

  Werkervaring

  Arianne is in 2005 gestart als gastouder en het opvangen van gastkindjes is dan ook iets wat al jaren bij haar gezin hoort.

  Ariannes opvang

  De woning van Arianne is ingericht op de opvang van meerdere gastkindjes. De tuin is afgesloten en achter haar huis is een natuurspeeltuin. Voor het huis is de straat autovrij. Elke dag gaat ze met de kinderen naar buiten. Dit kan zijn naar de speeltuin of een wandeling, maar ook gezellig met z’n allen even naar de winkel voor een boodschapje.

  Samenwerking

  Tijdens de breng- en haalmomenten bespreekt Arianne hoe het met de kinderen gaat of is gegaan. Daarnaast schrijft ze bij de jongste kinderen in het Kroostdagboekje en houdt ze de ouders bij bijzonderheden op de hoogte via whatsapp.
  Arianne volgt graag cursussen en doet ook mee met activiteiten die door Kroostopvang voor gastouders en kindjes georganiseerd worden.

   


  Business Hour

  maandag t/m vrijdag

 • Bianca

  Bianca

  06-10295610 - Hyacintenstraat 17 2161 XN Lisse Breedijk

  Mijn naam is Bianca Breedijk. Ik ben getrouwd met David en samen hebben wij twee dochters, Lizanne is 7 jaar(2009) en esmee is 6 jaar(2011).

   

  ik ben gastouder geworden toen onze oudste dochter geboren werd. Ik doe het altijd met veel plezier. Er is genoeg aandacht voor ieder kind. De kinderen kunnen en mogen zichzelf zijn bij mij. Er is tijd om te spelen, te knutselen een puzzel maken of lekker op de grond met Duplo of auto’s spelen. Buiten is er genoeg ruimte en speelgoed ( fietsen, karretjes, ballen, zandbak, schommel) om mee te spelen.

   

  6.45 tot 18.00 uur


  Business Hour

  Maandag

 • Brigitta

  Brigitta

  x - Schaalhoren 5 2201 VB Noordwijk van loo Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Brigitta is getrouwd met Peter en moeder van drie volwassen kinderen, die allen uitwonend zijn (twee zoons en een dochter). Daarnaast is zij een trotse oma. Zij woont in een eengezinswoning in de wijk Vinkenveld.

  Werkervaring

  Van huis uit is Brigitta Z-verpleegkundige, maar door lichamelijke beperkingen is zij als gastouder onder de naam Thuiskapoentje. Zij is al ruim 30 jaar gastouder en zoals zij zelf zegt, heeft ze al ervaring vanaf haar 13e toen zij startte met haar eerste oppasbaantje.
  Naast Thuiskapoentje is Brigitta al haar hele leven betrokken bij Scouting. Van jeugdlid, naar leiding en groepsbegeleidster. Nationaal en internationaal heeft zij meerdere kanten van scouting gezien. Voor haar is Scouting een vereniging waarbij ieder mens van 5 tot 100 jaar welkom is. Ieder mens wordt gerespecteerd, geaccepteerd en gewaardeerd om wie hij is, er is voor iedereen een plekje. Vriendschappen zijn wereldwijd.

  Brigitta’s opvang

  Brigitta vindt het heel fijn om met kinderen om te gaan. Zij ervaart kinderen als uniek, eerlijk en ontwapenend. Dit maakt dat zij van haar werk kan genieten. Zij probeert van elke dag min of meer een feestje te maken, waarbij er veel ruimte is voor spelend en ontdekkend leren, ieder kind in zijn/ haar tempo. Er is veel persoonlijke aandacht voor ieder kind. Elke dag wordt er naar buiten gegaan met de kinderen, voor een boodschap of bezoek aan een speeltuintje in de buurt.

  Samenwerking

  De samenwerking met Brigitta is prettig, open en eerlijk. Brigitta vindt het belangrijk dat wij op de hoogte zijn van datgene wat zich afspeelt in haar opvang. Of het nu gaat om gewijzigde opvangdagen, een leuk uitstapje of zorgen om een kind, Brigitta deelt dit graag met ons. Tijdens het ophalen van de kinderen vertelt Brigitta hoe de dag is verlopen. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om op een later tijdstip te bellen.

  Zij volgt regelmatig cursussen/ workshops om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de kinderopvang.

   

   


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

 • Catinca

  Catinca

  06-25472017 - Megaralaan 33 2182 TV Hillegom vlottes

  Catinca is gehuwd met Paul en moeder van twee dochters (2003 en 2007). Ze woont in een ruime, nette eengezinswoning met ruime tuin in een kindvriendelijke buurt. Voor Catinca gastouder werd in 2010 heeft zij in de kraamzorg gewerkt. Ze is spontaan, creatief, zelfstandig en houdt van de 3 R’s. (Rust, Reinheid, Regelmaat)

   

   


  Business Hour

  maandag, Dinsdag

 • Cherrelle

  Cherrelle

  06-30401770 - Mauritslaan 12 2181 SN Hillegom van ee

  Cherelle (1988) woont samen met haar vriend en zoontje (2015), hond en katten in een gezellige gelijkvloerse beneden woning met een super grote tuin.

   

  Cherelle heeft een aantal jaren gewerkt als pedagogisch medewerker. Ze heeft toen veel ervaring opgedaan met de opvang, verzorging en ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

   

  Ze wil kinderen graag het gevoel geven dat ze thuis zijn. Dat doet ze door leuke dingen met ze te ondernemen zoals spelletjes spelen, liedjes zingen, knutselen en buiten spelen of wandelen wanneer het weer het toe laat. Tijdens de activiteiten leert ze ze op een speelse manier respect voor elkaar te hebben en ze een veilig gevoel te geven. Dit alles op een pedagogisch en verantwoorde manier.

   

  Cherelle is een erg spontane, actieve, flexibele en ondernemende gastouder. Ze vindt het super leuk om gastkindjes dingen te leren en hun ontwikkeling te vergroten.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

 • Corine

  Corine

  x - Nagelkruidhof 6 2215 VS Voorhout Zandbergen Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Corine (1973) woont samen met haar zoon Bas (2001) in een eengezinswoning in de wijk Oosthout. Haar oudste dochter woont zelfstandig. Ze heeft een ruime woonkamer waarin de kinderen voldoende speelmogelijkheden hebben. Ze heeft veel speelgoed elders in huis staan, zodat ze de kinderen steeds verschillend speelgoed kan aanbieden. Er zijn 2 poezen aanwezig, die zich eigenlijk niet met de kinderen bemoeien. In haar achtertuin kunnen de kinderen spelen, maar Corine is vaak te vinden in de speeltuin nabij het huis.

  Werkervaring

  Corine is ooit begonnen aan een opleiding om met kinderen te werken, maar gedurende deze opleiding ontdekte ze dat thuis opvangen eigenlijk haar ding was. Ze is in 2004 gastouder geworden en vangt sindsdien met veel plezier kinderen op.

  Corines opvang

  Corine vindt het vooral belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn. Door kleinschalige opvang te bieden kan ze de gastkinderen alle aandacht en liefde geven die nodig zijn om te groeien en zich te ontwikkelen. Ze wil de kinderen graag een gezellig, veilig en vertrouwd thuis bieden, zodat ouders met een goed gevoel aan het werk kunnen.

  Samenwerking

  Corine schrijft in de dagboekjes voor de kinderen en communiceert met de ouders tijdens de breng- en haalmomenten.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

 • Corine

  Corine

  x - Bijdorpstraat 2172 SJ Sassenheim van marsbergen Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: miranda@kroostopvang.nl

  Het gezin

  Corine (1978) woont met haar man Johan en kinderen aan de rand van het centrum van Sassenheim. Zij is moeder van 3 kinderen (2003, 2008 en 2011) en is na een korte ‘pauze’ weer begonnen als gastouder. Het huis is ruim en heeft een fijne tuin waar de kinderen kunnen spelen. Het gezin heeft een aantal katten.

  Werkervaring

  Corine heeft de opleiding Helpende Zorg & Welzijn afgerond en is ca. 10 jaar als gastouder aan ons bureau verbonden. Zij heeft in de afgelopen jaren diverse kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar opgevangen. Sinds kort verzorgt zij ook naschoolse opvang.

  Corines opvang

  Corine vindt het belangrijk dat kinderen zich mogen ontwikkelen in hun eigen tempo, dat zij persoonlijke aandacht krijgen en zich prettig voelen in de opvang. Corine biedt de kinderen veel structuur op een dag, daardoor kan zij rust en veiligheid bieden. Zij heeft overdag alle tijd en maakt het bewust niet te druk wat betreft het aantal kinderen, zodat zij bijvoorbeeld ook lekker weg kan op de fiets. Zitje voor, zitje achter… en lekker langs de bollenvelden of naar een bos. Of samen spelen, voorlezen, knutselen, een spelletje doen. Na schooltijd is het een gezellige boel als haar drie kinderen thuis zijn. Iedereen speelt gezellig met elkaar.

  Samenwerking

  Het contact met Corine is erg prettig. Zij is eerlijk en open. Als zij een vraag heeft of iets wil delen, weet ze ons te vinden. De ouders geven in de evaluaties ook aan dat zij een fijne band met Corine hebben. Corine neemt ruim  de tijd om tijdens breng- haalmomenten te bespreken hoe het met de kinderen gaat/ is gegaan.


  Business Hour

  dinsdag, donderdag en vrijdag

 • Corrie

  Corrie

  x - Postkoets 34 2171 NA Sassenheim van der lans Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Corrie (1960) woont samen met haar man Henk in Sassenheim in de wijk Postwijk. Zij heeft vier volwassen kinderen en is trotse oma van Thomas en Sil. Het huis heeft een ruime, kindvriendelijke tuin.

  Werkervaring

  Corrie heeft de opleiding Kinderverzorging/ Jeugdverzorging afgerond en is al sinds 1991 gastouder. In 2009 heeft zij zich aangesloten bij ons bureau. Zij doet het werk elke dag met veel liefde en plezier en heeft haar huis aangepast aan de opvang.

  Corrie’s opvang

  Corrie vindt het belangrijk dat kinderen ‘nog gewoon kinderen mogen zijn’ en wil hen een fijne opvangplek bieden, waarbij er aandacht is voor ieder kind.  Zij houdt van zingen, voorlezen, samen spelen en daarnaast gaat zij graag met de kinderen op pad (in de bolderkar). Corrie is een zorgzame, betrokken en toegewijde gastouder.

  Samenwerking

  De samenwerking met Corrie is prettig en open. Corrie vindt het belangrijk om ons op de hoogte te houden van zaken die in de opvang spelen. Als er uitstapjes zijn die georganiseerd worden door Kroostopvang is zij van de partij.  Ook volgt zij regelmatig cursussen via ons bureau.

  Corrie schrijft dagelijks in de (Kroost-)dagboekjes, daarnaast is er aan het begin en einde van de dag ruimte om de dag/ het welbevinden van het kind te bespreken. Bijzondere momenten deelt zij soms ook via Whatsapp.

   


  Business Hour

  maandag t/m donderdag

 • Deborah

  Deborah

  x - Hyacint 93 2215 CT Voorhout zorn Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: miranda@kroostopvang.nl

  Het gezin

  Deborah Zorn woont samen met haar vriend in de nieuwbouwwijk Hooghkamer. Ze heeft als huisdieren een kat en twee cavia’s die gewend zijn aan kinderen. De woning en tuin is kindvriendelijk ingericht, zodat de kinderen in een veilige omgeving kunnen spelen met met de vele speelmaterialen. Tevens is er om de hoek een leuke speeltuin.

  Werkervaring

  Deborah is werkzaam geweest in de zorg als doktersassistente. Sinds 2016 is ze werkzaam als gastouder en dat vindt ze superleuk! Ze verzorgt zowel naschoolse opvang als dagopvang. Op maandag en dinsdag verzorgt ze de naschoolse opvang voor kinderen van de Emmaus en de Antoniusschool. Op donderdag en vrijdag verzorgt ze zowel dagopvang als naschoolse opvang.

  Deborah’s opvang

  Deborah omschrijft zichzelf als een duidelijke en spontane gastouder. Zij onderneemt graag activiteiten met de kinderen zoals knutselen, binnen of buiten spelen, spelletjes spelen of ergens naartoe.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

 • Ellen

  Ellen

  x - Baartmanstraat 6 2171 DB Sassenheim bette Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Ellen woont samen met haar dochter (1999) en zoon (2002) in een eengezinswoning in de wijk Wasbeek. Het gezin heeft een hondje en konijnen (buiten).

  Werkervaring

  Ellen is in het bezit van een SPW3-diploma en heeft ruim 11 jaar met veel plezier op een kinderdagverblijf gewerkt. In 2005 heeft zij het werk in de kinderopvang voortgezet als gastouder; ze doet dit werk nog iedere dag met veel plezier.

  Ellens Opvang

  Ellen biedt opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar in een kleinschalige, huiselijke omgeving. Ellen vindt het prettig dat zij als gastouder veel persoonlijke aandacht aan de kinderen kan geven en de kinderen zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Bovendien is er veel persoonlijk overleg met de ouders en kan zij inspelen op de individuele wensen. Ellen is een rustig persoon en heeft veel geduld. Op een speelse manier stimuleert zij kinderen in hun ontwikkeling. Hoe ziet een dag eruit: veel spelen natuurlijk, liedjes zingen, boekjes lezen, af en toe wat knutselen, vaak naar buiten om lekker in het park te wandelen, de eendjes te voeren en naar de kinderboerderij te gaan, spelen in het speeltuintje achter haar huis. Gezelligheid staat voorop.

  Samenwerking

  De samenwerking met Ellen is prettig. Ellen heeft ruime ervaring in de kinderopvang, maar vindt het belangrijk dat wij op de hoogte zijn van zaken die zich afspelen in de opvang. Er is regelmatig telefonisch contact. Tijdens de breng- en haalmomenten bespreekt Ellen met de ouders hoe het met de kinderen gaat of is gegaan. Daarnaast schrijft ze bij de jongste kinderen in het Kroostdagboekje en houdt ze de ouders bij bijzonderheden op de hoogte via Whatsapp.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

 • Ellen

  Ellen

  x - Hyacinthstraat 70 2201 BZ Noordwijk den Elzen Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Ellen (1985) is getrouwd met Patrick. Samen hebben wij twee zoons, Teun (2013) en Siep (2015). Zij wonen in een ruime eengezinswoning in Noordwijk Binnen. Het gezin heeft geen huisdieren.

  Werkervaring

  Na het behalen van het SPW niveau 4 diploma in 2005, is Ellen gaan werken in de gehandicaptenzorg. Hier heeft zij 11 jaar met veel plezier gewerkt.
  Aangezien haar man in de horeca werkt en zij dus beiden onregelmatig werkten, heeft zij besloten om gastouder te worden om meer structuur in hun leven te brengen. Iets wat haar nog elke dag bevalt en veel plezier geeft. Zij vindt het heerlijk om met kinderen bezig te zijn en van dichtbij hun ontwikkeling te volgen. Ellen is zelf opgegroeid met een moeder, die gastouder is en heeft dit zelf altijd als erg leuk ervaren. Ook haar twee zoons zijn opgevangen bij een gastouder. De kleinschaligheid en de flexibiliteit vond zij erg prettig.

  Ellens opvang

  Belangrijk als gastouder vindt zij dat een kindje zich thuis voelt en daardoor zichzelf kan en mag zijn. Daarnaast dat het structuur in de dag krijgt aangeboden, gestimuleerd en uitgedaagd wordt in de ontwikkeling. Een veilige plek om te spelen, zowel binnen als zeker buiten. Zij beschikt over een ruime tuin en in de buurt zijn diverse speeltuintjes waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven.

  Samenwerking

  De samenwerking met Ellen is vanaf het begin prettig; zij kende Kroostopvang al als dochter van een van onze gastouders én als vraagouder en wist wat ons bureau voor haar en de ouders kan betekenen. Zij houdt contact met de ouders via de dagboekjes en via Whatsapp. Daarnaast neemt zij de tijd om tijdens breng- en haalmomenten te bespreken hoe het met de kinderen gaat/ is gegaan.

  Ellen wil zich verder ontwikkelen als gastouder en volgt zeer regelmatig cursussen/ trainingen via Kroostopvang.


  Business Hour

  dinsdag, donderdag en vrijdag

 • Ellen

  Ellen

  06-30002837 - Crocussenstraat 5 2161 HV Lisse De Moor

  Beste Ouders,

  Ik wil mij graag voorstellen. Ik ben Ellen de Moor, 40 jaar oud en al weer 10 jaar woon ik in Lisse. Sinds 2011 ben ik gastouder. Dit ben ik eerst alleen bij mensen thuis geweest en vanaf september 2014 ben ik gastouder bij mij thuis. Voordat ik dit gastouderwerk ging oppakken was ik kinderdagverblijf leidster. Daar heb ik vanaf mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Werk behaald te hebben in gewerkt. Dit ik absoluut als heel leuk ervaren heb. Toch merkte ik dat ik het onprettig vond dat ik niet genoeg een op een contact kon hebben met een kind. Op het kdv is het vaak heel druk en moet alles volgens bepaalde regels gaan en kan een kind niet zijn eigen gewoontes er op na houden. Dat was voor mij erg moeilijk om te zien. Daarom besloot ik om zelf het zeer kleinschalig te gaan uitvoeren, en daar is de gastouderopvang de oplossing voor.

  Kinderen zijn heerlijk vrij, enthousiast en eerlijk en daar kan ik dan ook heerlijk van genieten. Daarbij vind ik Rust, Regelmaat, rijnheid, liefde en consequent zijn erg belangrijk. Goed luisteren/kijken naar kinderen, en proberen het naar hun wens te laten verlopen,vind ik erg belangrijk. Het voelt erg fijn als je kinderen plezier ziet hebben en ziet genieten. Maar ook het contact met de ouders is daarbij erg belangrijk. Goed overleggen en blijven communiceren om samen voor een fijne tijd voor uw kind te zorgen.

  Verder ben ik de vriendin van Arjan van Duivenbooden. En heb ik 3 stiefkinderen en een dochter van mijzelf. Creatief bezig zijn met de kinderen vind ik erg leuk. Maar ook voorlezen, spelletjes spelen, naar de kinderboerderij, speeltuin is langs mijn huis, of wandelen en veel vrij spelen is erg goed voor ze. Het spel moet geen verplichting zijn. De kinderen zijn hier net zo vrij als thuis.

  Ook heb ik nog een poes Bep geheten maar deze is niet aanhankelijk. daar mogen de kinderen alleen naar kijken.

  Ik heb heel veel speelgoed, voornamelijk veel hout en weinig felle kleuren. een tuin met zandbak. Boven heb ik twee slaapkamers waar de kinderen kunnen slapen en verschillende soorten bedjes voor babys en oudere kinderen.

  Als u graag nog meer zou willen weten en of mijn woning zou willen zien en mij zou willen ontmoeten , dan kan u contactopnemen met Kroostopvang of met mij.

  arjanellen@ziggo.nl

  Met vriendelijke groeten,

  Ellen de Moor.

   

  Ik wil mij graag voorstellen. Ik ben Ellen de Moor, 40 jaar oud en al weer 10 jaar woon ik in Lisse. Sinds 2011 ben ik gastouder. Dit ben ik eerst alleen bij mensen thuis geweest en vanaf september 2014 ben ik gastouder bij mij thuis. Voordat ik dit gastouderwerk ging oppakken was ik kinderdagverblijf leidster. Daar heb ik vanaf mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Werk behaald te hebben in gewerkt. Dit ik absoluut als heel leuk ervaren heb. Toch merkte ik dat ik het onprettig vond dat ik niet genoeg een op een contact kon hebben met een kind. Op het kdv is het vaak heel druk en moet alles volgens bepaalde regels gaan en kan een kind niet zijn eigen gewoontes er op na houden. Dat was voor mij erg moeilijk om te zien. Daarom besloot ik om zelf het zeer kleinschalig te gaan uitvoeren, en daar is de gastouderopvang de oplossing voor.

   

  Kinderen zijn heerlijk vrij, enthousiast en eerlijk en daar kan ik dan ook heerlijk van genieten. Daarbij vind ik Rust, Regelmaat, rijnheid, liefde en consequent zijn erg belangrijk. Goed luisteren/kijken naar kinderen, en proberen het naar hun wens te laten verlopen,vind ik erg belangrijk. Het voelt erg fijn als je kinderen plezier ziet hebben en ziet genieten. Maar ook het contact met de ouders is daarbij erg belangrijk. Goed overleggen en blijven communiceren om samen voor een fijne tijd voor uw kind te zorgen.

   

  Verder ben ik de vriendin van Arjan van Duivenbooden. En heb ik 3 stiefkinderen en een dochter van mijzelf. Creatief bezig zijn met de kinderen vind ik erg leuk. Maar ook voorlezen, spelletjes spelen, naar de kinderboerderij, speeltuin is langs mijn huis, of wandelen en veel vrij spelen is erg goed voor ze. Het spel moet geen verplichting zijn. De kinderen zijn hier net zo vrij als thuis.

   

  Ook heb ik nog een poes Bep geheten maar deze is niet aanhankelijk. daar mogen de kinderen alleen naar kijken.

   

  Ik heb heel veel speelgoed, voornamelijk veel hout en weinig felle kleuren. een tuin met zandbak. Boven heb ik twee slaapkamers waar de kinderen kunnen slapen en verschillende soorten bedjes voor babys en oudere kinderen.

   

  Als u graag nog meer zou willen weten en of mijn woning zou willen zien en mij zou willen ontmoeten , dan kan u contactopnemen met Kroostopvang of met mij.

   


  Business Hour

  maandag

 • Femke

  Femke

  x - Peterhof 104 2201 TJ Noordwijk wijnands Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Femke (1975) woont samen met haar partner Michel en dochtertje Jula (2017) in Noordwijk in de wijk Boeckhorst. Per augustus verhuizen zij naar een nieuwe woning in Noordwijk Binnen, waar de begane grond volledig is gereserveerd voor de opvang van kinderen. Het gezin heeft geen huisdieren.

  Werkervaring

  Het werken met kinderen is waar Femkes hart ligt. Als jong meisje paste zij al regelmatig op. Op latere leeftijd heeft zij bij verschillende gezinnen als nanny in huis gewerkt. Daarnaast heeft zij ervaring opgedaan bij een kinderdagverblijf. Door de jaren heen heeft zij met kinderen van alle leeftijden gewerkt. Sinds 2018 is Femke werkzaam als gastouder onder de naam Femkids.

  Femkes opvang

  Femke biedt een combinatie van professionele, huiselijke en liefdevolle opvang. Zij vindt het belangrijk dat kinderen zich geborgen en geliefd voelen, zodat zij zich in alle veiligheid en rust, in eigen tempo kunnen ontwikkelen. Binnen de groepsgrootte krijgt ieder kind veel individuele aandacht, terwijl het ook met anderen kan spelen. Niet alleen omdat Femke dat belangrijk vindt voor de persoonlijke, sociale en emotionele ontwikkeling van het kind, maar ook vooral omdat dit gezellig en ongedwongen is!

  Femke haalt veel voldoening uit haar werk door:

  • de dagelijkse verzorging van de kinderen
  • een onderdeel te mogen zijn van hun ontwikkeling
  • de bijzondere band die zij opbouwt met ieder kind

  Bij Femke is er veel ruimte voor de eigen ontwikkeling van het kind. De kinderen mogen opgroeien in hun eigen tempo, onder de vertrouwde begeleiding van Femke als gastouder.

  Samenwerking met Kroostopvang

  De samenwerking met Femke is nog pril, maar ervaren wij als erg prettig. Femke is open en eerlijk. Dit geldt ook voor het contact met de ouders. Dagelijkse belevenissen van het kind worden in het Kroostdagboekje vastgelegd en mondeling aan het einde van de dag door Femke besproken.

   


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

 • Hennie

  Hennie

  x - Meidoornstraat 27 2181 CP Hillegom Tibboel

  Hennie is getrouwd en woont samen met haar man Hendrik en jongste dochter in een eengezinswoning. Haar oudste twee kinderen zijn al het huis uit en ze is al oma. Ze is flexibel beschikbaar van maandag t/m donderdag van 7.00-19.00 uur.

   

  In 2001 is ze gestart als gastouder bij Kroostopvang en inmiddels hebben al meer dan 25 gastkindjes een 2e thuis bij hun ervaren.

   

  Hennie is rustig en erg geduldig. De 3R’s (rust, regelmaat, reinheid) staan bij haar hoog in het vaandel Ze vindt het erg leuk en gezellig om de kleintjes om haar heen te hebben, Iedere dag gaat ze wel even naar buiten om bijv. boodschappen te doen of de eendjes te voeren.


  Business Hour

  maandag ,dinsdag ,woensdag ,donderdag

 • Ilja

  Ilja

  06-29008803 - Waterpoort 40 2152 RN Nieuw Vennep Rietveld

  Graag wil ik mijzelf aan u voorstellen. Ik ben Ilja Rietveld (27-12-1974), getrouwd en heb 3 kinderen. Ik woon in Nieuw-Vennep, in de kindvriendelijke wijk Getsewoud-Noord. Ik woon in een ruime eengezinswoning met tuin met in de omgeving veel speelmogeljkheden. In het gezin zijn 2 katten en 2 cavia’s aanwezig. De cavia’s verblijven buiten in een hok.

   

  Ik bied flexibele dagopvang, voor- en naschoolse opvang en noodopvang voor kinderen van 0-13 jaar. De scholen waar ik uw kind kan ophalen zijn: Opmaat, ’t Venne en Merlijn. De openingstijden van mijn opvang zijn maandag t/m vrijdag van 07.00-19.00 uur (andere tijden en weekenden in overleg).

   

  Ik ben sinds 3 jaar gastouder en heb al veel ervaring opgedaan. Binnenkort ga ik starten met de opleiding SPW 3 (op de zaterdag).

   

  In de opvang werk ik volgens de visie van Rudolf Steiner. Ik bied de kinderen rust en regelmaat en een duidelijk dagritme door middel van dagritme kaarten. Ik leer de kinderen lief voor elkaar te zijn en respect voor elkaar te hebben. We dansen, zingen en knutselen regelmatig. Ook gaan we veel naar buiten. Ik ben in het bezit van een 6-persoon bolderkar.

   

  Om 10.00 uur eten we gezamelijk aan tafel een fruithapje met een beker water of limonade. Tussen 12.00 en 13.00 uur lunchen we gezamelijk aan tafel met een beker melk of water. Om 15.00 uur eten we gezamelijk een stukje fruit, een koekje of snoepje met thee, water of limonade.

   

  Ik geef de kinderen de liefde en rust die ze verdienen en houd rekening met het ritme van thuis. Ook werk ik met het Voor- en Vroegschoolse educatieprogramma KIKI. Jaarlijks houd ik met de ouders een evaluatiegesprek over de ontwikkeling en voortgang van het kind.

   

  Kiest u voor het Tijgertje, dan kiest u voor kleinschalige opvang waar kinderen individueel worden geprikkeld in een rustige omgeving. Het Tijgertje voldoet aan alle eisen die de wet stelt aan gastouderopvang.


  Business Hour

  maandag

 • Ingrid

  Ingrid

  0252-413697 - Muntstraat 3 42165 VJ Lisserbroek bartelds

  Mijn naam is Ingrid ( 26-11-1972) en ik woon in Lisserbroek. Ik ben getrouwd met Ronald en samen hebben wij een zoontje, Lars (9-12-2011). Daarnaast hebben wij 2 katten, Silver en Zus.

   

  Ik ben vroeger opgeleid om met gehandicapte kinderen te werken (MDGO-AW), maar werkte tijdens mijn opleiding al in de horeca en ben dat ook voltijds blijven doen na mijn opleiding. Na onze verhuizing vanuit de Zaanstreek naar Lisserbroek in 2003 ben ik bij een slager in Lisse gaan werken.

   

  In Lisserbroek hebben wij een speeltuintje achter ons huis en vanaf de dag dat we hier zijn komen wonen ben ik een soort “buurtmoeder” voor de kinderen die daar kwamen. Ze zochten me op voor een praatje, een luisterend oor, gezelligheid of gewoon om mee te spelen.

   

  Vanaf toen begon de gedachte weer te leven om met kinderen te gaan werken. Na de geboorte van Lars kreeg ik een aanbieding om te komen werken bij het kinderdagverblijf waar hij 2 dagen per week heen ging en heb ik ontslag genomen bij de slager. Helaas werd na een half jaar mijn contract niet verlengd in verband met de teruglopende vraag naar opvang. Ik ben toen als gastouder voor mezelf begonnen en doe dat nog steeds met heel veel plezier.

   

  Ik bied opvang aan voor kinderen van 0 tot 12 jaar, zowel dagopvang als voor- en naschoolseopvang, van maandag tot en met donderdag.

   

  Mijn redelijk vaste dagindeling biedt de kinderen die ik opvang structuur en ik heb gemerkt dat ze daar veel behoefte aan hebben. Ze weten waar ze aan toe zijn en de duidelijkheid geeft ze een veilig gevoel. Ook werk ik met het kindvolgsysteem ZiKo-Vo.

   

  Als het weer het toelaat ben ik veelal met de kinderen buiten te vinden. De speeltuintjes in Lisserbroek, (loop)fietsen, er is altijd wel wat te verzinnen. Ook maak ik geregeld uitstapjes naar bijvoorbeeld de Toolenburgse plas, Kids Zoo en natuurlijk de Linnaeushof.

   

  Spreekt dit verhaal je aan dan kun je altijd een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking.


  Business Hour

  Maandag

 • Ingrid

  Ingrid

  x - Spoorlaan 53 2215 KP Voorhout schulte Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Ingrid (1970) woont samen met haar man Jeroen, en haar dochter (2006) en zoon (2009) in een eengezinswoning met afgesloten tuin vlakbij het station, in Voorhout.
  Omdat haar zoon astmatisch is, heeft zij in huis een harde vloer, geen huisdieren en geen extra luchtjes als geurkaarsjes en – stokjes, etc. Haar opvang is daardoor ook geschikt voor kinderen met luchtwegproblemen. Ze is gewend astma-medicatie toe te dienen. Daarnaast is ze ook gewend om te gaan met eczeem, wat vaak met astma samen gaat.

  Werkervaring

  Ingrid heeft eerst 9,5 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt (diploma HBO-J nu SPH) en daarna haar man Jeroen 14,5 jaar geholpen in zijn winkel (daarnaast was ze ook 6,5 jaar gastouder). Sinds oktober 2016 is ze gestart als gastouder via ons bureau. Het omgaan met jonge kinderen, de ontwikkeling die ze doormaken, de verzorging die ze nodig hebben en alle stapjes die ze vooruit gaan in hun denken, praten en kunnen had ze gemist in de voorgaande jaren. Ze vindt het dan ook ontzettend leuk dat ze nu gastouder kan zijn en ze weer kan werken met kinderen en iets kan bijdragen in hun ontwikkeling.
  Haar voorkeur gaat uit naar kleinschalige kinderopvang. De maatschappij om ons heen is erg druk en ze vindt dat kinderen al veel moeten, vooral het jonge kind. Ze ervaart dat juist in de vorm van gastouderopvang die drukte voor het kind beperkt kan worden. Dan heb je een klein groepje kinderen en is er persoonlijke aandacht voor iedereen. Er is ook meer ruimte voor het eigen dagritme en kinderen kunnen rustig in hun eigen tempo de wereld om zich heen ontdekken. Dit vindt zij belangrijk.

  Ingrids opvang

  De gastkinderen draaien mee in haar gezin. In haar opvang wil zij proberen voor m.n. de baby’s zoveel mogelijk het dagritme van thuis aan te houden. Als kinderen wat ouder worden, kunnen ze meer met het ‘gewone’ dagritme mee. Een vast ritme en gewoontes geven een kind houvast. Ze probeert elke dag met de kinderen naar buiten te gaan, voor een wandeling of bv. de speeltuin. Bij haar thuis is ruimte om zelf te spelen, maar zullen ook geregeld samen activiteiten gedaan worden, zoals samen met hetzelfde materiaal spelen, knutselen, zingen en muziek maken, bouwen, puzzelen, enz.

  Ingrid heeft de volgende eigenschappen in het werken met kinderen: creatief, geduldig, structuur biedend, openstaan naar kinderen en hun ouders en ze houdt van een grapje op z’n tijd. Belangrijk om aan de kinderen mee te geven vindt ze gezelligheid, respect tonen voor de mensen en dingen om je heen, aandacht hebben voor elkaar, leren delen en samendoen (voor zover dit bij de leeftijd past), en vooral te genieten van de wereld om je heen!

  Samenwerking

  Ingrid overlegt met ouders tijdens breng- en haalmomenten, schrijft in de dagboekjes en maakt een verslag indien gewenst. Het contact met Kroostopvang is prettig, open en direct. Leuke dingen in de opvang, zorgen om een kind of kennismaking met nieuwe ouders etc. worden met ons gedeeld.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Jacqueline

  Jacqueline

  X - Irenestraat 11 2171 XA Sassenheim keereweer Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Jacqueline (1965) woont in Sassenheim in de Oranjebuurt. Zij is moeder van vier kinderen, twee zonen wonen nog thuis (1998, 2002). Aan het huis is een ruimte aangebouwd, die geschikt is voor de opvang en waar kinderen onbezorgd met elkaar kunnen spelen. Er zijn verschillende speelhoekjes. De tuin is kindvriendelijk. Het gezin heeft een aantal katten en een hond (die in een afschermde ruimte zijn). Kinderen leren hierdoor om te gaan met dieren. De omgang met dieren geeft een kind natuurlijk ook veel plezier.

  Werkervaring

  Jacqueline is in het bezit van oa. een SPW-3 diploma, Peuterpraat Focus, Peuterpraat VVE. Zij is jarenlang mede eigenaar geweest van diverse peuterspeelzalen in Sassenheim. Sinds 2014 is zij werkzaam als gastouder. In eerste instantie ving zij alleen peuters op, maar inmiddels biedt zij opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar.

  Jacquelines opvang

  Jacqueline staat garant voor een veilige en geborgen opvang voor uw kind. Zij laat de kinderen spelenderwijs hun grenzen verkennen en tegelijkertijd zorgt zij voor een professioneel pedagogische omgeving. Dat alle kinderen zich bij haar thuis voelen is voor haar een must, daar gaat zij voor. Zij werkt met thema’s zoals de seizoenen, maar bijvoorbeeld ook ‘boodschappen doen’. Zij staat geregistreerd als erkend leerbedrijf bij SBB (voorheen Calibris), waardoor zij studenten Helpende Zorg en Welzijn (MBO-2) regelmatig een stageplaats aanbiedt.

  Samenwerking

  Een goed contact met de ouders is voor haar van essentieel belang voor een wederzijds vertrouwen. Gezondheid, hygiëne, veiligheid (emotioneel en lichamelijk) staan bij haar hoog in het vaandel. Jacqueline werkt met Peuterpraat Focus. Gastouders hebben namelijk ook een belangrijke rol in het signaleren van problemen op verschillende ontwikkelingsgebieden bij kinderen. Ieder kind is uniek en heeft een eigen ontwikkelingstempo.

  De samenwerking tussen Jacqueline en Kroostopvang is prettig, open, eerlijk en direct. Er is regelmatig contact.


  Business Hour

  maandag t/m vrijdag

 • Jantien

  Jantien

  x - Lisdoddehof 13 2215 GL Voorhout Noort Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Jantien (1968) is getrouwd met Herman en samen hebben ze 2 dochters, Louise (1997) en Daphne (2000). Ze woont is een eengezinswoning in een rustige autovrije buurt. Een kamer in haar huis is ingericht voor de gastkinderen waar ze kunnen slapen. Als huisdieren hebben ze 3 poezen, die aan gastkinderen gewend zijn.

  Werkervaring

  Jantien heeft het diploma Helpende Zorg en Welzijn. Ze heeft eerst in de thuiszorg gewerkt, maar sinds 2002 is ze werkzaam als gastouder. Hier is ze part-time mee begonnen, maar uiteindelijk is ze dit full-time gaan doen op de doordeweekse dagen van 7.00-18.00 uur.

  Jantiens opvang

  Jantien is een rustige gastouder, die zich zeer verantwoordelijk voelt voor de aan haar toevertrouwde kindjes. Ze is verzorgend en stelt zich tijdens de opvang helemaal ter beschikking aan de gastkindjes. Ze wil dat de kinderen zich vrij en prettig voelen. Ze werkt met een vaste dagindeling, natuurlijk rekening houdend met de leeftijd van de kinderen.

  Jantien heeft voldoende speelgoed voor diverse leeftijden. Ze vindt het leuk om creatief bezig zijn met de kinderen o.a. met thema’s. Ook gaat ze regelmatig naar een speeltuin of de kinderboerderij met de kinderen.

  Samenwerking

  Goed contact met de ouders vindt Jantien belangrijk. Ouders moeten hun wensen aangeven, zodat zij hier rekening mee kan houden.


  Business Hour

  maandag t/m vrijdag

 • Jeanine

  Jeanine

  x - Boekhorstlaan 43 2215 AZ Voorhout moerman Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Jeanine is getrouwd met Marcel en samen hebben ze twee dochters: Laura (1992) en Astrid (1994) die niet meer thuis wonen. Haar opvang heet Kinderopvang ‘Bollenboos’ omdat deze gevestigd is in een voormalige bollenboerderij in de Bollenstreek. Deze is gelegen in het oude dorp van Voorhout. De kinderen worden opgevangen in een grote speciaal ingerichte binnenruimte met diverse speel-/themahoeken. Buiten is er veel speelruimte met kunstgras, een zandbak en speeltoestellen.

  Werkervaring

  Jeanine is afgestudeerd in de pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1998 heeft zij ervaring met de opvang van jonge kinderen. Eerst bij de peuterspeelzaal als leidster en later als zelfstandig ondernemende gastouder. Zij is een rustige gastouder die goed het welbevinden van de kinderen in de gaten heeft.

  Jeanines opvang

  Jeanine houdt een dagritme aan. Binnen dat ritme, komen diverse activiteiten aan bod, zoals o.a. de liedjes zingen bij de drinkmomenten. Door de hoeveelheid speelgoed in haar grote ruimte kunnen de kinderen veel ontdekken en leren. Ze stimuleert ze ook door allerlei knutselactiviteiten aan te bieden.

  Samenwerking

  Jeanine neemt de tijd voor ouders tijdens breng- en haalmomenten en staat ook open voor vragen van ouders, die haar advies vragen. Ze schrijft ook in de dagboekjes.


  Business Hour

  maandag, dinsdag en donderdag

 • Jenny

  Jenny

  x - Oranje Nassaulaan 24 2215 EM Voorhout Hoogenboom Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Jenny (1989) woont samen met man Rob en zoontje Tian (2015) in een eengezinswoning in het oude dorp van Voorhout. Voor haar huis is een groot grasveld waar buiten gespeeld kan worden, maar dat kan ook in de afgesloten tuin. Het gezin heeft 2 katten (hypoallergeen).

  Werkevaring

  Jenny heeft alvorens als gastouder te gaan werken, ruim 7 jaar in de kinderopvang gewerkt. Omdat ze veel liever met een klein groepje kinderen wilde werken die ze alle aandacht kan geven die ze nodig hebben, is ze in 2016 gastouder geworden. Ze heeft een duidelijke dagindeling zodat de kinderen weten waar ze aan toe zijn.

  Jenny’s opvang

  Jenny is een vrolijke en zorgzame gastouder die graag actief met de kinderen bezig is. Ze houdt van knutselen, liedjes zingen en ‘gek’doen. Jenny werkt met thema’s en leest graag voor. Ze streeft ernaar om minimaal een keer per dag naar buiten te gaan. Dit kan behalve rondom haar huis ook naar de grote speelplaats van de school, dichtbij haar huis zijn.

  Samenwerking

  De samenwerking met Jenny is erg prettig. Jenny heeft ruime ervaring in de kinderopvang, maar weet ons te vinden als zij iets wil delen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een bezoek van de GGD, iets leuks wat is voorgevallen in de opvang of zorgen om een kind.
  De communicatie met de ouders is prettig, open en direct. Dagelijkse belevenissen van het kind worden in het Kroostdagboekje en mondeling aan het einde van de dag door Jenny met de ouders besproken. Daarnaast worden leuke momenten via whatsapp gedeeld.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag , vrijdag

 • Joke

  Joke

  x - G.B. de Vroomenstraat 5 2172 SP Sassenheim van der zwan Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Joke is gehuwd met Hans en moeder van twee kinderen (twintigers). Het gezin woont in een eengezinswoning met een gezellige tuin. In de tuin zijn kippen en konijnen aanwezig. Daarnaast heeft het gezin twee honden (Golden Retrievers) die met de gastkinderen zijn opgegroeid, dus helemaal gewend aan de kinderen. Bovendien kunnen zij in een aparte ruimte van de kinderen verblijven. Kinderen leren op deze manier om te gaan met dieren.

  Werkervaring

  Joke heeft 20 jaar als kinderverpleegkundige in het Sophia kinderziekenhuis gewerkt, voordat zij als gastouder is gaan werken. Dit doet zij nu ook al weer 20 jaar, nog elke dag met veel plezier en overgave.

  Joke’s opvang

  Joke is een rustige vrouw met veel geduld. De kinderen mogen heel veel, maar zij heeft ook duidelijke regels. Zij vindt rust, reinheid en regelmaat ook erg belangrijk. Dit probeert zij in het dagprogramma aan te houden. Zij probeert om tussen de kinderen een goede verstandhouding te laten plaatsvinden. Zij wil niet dat er geslagen, geknepen, gebeten of hard geschreeuwd wordt. Joke probeert het samen spelen te stimuleren en geeft ze een complimentje als ze leuk aan het spelen zijn. Zij corrigeert kinderen als dat nodig is, maar laat ze het wel eerst zelf proberen op te lossen.

  De kinderen mogen overal in de huiskamer spelen. Als het mooi weer is, mogen ze in de achtertuin buiten spelen. Joke heeft verschillende soorten spelletjes voor verschillende leeftijden. Het speelgoed waar de kinderen mee kunnen spelen is aangepast aan de leeftijd. Er wordt regelmatig geknutseld, gezongen en gedanst. Joke werkt met thema’s zoals de seizoenen en feesten. Zij is VVE-gecertificeerd. De kinderen gaan minimaal een keer per dag mee naar buiten. Dit kan zijn een boodschapje doen, naar de speeltuin of een andere activiteit zoals bijvoorbeeld naar de kinderboerderij/ indoor speeltuin etc.

  Samenwerking

  Tijdens de breng- en haalmomenten bespreekt Joke hoe het met de kinderen gaat of is gegaan. Daarnaast schrijft ze in de Kroostdagboekjes. Op verzoek maakt ze jaarlijks een kindverslag.

  Joke houdt ons regelmatig op de hoogte over datgene dat speelt in haar opvang, zowel telefonisch als per mail. Het contact is prettig en open. Joke vindt het belangrijk om vakkennis op te doen, ervaringen te delen met collega’s en de ontwikkelingen in de kinderopvang te volgen. Daarom is zij zeer regelmatig aanwezig bij de cursussen en workshops die Kroostopvang biedt. Zij is ook van de partij als er uitstapjes/ bijeenkomsten door Kroostopvang voor gastouders en kinderen georganiseerd worden.


  Business Hour

  maandag t/m donderdag

 • Jolanda

  Jolanda

  x - Geestburg 1 2171 DN Sassenheim Beers Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Jolanda woont samen met haar man Frank, zoon Jerom (2001) en dochter Sophie (2004) in de wijk Wasbeek in Sassenheim. Het gezin heeft geen huisdieren.
  Eind 2018 verhuizen zij naar de nieuwe wijk Teylingerhof in Sassenheim (bij de Wasbeek).

  Werkervaring

  Jolanda is sinds 2003 gastouder en heeft inmiddels dus ruime ervaring. Daarnaast heeft zij gedurende deze periode haar diploma PW3 behaald en stage gelopen op een kinderdagverblijf.

  Jolanda’s opvang

  Jolanda heeft na de geboorte van haar eerste kind er bewust voor gekozen om gastouder te worden. Zij heeft altijd al een groot gezin willen hebben en kindjes in de leeftijd van 0-4 jaar vindt zij het leukste om mee om te gaan. In deze fase kun je immers veel betekenen in hun ontwikkeling en zij wil hier graag een bijdrage aan leveren.
  De favoriete bezigheden bij Jolanda zijn knutselen, muziek maken, dansen en tenten bouwen. Daarnaast leren de kinderen spelend ontdekken met het diverse speelgoed uit de kisten. Er wordt ook veel buiten gespeeld. Jolanda gaat er graag op uit naar bijvoorbeeld de speeltuintjes in de buurt, de kinderboederij, de supermarkt of gewoon even de eendjes voeren. Zij let bij alle activiteiten op de ontwikkeling van het kind zoals de motorische, sociale-emotioneel en cognitieve ontwikkeling. Zij werkt met thema’s en biedt de kinderen een dagritme met rust, reinheid, regelmaat en ruimte aan.

  Samenwerking

  De samenwerking met Jolanda is erg prettig. Jolanda is een ervaren gastouder, maar weet ons te vinden als zij iets wil delen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een bezoek van de GGD, iets leuks wat is voorgevallen in de opvang of zorgen om een kind.
  De communicatie met de ouders is prettig, open en direct. Dagelijkse belevenissen van het kind worden (uitgebreid) in het Kroostdagboekje en mondeling aan het einde van de dag door Jolanda met de ouders besproken. Foto’s en leuke momenten worden via de what’s app gedeeld. Daarnaast ontvangen ouders rondom de verjaardag van het kind foto’s van het afgelopen jaar, met tekst. In overleg met de ouders maakt Jolanda een jaarlijks kindverslag.
  Jolanda volgt regelmatig online cursussen via Kroostopvang.


  Business Hour

  dinsdag, woensdag en donderdag

 • Jose

  Jose

  0252-418397 - Heereweg 17 2161 AB Lisse Dollevoet

  Ik ben Jose Dollevoet en werk zelfstandig onder de naam ‘Kleine Beer’. Ik werk al meer dan 12 jaar voor diverse gastouderbureaus. Daarvoor werkte ik als kleuterleidster, dus voldoende ervaring met jonge kinderen. Ik ben een creatieve, ondernemende gastouder.

   

  Makkelijk bereikbaar gelegen aan de N208 van Lisse naar Hillegom v.v. Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

   

  Ik ben in het bezit van een auto voor de kinderen


  Business Hour

  maandag

 • Kirsten

  Kirsten

  haagsma

  Mijn naam is Kirsten Haagsma (geboren 7 april 1973). Ik ben getrouwd en moeder van 2 dochters (geboren in 2009 en 2011). Ik heb een rijbewijs en een auto tot mijn beschikking.

   

  Na 15 jaar in de zorg gewerkt te hebben, heb ik de overstap gemaakt naar kinderopvang. De eerlijkheid, oprechtheid en onbevangenheid is wat mij zo in de kinderen aanspreekt. Ik kijk er naar uit om uw kindje(s) op te vangen!

   

  Bijzonderheden aan de opvang die ik verzorg:
  Ik heb voor iedere leeftijd speelgoed en educatieve uitdagingen in huis.
  Ook gaan we lekker naar buiten, knutselen, bakken, lezen , zingen en dansen.
  Ik werk ook met thema’s en als er een kindje jarig is maken we er een leuke feestdag van.

   

  Omschrijving van de opvanglocatie:
  Wij wonen in een rustige kindvriendelijke buurt met verschillende speeltuintjes. Ik heb een ruime woning en een kindvriendelijke achtertuin.
  Voor de baby’s, peuters en/of kleuters is er een aparte slaapkamer aanwezig met voor elk kindje eigen beddengoed.
  Tevens hebben wij een klein hondje, van ruim 15 jaar Het is een heel rustig hondje dat kinderen gewend is en als hij wil of het nodig is, gaat hij in de bench.

   

  Op deze dagen werk ik: maandag t/m donderdag van 7.00 tot 18.00 uur. Andere tijden eventueel in overleg mogelijk.

   

  Op deze dagen werk ik niet: vrijdag, zaterdag en zondag zijn voor mijn gezin.

   

  Komen kennismaken is (op afspraak) altijd mogelijk. Neem hiervoor contact op met Monique Poirot:
  T: 06-19007017
  E: monique@kroostopvang.nl


  Business Hour

  maandag

 • Margreeth

  Margreeth

  x - Nagelkruidhof 2 2215 VS Voorhout van Zalinge Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Margreeth woont samen met haar zoon (2003) en dochter (2005) in een eengezinswoning met tuin in de wijk Oosthout. Ze heeft een afgesloten tuin met divers speelgoed en nabij haar huis zijn ook diverse speeltuintjes. Haar woonkamer is ingericht op de opvang van de gastkindjes en de keuken en trap zijn afgeschermd met hekjes zodat alles veilig is. In verband met allergie van haar eigen dochter heeft ze geen huisdieren.

   

  Margreeth heeft gewerkt met lichamelijk gehandicapten, maar dit werk werd voor haar te zwaar. Sinds oktober 2008 Is ze een enthousiaste gastouder van Kroostopvang. Ze volgt cursussen en in 2011 heeft ze haar PW3 gehaald.

   

  Margreeth is een rustige gastouder met veel geduld. Ze is erg lief voor de kinderen en neemt ook de tijd voor ze.

   

  Ze schrijft altijd in de dagboekjes wat de kinderen die dag meegemaakt hebben. Ook gebruikt ze de breng- en haalmomenten om met de ouders te overleggen.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

 • Margriet

  Margriet

  0252-529933 - Heemskerklaan 117 2181 XN Hillegom van der niet

  Margriet woont samen met haar vriend en twee van haar vijf kinderen (rest is al de deur uit) in een eengezinswoning aan een rustig pleintje. Ze heeft een afgesloten tuin waar de kinderen ook kunnen spelen. Daar staat ook het konijnenhok met het buitenkonijn.

   

  Margriet is al meer dan 10 jaar gastouder bij Kroostopvang. Ze is even eruit geweest om thuisopvangster te zijn, maar ze vond het gastouder zijn vanuit huis, voor diverse gezinnen, toch leuker. Daarom is ze sinds 2016 weer opnieuw gastouder vanuit haar eigen huis.

   

  Margriet houdt van gezelligheid en vindt dat een kind kind mag zijn,. Ze hanteert een duidelijk dagritme maar is ook flexibel als iets eens anders uitvalt. Geregeld gaat zij met de kinderen naar het dorp of het park.


  Business Hour

  maandag t/m vrijdag

 • Maria

  Maria

  06-22918609 - Waterklaverstraat 15 2165 XN Lisserbroek peeters

  Ik ben Maria Peeters,

  ik doe al 21 jaar aan kinderopvang en ben al 15 jaar aangesloten bij kroostopvang..

   

  Het kind moet kind zijn aan huis.

  Het moet zich prettig en veilig voelen.

  Bij mij is uw kind in een thuissituatie, het is kind aan huis.

   

  Het wordt hier met veel warmte opgevangen.

  Ik heb alle diploma’s en certificaten, EHBO voor kinderen en werk voor een gastouder bureau met veel faciliteiten voor vraagouders én gastouders.

   

  Mijn huis is ingericht voor jonge kinderen.

  We hebben een hele grote tuin waarin ze naar hartenlust kunnen vertoeven.

  De veiligheid van uw kind staat bij mij voorop.

   

  Bij de vorm van de opvang is alles bespreekbaar.

  Ook de tijden en dagen en eventueel zelfs avonden en weekenden.

   

  alle andere uren zijn bespreekbaar


  Business Hour

  maandag

 • Marielle

  Marielle

  x - Beukenrode 173 2215 JE schulte Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Mariëlle is getrouwd met Ben en samen hebben ze 2 dochters (2002, 2006). Ze woont in een kindvriendelijke wijk (oude dorp van Voorhout) en heeft een afgesloten grote achtertuin met veel speelmogelijkheden. Ook is er een grote speeltuin direct naast het huis voor vele uren spelplezier. Ze heeft een hond (golden retriever), een poes en nog enkele kleine andere huisdieren. De hond kan mee met haar man naar zijn werk.

   

  Sinds augustus 2012 vangt Mariëlle met veel plezier kinderen op bij ons bureau. Hiervoor had ze het diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 behaald, maar tijdens haar werkzaamheden als gastouder heeft ze ook in 2017 haar PW3 gehaald. Aan alle andere kwaliteitseisen voldoet ze ook en ze volgt graag trainingen.

   

  Mariëlle is enthousiast en gaat er graag met de kinderen op uit; naar het strand, appels plukken bij de Olmenhorst, naar de kinderboerderij of lekker spelen in de speeltuin. Ze is creatief en knutselt graag met de kinderen aan de hand van thema’s zoals Kerst, Pasen, de seizoenen, ziek zijn, voeding en beweging, kabouters, de sloot enz. Als er een belangrijke gebeurtenis is voor een kindje, bijv. opa en oma 50 jaar getrouwd, is het geen probleem om hier samen met het gastkindje iets voor te maken.

   

  Naast de vaste momenten van voorlezen, eten en middagslaapjes kan er veel bij haar. Met elkaar wordt bepaald wat te gaan doen bijvoorbeeld een spelletje spelen, knutselen, buitenspelen of de verkleedkist. Ze probeert zo veel mogelijk in het ritme van het kind mee te gaan en te voorzien in zijn of haar interesses. Ze biedt de kinderen een veilige omgeving waar ze zichzelf kunnen zijn en waar ze zelf dingen mogen uitproberen om hun zelfvertrouwen op te bouwen. Ze vindt het belangrijk dat een kind in zijn/haar eigen tempo de wereld kan verkennen.

   

  Mariëlle houdt in een dagboekje bij wat het kindje die dag gedaan heeft. Dat boekje gaat aan het eind van de dag met de ouders mee naar huis en wordt de volgende keer weer meegenomen. Verder krijgt elk kindje rond zijn/haar verjaardag een kindverslag van het afgelopen jaar.


  Business Hour

  maandag, dinsdag en woensdag

 • Suzanne

  Suzanne

  x - Van Alkemadelaan 73 2171 KL Sassenheim Bakkum Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Suzanne woont samen met haar man Thiemen, zoon Rodin (2007) en dochters Liz (2009) en Milla (2013) in de wijk Wasbeek in Sassenheim. Het gezin heeft geen huisdieren. Het huis heeft een ruime afgesloten tuin, met veel speelmogelijkheden.

  Werkervaring

  Suzanne is in het bezit van een diploma SPW en heeft in het verleden als groepsleidster op een kinderdagverblijf gewerkt. Ze heeft ook een deel van de PABO gevolgd, maar het bleek dat zij de leeftijd van 0 tot 4 jaar leuker vond om in/ mee te werken. Dat doet zij met veel passie en liefde. Inmiddels is zij al weer langere tijd (sinds 2008) gastouder en heeft zij ook op dit gebied ruime ervaring.

  Suzannes opvang

  Suzanne vindt kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar de leukste leeftijd om mee om te gaan. In deze leeftijdsfase kun je immers veel betekenen in de ontwikkeling van het kind. Suzanne onderneemt veel met de kinderen. Ze houdt van voorlezen en knutselen, maar er wordt ook veel gelachen en samen gespeeld. Suzanne stimuleert de kinderen in hun ontwikkeling, ieder op zijn/ haar eigen manier. Ze vindt het belangrijk dat een kind in zijn/ haar tempo de wereld kan verkennen. Suzanne werkt met thema’s, knutselt veel en biedt de kinderen een dagritme met rust, reinheid en regelmaat aan. Er is een ruime tuin om in te spelen, maar er worden ook uitstapjes gemaakt naar de speeltuintjes in de buurt of het park.

  Samenwerking met Kroostopvang

  De samenwerking met Suzanne is erg prettig. Suzanne is een ervaren gastouder, maar weet ons te vinden als zij iets wil delen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een bezoek van de GGD, iets leuks wat is voorgevallen in de opvang of zorgen om een kind. De communicatie met de ouders is prettig, open en direct. Dagelijkse belevenissen van het kind worden in het Kroostdagboekje en mondeling aan het einde van de dag door Suzanne met de ouders besproken. Foto’s en leuke momenten worden via de what’s app gedeeld. Suzanne volgt regelmatig online cursussen via Kroostopvang.


  Business Hour

  maandag, dinsdag en donderdag

 • Nicolet

  Nicolet

  X - Spoorlaan 87 2215 KR voorhout Harms Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Nicolet (1984) woont samen met haar man, dochter (2013) en zoontje (2017) in Voorhout, in het oude dorp. Het gezin heeft een hondje en een kat.

  Werkervaring 

  Nicolet werkt sinds 2008 in de kinderopvang, eerst als pedagogisch medewerker op diverse kinderdagverblijven, vervolgens als nanny aan huis en sinds 2018 als gastouder. Nicolet kiest voor kleinschalige opvang, omdat zij het belangrijk vindt dat het kind gezien wordt en de aandacht krijgt die het nodig heeft. Bovendien ervaart zij gastouderopvang als minder prikkelgevoelig voor de kinderen. Haar dochter is eerder opgevangen door een gastouder.

  Nicolettes opvang

  Het gezin heeft een fijn huis, in een rustige buurt met een veilige achtertuin. Bovendien zijn er veel speeltuinen, groot en klein, in de buurt. Naast het lekker buiten zijn met de kinderen vindt Nicolet het ook heerlijk om voor te lezen, te knutselen, samen te spelen enz. Zij probeert kinderen op een speelse manier in hun ontwikkeling te stimuleren.

  Samenwerking

  Dagelijks wordt de opvang van de kinderen met de ouders besproken en schrijft Nicolet (op verzoek) in de dagboekjes. Daarnaast worden leuke momenten via whatsapp gedeeld.
  Wij ervaren de samenwerking met Nicolet als prettig. Zij is open en direct. Als er iets is wat Nicolet wil delen, dan weet ze ons te vinden, zowel telefonisch als per e-mail.


  Business Hour

  maandag, dinsdag en donderdag

 • Business Hour

 • Mascha

  Mascha

  X - Distelweg 27 2215 DS Voorhout Dalderup Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Mascha (1970) woont met haar dochter Isabelle (2002) en zoon Lorenzo (2006) in een eengezinswoning met tuin in de wijk Oosthout, op loopafstand van het dorp en het station. Het gezin heeft een hond, die met de gastkinderen is opgegroeid.

  Werkervaring

  Mascha is sinds 2009 als gastouder verbonden aan ons bureau. Zij doet dit werk elke dag met veel passie en plezier.

  Mascha’s opvang

  Mascha is gastouder onder de naam Kindergeluk. De naam Kindergeluk heeft zij gekozen, omdat zij het geluk van de gastkindjes voorop wil zetten. Zij vindt het belangrijk dat de kinderen zich geborgen, gewaardeerd, begrepen en geliefd voelen en zich goed kunnen ontwikkelen in die belangrijke eerste jaren van hun leven. Mascha ziet elk kind als een eigen individu en biedt hem/haar de kans zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen op zijn of haar eigen manier.

  Mascha omschrijft zichzelf als liefdevol, creatief, netjes/opruimerig. Zij vindt het leuk om mee te spelen met de kinderen, liedjes te zingen, voor te lezen en te praten met kindjes over van alles, om blaadjes of kastanjes te zoeken in de herfst of schelpjes op het strand, tenten te bouwen, te dansen door de kamer, en spelletjes te doen. Zij vindt het belangrijk om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling d.m.v. positieve benadering. Er wordt regelmatig met thema’s gewerkt.

  Samenwerking

  Tijdens de breng- en haalmomenten bespreekt Mascha hoe het met de kinderen gaat of is gegaan. Daarnaast schrijft ze in de Kroostdagboekjes en houdt ze de ouders bij bijzonderheden op de hoogte via whatsapp.

  Mascha houdt ons regelmatig op de hoogte over datgene dat speelt in haar opvang, zowel telefonisch als per mail. Het contact is prettig en open. Mascha vindt het belangrijk om vakkennis op te doen, ervaringen te delen met collega’s en de ontwikkelingen in de kinderopvang te volgen. Daarom is zij zeer regelmatig aanwezig bij de cursussen en workshops die Kroostopvang biedt. Zij is meestal ook van de partij als er uitstapjes/ bijeenkomsten door Kroostopvang voor gastouders en kinderen georganiseerd worden.


  Business Hour

  maandag, t/m vrijdag

Regio Leidsche Rijn & Ronde Venen (2)

 • Alice

  Alice

  Maandag - 3544 HG Utrecht Zand

  Alice (1971) woont met haar gezin in ’t Zand. Haar gezin staat volledig achter Alice haar werk als gastouder en iedereen geniet van de aanwezigheid van de gastkindjes. De oudste dochter van Alice past zelfs bij een aantal gastkindjes thuis op en wil zelf graag juf worden. Alice woont in een ruime woning met tuin. De wijk ’t Zand is een zeer kindvriendelijke wijk met veel groen en speelgelegenheid voor de kinderen.

   

  Werkervaring
  Alice heeft de opleiding SPW 3 gedaan en volgt jaarlijks de herhalingslessen EHBO. Zij is sinds 2004 werkzaam als gastouder en heeft veel ervaring opgedaan in de afgelopen jaren. Zij doet dit werk nog steeds met veel plezier en vindt het fijn dat ze als gastouder individuele aandacht aan de kinderen kan geven.

   

  Alice’s opvang
  Alice’s opvang kenmerkt zich door een warme en veilige sfeer. De kinderen en ouders komen graag bij Alice. Er wordt veel buiten gespeeld, gezongen, voorgelezen , geknutseld en gedanst. Alice heeft aandacht voor de individuele ontwikkeling van het kind, daagt ze uit en stimuleert ze. Alice houdt van ritme en structuur in het dagprogramma van de kinderen. Ouders geven aan dat bij Alice een mooie basis gelegd wordt voor een volgende stap in de ontwikkeling van hun kind, de stap naar de basisschool.

   

  Samenwerking met Kroostopvang
  Alice is een ervaren en zelfstandige gastouder, maar als ze iets wil overleggen of vragen neemt ze contact met ons op. Ze stuurt regelmatig een mail of whatsapp bericht als er iets is.

   

  Wil je meer weten over Alice? Of wil je met haar kennismaken?
  Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: nury@kroostopvang.nl


  Business Hour

  Maandag

 • Kathleen

  Kathleen

  030-6351117 - Mereveldlaan 29 3454 CA De Meern Kraan

  Het gezin

   

  Kathleen (1964) woont met haar man en dochter (1996) in een fijne woning met ruime tuin inde Meern. Man en dochter zijn overdag naar hun werk/school, maar als zij thuis komen is het altijd gezellig thuiskomen met de kindjes? Het gezin heeft 2 poezen en een kleine hond.

   

  Werkervaring

   

  Na 17 jaar werkzaam geweest te zijn bij de Rabobank, waar zij heel veel heeft geleerd, vond Kathleen het tijd worden voor iets anders. In 1986 heeft zij haar kleuterleidstersdiploma gehaald en Kathleen besloot in 2006 gastouder te worden. Daarnaast heeft Kathleen aan diverse trainingen en workshops van Kroostopvang deelgenomen.
  Tot nu toe heeft Kathleen geen spijt van haar overstap naar gastouderschap. Het is de leukste baan die zij ooit heeft gehad!

   

  Opvang ‘ De Druppel’

   

  We hebben een dagritme, dat overeenkomt met het Kinderdagverblijf. Om 10:00 uur eten we samen fruit, rond 12 lunchen we en ’s middags eten we komkommer, tomaat of iets dergelijks. We spelen veel buiten, maken muziek, zingen liedjes en lezen veel boeken! Ook speel ik soms gitaar voor de kinderen. Mijn activiteiten zijn uitgebreid terug te vinden in mijn pedagogisch werkplan, die je altijd via de mail bij mij kunt opvragen!

  Het belangrijkste vind ik dat de kinderen zich bij mij thuis en veilig voelen en dus alles kunnen zeggen/vragen, troost zoeken e.d. Maar daarnaast kijk ik vooral naar wat ze WEL kunnen in plaats van naar wat ze NIET kunnen…elk kind is uniek!

   

  Samenwerking

   

  Kathleen heeft regelmatig contact met het gastouderbureau. Ze volgt ook regelmatig trainingen en neemt deel aan workshops. Met ouders heeft zij een open en eerlijke communiatie. Zij schrijft in een schriftje en heeft gedurende de dag ook contact met ouders via whatsapp.


  Business Hour

  Maandag ,Dinsdag ,Donderdag

Regio Leiden & Haaglanden (18)

 • Agnes

  Agnes

  06-50914562 - Willem Barentszlaan 64 2253 KB Voorschoten Noordover

  Agnes (1959) heeft 4 volwassen kinderen, die al uit huis zijn, en ook kleinkinderen. Samen met haar man woont ze in een eengezinswoning met tuin in Noord Hofland. Ze hebben geen huisdieren.

   

  Sinds 2004 is Agnes gastouder bij Kroostopvang. Ze heeft duidelijke regels in haar opvang, waarin ze heel veel liefde en aandacht aan haar gastkindjes geeft. Ze heeft een opgeruimd huis met veel speelgoed en genoeg plek om te spelen. Ze gaat er graag met de kinderen op uit, maar heeft ook een mooie tuin om in te spelen. Ze vindt het belangrijk de kindjes een thuissituatie te bieden.

   

  Agnes houdt ouders op de hoogte van de opvang door de overdracht tijdens de haal- en brengmomenten, het dagboekje en eventueel een whatsapp berichtje.


  Business Hour

  maandag , dinsdag, vrijdag

 • Andrea

  Andrea

  06-30829731 - Bosrode 12 2317BM Leiden Bitter

  Andrea Bitter (1978) woont samen met haar 2 kinderen, Vivian (2007) en Daniël (2013) in een eengezinswoning aan het begin van de Merenwijk. Haar woonkamer is helemaal ingericht op de opvang van gastkindjes en ook in de tuin is voldoende mogelijkheid om te spelen. Ze heeft een ruim speelgoedaanbod.

   

  Sinds 2000 is Andrea werkzaam als gastouder en ze vindt het hartstikke leuk om met kinderen te werken en hun ontwikkeling mee te maken. Ook haar eigen kinderen zijn enthousiast als de gastkindjes er zijn. Heel belangrijk vindt ze liefde, rust en regelmaat in het opvoeden van kinderen. Samen met de gastkindjes speelt ze graag buiten, leest ze graag boekjes, doet ze knutselen, dansen en spelletjes.
  Andrea werkt met thema’s, waarbij iedere maand nieuwe boeken en nieuw speelgoed tevoorschijn gehaald worden en waarbij verschillende activiteiten horen die ze dan met de gastkindjes gaat doen. Op deze manier kunnen de kinderen spelenderwijs nieuwe dingen leren en hun vaardigheden ontwikkelen.

   

  Ze communiceert met de ouders tijdens de breng- en haalmomenten en schrijft in de dagboekjes.


  Business Hour

  Maandag, Dinsdag, Donderdag, Vrijdag

 • Angela

  Angela

  071-5170329 - President Kennedylaan17 2343 GG Oegstgeest Leeflang

  Angela’s Kroost bied kleinschalige kinderopvang aan maximaal 5 kinderen per dag, in de leeftijd 0 tot 4 jaar.

  Bij mij is er veel aandacht voor voorlezen, knutselen en de natuur.

  Ik werk met een voorschools educatieprogramma, om kinderen optimaal voor te bereiden op school. Rond ieder thema worden veel prentenboeken voorgelezen, geknutseld en spelletjes gedaan.

  Je kindje kun je brengen tot 9.00 ’s ochtends en ’s middags tussen 16.00 en 18.00 weer ophalen.

   

  Bij mij is er veel aandacht voor voorlezen, knutselen en de natuur.

  Ik werk met een voorschools educatieprogramma, om kinderen optimaal voor te bereiden op school. Rond ieder thema worden veel prentenboeken voorgelezen, geknutseld en spelletjes gedaan.

   

  Je kindje kun je brengen tot 9.00 ’s ochtends en ’s middags tussen 16.00 en 18.00 weer ophalen.

   

   


  Business Hour

  Maandag

 • Angelique

  Angelique

  071-3312671/ 06-23231269 - Noorderhemweg 47 2371 EC Roelofarendsveen Wesselman

  7.00 tot 18.00


  Business Hour

  Maandag ,Dinsdag, Donderdag, Vrijdag

 • Astrid

  Astrid

  071-5175444 - Polaklaan 3 2343 DW Oegstgeest Hoogervorst

  Wie ben ik?

  Mijn naam is Astrid Hoogervorst, ik ben getrouwd met Ben en samen hebben wij 7 (volwassen) kinderen. Wij wonen in een eengezinswonining in de wijk ‘Haaswijk’ in Oegstgeest.

  Mijn gastouderopvang heet ‘Het snoetenhoekie’. Kinderen van 0 tot 4 jaar zijn welkom op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De kinderen bij het Snoetenhoekie kunnen rekenen op een veilige en liefdevolle omgeving. Ze kunnen binnen en buiten spelen en natuurlijk wordt er ook voorgelezen en samen gespeeld!

  Ik doe dit werk elke dag met veel liefde en plezier. Ik vind het belangrijk dat kinderen nog ‘gewoon kind’ mogen zijn en zich in hun eigen tempo mogen ontwikkelen. Er is veel ruimte voor ‘vrij spel’ en het inbrengen van de eigen fantasie.

  Ben je geinteresseerd of wil je meer weten, kom dan eens vrijblijvend kennismaken.

   

  Mijn naam is Astrid Hoogervorst, ik ben getrouwd met Ben en samen hebben wij 7 (volwassen) kinderen. Wij wonen in een eengezinswonining in de wijk ‘Haaswijk’ in Oegstgeest.

   

  Mijn gastouderopvang heet ‘Het snoetenhoekie’. Kinderen van 0 tot 4 jaar zijn welkom op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De kinderen bij het Snoetenhoekie kunnen rekenen op een veilige en liefdevolle omgeving. Ze kunnen binnen en buiten spelen en natuurlijk wordt er ook voorgelezen en samen gespeeld!

   

  Ik doe dit werk elke dag met veel liefde en plezier. Ik vind het belangrijk dat kinderen nog ‘gewoon kind’ mogen zijn en zich in hun eigen tempo mogen ontwikkelen. Er is veel ruimte voor ‘vrij spel’ en het inbrengen van de eigen fantasie.

   

  Ben je geinteresseerd of wil je meer weten, kom dan eens vrijblijvend kennismaken.


  Business Hour

  Maandag, Dinsdag, Donderdag, Vrijdag

 • Christine

  Christine

  06-53924980 - Eikenlaan 91 2251 DG Voorschoten Verhoef

  Ik ben Christine Verhoef (1979) getrouwd met Mark (1972) en mama van Mykai (2005), Chaya (2007) en Kenyi (2008).

  Sinds 2011 Zelfstandig Gastouder. Sinds 2013 gediplomeerd pw3 Kinderopvang.

  Ik probeer met alle kindjes een gezellige sfeer te maken in huis wat ik erg belangrijk vind. Wat ik nog meer belangrijk vind is de rust en regelmaat te bieden aan de kinderen die ik opvang.

  Ook respect hebben voor elkaar besteed ik veel aandacht aan. Ieder kind kan bij mij op zijn eigen wijze en tempo ontwikkelen en meer zelfstandigheid ontwikkelen.

  Ik leg niet zozeer de nadruk op wat het kind moet. Dat moeten ze hun hele leven al. Een kind moet ‘kind’ kunnen zijn en op deze manier goed kunnen ontwikkelen.

  Zoekt u voor uw kind een veilige en prettige omgeving met maximaal 6 kinderen?

  Wilt u dat uw kind de aandacht en liefde krijgt in huiselijke sfeer?

  Dan bent u van harte welkom bij Gastouderopvang Catootje!

   

  Sinds 2011 Zelfstandig Gastouder. Sinds 2013 gediplomeerd pw3 Kinderopvang.

   

  Ik probeer met alle kindjes een gezellige sfeer te maken in huis wat ik erg belangrijk vind. Wat ik nog meer belangrijk vind is de rust en regelmaat te bieden aan de kinderen die ik opvang.

   

  Ook respect hebben voor elkaar besteed ik veel aandacht aan. Ieder kind kan bij mij op zijn eigen wijze en tempo ontwikkelen en meer zelfstandigheid ontwikkelen.

   

  Ik leg niet zozeer de nadruk op wat het kind moet. Dat moeten ze hun hele leven al. Een kind moet ‘kind’ kunnen zijn en op deze manier goed kunnen ontwikkelen.

   

  Zoekt u voor uw kind een veilige en prettige omgeving met maximaal 6 kinderen?

   

  Wilt u dat uw kind de aandacht en liefde krijgt in huiselijke sfeer?

   

  Dan bent u van harte welkom bij Gastouderopvang Catootje!


  Business Hour

  Maandag, Dinsdag, Donderdag, Vrijdag

 • Eldine

  Eldine

  071-5234202 - Platanenrode 12 2317 BT Leiden Wojcik

  Eldine woont met haar man en 2 zonen (1994, 1998) in de Merenwijk. Ze heeft een kindvriendelijke tuin met o.a. een speelhuisje, zandbak, glijbaan en ’s zomers een waterbaan. In de omgeving van haar huis zijn er volop speeltuintjes en een grote kinderboerderij. Met haar buurvrouw Paula (ook gastouder bij Kroostopvang) onderneemt zij regelmatig activiteiten.

   

  Eldine is omstreeks 2003 gestart als gastouder. Ze vindt het belangrijk gastkindjes op te vangen in een huiselijke, veilige en liefdevolle omgeving. Ze is duidelijk in haar opvang, door de kindjes te vertellen wat er gebeurt en ook waarom. Ze stimuleert de ontwikkeling van de kinderen door regelmatig een thema aan te bieden, dat ze vaak afsluit met een mooi boekje vol herinneringen aan het thema. Ze leest graag voor en knutselen diverse dingen met de gastkindjes.


  Business Hour

  maandag, dinsdag

 • Ellen

  Ellen

  Biesbroek

  Ellen (1986) is een alleenstaande moeder die samen met haar dochter (2014)in een eengezinswoning woont. In de woonkamer staat divers speelgoed en de gastkindjes kunnen ook heerlijk spelen in de afgesloten tuin. Ze heeft een slaapkamer speciaal voor de gastkindjes ingericht, zodat elk kindje zijn/haar eigen bedje heeft.

   

  Ellen heeft een bachelor of social science (pedagogische wetenschappen/gezinspedagogiek) en gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang behaald. Ze heeft ruime ervaring met kinderen in alle leeftijden van 0 tot 16. Ze heeft ruim vier jaar op een kinderdagverblijf en bso gewerkt, 2.5 jaar als thuisopvangster en 10 maanden als kinderbegeleidster bij de musical ‘Joseph’ van Joop van den Ende. Ze heeft ervaring in het werken met kinderen met autisme en adhd.

   

  Ellen vindt haar karakter te omschrijven met de woorden rustig, niet rokend, lief, zorgzaam, empathisch, eindeloos geduldig, eigenwijs, soms een beetje gek, sportief, enthousiast, gemotiveerd, zelfstandig en flexibel.
  Ze behandelt de kinderen met respect, ze past zich aan, aan hun initiatieven en tempo. Ze vindt creativiteit belangrijk, in de vorm van knutselen, fantasiespel en vrij spel. Puzzelen doet ze ook graag. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat kinderen genoeg bewegen, en daarom gaat ze graag met de kinderen naar buiten. Ze heeft een fijne tuin en in de buurt zijn verschillende speeltuintjes en een kinderboerderij.


  Business Hour

  maandag t/m vrijdag

 • Gertiena

  Gertiena

  071-5171128 - Korenbloemlaan 53 2343 VB Oegstgeest Muurling

  Ik ben Gertiena Muurling. Geboren op 20-09-1977 in Sneek.

   

  Ik ben getrouwd met Martin. Samen hebben we twee kinderen, Yildou (2001) en Hylke (2003). Zij gaan naar de middelbare school.

   

  Bij ons in de opvang wordt gewerkt met het voor en vroegschoolse educatieprogramma van CITO piramide. Dit programma is speciaal gericht op de gastouderopvang. Maar ook het VVE Programma Peuterpraat. Dit is meer voor mijzelf, want de ontwikkeling van praten, bewegen en denken bij een kind vindt spelenderwijs plaats in een warme en begrijpende omgeving. Dat is ook een omgeving waar veiligheid en blijheid is.

   

  Iedere dag gaan we naar buiten. Is het niet mooi weer genoeg om buiten te spelen, dan gaan we wandelen. Is het heel mooi weer, dan leven we de hele dag buiten: spelen buiten, eten buiten en knutselen buiten.

   

  Dingen die ik graag doe met de kinderen is voorlezen en muziek maken.


  Business Hour

  maandag

 • Jacqueline

  Jacqueline

  Arbouw

  Jacqueline Arbouw (1968) woont samen met haar man, dochter (1997) en zoon (1999) in een eengezinswoning, met ruime tuin in de Merenwijk in Leiden (omgeving ’t Joppe). Het gezin heeft 3 Siberische katten, hypo-allergeen (geschikt voor kinderen met kattenallergie), en met een heel erg lief karakter.

   

  Sinds 2000 is ze werkzaam als gastouder. Ze is een vrolijke, positief ingestelde, geduldige, open-minded, sociale en duidelijke gastouder, zoals ze zelf aangeeft. Ze wil de gastkinderen behalve een veilige opvang, ook vooral een gezellige opvangperiode te bieden. Er wordt gelachen, maar er is ook ruimte voor het uiten van verdriet, samen spelen, knutselen, liedjes zingen, boekjes lezen.

   

  Ze vindt het ook heel belangrijk om een liefdevolle band op te bouwen met haar gastkindjes. Iedere dag probeert ze naar buiten te gaan. De kinderboerderij en de vele speeltuintjes in de buurt worden vaak bezocht. Normen en waarden staan bij haar hoog in het vaandel. Respect voor andere kinderen en ook voor de bezittingen van anderen, vindt zij belangrijk. Ze wil graag een bijdrage leveren aan de opvoeding van de gastkindjes, omdat deze in veel gevallen veel uren van de week bij haar doorbrengen.

   

   


  Business Hour

  Maandag, Dinsdag, Donderdag, Vrijdag

 • Jeannette

  Jeannette

  06-18863608 - Wilheminastraat 6 2351 GT Leiderdorp Atten

  Jeannette is getrouwd met Henk en samen hebben ze 3 kinderen, Sven (1997), Marit (1999) en Kjeld (2000), Ze woont in een eengezinswoning, met afgesloten tuin en een groot grasveld voor haar huis. Ze heeft divers speelgoed voor alle leeftijdsgroepen.

   

  Jeannette is sinds 2006 gastouder bij Kroostopvang. Ze bezit de vereiste papieren voor de opvang en heeft ook certificaten van diverse trainingen.

   

  Jeannette geniet er nog elke dag van om kinderen op te vangen en een veilige en liefdevolle verzorging te bieden . Ze gaat graag met de kinderen op stap. Ze gaat dan naar de Houtkamp (park), het bos, de kinderboerderij, de Speelkamer, het tuincentrum of gewoon lekker buiten spelen in de tuin of op het grasveld voor ons huis. Binnenshuis is er ook genoeg te spelen en ook knutselen doen ze graag met zijn allen.

   

  Rust, Regelmaat en Reinheid (3 R’s) is belangrijk in de opvang, maar Jeannette heeft haar eigen stelling ‘Licht, Lucht en Liefde’ (3 L’s). Dat vindt zij zeker zo belangrijk.

   

  Een goed overleg met de ouders is ook vanzelfsprekend voor haar. Dit kan via de breng-en haalmomenten, maar daarnaast gebruikt zij ook de dagboekjes van de kinderen hiervoor.


  Business Hour

  maandag t/m vrijdag

 • Kayleigh

  Kayleigh

  06-28417763 - van beverningkstraat 6 2361 AH Warmond van Dijk

  Wie ben ik?

  Mijn naam is Kayleigh van Dijk. Ik ben geboren op 14 oktober 1988.
  Ik woon samen met mijn vriend Mark en onze dochters Daphne en Charlotte in Warmond.

  Na meerdere stages in de kinderopvang en 2 jaar als leidster op een kinderdagverblijf te hebben gewerkt, heb ik in 2010 mijn eigen mini-kinderdagverblijf geopend. Sinds die tijd run ik met veel plezier ’t Zonnetje!
  Ik ben een professioneel en gediplomeerd gastouder.

   

  Mijn visie en opvanglocatie

  Ik bied een liefdevolle, kleinschalige en flexibele kinderopvang in een huiselijke omgeving.

  Ik kan ieder kind de aandacht geven die het nodig heeft om zijn/haar eigen ritme te laten volgen.
  Warmte, rust en aandacht, een stevige basis voor kleine kinderen.

  Mijn opvang ’t Zonnetje heeft plek voor 4 kinderen per dag in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.
  Per dag worden maximaal 2 kinderen jonger dan 1 jaar opgevangen.
  t Zonnetje is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7.30 tot 17.30 uur.

  Het huis waar de opvang plaats vindt staat in Warmond; een gezellig en groen dorp.
  Vanuit warmond kunt u gemakkelijk Sassenheim, Oegstgeest en Leiden bereiken.
  De A44 en het Station Sassenheim zijn met de auto nog geen 5 minuten rijden van mijn huis vandaan!

   

  Bij ’t Zonnetje wonen 3 valkparkieten(buiten in de tuin) en een hond. De vogels heten Goofie, Boefie en Ukkie en de hond heet Devil. Door hen leren kinderen om te gaan met dieren. Ze leren voorzichtig te zijn, zachtjes te aaien en rekening te houden met een dier. Ook leren kinderen, dat een huisdier een eigen karakter heeft en dat het geen stuk speelgoed is. En natuurlijk geeft de omgang met een huisdier ook heel veel plezier! (Devil zit tijdens de opvang in zijn bench).

  De zolder van mijn huis is een klein kinderdagverblijf geworden. De zolder heeft een woonkamer, slaapkamer en een keuken.

  De kinderen ontvang ik ’s morgens beneden in de woonkamer, daar kunnen ze spelen tot alle kinderen aanwezig zijn. Zodra alle kinderen er zijn gaan we gezellig naar de speel-zolder. Voordat de ouders hun kindje weer komen halen gaan we naar beneden.
  Daar kunnen we nog even in de woonkamer of tuin spelen tot papa of mama er is.

   

  Wat doen we allemaal?

  Naast het spelen op locatie, ga ik graag met de kinderen naar het bos, park of de grote speeltuin. Deze liggen allemaal op ongeveer 5 minuten lopen van mijn huis! Met mooi weer ga ik ook graag naar ’t Joppe/koudenhoorn.

  Ik werk met de kinderen aan thema’s. Op deze manier besteed ik aandacht aan de seizoenen en de feestdagen. Ik behandel ook andere thema’s, die aansluiten bij de belevingswereld van het kind. We knutselen rond ieder thema, daarbij probeer ik verschillende technieken te gebruiken. Ook ga ik graag met de kinderen naar buiten om de seizoenen te beleven.

   

  Meer informatie is te vinden op mijn site. Op dit moment heb ik op elke dag nog een plekje vrij

   

  Per direct op alle dagen 1 plek vrij


  Business Hour

  Maandag

 • Kim

  Kim

  van Kralingen

  Het gezin

   

  Kim (1980) woont samen met haar man Alexander en zoon Flint (2010) in Oegstgeest, in de wijk Haaswijk. Het gezin heeft geen huisdieren.

   

  Werkervaring Van 1995 tot 2005 is Kim werkzaam geweest op diverse kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Uiteindelijk heeft Kim gekozen voor kleinschalige opvang. Zij vindt het belangrijk dat het kind gezien wordt en de aandacht krijgt die het nodig heeft. Vanaf 2005 is zij gastouder, waarvan de eerste jaren als leidster aan huis.

   

  Kims opvang
  Het gezin heeft een fijn huis met een veilige achtertuin. Bovendien zijn er veel parkjes en speeltuintjes in de buurt. Naast het lekker buiten zijn met de kinderen vindt Kim het ook heerlijk om met ze te knutselen, voor te lezen, te kleien, te spelen met duplo enz. Verjaardagen worden uitgebreid gevierd.

   

  Kim onderneemt regelmatig leuke activiteiten met de kinderen: naar de brandweer, kinderboerderij of samen koekjes bakken. Op een speelse manier worden kinderen in hun ontwikkeling gestimuleerd.

   

  Dagelijks wordt de opvang van de kinderen met de ouders besproken, daarnaast stuurt Kim regelmatig foto’s toe.
  Samenwerking met Kroostopvang
  De samenwerking met Kim is prettig. Als er iets is wat Kim wil delen, dan weet ze ons te vinden, zowel telefonisch als per e-mail. Ze houdt ons op de hoogte over de activiteiten die ze met de kinderen onderneemt.

   

   

  Wil je meer weten over Kim? Of wil je met haar kennismaken?

   

  Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: miranda@kroostopvang.nl


  Business Hour

  Maandag

 • Marianne

  Marianne

  06-16372284 - Fluitekruidzoom 2 2353 RD Leiderdorp Goudberg

  Marianne woont samen met haar man en 2 zoons (2000, 2004) in een eengezinswoning in Leiderdorp. Ze heeft een ruime woonkamer en een fijne tuin, waar de kinderen kunnen spelen. Een kamer boven is ingericht als slaapkamer voor de gastkindjes.

   

  Sinds 2005 is Marianne gastouder bij Kroostopvang. Ze had hiervoor de benodigde papieren maar heeft ook in 2017 de opleiding SPW3 afgerond. Ze doet graag mee met activiteiten en trainingen die georganiseerd worden.

   

  Marianne geeft aan dat het werken met kinderen veel energie kost, maar dat je er ook heel veel voor terugkrijgt. Zij vindt het fijn kinderen een veilig plekje te bieden waar ze zich prettig voelen en nog belangrijker, thuis voelen. Het is fantastisch werk zegt zij, waarvan zij (bijna) elke dag van mag genieten!

  Opvang van maandag t/m donderdag van 7.30 – 18.00. of in overleg.

   

   


  Business Hour

  maandag ,dinsdag ,woensdag ,donderdag

 • Mariska

  Mariska

  06-12107944 - Pagninidreef 25 2253 SH Voorschoten Stikkelorum

  Mariska Stikkelorum haar gezin bestaat uit man Rob, zoon Riley (mei 2012) en zijzelf natuurlijk. Ze hebben ook een poes rondlopen, die het liefst uit de buurt van de kinderen is. Ze woont op de benedenverdieping van een flat en heeft haar woning helemaal ingericht, rekening houdend met de gastkindjes. Een van de slaapkamers is de slaapruimte voor de gastkindjes. In de woonkamer zijn diverse speelhoekjes.

   

  Mariska is gastouder/pedagogisch medewerker niveau 3. Ze werkt op maandag, dinsdag en donderdag van 7.00-19.00 uur en op vrijdag van 7.00-17.30 uur. Over andere tijden kan altijd met haar overlegd worden. Januari 2014 is ze gestart als gastouder bij Kroostopvang, iets dat ze achteraf gezien al veel eerder had moeten doen. Ze werkte in de kinderopvang, maar de kleinschalige opvang als gastouder vindt ze veel fijner. Wanneer er trainingen bij Kroostopvang georganiseerd worden is ze graag van de partij.

   

  Mariska doet haar werk met heel veel plezier. Ze is een actieve gastouder, gaat er graag met de kinderen op uit, maar knutselt ook vaak thuis. Aan de grote tafel eet ze gezellig met de kinderen en wordt er wat afgekletst/gebrabbeld. Ze werkt ook vaak met thema’s.


  Business Hour

  maandag ,dinsdag ,donderdag ,vrijdag

 • Marleen

  Marleen

  06-30062811 - Hansenstraat 159 2316 BG Leiden van Drie

  Marleen (1978) woont samen met haar zoontje (2012) en hun twee poezen in een appartement in de gezellige wijk Nieuw Leyden in Leiden. Haar woning is ingericht op de opvang van de gastkindjes. Ze heeft een grote grondbox, een babyswing, 3 kinderstoelen en veel speelgoed. Buiten is een balkon waar gespeeld kan worden door de kinderen onder toezicht van de gastouder. Als huisdier is er een kat.

   

  Marleen heeft de opleiding MBO-3 behaald en is jarenlang werkzaam geweest binnen de kinderopvang als pedagogisch medewerker. In 2016 is ze begonnen als gastouder thuis en is in het bezit van de daarbij horende eisen.

   

  Marleen heeft een vaste dagindeling, ook door het naar school brengen en ophalen van haar zoon. Ze beleeft veel plezier aan het werken met kinderen, hen te volgen en te stimuleren in hun ontwikkeling. Vooral samen plezier hebben vindt ze belangrijk. Ze wil dat de kinderen een veilige basis hebben van waaruit ze zich kunnen ontplooien en ontwikkelen. Waardevol vindt ze ook respect te hebben voor zichzelf, elkaar en de omgeving.


  Business Hour

  maandag

 • Mieke

  Mieke

  06-38285120 - Schimmelpennickstraat 26 2316 DT Leiden Nieuwenhoven

  Mieke (1958) is moeder van drie kinderen: Denise (1988) en de tweeling Melvin en Kimberley (1992). Ze is ook al oma en vangt ook haar kleinkinderen soms op samen met de andere gastkindjes. Haar dochters wonen niet meer thuis. In haar huis heeft ze behalve een ruime woonkamer, ook een speelkamer voor de kinderen ingericht. Als buitenruimte heeft ze een balkon, maar eigenlijk gebruikt ze dit niet maar gaat naar speeltuintjes in de buurt. Hiervoor heeft ze een mooie kar, waar de kindjes met zijn allen in kunnen.

  Mieke is in 2007 begonnen als gastouder en doet dit werk nog steeds met veel plezier. Ze voldoet aan de wettelijke eisen, zoals het hebben van een kinder-EHBO diploma, het MBO-2 Welzijn & Zorg diploma, VOG’s en het jaarlijkse rapport betreffende de risico-inventarisatie op het gebied van veiligheid en hygiëne.

   

  Mieke is een rustige persoon, een goede luisteraar en iemand met veel geduld en een groot hart. Belangrijk vindt zij het dat alle kindjes goed met elkaar omgaan en elkaar accepteren en respecteren. Ze leert ze spelenderwijs om speelgoed te delen. Ze is duidelijk in wat niet mag, maar beloont ze als ze goede dingen doen en ze geeft ze regelmatig een knuffel. Behalve vrij spelen, knutselt ze graag met de kindjes, zingen ze en luisteren ze naar muziek, lezen ze en gaan ze er graag met zijn allen gezellig op uit. Dit laatste kan zijn naar het speeltuintje in de straat, de stad of het Leidsche Hout.

   

  Mieke houdt regelmaat in haar dagprogramma aan, rekening houdend met de slapers. Haar werktijden liggen tussen 7.00 uur en 18.30.


  Business Hour

  maandag t/m vrijdag

 • Yvonne

  Yvonne

  071 7504557 / 06 29335073 - Dijkhoflaan 101 2331 AW Leiden Arnoldus

  Yvonne (1974) woont samen met haar vriend en dochter (2000) in een eengezinswoning in de Stevenshof in Leiden. Het gezin heeft 2 poezen als huisdieren. Haar huis en tuin zijn helemaal ingericht op de opvang van kindjes. Een slaapkamer is ingericht als slaapruimte voor de kindjes en in de tuin staan allerlei speelmogelijkheden en wordt er ook fruit/groente geteeld.

   

  Yvonne werkt sinds 2008 als gastouder. Ze is een enthousiaste gastouder die veel cursussen volgt, waarbij ze weer nieuwe dingen kan leren. Tijdens cursussen komt ze ook met eigen inbreng door haar ervaring, iets dat positief gewaardeerd wordt.

   

  Zij vangt met veel plezier van maandag t/m donderdag gastkindjes op. Ze verzorgt ze en stimuleert ze in hun ontwikkeling en leert ze met andere kindjes te spelen. Ze gaat graag met zijn allen erop uit, maar de kindjes kunnen ook fijn in de tuin spelen. Binnen wordt er vaak geknutseld en voorlezen staat ook vaak op het programma. Ze maakt van elke opvangdag samen met de kinderen een feestje. Ze is flexibel en denkt met ouders mee in oplossingen, indien er advies nodig is.

   

  Yvonne schrijft in de dagboekjes, overlegt bij breng- en haalmomenten, stuurt whatsapp-berichtjes en evalueert de opvang met ouders.


  Business Hour

  maandag

Regio Rotterdam e.o. (2)

 • Liesbeth

  Liesbeth

  x - Polpulierendreef 106 3137 CW Vlaardingen Hendriks

  Liesbeth is een gemotiveerde en betrokken gastouder, geboren in 1968. Zij vindt werken met kinderen het leukste dat er is. Zij heeft een ruime ervaring als pedagogisch medewerker in kinderdagverblijven en heeft daar gewerkt in groepen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Daarnaast heeft zij 2 jaar gewerkt in de buitenschoolse opvang. Zij beschikt over relevante diploma’s om te mogen werken in de kinderopvang zoals het diploma MDGO-VZ, EHBO bij kinderen en baby’s. Zij is gecertificeerd om Voor- en Vroegschoolse Educatie te bieden.

   

  In 2017 is Liesbeth gestart als gastouder. Zij is van mening dat zij als gastouder met een kleinschalige kinderopvang haar ervaring het beste kan benutten. Zij biedt kinderen de aandacht die zij nodig hebben waarbij zij rekening houdt met de individuele behoefte van het kind. Daarnaast luistert zij naar de wensen van de ouders en vindt zij het leuk om een goede band met kinderen én ouders op te bouwen.

   

  Liesbeth laat kinderen spelenderwijs leren en zij gebruikt hiervoor inzichten die zij tijdens haar VVE cursus heeft geleerd. Ze onderneemt hiertoe activiteiten zoals knutselen, een bezoek brengen aan de kinderboerderij, zingen van liedjes. Liesbeth is creatief en bedenkt graag leuke dingen om te doen.

   

  Zij gaat graag naar buiten met de kinderen. Liesbeth woont in Vlaardingen Holy Noord in een mooie kindvriendelijke woonwijk aan de rand van het groene gebied Midden-Delfland. Zij laat hier de kinderen kennis maken met de natuur en kinderen kunnen hier spelen in een rustige omgeving.

   

  Liestbeth vindt het belangrijk om goed contact met ouders te onderhouden. Zij is altijd telefonisch bereikbaar via haar mobiele nummer of haar huistelefoon. Liesbeth gebruikt Whatsapp en e-mail om te communiceren en daarnaast houdt zij voor elk kind een schriftje bij, waarin staat vermeld hoe de dag is verlopen en of er bijzonderheden waren.

   

  Liesbeth biedt opvang op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 7.00-18.00. In overleg zijn andere tijden mogelijk. Het tarief is 6,00 euro per kind per uur.

   

  Voor meer vragen of voor een afspraak neem dan contact op met de gastouderbegeleider van Liesbeth Anouk van Schoor via email: Anouk@kroostopvang.nl of bel : 06 30 300 276.

   

  Woensdag en vrijdag in overleg


  Business Hour

  Maandag

 • Saskia

  Saskia

  x - x

  Wie ben ik? Mijn naam is Saskia, geboren in 1978 en ben in 2010 gestart als gastouder. Samen met mijn vriend hebben we 3 kinderen van 11 en 4 jaar oud. Met elkaar vormen wij een hechte club waar alle kinderen meer dan welkom zijn. We wonen in een eengezinswoning en biedt ruimte aan 5 kinderen. Er is een ruime tuin met veel speelmogelijkheden. Plezier en veiligheid staan hier voorop. Ook verzorg ik gezonde maaltijden, voor voldoende beweging, rust en regelmaat.
  Vanuit mijn affiniteit met kinderen en mijn enorme gevoel van gastvrijheid is mijn gastouderschap ontstaan. Ik ben een gemotiveerde en betrokken gastouder voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Ik heb al meer dan 14 jaar ervaring als gastouder en beschik over relevante diploma’s om te mogen werken in de kinderopvang .
  Visie en missie: Verwonderen, Verkennen en Experimenteren. Kinderen leren door te spelen, creatief (te leren) zijn. Ieder kind is uniek en verdient een passende benadering. Mijn missie is de kinderen een leerzame, veilige en warme plek te geven en het vooral kind te laten zijn.
  Vrolijk en veilig vrij! De kinderen krijgen de ruimte zich te verwonderen, ze mogen verkennen en experimenteren. Dit onder begeleiding en sturing van mij. Ik bied al mijn gastkinderen een veilig, tweede thuis.
  Ervaringen/feedback: De kinderen komen graag bij mij spelen en willen vaak niet naar huis. Als ik terug kom van vakantie en ik open mijn voordeur op de eerste dag, komen de kinderen met open armen op mij afrennen en zijn ze weer blij te mogen komen spelen.


  Business Hour

  x

Regio Zeist & De Bilt e.o. (6)

 • Atifa

  Atifa

  x - 3705 XC Dib Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Sietske Bunge, Sietske@kroostopvang.nl of 06-81781795.

  Het gezin

  Atifa (1983) woont met haar man, dochter (2005) en zoontje (2011) in Zeist-Noord. Ze hebben geen huisdieren.

   

  Werkervaring

  Atifa heeft zich in november 2017 laten omscholen tot gastouder. Ze wilde eigenlijk altijd al met kinderen werken en heeft nu de stoute schoenen aangetrokken, haar baan opgezegd en is voor zichzelf begonnen. Ze straalt dan ook van enthousiasme en zit boordevol ideeën.

   

  Atifa’s opvang

  Atifa heeft een kleinschalige opvang, met maximaal 3 gastkinderen en vanaf halverwege de middag ook haar eigen kinderen. Ze vindt het belangrijk om verschillende activiteiten aan te bieden en kijkt goed waar de kinderen behoefte aan hebben. Ze haalt haar inspiratie voor de activiteiten onder andere uit een VVE (voor- en vroegschoolse educatie) map. Hier staan veel thema’s volledig in uitgewerkt. Daarnaast leest ze elke dag, minimaal twee keer, voor. Ze vindt het belangrijk dat de kinderen opgroeien in een taalrijke omgeving.

   

  Verder spelen de kinderen elke dag buiten. Ze gaat bijvoorbeeld naar speeltuintjes in de buurt, maar ook haalt ze met de gastkinderen vaak haar zoontje op van school en spelen ze eerst nog even op het schoolplein, voor ze weer terug naar huis gaan.

   

  Atifa wil een gezonde kinderopvang bieden. Naast voldoende bewegen elke dag, hoort ook gezond eten daarbij. De kinderen drinken veel water en thee, en krijgen fruit, groente en volkorenproducten aangeboden. Ze houdt zich aan de richtlijnen van het voedingscentrum.

   

  Samenwerking

  Een open houding en een goede samenwerking vindt ze belangrijk. Zowel met de ouders, als met Kroostopvang. Atifa wil dat ouders zich prettig genoeg voelen bij haar, zodat ze delen wat met hun kind te maken heeft. Wederzijds elkaar goed op de hoogte houden van de ontwikkelingen, helpt het kind het beste. Dit gebeurt tijdens de breng- en haalmomenten, maar er wordt ook gebruik gemaakt van het Kroostdagboekje en What’sApp.

  Ook de samenwerking met Kroostopvang verloopt prettig. Ik (Sietske, haar begeleider en bemiddelaar) kom met regelmaat bij haar langs om de opvang te bespreken. Zeker in een opstartende fase is het fijn om met iemand te kunnen sparren, maar ook later blijft dat van belang natuurlijk.

   


  Business Hour

  Gastouderbureau Kroostopvang Zeist & De Bilt e.o.

 • Bernadette

  Bernadette

  van Gameren Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Sietske Bunge, Sietske@kroostopvang.nl of 06-81781795.

  Het gezin

  Bernadette (1962) woont met haar man (1963) in De Bilt. Haar twee zoons (1992, 1994) studeren reeds, maar zijn nog met regelmaat thuis te vinden. Bernadette heeft geen huisdieren.

  Werkervaring

  Bernadette werkt al heel erg lang met kinderen. Ze komt zelf uit een groot gezin en eigenlijk past ze al op vanaf 8 jaar. Ze is leiding geweest bij de scouting en is gastouder geworden sinds ze zelf moeder is.

  Bernadette’s opvang

  Bernadette vangt kinderen op van 0 tot 4 jaar. Ze is duidelijk en consequent naar de kinderen. Er kan veel, maar wel binnen de grenzen. Doordat ze zo consequent is weten kinderen precies waar ze aan toe zijn en gaat het dus juist meestal heel goed. De kinderen hebben grote inbreng wat ze gaat doen die dag. Wel wil ze elke dag met de kinderen naar buiten, dat doet iedereen goed.

  Bernadette heeft een aparte ruimte in haar huis ingericht voor de kinderen. Ze kunnen hier lekker spelen op bijvoorbeeld een speelmat. Speelgoed is er in alle soorten en maten, ze hoeven zich niet te vervelen. Bernadette zit vaak lekker tussen de kinderen op de grond. Ook zingt ze veel liedjes of leest ze voor. Daarnaast wordt er aan tafel veel geknutseld, of worden er spelletjes gedaan. Net waar de kinderen en Bernadette zin in hebben.

  Qua eten houdt ze rekening met wat de ouders willen. Ze biedt zelf eigenlijk geen snoep aan en tussen de middag ook geen zoet brood beleg maar hartig zoals Houmoes ed. Verder eten ze twee keer fruit op de dag. Als ze bijvoorbeeld een keer koekjes hebben gebakken, worden die natuurlijk wel geproefd (tenzij kinderen dit echt niet mogen natuurlijk).

  Tijdens de opvang wordt er geen tv gekeken. Alleen in (regenachtige)vakanties spelen ze bij uitzondering bioscoopje. Dan is dat echt een activiteit. Ze gaan eerst iets lekkers kopen bij de supermarkt (popcorn bijvoorbeeld), dan gaan de gordijnen dicht, en de kinderfilm gaat aan. Net echt! Natuurlijk is dit ook afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.

  Verder vindt ze het vooral belangrijk om respect over te brengen; normen en waarden. U zeggen tegen oudere mensen (niet tegen haar), netjes dank je wel zeggen en met je mond dicht eten bijvoorbeeld.

  Samenwerking

  Bernadette is een prettig persoon bij wie je je snel op je gemak voelt. Ze vertelt aan de ouders hoe de dag is verlopen, ook als dat een keer wat minder zou zijn. Ze maakt ook gebruik van het Kroostdagboekje en What’sApp.

  Referentie

  Heleen, vraagouder van Bernadette:

  “Bernadette is een hele fijne gastouder, no nonsense zoals ze zeggen. Ze is heel lief maar staat ook voor rust en regelmaat en grenzen stellen. Je kunt met haar fijn overleggen over wat je eigen wensen zijn en zij zal daar zover mogelijk rekening mee houden. Ze is erg flexibel qua tijden. Houdt ervan om met de kids naar buiten te gaan, wandelen maar ook binnen lekker creatief bezig zijn. We zullen haar erg missen na onze verhuizing.”

  Business Hour

  Gastouderbureau Kroostopvang Zeist & De Bilt e.o.

 • Saar

  Saar

  van Loon Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Sietske Bunge, Sietske@kroostopvang.nl of 06-81781795.

  Het gezin

  Saar (1953) woont met haar man (1955) in Zeist West. Haar zes eigen kinderen (1979-1992) wonen al lang niet meer thuis en hebben veelal zelf kinderen. Saar is dan ook de trotse oma van vele kleinkinderen. Saar heeft geen huisdieren.

  Werkervaring

  Saar is al 18 jaar met veel plezier gastouder in haar eigen huis. Ze vindt het heerlijk om met kinderen om te gaan, en ze met veel liefde echt een eigen plekje binnen de opvang te kunnen geven.

  Saars opvang

  Saar vangt kinderen op van 0 tot 4 jaar. De kinderen noemen haar tante Saar, dat geeft ook goed weer hoe ze haar opvang vorm geeft. Het is een huiselijke opvang, waar de alledaagse dingen gebeuren. De kinderen mogen lekker spelen met het vele speelgoed wat aanwezig is of ze spelen lekker in de tuin, knutselen aan tafel en bakken soms lekker koekjes. De speeltuintjes in de omgeving worden ook met regelmaat bezocht.

  Verder is Saar heel flexibel. De kinderen eten met regelmaat ’s avonds gezellig met haar mee. Haar man is er dan ook bij en soms sluiten enkele van haar eigen kinderen ook aan. Als een groot gezin zitten ze dan met z’n allen aan tafel. De gastkinderen vinden dat geweldig.

  Samenwerking

  Saar schrijft in de Kroostmapjes de overdracht en licht dit natuurlijk ook mondeling toe. Saar zal altijd goed naar de wensen van ouders luisteren en dit zo goed mogelijk opvolgen binnen de mogelijkheden van haar opvang.


  Business Hour

  Maandag, dinsdag, donderdag

 • Miranda

  Miranda

  Korsius Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Sietske Bunge, Sietske@kroostopvang.nl of 06-81781795.

  Het gezin

  Miranda (1972) woont met haar familie in Den Dolder. Voor haar opvang heeft ze een aparte locatie in de tuin (inclusief afgesloten deel van de tuin) waardoor de gezinsleden niet bij de opvang aanwezig zijn. Op de opvanglocatie zijn ook geen huisdieren aanwezig.

  Werkervaring

  Miranda is al sinds 1997 gastouder. Voor die tijd had ze zelf een peuterspeelzaal en heeft ze een gastouderbureau gehad. Van oorsprong is ze kraamverzorgende. Ze volgt met regelmaat cursussen en zorgt er goed voor dat ze op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen op  kindergebied.

  Miranda’s opvang

  Miranda heeft een duidelijke dagindeling. Alle kinderen komen minimaal 7 uur per dag, zodat de rust in de groep blijft. Tussen 8:00 uur en 9:30 uur worden alle kinderen gebracht, want daarna begint de dag. In de ochtend worden er (afhankelijk van de leeftijd uiteraard) gerichte educatieve activiteiten aangeboden. Door haar ruime ervaring kan ze putten uit vele VVE methodes en ze heeft ook al het bijbehorende materiaal. Ze werkt met thema’s, die ze zelf samenstelt. In de middag is er tijd om zelf vrij te spelen. Zowel binnen als buiten is meer dan voldoende speelmogelijkheid. Er wordt geen tv gekeken. Het afgesloten deel van de tuin is geheel op kinderen ingericht en bestaat uit verschillende hoekjes waar kinderen zich kunnen uitleven, kunnen uitrusten of iets kunnen ontdekken. Vanaf 15:00 uur mogen de kinderen weer worden opgehaald, tot uiterlijk 17:30 uur.

  Qua eten en drinken sluit ze aan op de wensen van ouders. Over het algemeen wordt er voornamelijk water gedronken, maar ook verdunde appelsap is mogelijk. Miranda zorgt voor bruin brood, wat er op gaat is in overleg met de ouders.

  Samenwerking

  Miranda heeft een directe communicatie en vindt het fijn als ouders dit ook doen. Ze vertelt open en eerlijk hoe het met de kinderen gaat. Ook als het een keer minder goed gaat met een kindje zal ze dit zeker aangeven en samen met de ouders nadenken over de beste manier om het kindje zo goed mogelijk te begeleiden. Ze verwacht een open houding van beide kanten.


  Business Hour

  maandag, dinsdag en donderdag van 8:00 tot 17:30

 • Minka

  Minka

  van Duin - Meerdink Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Sietske Bunge, Sietske@kroostopvang.nl of 06-81781795.

  Het gezin

  Minka (1974) woont met haar man (1969), drie zoons en één dochter (2000 – 2009) in Patijnpark Zeist. Het gezin heeft twee Sheltie hondjes en in de tuin wonen ook konijnen en kippen.

  Werkervaring

  Minka werkte eerder als verzorgende in een bejaardentehuis. Naar mate de regeldruk daar groter werd, merkte ze dat ze het vele directe contact met de mensen begon te missen. Ze kon niet meer de zorg bieden die ze graag wilde. Ook (werken met) kinderen heeft ze altijd erg fijn gevonden. Nu haar jongste zoon ook al halverwege de basisschool is, mist ze het zorgen voor de jonge kinderen. En dus heeft ze in de zomer van 2018 besloten het roer om te gooien en zich volledig te richten op gastouderopvang.

  Minka’s opvang

  Minka kijkt goed naar de behoefte van kinderen maar ze houdt er qua tijden ook een duidelijke structuur op na zodat de kinderen weten waar ze aan toe zijn. In de ochtend is er veel tijd om vrij te spelen. Minka zit dan zelf het liefst tussen de spelende kinderen op de grond. In de middag is er tijd om gerichtere activiteiten aan tafel te doen. Ze heeft bijvoorbeeld een senso-motorische cursus gevolgd. Kinderen gaan dan met verschillende materialen aan de slag en ontdekken spelenderwijs hun verschillende zintuigen.

  De kinderen zijn ook elke dag buiten. Ze gaat bijvoorbeeld met ze naar het bos om te picknicken of verkent één van de vele speeltuintjes in de buurt. Ook heeft Minka een fijne tuin waarin genoeg te beleven valt. De dieren eten geven, lekker klimmen in het huisje of glijden van de glijbaan.

  Verder wordt er in haar opvang veel gezongen en regelmatig voorgelezen. Ook vindt ze het belangrijk dat de gastkinderen respect hebben voor elkaar, voor andere huisgenoten en voor de dieren.

  Samenwerking

  Minka wil goed overleggen met ouders wat zij verwachten van de opvang en wat Minka aanbiedt. Ze stelt zich flexibel op. Ze gebruikt het Kroostdagboekje om de overdracht te schrijven, maar zal (indien gewenst) ook gebruik maken van What’sApp.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag bespreekbaar

 • Klazien

  Klazien

  van der Wielen - Nouwen Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Sietske Bunge, Sietske@kroostopvang.nl of 06-81781795.

  Het gezin

  Klazien (1963) woont met haar man Michel (1970) aan de rand van Austerlitz. Ook Michel heeft een pedagogische achtergrond. Hun volwassen zoon woont niet meer thuis. Verder heeft Klazien veel dieren. Zo zijn er binnen 3 kleine hondjes en 2 cavia’s, hebben ze in de achtertuin kippen, in de voortuin een vijver met visjes en staan op een weilandje dichtbij 2 pony’s die ze ook verzorgen.

  Werkervaring

  Klazien heeft eerder 15 jaar in de commerciële business gezeten. Door haar ervaringen als paardrijinstructeur kwam ze erachter dat ze meer met mensen wilde gaan werken. Ze heeft toen eerst met verstandelijk gehandicapte en visueel beperkte kinderen gewerkt. Ook paste ze in de avonduren vaak op bij gezinnen thuis. In 2015 besloot ze zich om te laten scholen tot gastouder. Iets wat ze tot en met de dag van vandaag erg graag doet.

  Klaziens opvang

  Klazien biedt opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Ze vindt het belangrijk om veel buiten te zijn in de natuur. Een goede omgang met de dieren past hierbij. Ze zijn dan ook veel buiten te vinden. Zowel in de grote achtertuin als in het bos voor het huis. Elke dag maken ze daar wandelingen en onderweg valt genoeg te ontdekken. Zo heeft Klazien bijvoorbeeld halverwege een klein kabouterplekje ingericht.

  Binnen worden ook voldoende activiteiten aangeboden, vaak vooraf gegaan door een aantal rituelen; bijvoorbeeld een kleine muisjespop die even komt kijken of een tolletje dat de kinderen mogen draaien. Ook wordt er volop bewogen/gedanst en gezongen.

  Klazien biedt zo veel mogelijk biologisch eten aan. Ook probeert ze in overleg met ouders zo gezond mogelijk eten aan te bieden.

  Samenwerking

  Klazien heeft een directe communicatie met ouders en vindt het prettig als ouders ook haar direct benaderen. Ze houdt het Kroostdagboekje bij maar communiceert ook veel via What’sApp.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag, donderdag