Scroll To Top

Regio Haarlemmermeer & Kaag en Braassem (21)

 • Agaath

  Agaath

  06-27153635 / 023-5640421 - Steinerbos 26 2134 JN Hoofddorp van Lieshout

  Agaath is getrouwd met Frank en hebben samen 3 dochters (1992, 1993, 1998)
  Zij vangt al vanaf 2005 kinderen op voor Kroostopvang.

  Agaath heeft veel positieve aandacht voor de kinderen. Het is een leuke vrouw, altijd vrolijk en enthousiast
  Haar huis is spik en span en er heerst altijd rust.
  Ze knutselt en bakt graag met de kiinderen. Ook aan feestdagen wordt aandacht besteed. Ze heeft een tuin met een konijn..

  Agaath heeft veel positieve aandacht voor de kinderen. Het is een leuke vrouw, altijd vrolijk en enthousiast
  Haar huis is spik en span en er heerst altijd rust.
  Ze knutselt en bakt graag met de kiinderen. Ook aan feestdagen wordt aandacht besteed. Ze heeft een tuin met een konijn..


  Business Hour

  dinsdag, woensdag en donderdag

 • Anuschka

  Anuschka

  x - Visser

  Het gezin
  Anuschka (1964) is moeder van een volwassen zoon en dochter. Beiden wonen nog thuis.
  Anuschka heeft een ruime woning met een kindvriendelijke tuin in de wijk Getsewoud Zuid.
  Er zijn geen huisdieren en er wordt niet gerookt.. Binnen is er voldoende en veilige speelruimte en er is een grote, veilige en geheel betegelde tuin waar de kinderen naar hartenlust kunnen rennen, ballen en fietsen . De ruime openingstijden (07.00 – 18.30 uur) en de flexibiliteit worden door de ouders zeer gewaardeerd. In overleg is heel veel mogelijk. De kinderen slapen apart op een eigen slaapkamer.

  Werkervaring
  Na het volgen van een MBO en HBO opleiding in de kinderopvang werkt Anuschka inmiddels al weer meer dan 20 jaar als gastouder. Ze doet dat met heel veel plezier. Ze geniet van de lachende, lieve kinderen die iedere dag bij haar komen. Persoonlijke aandacht voor de kinderen EN ouders vindt ze erg belangrijk. Een warme, gezellige opvang, waarbij regelmaat en structuur aanwezig is, zodat de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen, is voor haar de basis van een goede ontwikkeling van het kind.
  Anuschka volgt regelmatig trainingen op haar vakgebied.

  Anuschka’s opvang
  Anuschka werkt met het VVE programma “Kiki” en heeft daar ook een opleiding voor gevolgd (gecertificeerd). Dit programma is er op gericht om de overgang naar de basisschool zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het programma stimuleert de spraak / taal ontwikkeling, de motoriek en de sociale / emotionele ontwikkeling. Het is erg leuk om met dit programma te werken. De kinderen genieten zichtbaar van het knutselen, lezen, zingen en spelen. Elke maand wordt er een ander thema aangeboden. Zo leren de kinderen spelenderwijs een heleboel. Naast het VVE programma kunnen de kinderen ook met bijzonder speelgoed spelen wat over het algemeen niet in de gewone speelgoedwinkel te krijgen is. Een echte uitdaging voor het kind.
  Baby’s tot ongeveer 1 jaar hebben hun eigen ritme van spelen, slapen, eten, drinken en knuffelen. Na het eerste jaar groeien ze langzaam aan naar het onderstaande dagritme.
  07:00 – 09:00 uur
  Tussen deze tijden worden de meeste kinderen gebracht. Kinderen die vroeg worden gebracht krijgen de gelegenheid om samen met het gezin te ontbijten. Tot 9 uur gaan de kinderen vrij spelen.
  09:00 – 10:00 uur
  Regelmatig kijken de kinderen een filmpje. Bij lekker weer blijft de tv uit en gaan ze buiten spelen of een boodschap doen.
  10:00 – 10:30 uur
  Tijd om iets te drinken met een koekje of doosje rozijntjes erbij. Daarna is er voor de allerkleinsten tijd om een boekje te lezen. VVE programma. (Dikkie Dik, Nijntje)
  10:30 – 11:45 uur
  Alle kinderen mogen vrij spelen.
  11:45 uur
  Met z’n allen het speelgoed opruimen en wie het leuk vindt mag helpen tafel dekken.
  11:45 uur
  Lunchtijd.  Dit is een rustmoment waarin de kinderen de gelegenheid krijgen om iets te vertellen.
  12:30 – 15:00 uur
  De kinderen gaan slapen. De kinderen die niet meer slapen krijgen de gelegenheid om met speelgoed te spelen zoals ministek, knex. (speelgoed dat niet geschikt is voor de allerkleinsten). Of kunnen zonder dat ze daarbij ‘hulp’ krijgen van de allerkleinsten een uitgebreide treinbaan bouwen.
  15:00 – 15:30 uur
  Met zijn allen fruit eten en limonade drinken.  Daarna is het tijd om voor te lezen voor de oudere kinderen (Jip en Janneke / boeken van Carry Slee zijn erg favoriet) of liedjes te zingen.
  15:30 – 16:30 uur
  Opnieuw tijd voor het VVE programma. Voorlezen voor de oudere kinderen, zingen, knutselen, spelletjes doen etc. Bij mooi weer buiten spelen.
  16:30 – 18:30 uur
  De kinderen kiezen speelgoed uit de kast. Daar staan de puzzels, smartgames en ander cognitief speelgoed of speelgoed dat de fijne motoriek bevordert zoals kralen rijgen, mozaïek etc.
  Samenwerking
  Anuschka houdt op verzoek een dagboekje bij. Tijdens het brengen en halen van de kinderen is er voldoende tijd voor een goede overdracht. Anuschka houdt van een open communicatie. Als er bijzonderheden zijn bespreekt zij dit met de betreffende ouder.
  Wil je meer weten over Anuschka,? Of wil je kennismaken? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot via monique@kroostopvang.nl

   


  Business Hour

  maandag

 • Christina

  Christina
  1

  023-8223329 - korringa

  CRISTINA GASTOUDER BIJ KROOSTOPVANG

  LIEF,ZORGZAAM,BETROKKEN EN TOEGEWIJD

  BESTE OUDERS,

  GRAAG WIL IK OUDERS HELPEN DE COMBINATIE ZORG VOOR KINDEREN EN WERKEN GEMAKKELIJKER TE MAKEN TEGEN EEN BETAALBARE PRIJS. WERKEN MET EN HET VERZORGEN VAN KINDEREN GEEFT MIJ VOLDOENING EN PLEZIER.
  NORMEN EN WAARDEN BIJBRENGEN EN VOORAL EEN LIEFDEVOL 2DE HUIS GEVEN. FLEXIBELE EN VASTE OPVANG IS MOGELIJK OP MAANDAG,DINSDAG,DONDERDAG EN VRIJDAG. OPENINGSTIJDEN VAN 7.00-1800 UUR. BELT U VANDAAG NOG VOOR EEN VRIJBLIJVENDE GESPREK OF KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP DE WEBSITE.

  LIEF,ZORGZAAM,BETROKKEN EN TOEGEWIJD

  BESTE OUDERS,
  GRAAG WIL IK OUDERS HELPEN DE COMBINATIE ZORG VOOR KINDEREN EN WERKEN GEMAKKELIJKER TE MAKEN TEGEN EEN BETAALBARE PRIJS. WERKEN MET EN HET VERZORGEN VAN KINDEREN GEEFT MIJ VOLDOENING EN PLEZIER.
  NORMEN EN WAARDEN BIJBRENGEN EN VOORAL EEN LIEFDEVOL 2DE HUIS GEVEN. FLEXIBELE EN VASTE OPVANG IS MOGELIJK OP MAANDAG,DINSDAG,DONDERDAG EN VRIJDAG. OPENINGSTIJDEN VAN 7.00-1800 UUR. BELT U VANDAAG NOG VOOR EEN VRIJBLIJVENDE GESPREK OF KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP DE WEBSITE.

   


  Business Hour

  maandag

 • Corrie

  Corrie
  1

  x - verdijk

  Corrie (1964) is moeder van 3 kinderen en woont samen met haar man en zonen (1995/ 1996) in de Oranjebuurt. Het gezin heeft een hond (Duitse staander). Er is een kennel, waar hij tijdens de opvang in kan.

   

  Werkervaring

  Corrie is sinds 2005 als gastouder aangesloten bij ons bureau en heeft ruime ervaring. Zij vindt het belangrijk om zich verder bij te scholen en blijft zichzelf als professioneel gastouder ontwikkelen.

   

  Corrie’s opvang

  Corrie vindt het belangrijk dat kinderen nog kind kunnen zijn en dat zij zelf de wereld om hen heen op een speelse manier leren ontdekken. Ze houdt van voorlezen, samen spelen en gaat er graag op uit met de kinderen. Ook wordt er regelmatig gezongen.

  Corrie vindt het van belang dat ieder kind persoonlijke aandacht krijgt en dat het kind zich ‘thuis voelt’ in de opvang.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  De samenwerking met Corrie is heel open en prettig. Corrie weet ons te vinden als ze iets wil delen/ bespreken. Zij is eerlijk, ook naar de ouders. Als zij zich zorgen maakt om een kindje dan zal dat zeker met de ouders worden besproken. Dagelijkse belevenissen van je kind worden mondeling aan het einde van de dag door Corrie met jou besproken. Daarnaast stuurt Corrie regelmatig foto’s em berichten toe via de what’s app.

   

  Corrie vindt het belangrijk om zich te blijven ontwikkelen en is bij bijna alle cursussen die Kroostopvang verzorgt, aanwezig.

  Wil je meer weten over Corrie? Of wil je met haar kennismaken?

   

  Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: miranda@kroostopvang.nl

  Zaterdag en Zondagen bespreekbaar


  Business Hour

  maandag

 • Danielle

  Danielle

  06-13461373 - veenhof

  Kinderopvang Ukkepuk – gastouder in Hoofddorp centrum

   

  Bent u op zoek naar kleinschalige, liefdevolle en vertrouwde opvang? Een tweede thuis voor uw kindje? Dat kan ik u bieden. Als gastouder bied ik opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar.

   

  Mijn naam is Daniëlle Veenhof en ik ben 25 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend Marcel in Hoofddorp (centrum).

  Ik heb altijd een passie gehad voor het werken met kinderen. Als jong meisje paste ik dan ook regelmatig op, heb ik op latere leeftijd bij verschillende gezinnen thuis als gastouder gewerkt en ervaring opgedaan als pedagogisch medewerkster op verschillende kinderdagverblijven. Ik heb gewerkt met kinderen van alle leeftijden.

  Het werken met kinderen vind ik geweldig, geen dag is hetzelfde en kinderen weten je altijd weer te verrassen. Ik haal veel voldoening uit mijn werk: het verzorgen van de kinderen, onderdeel zijn van hun ontwikkeling en de band die je opbouwt met het kind.

   

  Mijn streven als gastouder is om uw kind een combinatie van professionele en huiselijke en liefdevolle opvang te bieden. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich geborgen en geliefd voelen en dat zij zich in alle veiligheid en rust kunnen ontwikkelen op hun eigen manier.


  Business Hour

 • Ellen

  Ellen

  x -

  Ellen’s opvang

   

  Ellen heeft een gestructueerde dagindeling. In overleg kunnen de gastkindjes ook bij haar ontbijten. De lunch eten ze gezellig met elkaar aan tafel. Elke dag gaat Ellen met de gastkindjes naar buiten. Ze voeren de eendjes, gaan naar de speeltuin/kinderboerderij of een boodschapje doen. Ellen is een actieve gastouder. Tijdens de opvang wordt er voorgelezen, geknutseld , gezongen en gedanst. Ellen stimuleert de kinderen in hun ontwikkeling en maakt ze zelfredzaam.

   

  Samenwerking

  Met Ellen is het fijn samen te werken. Ze is open en eerlijk. Ze behandelt iedereen met resprect. Ellen houdt voor alle gastkindjes een dagboekje bij. Ze maakt altijd tijd voor een goede overdracht bij brengen en halen en communiceert gedurende de opvangdag met de ouders middels whatsapp.

  Wil je meer weten over Ellen of wil je met haar kennismaken, neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot via e-mail: monique@kroostopvang.nl

   


  Business Hour

  maandag

 • Gerda

  Gerda

  braber

  Ik ben Gerda, (1968), getrouwd met Hans en moeder van 3 kinderen (Daan (2003), Nada (2004) en Anda (2008). Ik woon in Hoofddorp in de wijk Floriande.

   

  Ik heb in het verleden de opleiding gedaan tot activiteitenbegeleidster. Daarna heb ik jaren gewerkt met verstandelijk gehandicapten. Eerst in een gezinsvervangend tehuis in Amsterdam en daarna op het dagcentrum op de Cruquiushoeve, waar mensen met een verstandelijke beperking en epilepsie wonen.

   

  Sinds 2008 ben ik full time gastouder. In eerste instantie ben ik begonnen als gastouder omdat ik graag thuis wilde zijn bij mijn eigen kinderen en daarnaast wel graag wilde blijven werken. Ondertussen is de noodzaak hiervoor niet meer zo groot omdat mijn eigen kinderen al wat ouder zijn. Maar het werk als gastouder ben ik zo leuk gaan vinden dat ik het nog steeds met heel veel plezier doe.

   

  Ook mijn eigen kinderen vinden het leuk als er andere kindjes over de vloer komen en hebben mijn werk als gastouder volledig geaccepteerd, ze zijn er tenslotte groot mee geworden. Ook zij spelen graag met de kindjes.

   

  Ik vind het belangrijk dat kinderen kind kunnen zijn en zich op hun eigen wijze kunnen ontwikkelen. Kinderen hebben hier voldoende speelgoed om lekker vrij te kunnen spelen en op te gaan in hun eigen spel. Ook is er een goed afsluitbare achtertuin, het hele jaar door gespeeld wordt met allerlei spelmateriaal. Spelen met elkaar stimuleer ik erg.

   

  Ik doe zowel dagopvang als voor-en naschoolse opvang. Mijn werkdagen starten om 7.00 uur en ik werk tot 18.00 uur. Om 17.00 uur eten we als gezin met de kinderen die op dat moment nog aanwezig zijn en van wie de ouders hebben aangegeven het prettig te vinden dat hun kinderen mee kunnen eten.

   

  Uiteraard ben ik in het bezit van een geldig EHBO diploma en alle andere vereiste diploma’s.


  Business Hour

  maandag

 • Hetty

  Hetty

  van veen

  Het gezin
  Hetty (geboren 06-04-1967) is moeder van drie studerende jongens (Timo 1993, Paul 1996 en Daniel 1997) die nog thuis wonen. Er zijn geen huisdieren aanwezig in de opvang. Hetty’s geloofsovertuiging is christelijk. In huis wordt niet gevloekt. Hetty woont in een rustige wijk. De kinderboerderij is op loopafstand. Achter haar huis heeft Hetty een ruime waar de kinderen heerlijk kunnen spelen.

   

  Werkervaring
  Hetty is al gastouder sinds 1994 en heeft dus veel ervaring. Ook met kinderen met autisme. Hetty doet haar werk als gastouder met veel plezier en aandacht voor de kinderen. Ze is een flexibele en liefdevolle gastouder. Heeft veel geduld en straalt warmte en rust uit.

   

  Hetty’s opvang
  Tijdens opvangdagen wordt er veel gelachen om elkaar of gekke dingen die gebeuren, maar uitlachen en elkaar pijn doen mag niet. Zo leren de kinderen meteen waarden en normen aan. Er wordt geknuffeld en veel gekletst met elkaar. Hetty houdt van voorlezen en aan tafel samen met de kinderen tekenen en knutselen. Hetty is zelf erg creatief. Er is veel speelgoed aanwezig. Als het weer het toelaat gaan ze naar buiten. De kinderboerderij is op loopafstand net als speeltuintjes en het winkelcentrum. Hier gaan ze dan ook graag heen om even uit te waaien.
  Bij mooi weer eet Hetty samen met de kinderen buiten in de tuin die kindvriendelijk is ingericht met een zandtafel en een wipkip. Ook zijn er fietsjes en loopauto’s. Bij warm weer spelen de kinderen met water of gaan ze onder toezicht in het badje.
  Hetty doet ook BSO opvang. Hetty haalt de kinderen ’s middags op uit school, lopend of met de fietskar. Hetty heeft er bewust voor gekozen om kinderen tussen de 0 en 12 jaar op te vangen. Zo leren kinderen rekening te houden met elkaar en met leeftijdsverschillen. Onder schooltijd zijn er hierdoor minder kinderen aanwezig, die dus meer aandacht krijgen.

   

  Samenwerking
  Hetty houdt tijdens de opvang contact met de ouders via whatsapp. Ook schrijft ze iedere opvangdag een verslagje in het Kroost-dagboekje. Kroostopvang heeft een fijne samenwerking met Hetty. Hetty maakt altijd tijd vrij voor een goede overdracht bij het brengen en halen van de kinderen.

   

  Wil je meer weten over Hetty? Of wil je kennismaken? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot via monique@kroostopvang.nl


  Business Hour

  maandag

 • Ilja

  Ilja

  023-7514827/06-15232604 - stoeltie

  Ilja is gehuwd met Marcel en moeder van twee zonen. Ze woont in een nette eengezinswoning met tuin in een kindvriendelijke woonwijk. Heeft een vogel(s) als huisdier. Ze is spontaan, rustig, zelfstandig, ondernemend en ontwikkelingsgericht. Ze laat de kinderen vooral zelf spelen en ontdekken.

   

  vrijdag in overleg beschikbaar. Per direct plek op dinsdag, woensdag en donderdag


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

 • Ingrid

  Ingrid

  wintershoven

  Het gezin
  Ingrid Wintershoven heeft drie volwassen uitwonende kinderen. Er zijn twee kleine honden, twee katten en twee cavia’s aanwezig.
  De ruime, lichte en frisse woning staat in een kindvriendelijke en rustige wijk. In de buurt zijn meerdere speeltuintjes aanwezig. De achtertuin is ruim, met voldoende schaduw.
  Ingrid woont in het oude dorp van Nieuw-Vennep vlakbij de kinderboerderij, die ze regelmatig samen met de gastkinderen bezoekt.
  Ingrid vangt kinderen op in de leeftijd van 0-4 jaar en is heel erg flexibel. Haar werkdagen zijn maandag t/m vrijdag en in overleg biedt ze ook opvang in de avonduren en weekenden. Flexibele opvang is ook mogelijk.

   

  Werkervaring
  Ingrid is al meer dan 20 jaar gastouder en doet het werk nog steeds met heel veel plezier en enthousiasme.

   

  Ingrid’s opvang
  Ingrid houdt er van om samen met de kinderen actief bezig te zijn en trek er regelmatig op uit met mijn bakfiets. Dit is altijd een feestje voor haar en de kinderen! Er is ruim voldoende binnen en buitenspeelgoed aanwezig voor alle leeftijden. Op de eerste verdieping van haar woning heeft ze nog een aparte speelkamer.
  Ze vindt het belangrijk dat de kinderen zich op hun gemak voelen bij haar en het gezellig hebben. Ze geeft de kinderen veel positieve aandacht en biedt ze een veilige plek met rust en regelmaat.

   

  Wil je meer weten over Ingrid? Of wil je kennismaken? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot via monique@kroostopvang.nl


  Business Hour

  maandag

 • Jacqueline

  Jacqueline

  0252-686383/ 06-14353679 - basset

  Ik ben Jacqueline Basset, eigenaresse van Kinderopvang Het Zonnestraaltje, getrouwd met Noisa en moeder van 2 kinderen (Joëlle ’97-Robin ’01)

  Wij zijn gek op dieren en hebben dan ook 2 kleine hondjes, JackRussel Sammy (’03) en ShihTzu Taco (’13) en we hebben 3 konijnen, 2 buiten en 1 binnen. Ik vind het belangrijk dat kinderen met dieren leren omgaan.

  Ik bied opvang aan voor maximaal 6 kinderen van 0-12 jaar gedurende 5 dagen in de week. De openingstijden zijn van 08:00-18:00uur, maar andere tijden zijn bespreekbaar.

  In de huiskamer kunnen de kinderen spelen met het aanwezige speelgoed. Er is een veilig ingerichte tuin, waarin de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken.

  In de directe omgeving zijn verschillende speeltuinen die regelmatig bezocht worden. We maken regelmatig een wandelingetje met onze hondjes, doen een boodschap of we gaan de eendjes voeren.

  Kortom voldoende ruimte voor ontplooiing van uw kind!

  Alle dagen plek voor 2 kindjes tot 1500


  Business Hour

  Maandag,Dinsdag,Woensdag,Donderdag,Vrijdag

 • Jolanda

  Jolanda

  everaadt

  Het gezin
  Jolanda (geboren 25-09-1971) is getrouwd en samen met haar man Pablo heeft ze twee kinderen (Malissa 2003 en Pascal 2006).
  Er zijn geen huisdieren in het gezin aanwezig. Jolanda heeft een gezellige, sfeervolle woning in een kindvriendelijke wijk (Getsewoud Noord). Bij Jolanda kun je terecht voor dagopvang en BSO (scholen Op Maat, Het Venne en Merlijn). Ook biedt zij flexibele opvang.

   

  Werkervaring
  Jolanda heeft de opleiding MBO 2 helpende zorg en welzijn gevolgd. Ze is al meer dan 10 jaar gastouder. Jolanda is een flexibele, rustige gastouder met veel geduld. Ze benadert de kinderen op een positieve manier. Jolanda is leergierig en staat open voor bijscholing. Ze heeft bij Kroostopvang al vele cursussen en workshops gevolgd op het gebied van opvang en ontwikkeling van kinderen.

   

  Jolanda’s opvang
  Jolanda houdt er van om actief met de kinderen bezig te zijn. Er wordt regelmatig geknutseld, gelezen en gezongen. Ook bezoekt ze regelmatig een speeltuintje in de wijk of de kinderboerderij.
  De visie van Jolanda is om de gastkindjes een veilige omgeving te bieden en dingen te ondernemen waar het kindje behoefte aan heeft, de opvang is kleinschalig in huiselijke kring.
  Voor de kleine kindjes houdt ze zoveel mogelijk rekening met het ritme van thuis.
  Rond de klok van 10 eten ze een koekje of fruit en drinken wat. Om 12 uur eten ze een boterham en rond de klok van 3 hebben ze weer een eet en drink moment.

   

  Samenwerking
  Jolanda houdt voor alle kinderen een dagboekje bij. Daarbij is er tijdens het brengen en halen van de kinderen voldoende tijd voor een goede overdracht. Tijdens de opvang houdt Jolanda de ouders op de hoogte via whatsapp.

   

  Wil je meer weten over Jolanda? Of wil je kennismaken? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot via monique@kroostopvang.nl


  Business Hour

  maandag

 • Linda

  Linda

  Kroostopvang.nl - groen

  Ben je op zoek naar een gezellige én kleinschalige gastouderopvang in de wijk Floriande of Overbos in Hoofddorp? Kom dan eens een keertje bij ons kijken!

   

  Mijn naam is Linda Groen, moeder van Viggo (2005) en Olivier (2008). Ik ben afgestudeerd als pedagoge en leerkracht basisonderwijs. Ik ben werkzaam geweest in de jeugdhulpverlening, het basisonderwijs en als hogeschool docent pedagogiek. Met heel veel plezier zorg ik alweer ruim 6 jaar voor de kinderen in mijn kleinschalige opvang.
  Ik ben een actieve, enthousiaste, creatieve en ondernemende gastouder waarbij ik het belangrijk vind dat kinderen lekker hun gang mogen gaan. In mijn opvang volg ik de kinderen. Zo hebben zij allemaal hun eigen slaapplekje zodat ze hun eigen ritme kunnen houden.

   

  Kwaliteit door kleinschaligheid’ is het devies, er is veel aandacht voor de kindjes, we zijn heel veel buiten en ondernemen leuke uitstapjes oa in de bakfiets . Daarnaast knutselen we, bakken af en toe wat lekkers en de kinderen eten hier ook gezellig mee in de avond zodat ze met een gevuld buikje naast huis gaan.

   

  Gastouderopvang de Speelboom staat als een huis en recentelijk zijn we verhuisd naar deze locatie welke perfect ligt tussen de wijken Floriande en Overbos in Hoofddorp in een heerlijk rustig stukje waardoor kinderen veel plek hebben om te spelen. Daarnaast is er een zeer kindvriendelijke ruime tuin met veel speelgelegenheid voor de kinderen.

   

  Onze pedagogische uitgangspunten licht ik graag toe in een persoonlijk gesprek.

   

  Dus zoek je nog een fijne plek voor je kindje zodat je met een prettig gevoel aan het werk kunt, neem dan contact op met Monique Poirot, mijn gastouderbegeleider bij Kroostopvang.

   

  Referenties op aanvraag altijd mogelijk!


  Business Hour

  maandag

 • Lisette

  Lisette

  x - van hameren

  Het gezin

  Lisette (1990) woont samen met haar man en 2 kinderen (2014, 2017) in een nette vrijstaande woning met voor- en achtertuin. In de woonkamer is speelgelegenheid. Er zijn geen huisdieren. In de bijkeuken is veel knutselmateriaal aanwezig. In de ruime achtertuin is speelgelegenheid met een speelhuisje, loopmotor, fiets met zijwielen, tracktor, wipwap, trampoline, glijbaan en kinder picknicktafel.

   

  Werkervaring

  Lisette heeft 9 jaar gewerkt bij een instelling waar mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking wonen. De mensen waarvoor ze gezorgd heeft hebben een cognitief niveau wat gelijk is aan kinderen van 0 tot 4 jaar. Daarnaast heeft ze regelmatig op kinderen van vrienden en kennissen gepast. Lisette is een vrolijke, enthousiaste en leergierige gastouder.

   

  Lisette’s opvang

  Lisette gaat graag naar buiten, wandelen of fietsen of gewoon lekker ontdekken in de achtertuin. Alle bloemetjes en beestjes zijn interessant!
  Ook houdt ze erg van knutselen, van niets iets maken met de kinderen vindt ze een uitdaging.

   

  Samenwerking

  Lisette vindt het belangrijk dat er iedere opvangdag een uitgebreide mondelinge overdracht is met de ouders. Tijdens de opvang zal er, als de ouders dat wensen, af en toe een foto gestuurd worden via de whatsapp. Ook wordt er een schriftje per kind bijgehouden om daarin op te schrijven wat het kind meegemaakt heeft.

  Wil je meer weten over Lisette of met haar kennismaken, neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot via e-mail: monique@kroostopvang.nl


  Business Hour

  Maandag

 • Lydia

  Lydia

  x - schuurman

  Het gezin
  Lydia (1970) is getrouwd met Peter (1969). Samen hebben ze twee kinderen: Amy (1997) en Patrick (2000). Lydia heeft een ruime, nette woning met een kindvriendelijke tuin. De kinderen slapen boven in ledikantjes op een speciaal daarvoor ingerichte kamer.
  Vlak voor het huis is een leuke kindspeeltuin. In het gezin zijn geen huisdieren aanwezig. Lydia biedt opvang aan kinderen van 0-4 jaar.

   

  Werkervaring
  Lydia is al ruim 20 jaar gastouder. Haar medische achtergrond als apothekersassistente komt heel vaak van pas, bijvoorbeeld bij kinderziekten, gebruik van medicijnen etc.
  Ook heeft ze veel ervaring met kinderen met astma en slechtziendheid.
  Lydia is een lieve, warme en zorgzame gastouder. Heeft heel veel geduld met de kinderen en benadert ze altijd op een positieve manier. Ze biedt de kinderen structuur en regelmaat. Ze laat de kinderen in hun waarde en geeft ze allemaal de juiste aandacht en begeleiding die ze nodig hebben.
  Lydia heeft alle benodigde diploma’s, waaronder EHBO voor kinderen. Ze volgt elk jaar meerdere cursussen om optimaal voor de kinderen te kunnen zorgen en hun ontwikkeling te kunnen stimuleren.

   

  Lydia’s opvang
  Bij Lydia spelen de kinderen veel buiten. Ze gaan er veel op uit naar bijvoorbeeld de speeltuintjes in de buurt, naar de supermarkt, drinken met wat lekkers bij de bakker of de kinderboerderij . Ze heeft een bolderkar waar alle kinderen in kunnen. Zo kunnen ze wat verder weg, de wereld ontdekken.
  Favoriete bezigheden binnen zijn: muziek maken (Lydia speelt zelf gitaar),zingen en dansen. Op verjaardagen maakt Lydia er een feestje van met de kinderen. Ze gaan dan verkleden, dansen met linten en een traktatie snoepen. Natuurlijk hoort daar dan ook een cadeau bij.
  In de zomer worden er heel vaak badjes en de waterbaan opgezet en maken ze er met z’n allen een waterfeestje van. Uiteraard altijd onder toezicht van Lydia.
  Lydia geniet van de kinderen. Ze houdt van gek doen, lachen en knuffelen.
  Vaak hebben ze een spontane picknick in de tuin of op het veldje voor het huis.
  Met Pasen staat er een paasontbijt op het programma met leuke spelletjes.
  Het sinterklaasfeest wordt bij Lydia gevierd met veel knutselwerkjes en rond 5 december komt Piet langs om cadeautjes te brengen.
  Lydia knutselt regelmatig met de kinderen en leest graag voor. Doordat de groep klein is, is er veel aandacht voor de ontwikkeling van ieder kind.
  De knutselwerkjes en kleurplaten zijn meestal in het thema van het seizoen. Ook gebruikt ze thema’s van het VVE programma Peuterpraat. Dit is om de spraak-taalontwikkeling te stimuleren. Hierbij zingen ze liedjes, doen ze spelletjes, knutselwerkjes en andere activiteiten die bij het thema horen.

   

  Samenwerking
  Door veel persoonlijk overleg kan Lydia meedenken en handelen naar de wensen van de ouders. Ze houdt voor alle kinderen een dagboekje bij. Ook houdt ze voor alle kinderen een kind-volg systeem bij en evalueert ze jaarlijks de opvang met de ouders.

   

  Wil je meer weten over Lydia? Of wil je kennismaken? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot via monique@kroostopvang.nl


  Business Hour

  maandag

 • Manon

  Manon

  x - choufoer

  Mijn naam is Manon Choufoer (1976) en ik woon samen met Johan van Andel (1977) en ons zoontje Bastiaan (nov. 2014).Nadat ik in juli 2001 gediplomeerd ben als Sociaal Pedagogisch werker, ben ik op een kinderdagverblijf gaan werken. Ik heb hier 16,5 gewerkt met veel plezier en liefde.
  Na de geboorte van ons zoontje voelde ik de behoefte om mijn werk en liefde voor kinderen voort te zetten in huislijke omgeving en heb daarom besloten om gastouderopvang “De Krummeltjes ” op te zetten.

   

  k vind het prachtig en hartverwarmend om te zien hoe kinderen groeien , ontdekken en zich ontwikkelen.
  En dit alles is mogelijk in een fijne omgeving waarin kinderen mogen zijn wie ze zijn, waarin ze zich veilig en welkom voelen, dat vind ik heel belangrijk.
  Een aai over de bol, een knuffel of een goed gesprekje op hun eigen niveau is wat ik hun graag geef.

   

  Ik bied opvang aan kinderen van 0-4 jaar.

   

  Mijn opvang dagen zijn:maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7.00 tot 18.00.

   

  Voor meer informatie over mijzelf en de opvang kunt u een kijkje nemen op mijn website www.dekrummeltjes.nl

   

  u kunt contact met mij opnemen via info@dekrummeltjes.nl


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

 • Mariette

  Mariette

  x - Scheper-Oosterom

  Het gezin
  Mariette Scheper- Oosterom (1987) is getrouwd met Roy en samen hebben ze twee zoons (2010/2013). Ze wonen in een rustige woonwijk met veel groen. De woning is gezellig, opgeruimd en heeft een veilige, afgesloten tuin. Het huis en de tuin worden jaarlijks gecontroleerd door het gastouderbureau en zijn goedgekeurd door
  de GGD. In het gezin is ook een konijn en een kindvriendelijk kat.
  Mariette is christen. Tijdens de opvang wordt er gebeden voor het eten en met enige regelmatig wordt er een Bijbelverhaal voorgelezen.

   

  Werkervaring
  Vanaf 2009 is Mariette werkzaam als gastouder. Ze heeft de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening gedaan en toen de kinderen geboren werden besloten om vanuit huis te werken als gastouder. Dit doet ze nog steeds met veel enthousiasme en plezier. Doordat de groep klein is, heeft ze veel persoonlijke aandacht voor de kinderen en kunnen ze ontwikkelen in hun eigen tempo. Mariette volgt cursussen om op de hoogte te blijven binnen het vakgebied.

   

  Mariette’s opvang
  In de omgeving zijn veel speeltuintjes en parkjes, waar Mariette regelmatig naar toe gaat met de kinderen. Ook vindt ze het leuk om met de kinderen te knutselen, te kleien of koekjes te bakken. Verder onderneemt ze regelmatig uitstapjes naar bijvoorbeeld de kinderboerderij of bibliotheek. Ze leest voor of gaat met de kinderen
  zingen/ dansen. Mariette is een rustige, vriendelijke, geduldige gastouder die de kinderen in hun waarde laat en op een positieve manier benadert.

   

  Samenwerking
  Dagelijks bespreekt Mariette de opvang met de ouders en stuurt foto’s en korte berichtjes door via whatsapp. Ze houdt voor alle kindjes een Kroostopvang dagboekje bij waarin ze de dagelijkse belevenissen opschrijft. Ze is open in haar communicatie. Er is altijd ruimte voor een extra evaluatie gesprek met de ouders om de opvang door te spreken.

   

  Wil je meer weten over Mariette’s opvang? Of wil je kennismaken? Neem contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot via monique@kroostopvang.nl


  Business Hour

  ["maandag ","dinsdag ","woensdag ","donderdag ","vrijdag "]

 • Moniqe

  Moniqe

  x - Lagendijk

  Het gezin
  Monique (1974) is getrouwd en heeft 2 dochters (2001/2004).
  11jaar). Monique woont in de wijk Getsewoud-Zuid in een nette, ruime woning met een grote tuin. Er zijn geen huisdieren aanwezig. In de omgeving zijn een aantal speelplaatsjes waar heerlijk gespeeld kan worden.

   

  Werkervaring
  Monique beschikt over het diploma SPW 3 en heeft al meer dan 10 jaar ervaring als gastouder. Ze vangt kinderen op in de leeftijd van 0-13 jaar. Monique heeft diverse cursussen gevolgd op het gebied van ontwikkeling van kinderen, veiligheid en gezondheid.

   

  Monique’s opvang
  Monique is een rustige en geduldige gastouder die de kinderen volop de ruimte geeft om zich in een stimulerende omgeving op hun eigen tempo te kunnen ontwikkelen. Er is speelgoed aanwezig voor alle leeftijden van de kinderen. Dit speelgoed wordt regelmatig afgewisseld om het spannend te houden voor de kinderen. Ze houdt erg van voorlezen. Er zijn volop boekjes aanwezig. Van kijkboekjes tot boekjes die ze zelf kunnen lezen.
  Monique biedt ook voor en na-schoolse opvang (scholen in Getsewoud-Zuid). Elke dag gaan ze met z’n allen de kinderen naar school brengen en weer uit school halen. De school zit aan het eind van de straat dus dichtbij om lekker te lopen en onderweg meteen het verkeer op een veilige manier te leren kennen.

   

  Samenwerking
  Monique houdt voor alle kinderen een dagboekje bij. Met de ouders houdt ze nauw contact. Bij het brengen en halen is er voldoende tijd voor een goede overdracht. Kroostopvang werkt al vele jaren naar volle tevredenheid met Monique samen. Monique is een professionele gastouder, betrouwbaar ,toegankelijk. en flexibel.

   

  Wil je meer weten over Monique’s opvang? of wil je kennismaken? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot via monique@kroostopvang.nl


  Business Hour

  maandag

 • Natasja

  Natasja

  van de Groep

  Het gezin
  Natasja (geboren 04-01-1974) is getrouwd met Rene en heeft twee volwassen inwonende zoons. Het gezin heeft ook een klein boomer hondje, zij heet Lotje.
  Natasja heeft een ruime, lichte woning met een kindvriendelijke afgesloten tuin. De woning is netjes, opgeruimd en schoon. Op de eerste verdieping is slaapgelegenheid voor de kinderen. Alle kinderen slapen apart. Natasja vangt kindjes op in de leeftijd van 0-4 jaar.

   

  Werkervaring
  Natasja is al ruim 15 jaar gastouder. Ze is in het bezit van het kwalificatie certificaat MBO 2 Helpende Zorg en Welzijn (goed gastouderschap) en het diploma EHBO aan kinderen. Ze vindt het belangrijk zichzelf te blijven ontwikkelen op haar vakgebied en daarom volgt ze regelmatig trainingen en cursussen.

   

  Natasja’s opvang
  Tijdens de opvang biedt Natasja de kinderen structuur en regelmaat. Er wordt op vaste tijden samen wat gegeten en gedronken aan tafel. Hierbij probeert ze zo veel mogelijk rekening te houden met het schema van het kind en de wensen van de ouders.
  Regelmatig gaat ze samen met de kinderen naar de speeltuintjes in de wijk, de kinderboerderij, de eendjes voeren of gezellig even naar de markt. Dagelijks wandelt ze met de hond en dan gaan de gastkindjes mee.
  Gedurende het jaar werkt Natasja met verschillende thema’s. Daarbij maakt ze ook gebruik van woordkaarten. Ze past haar activiteiten aan, aan de leeftijd en de ontwikkelingsfase van het kind. Er is ruim voldoende speelgoed en ontwikkelingsmateriaal aanwezig voor alle leeftijden.

   

  Samenwerking
  Natasja werkt al vele jaren naar volle tevredenheid samen met Kroostopvang. Ze vindt dat Kroostopvang haar goede deskundige begeleiding en advies geeft. Kroostopvang heeft een uitgebreid cursusprogramma waar Natasja regelmatig aan deelneemt. Ook is Natasja regelmatig aanwezig bij de door Kroostopvang georganiseerde activiteiten voor (gast)ouders en kinderen. Natasja houdt voor alle kinderen een dagboekje bij.

   

  Wil je meer weten over Natasja? Of wil je kennismaken? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot, via monique@kroostopvang.nl


  Business Hour

  ["maandag "]

 • Roelien

  Roelien

  x - meijer

  Het gezin
  Roelien (13-5-1959) is getrouwd en werkt al meer dan 30 jaar als gastouder. Samen met haar man Jan hebben ze 3 getrouwde kinderen. Ook zijn Roelien en Jan de trotse oma en opa van meerdere kleinkinderen. In het gezin is ook een hond aanwezig. Tijdens de opvang zit de hond in een aparte ruimte en komt niet bij de kinderen.
  Voor de opvang is er een aparte, speciaal voor de kinderen ingerichte ruimte met een verscheidenheid aan speelgoed en kasten vol knutselspullen.
  Deze ruimte heeft klimaatbeheersing door middel van vloerverwarming en airco.
  Aangrenzend aan deze ruimte is een slaapkamer voor de kinderen met goede professionele bedjes. Deze slaapkamer is bereikbaar via een schuifdeur.

   

  Werkervaring
  Roelien is in het bezit van de vereiste diploma ‘s waaronder kinder EHBO. Verder heeft ze allerlei cursussen gevolgd en doet nog steeds aan bijscholing.
  Ook heeft Roelien lange tijd in de zorg gewerkt.
  Roelien vangt kinderen op in de leeftijd van 0-4 jaar. Roelien doet haar werk met veel liefde en overtuiging. Ze is professioneel en consequent naar de kinderen. Ze is open en direct in haar communicatie.

   

  Roelien’s opvang
  Tijdens de opvang wordt er veel geknutseld, meestal met thema’ s, Vaak komen de kinderen zelf met ideeën. Er wordt regelmatig gezongen, waaronder liedjes met gebaren, zodat de jongste kinderen leren en zien wat er wordt bedoeld. Hier worden ook verschillende muziek instrumenten bij gebruikt.
  Roelien doet haar werk met passie, ze vindt het belangrijk dat de kinderen liefde en geborgenheid krijgen.
  Ook gaat Roelien vaak op pad met de kinderen. Wandelen, boodschappen doen, eendjes voeren etc. Of gezellig naar het winkelcentrum “de symfonie” om daar wat te drinken, een ontbijtje eten, of boodschappen doen. Ze heeft een grote professionele kar waar zes kinderen in kunnen.
  Achter het huis van Roelien is een groot afgeschermd grasveld. In de zomer kunnen de kinderen dan lekker buitenspelen op een waterglijbaan en een springkussen of allerlei andere waterspelletjes en balspellen. Voor de kinderen is dit dolle pret.

   

  Samenwerking
  Roelien heeft nauw contact met de ouders. Ze houdt voor alle kinderen een dagboekje bij.
  Roelien staat open voor feedback en houdt van openheid en eerlijkheid in de communicatie.

   

  Wil je meer weten over Roelien’s opvang? Of wil je kennismaken? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot, via monique@kroostopvang.nl

   


  Business Hour

  maandag ,dinsdag ,donderdag

 • Wilma

  Wilma

  x - weij

  Het gezin
  Wilma (27 oktober 1961) is getrouwd met Kees en samen hebben ze drie volwassen kinderen en twee kleinkinderen. Wilma vangt ook haar kleinkinderen op. De jongste dochter van Wilma woont nog thuis. In het gezin zijn ook twee naaktkatten aanwezig.
  Wilma woont in een rustige en kindvriendelijke wijk. Speeltuintjes en kinderboerderij zijn in de buurt. Ook is er een biologische tuin in de buurt waar ze samen met de kinderen naar toe gaan om fruit te plukken.
  Wilma haar grote hobby is koken. Regelmatig maakt ze samen met de gastkinderen een taart of bakken ze koekjes. Ook mogen de kinderen soms meehelpen met het voorbereiden van het eten.
  Wilma biedt dagopvang, flexibele opvang en buitenschoolse opvang.
  Omdat ze ook flexibele opvang bied is geen opvangdag hetzelfde. De samenstelling van de groep is iedere dag anders en ook worden de kinderen niet op vaste tijden gebracht en gehaald.

   

  Werkervaring
  Wilma is al meer dan 10 jaar met heel veel plezier gastouder! Wilma is leergierig en volgt regelmatig trainingen op haar vakgebied.
  Wilma is een praat en luister gastouder. Taal vindt ze heel belangrijk. Ze praat veel tegen en samen met de kinderen en gebruikt daarbij geen kindertaal. Ze stimuleert de kinderen in hun taalontwikkeling door onder andere voor te lezen, het regelmatig benoemen van bijvoorbeeld speelgoed, eten, dieren en kleuren. Ze zingen samen liedjes en doen groepsspelletjes.

   

  Wilma’s opvang
  Veiligheid voor alle kinderen vindt Wilma heel belangrijk. Ze heeft altijd aandacht voor de ontwikkeling van het kind en zijn welbevinden tijdens de opvang. Ook moet er voor de kinderen ruimte zijn om soms wat kattenkwaad uit te halen of je even af te zonderen. Ze breng de kinderen bij dat ze respect hebben voor elkaar en de omgeving. Ook mag er niet gescholden worden. Er wordt geen speelgoed afgepakt en niet met speelgoed gegooid. Ze leert de kinderen ook dat ze een ander kind met rust moeten laten als die bijvoorbeeld even niet wil meespelen. Ze leert de kinderen dat ze duidelijk nee tegen elkaar mogen en moeten zeggen als ze iets echt niet willen.
  Er is veel speelgoed voor alle leeftijden. Om het uitdagend te houden wisselt Wilma het speelgoed regelmatig af of investeert in nieuw spel- en speelmateriaal.
  Na het spelen wordt er gezamenlijk opgeruimd.
  Voor de fruithap en de lunch zitten de kinderen gezellig samen aan een speciale kindertafel. Wilma zorgt voor vers fruit. In overleg kunnen de kinderen ook bij Wilma ontbijten.

   

  Wil je meer weten over Wilma? Of wil je kennismaken? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider Monique Poirot via monique@kroostopvang.nl


  Business Hour

  maandag