Scroll To Top

Regio Duin & Bollenstreek (34)

 • Arianne

  Arianne

  x - Lisdoddehof 15 2215 GL Voorhout Pols Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Arianne is getrouwd met Gert Jan en moeder van drie jongens (1999, 2001, 2002). Ze woont in een eengezinswoning met tuin op loopafstand van het dorp en het station. Het gezin heeft geen huisdieren.

  Werkervaring

  Arianne is in 2005 gestart als gastouder en het opvangen van gastkindjes is dan ook iets wat al jaren bij haar gezin hoort.

  Ariannes opvang

  De woning van Arianne is ingericht op de opvang van meerdere gastkindjes. De tuin is afgesloten en achter haar huis is een natuurspeeltuin. Voor het huis is de straat autovrij. Elke dag gaat ze met de kinderen naar buiten. Dit kan zijn naar de speeltuin of een wandeling, maar ook gezellig met z’n allen even naar de winkel voor een boodschapje.

  Samenwerking

  Tijdens de breng- en haalmomenten bespreekt Arianne hoe het met de kinderen gaat of is gegaan. Daarnaast schrijft ze bij de jongste kinderen in het Kroostdagboekje en houdt ze de ouders bij bijzonderheden op de hoogte via whatsapp.
  Arianne volgt graag cursussen en doet ook mee met activiteiten die door Kroostopvang voor gastouders en kindjes georganiseerd worden.

   


  Business Hour

  maandag t/m vrijdag

 • Bianca

  Bianca

  06-10295610 - Hyacintenstraat 17 2161 XN Lisse Breedijk

  Mijn naam is Bianca Breedijk. Ik ben getrouwd met David en samen hebben wij twee dochters, Lizanne is 7 jaar(2009) en esmee is 6 jaar(2011).

   

  ik ben gastouder geworden toen onze oudste dochter geboren werd. Ik doe het altijd met veel plezier. Er is genoeg aandacht voor ieder kind. De kinderen kunnen en mogen zichzelf zijn bij mij. Er is tijd om te spelen, te knutselen een puzzel maken of lekker op de grond met Duplo of auto’s spelen. Buiten is er genoeg ruimte en speelgoed ( fietsen, karretjes, ballen, zandbak, schommel) om mee te spelen.

   

  6.45 tot 18.00 uur


  Business Hour

  Maandag

 • Brigitta

  Brigitta

  x - Schaalhoren 5 2201 VB Noordwijk van loo Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Brigitta is getrouwd met Peter en moeder van drie volwassen kinderen, die allen uitwonend zijn (twee zoons en een dochter). Daarnaast is zij een trotse oma. Zij woont in een eengezinswoning in de wijk Vinkenveld.

  Werkervaring

  Van huis uit is Brigitta Z-verpleegkundige, maar door lichamelijke beperkingen is zij als gastouder onder de naam Thuiskapoentje. Zij is al ruim 30 jaar gastouder en zoals zij zelf zegt, heeft ze al ervaring vanaf haar 13e toen zij startte met haar eerste oppasbaantje.
  Naast Thuiskapoentje is Brigitta al haar hele leven betrokken bij Scouting. Van jeugdlid, naar leiding en groepsbegeleidster. Nationaal en internationaal heeft zij meerdere kanten van scouting gezien. Voor haar is Scouting een vereniging waarbij ieder mens van 5 tot 100 jaar welkom is. Ieder mens wordt gerespecteerd, geaccepteerd en gewaardeerd om wie hij is, er is voor iedereen een plekje. Vriendschappen zijn wereldwijd.

  Brigitta’s opvang

  Brigitta vindt het heel fijn om met kinderen om te gaan. Zij ervaart kinderen als uniek, eerlijk en ontwapenend. Dit maakt dat zij van haar werk kan genieten. Zij probeert van elke dag min of meer een feestje te maken, waarbij er veel ruimte is voor spelend en ontdekkend leren, ieder kind in zijn/ haar tempo. Er is veel persoonlijke aandacht voor ieder kind. Elke dag wordt er naar buiten gegaan met de kinderen, voor een boodschap of bezoek aan een speeltuintje in de buurt.

  Samenwerking

  De samenwerking met Brigitta is prettig, open en eerlijk. Brigitta vindt het belangrijk dat wij op de hoogte zijn van datgene wat zich afspeelt in haar opvang. Of het nu gaat om gewijzigde opvangdagen, een leuk uitstapje of zorgen om een kind, Brigitta deelt dit graag met ons. Tijdens het ophalen van de kinderen vertelt Brigitta hoe de dag is verlopen. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om op een later tijdstip te bellen.

  Zij volgt regelmatig cursussen/ workshops om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de kinderopvang.

   

   


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

 • Catinca

  Catinca

  06-25472017 - Megaralaan 33 2182 TV Hillegom vlottes

  Catinca is gehuwd met Paul en moeder van twee dochters (2003 en 2007). Ze woont in een ruime, nette eengezinswoning met ruime tuin in een kindvriendelijke buurt. Voor Catinca gastouder werd in 2010 heeft zij in de kraamzorg gewerkt. Ze is spontaan, creatief, zelfstandig en houdt van de 3 R’s. (Rust, Reinheid, Regelmaat)

   

   


  Business Hour

  maandag, Dinsdag

 • Cherrelle

  Cherrelle

  06-30401770 - Mauritslaan 12 2181 SN Hillegom van ee

  Cherelle (1988) woont samen met haar vriend en zoontje (2015), hond en katten in een gezellige gelijkvloerse beneden woning met een super grote tuin.

   

  Cherelle heeft een aantal jaren gewerkt als pedagogisch medewerker. Ze heeft toen veel ervaring opgedaan met de opvang, verzorging en ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

   

  Ze wil kinderen graag het gevoel geven dat ze thuis zijn. Dat doet ze door leuke dingen met ze te ondernemen zoals spelletjes spelen, liedjes zingen, knutselen en buiten spelen of wandelen wanneer het weer het toe laat. Tijdens de activiteiten leert ze ze op een speelse manier respect voor elkaar te hebben en ze een veilig gevoel te geven. Dit alles op een pedagogisch en verantwoorde manier.

   

  Cherelle is een erg spontane, actieve, flexibele en ondernemende gastouder. Ze vindt het super leuk om gastkindjes dingen te leren en hun ontwikkeling te vergroten.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

 • Corine

  Corine

  x - Nagelkruidhof 6 2215 VS Voorhout Zandbergen Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Corine (1973) woont samen met haar zoon Bas (2001) in een eengezinswoning in de wijk Oosthout. Haar oudste dochter woont zelfstandig. Ze heeft een ruime woonkamer waarin de kinderen voldoende speelmogelijkheden hebben. Ze heeft veel speelgoed elders in huis staan, zodat ze de kinderen steeds verschillend speelgoed kan aanbieden. Er zijn 2 poezen aanwezig, die zich eigenlijk niet met de kinderen bemoeien. In haar achtertuin kunnen de kinderen spelen, maar Corine is vaak te vinden in de speeltuin nabij het huis.

  Werkervaring

  Corine is ooit begonnen aan een opleiding om met kinderen te werken, maar gedurende deze opleiding ontdekte ze dat thuis opvangen eigenlijk haar ding was. Ze is in 2004 gastouder geworden en vangt sindsdien met veel plezier kinderen op.

  Corines opvang

  Corine vindt het vooral belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn. Door kleinschalige opvang te bieden kan ze de gastkinderen alle aandacht en liefde geven die nodig zijn om te groeien en zich te ontwikkelen. Ze wil de kinderen graag een gezellig, veilig en vertrouwd thuis bieden, zodat ouders met een goed gevoel aan het werk kunnen.

  Samenwerking

  Corine schrijft in de dagboekjes voor de kinderen en communiceert met de ouders tijdens de breng- en haalmomenten.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

 • Corine

  Corine

  x - Bijdorpstraat 2172 SJ Sassenheim van marsbergen Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: miranda@kroostopvang.nl

  Het gezin

  Corine (1978) woont met haar man Johan en kinderen aan de rand van het centrum van Sassenheim. Zij is moeder van 3 kinderen (2003, 2008 en 2011) en is na een korte ‘pauze’ weer begonnen als gastouder. Het huis is ruim en heeft een fijne tuin waar de kinderen kunnen spelen. Het gezin heeft een aantal katten.

  Werkervaring

  Corine heeft de opleiding Helpende Zorg & Welzijn afgerond en is ca. 10 jaar als gastouder aan ons bureau verbonden. Zij heeft in de afgelopen jaren diverse kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar opgevangen. Sinds kort verzorgt zij ook naschoolse opvang.

  Corines opvang

  Corine vindt het belangrijk dat kinderen zich mogen ontwikkelen in hun eigen tempo, dat zij persoonlijke aandacht krijgen en zich prettig voelen in de opvang. Corine biedt de kinderen veel structuur op een dag, daardoor kan zij rust en veiligheid bieden. Zij heeft overdag alle tijd en maakt het bewust niet te druk wat betreft het aantal kinderen, zodat zij bijvoorbeeld ook lekker weg kan op de fiets. Zitje voor, zitje achter… en lekker langs de bollenvelden of naar een bos. Of samen spelen, voorlezen, knutselen, een spelletje doen. Na schooltijd is het een gezellige boel als haar drie kinderen thuis zijn. Iedereen speelt gezellig met elkaar.

  Samenwerking

  Het contact met Corine is erg prettig. Zij is eerlijk en open. Als zij een vraag heeft of iets wil delen, weet ze ons te vinden. De ouders geven in de evaluaties ook aan dat zij een fijne band met Corine hebben. Corine neemt ruim  de tijd om tijdens breng- haalmomenten te bespreken hoe het met de kinderen gaat/ is gegaan.


  Business Hour

  dinsdag, donderdag en vrijdag

 • Corrie

  Corrie

  x - Postkoets 34 2171 NA Sassenheim van der lans Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Corrie (1960) woont samen met haar man Henk in Sassenheim in de wijk Postwijk. Zij heeft vier volwassen kinderen en is trotse oma van Thomas en Sil. Het huis heeft een ruime, kindvriendelijke tuin.

  Werkervaring

  Corrie heeft de opleiding Kinderverzorging/ Jeugdverzorging afgerond en is al sinds 1991 gastouder. In 2009 heeft zij zich aangesloten bij ons bureau. Zij doet het werk elke dag met veel liefde en plezier en heeft haar huis aangepast aan de opvang.

  Corrie’s opvang

  Corrie vindt het belangrijk dat kinderen ‘nog gewoon kinderen mogen zijn’ en wil hen een fijne opvangplek bieden, waarbij er aandacht is voor ieder kind.  Zij houdt van zingen, voorlezen, samen spelen en daarnaast gaat zij graag met de kinderen op pad (in de bolderkar). Corrie is een zorgzame, betrokken en toegewijde gastouder.

  Samenwerking

  De samenwerking met Corrie is prettig en open. Corrie vindt het belangrijk om ons op de hoogte te houden van zaken die in de opvang spelen. Als er uitstapjes zijn die georganiseerd worden door Kroostopvang is zij van de partij.  Ook volgt zij regelmatig cursussen via ons bureau.

  Corrie schrijft dagelijks in de (Kroost-)dagboekjes, daarnaast is er aan het begin en einde van de dag ruimte om de dag/ het welbevinden van het kind te bespreken. Bijzondere momenten deelt zij soms ook via Whatsapp.

   


  Business Hour

  maandag t/m donderdag

 • Deborah

  Deborah

  x - Hyacint 93 2215 CT Voorhout zorn Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: miranda@kroostopvang.nl

  Het gezin

  Deborah Zorn woont samen met haar vriend in de nieuwbouwwijk Hooghkamer. Ze heeft als huisdieren een kat en twee cavia’s die gewend zijn aan kinderen. De woning en tuin is kindvriendelijk ingericht, zodat de kinderen in een veilige omgeving kunnen spelen met met de vele speelmaterialen. Tevens is er om de hoek een leuke speeltuin.

  Werkervaring

  Deborah is werkzaam geweest in de zorg als doktersassistente. Sinds 2016 is ze werkzaam als gastouder en dat vindt ze superleuk! Ze verzorgt zowel naschoolse opvang als dagopvang. Op maandag en dinsdag verzorgt ze de naschoolse opvang voor kinderen van de Emmaus en de Antoniusschool. Op donderdag en vrijdag verzorgt ze zowel dagopvang als naschoolse opvang.

  Deborah’s opvang

  Deborah omschrijft zichzelf als een duidelijke en spontane gastouder. Zij onderneemt graag activiteiten met de kinderen zoals knutselen, binnen of buiten spelen, spelletjes spelen of ergens naartoe.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

 • Ellen

  Ellen

  x - Baartmanstraat 6 2171 DB Sassenheim bette Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Ellen woont samen met haar dochter (1999) en zoon (2002) in een eengezinswoning in de wijk Wasbeek. Het gezin heeft een hondje en konijnen (buiten).

  Werkervaring

  Ellen is in het bezit van een SPW3-diploma en heeft ruim 11 jaar met veel plezier op een kinderdagverblijf gewerkt. In 2005 heeft zij het werk in de kinderopvang voortgezet als gastouder; ze doet dit werk nog iedere dag met veel plezier.

  Ellens Opvang

  Ellen biedt opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar in een kleinschalige, huiselijke omgeving. Ellen vindt het prettig dat zij als gastouder veel persoonlijke aandacht aan de kinderen kan geven en de kinderen zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Bovendien is er veel persoonlijk overleg met de ouders en kan zij inspelen op de individuele wensen. Ellen is een rustig persoon en heeft veel geduld. Op een speelse manier stimuleert zij kinderen in hun ontwikkeling. Hoe ziet een dag eruit: veel spelen natuurlijk, liedjes zingen, boekjes lezen, af en toe wat knutselen, vaak naar buiten om lekker in het park te wandelen, de eendjes te voeren en naar de kinderboerderij te gaan, spelen in het speeltuintje achter haar huis. Gezelligheid staat voorop.

  Samenwerking

  De samenwerking met Ellen is prettig. Ellen heeft ruime ervaring in de kinderopvang, maar vindt het belangrijk dat wij op de hoogte zijn van zaken die zich afspelen in de opvang. Er is regelmatig telefonisch contact. Tijdens de breng- en haalmomenten bespreekt Ellen met de ouders hoe het met de kinderen gaat of is gegaan. Daarnaast schrijft ze bij de jongste kinderen in het Kroostdagboekje en houdt ze de ouders bij bijzonderheden op de hoogte via Whatsapp.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

 • Ellen

  Ellen

  x - Hyacinthstraat 70 2201 BZ Noordwijk den Elzen Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Ellen (1985) is getrouwd met Patrick. Samen hebben wij twee zoons, Teun (2013) en Siep (2015). Zij wonen in een ruime eengezinswoning in Noordwijk Binnen. Het gezin heeft geen huisdieren.

  Werkervaring

  Na het behalen van het SPW niveau 4 diploma in 2005, is Ellen gaan werken in de gehandicaptenzorg. Hier heeft zij 11 jaar met veel plezier gewerkt.
  Aangezien haar man in de horeca werkt en zij dus beiden onregelmatig werkten, heeft zij besloten om gastouder te worden om meer structuur in hun leven te brengen. Iets wat haar nog elke dag bevalt en veel plezier geeft. Zij vindt het heerlijk om met kinderen bezig te zijn en van dichtbij hun ontwikkeling te volgen. Ellen is zelf opgegroeid met een moeder, die gastouder is en heeft dit zelf altijd als erg leuk ervaren. Ook haar twee zoons zijn opgevangen bij een gastouder. De kleinschaligheid en de flexibiliteit vond zij erg prettig.

  Ellens opvang

  Belangrijk als gastouder vindt zij dat een kindje zich thuis voelt en daardoor zichzelf kan en mag zijn. Daarnaast dat het structuur in de dag krijgt aangeboden, gestimuleerd en uitgedaagd wordt in de ontwikkeling. Een veilige plek om te spelen, zowel binnen als zeker buiten. Zij beschikt over een ruime tuin en in de buurt zijn diverse speeltuintjes waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven.

  Samenwerking

  De samenwerking met Ellen is vanaf het begin prettig; zij kende Kroostopvang al als dochter van een van onze gastouders én als vraagouder en wist wat ons bureau voor haar en de ouders kan betekenen. Zij houdt contact met de ouders via de dagboekjes en via Whatsapp. Daarnaast neemt zij de tijd om tijdens breng- en haalmomenten te bespreken hoe het met de kinderen gaat/ is gegaan.

  Ellen wil zich verder ontwikkelen als gastouder en volgt zeer regelmatig cursussen/ trainingen via Kroostopvang.


  Business Hour

  dinsdag, donderdag en vrijdag

 • Ellen

  Ellen

  06-30002837 - Crocussenstraat 5 2161 HV Lisse De Moor

  Beste Ouders,

  Ik wil mij graag voorstellen. Ik ben Ellen de Moor, 40 jaar oud en al weer 10 jaar woon ik in Lisse. Sinds 2011 ben ik gastouder. Dit ben ik eerst alleen bij mensen thuis geweest en vanaf september 2014 ben ik gastouder bij mij thuis. Voordat ik dit gastouderwerk ging oppakken was ik kinderdagverblijf leidster. Daar heb ik vanaf mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Werk behaald te hebben in gewerkt. Dit ik absoluut als heel leuk ervaren heb. Toch merkte ik dat ik het onprettig vond dat ik niet genoeg een op een contact kon hebben met een kind. Op het kdv is het vaak heel druk en moet alles volgens bepaalde regels gaan en kan een kind niet zijn eigen gewoontes er op na houden. Dat was voor mij erg moeilijk om te zien. Daarom besloot ik om zelf het zeer kleinschalig te gaan uitvoeren, en daar is de gastouderopvang de oplossing voor.

  Kinderen zijn heerlijk vrij, enthousiast en eerlijk en daar kan ik dan ook heerlijk van genieten. Daarbij vind ik Rust, Regelmaat, rijnheid, liefde en consequent zijn erg belangrijk. Goed luisteren/kijken naar kinderen, en proberen het naar hun wens te laten verlopen,vind ik erg belangrijk. Het voelt erg fijn als je kinderen plezier ziet hebben en ziet genieten. Maar ook het contact met de ouders is daarbij erg belangrijk. Goed overleggen en blijven communiceren om samen voor een fijne tijd voor uw kind te zorgen.

  Verder ben ik de vriendin van Arjan van Duivenbooden. En heb ik 3 stiefkinderen en een dochter van mijzelf. Creatief bezig zijn met de kinderen vind ik erg leuk. Maar ook voorlezen, spelletjes spelen, naar de kinderboerderij, speeltuin is langs mijn huis, of wandelen en veel vrij spelen is erg goed voor ze. Het spel moet geen verplichting zijn. De kinderen zijn hier net zo vrij als thuis.

  Ook heb ik nog een poes Bep geheten maar deze is niet aanhankelijk. daar mogen de kinderen alleen naar kijken.

  Ik heb heel veel speelgoed, voornamelijk veel hout en weinig felle kleuren. een tuin met zandbak. Boven heb ik twee slaapkamers waar de kinderen kunnen slapen en verschillende soorten bedjes voor babys en oudere kinderen.

  Als u graag nog meer zou willen weten en of mijn woning zou willen zien en mij zou willen ontmoeten , dan kan u contactopnemen met Kroostopvang of met mij.

  arjanellen@ziggo.nl

  Met vriendelijke groeten,

  Ellen de Moor.

   

  Ik wil mij graag voorstellen. Ik ben Ellen de Moor, 40 jaar oud en al weer 10 jaar woon ik in Lisse. Sinds 2011 ben ik gastouder. Dit ben ik eerst alleen bij mensen thuis geweest en vanaf september 2014 ben ik gastouder bij mij thuis. Voordat ik dit gastouderwerk ging oppakken was ik kinderdagverblijf leidster. Daar heb ik vanaf mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Werk behaald te hebben in gewerkt. Dit ik absoluut als heel leuk ervaren heb. Toch merkte ik dat ik het onprettig vond dat ik niet genoeg een op een contact kon hebben met een kind. Op het kdv is het vaak heel druk en moet alles volgens bepaalde regels gaan en kan een kind niet zijn eigen gewoontes er op na houden. Dat was voor mij erg moeilijk om te zien. Daarom besloot ik om zelf het zeer kleinschalig te gaan uitvoeren, en daar is de gastouderopvang de oplossing voor.

   

  Kinderen zijn heerlijk vrij, enthousiast en eerlijk en daar kan ik dan ook heerlijk van genieten. Daarbij vind ik Rust, Regelmaat, rijnheid, liefde en consequent zijn erg belangrijk. Goed luisteren/kijken naar kinderen, en proberen het naar hun wens te laten verlopen,vind ik erg belangrijk. Het voelt erg fijn als je kinderen plezier ziet hebben en ziet genieten. Maar ook het contact met de ouders is daarbij erg belangrijk. Goed overleggen en blijven communiceren om samen voor een fijne tijd voor uw kind te zorgen.

   

  Verder ben ik de vriendin van Arjan van Duivenbooden. En heb ik 3 stiefkinderen en een dochter van mijzelf. Creatief bezig zijn met de kinderen vind ik erg leuk. Maar ook voorlezen, spelletjes spelen, naar de kinderboerderij, speeltuin is langs mijn huis, of wandelen en veel vrij spelen is erg goed voor ze. Het spel moet geen verplichting zijn. De kinderen zijn hier net zo vrij als thuis.

   

  Ook heb ik nog een poes Bep geheten maar deze is niet aanhankelijk. daar mogen de kinderen alleen naar kijken.

   

  Ik heb heel veel speelgoed, voornamelijk veel hout en weinig felle kleuren. een tuin met zandbak. Boven heb ik twee slaapkamers waar de kinderen kunnen slapen en verschillende soorten bedjes voor babys en oudere kinderen.

   

  Als u graag nog meer zou willen weten en of mijn woning zou willen zien en mij zou willen ontmoeten , dan kan u contactopnemen met Kroostopvang of met mij.

   


  Business Hour

  maandag

 • Femke

  Femke

  x - Peterhof 104 2201 TJ Noordwijk wijnands Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Femke (1975) woont samen met haar partner Michel en dochtertje Jula (2017) in Noordwijk in de wijk Boeckhorst. Per augustus verhuizen zij naar een nieuwe woning in Noordwijk Binnen, waar de begane grond volledig is gereserveerd voor de opvang van kinderen. Het gezin heeft geen huisdieren.

  Werkervaring

  Het werken met kinderen is waar Femkes hart ligt. Als jong meisje paste zij al regelmatig op. Op latere leeftijd heeft zij bij verschillende gezinnen als nanny in huis gewerkt. Daarnaast heeft zij ervaring opgedaan bij een kinderdagverblijf. Door de jaren heen heeft zij met kinderen van alle leeftijden gewerkt. Sinds 2018 is Femke werkzaam als gastouder onder de naam Femkids.

  Femkes opvang

  Femke biedt een combinatie van professionele, huiselijke en liefdevolle opvang. Zij vindt het belangrijk dat kinderen zich geborgen en geliefd voelen, zodat zij zich in alle veiligheid en rust, in eigen tempo kunnen ontwikkelen. Binnen de groepsgrootte krijgt ieder kind veel individuele aandacht, terwijl het ook met anderen kan spelen. Niet alleen omdat Femke dat belangrijk vindt voor de persoonlijke, sociale en emotionele ontwikkeling van het kind, maar ook vooral omdat dit gezellig en ongedwongen is!

  Femke haalt veel voldoening uit haar werk door:

  • de dagelijkse verzorging van de kinderen
  • een onderdeel te mogen zijn van hun ontwikkeling
  • de bijzondere band die zij opbouwt met ieder kind

  Bij Femke is er veel ruimte voor de eigen ontwikkeling van het kind. De kinderen mogen opgroeien in hun eigen tempo, onder de vertrouwde begeleiding van Femke als gastouder.

  Samenwerking met Kroostopvang

  De samenwerking met Femke is nog pril, maar ervaren wij als erg prettig. Femke is open en eerlijk. Dit geldt ook voor het contact met de ouders. Dagelijkse belevenissen van het kind worden in het Kroostdagboekje vastgelegd en mondeling aan het einde van de dag door Femke besproken.

   


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

 • Hennie

  Hennie

  x - Meidoornstraat 27 2181 CP Hillegom Tibboel

  Hennie is getrouwd en woont samen met haar man Hendrik en jongste dochter in een eengezinswoning. Haar oudste twee kinderen zijn al het huis uit en ze is al oma. Ze is flexibel beschikbaar van maandag t/m donderdag van 7.00-19.00 uur.

   

  In 2001 is ze gestart als gastouder bij Kroostopvang en inmiddels hebben al meer dan 25 gastkindjes een 2e thuis bij hun ervaren.

   

  Hennie is rustig en erg geduldig. De 3R’s (rust, regelmaat, reinheid) staan bij haar hoog in het vaandel Ze vindt het erg leuk en gezellig om de kleintjes om haar heen te hebben, Iedere dag gaat ze wel even naar buiten om bijv. boodschappen te doen of de eendjes te voeren.


  Business Hour

  maandag ,dinsdag ,woensdag ,donderdag

 • Ilja

  Ilja

  06-29008803 - Waterpoort 40 2152 RN Nieuw Vennep Rietveld

  Graag wil ik mijzelf aan u voorstellen. Ik ben Ilja Rietveld (27-12-1974), getrouwd en heb 3 kinderen. Ik woon in Nieuw-Vennep, in de kindvriendelijke wijk Getsewoud-Noord. Ik woon in een ruime eengezinswoning met tuin met in de omgeving veel speelmogeljkheden. In het gezin zijn 2 katten en 2 cavia’s aanwezig. De cavia’s verblijven buiten in een hok.

   

  Ik bied flexibele dagopvang, voor- en naschoolse opvang en noodopvang voor kinderen van 0-13 jaar. De scholen waar ik uw kind kan ophalen zijn: Opmaat, ’t Venne en Merlijn. De openingstijden van mijn opvang zijn maandag t/m vrijdag van 07.00-19.00 uur (andere tijden en weekenden in overleg).

   

  Ik ben sinds 3 jaar gastouder en heb al veel ervaring opgedaan. Binnenkort ga ik starten met de opleiding SPW 3 (op de zaterdag).

   

  In de opvang werk ik volgens de visie van Rudolf Steiner. Ik bied de kinderen rust en regelmaat en een duidelijk dagritme door middel van dagritme kaarten. Ik leer de kinderen lief voor elkaar te zijn en respect voor elkaar te hebben. We dansen, zingen en knutselen regelmatig. Ook gaan we veel naar buiten. Ik ben in het bezit van een 6-persoon bolderkar.

   

  Om 10.00 uur eten we gezamelijk aan tafel een fruithapje met een beker water of limonade. Tussen 12.00 en 13.00 uur lunchen we gezamelijk aan tafel met een beker melk of water. Om 15.00 uur eten we gezamelijk een stukje fruit, een koekje of snoepje met thee, water of limonade.

   

  Ik geef de kinderen de liefde en rust die ze verdienen en houd rekening met het ritme van thuis. Ook werk ik met het Voor- en Vroegschoolse educatieprogramma KIKI. Jaarlijks houd ik met de ouders een evaluatiegesprek over de ontwikkeling en voortgang van het kind.

   

  Kiest u voor het Tijgertje, dan kiest u voor kleinschalige opvang waar kinderen individueel worden geprikkeld in een rustige omgeving. Het Tijgertje voldoet aan alle eisen die de wet stelt aan gastouderopvang.


  Business Hour

  maandag

 • Ingrid

  Ingrid

  0252-413697 - Muntstraat 3 42165 VJ Lisserbroek bartelds

  Mijn naam is Ingrid ( 26-11-1972) en ik woon in Lisserbroek. Ik ben getrouwd met Ronald en samen hebben wij een zoontje, Lars (9-12-2011). Daarnaast hebben wij 2 katten, Silver en Zus.

   

  Ik ben vroeger opgeleid om met gehandicapte kinderen te werken (MDGO-AW), maar werkte tijdens mijn opleiding al in de horeca en ben dat ook voltijds blijven doen na mijn opleiding. Na onze verhuizing vanuit de Zaanstreek naar Lisserbroek in 2003 ben ik bij een slager in Lisse gaan werken.

   

  In Lisserbroek hebben wij een speeltuintje achter ons huis en vanaf de dag dat we hier zijn komen wonen ben ik een soort “buurtmoeder” voor de kinderen die daar kwamen. Ze zochten me op voor een praatje, een luisterend oor, gezelligheid of gewoon om mee te spelen.

   

  Vanaf toen begon de gedachte weer te leven om met kinderen te gaan werken. Na de geboorte van Lars kreeg ik een aanbieding om te komen werken bij het kinderdagverblijf waar hij 2 dagen per week heen ging en heb ik ontslag genomen bij de slager. Helaas werd na een half jaar mijn contract niet verlengd in verband met de teruglopende vraag naar opvang. Ik ben toen als gastouder voor mezelf begonnen en doe dat nog steeds met heel veel plezier.

   

  Ik bied opvang aan voor kinderen van 0 tot 12 jaar, zowel dagopvang als voor- en naschoolseopvang, van maandag tot en met donderdag.

   

  Mijn redelijk vaste dagindeling biedt de kinderen die ik opvang structuur en ik heb gemerkt dat ze daar veel behoefte aan hebben. Ze weten waar ze aan toe zijn en de duidelijkheid geeft ze een veilig gevoel. Ook werk ik met het kindvolgsysteem ZiKo-Vo.

   

  Als het weer het toelaat ben ik veelal met de kinderen buiten te vinden. De speeltuintjes in Lisserbroek, (loop)fietsen, er is altijd wel wat te verzinnen. Ook maak ik geregeld uitstapjes naar bijvoorbeeld de Toolenburgse plas, Kids Zoo en natuurlijk de Linnaeushof.

   

  Spreekt dit verhaal je aan dan kun je altijd een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking.


  Business Hour

  Maandag

 • Ingrid

  Ingrid

  x - Spoorlaan 53 2215 KP Voorhout schulte Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Ingrid (1970) woont samen met haar man Jeroen, en haar dochter (2006) en zoon (2009) in een eengezinswoning met afgesloten tuin vlakbij het station, in Voorhout.
  Omdat haar zoon astmatisch is, heeft zij in huis een harde vloer, geen huisdieren en geen extra luchtjes als geurkaarsjes en – stokjes, etc. Haar opvang is daardoor ook geschikt voor kinderen met luchtwegproblemen. Ze is gewend astma-medicatie toe te dienen. Daarnaast is ze ook gewend om te gaan met eczeem, wat vaak met astma samen gaat.

  Werkervaring

  Ingrid heeft eerst 9,5 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt (diploma HBO-J nu SPH) en daarna haar man Jeroen 14,5 jaar geholpen in zijn winkel (daarnaast was ze ook 6,5 jaar gastouder). Sinds oktober 2016 is ze gestart als gastouder via ons bureau. Het omgaan met jonge kinderen, de ontwikkeling die ze doormaken, de verzorging die ze nodig hebben en alle stapjes die ze vooruit gaan in hun denken, praten en kunnen had ze gemist in de voorgaande jaren. Ze vindt het dan ook ontzettend leuk dat ze nu gastouder kan zijn en ze weer kan werken met kinderen en iets kan bijdragen in hun ontwikkeling.
  Haar voorkeur gaat uit naar kleinschalige kinderopvang. De maatschappij om ons heen is erg druk en ze vindt dat kinderen al veel moeten, vooral het jonge kind. Ze ervaart dat juist in de vorm van gastouderopvang die drukte voor het kind beperkt kan worden. Dan heb je een klein groepje kinderen en is er persoonlijke aandacht voor iedereen. Er is ook meer ruimte voor het eigen dagritme en kinderen kunnen rustig in hun eigen tempo de wereld om zich heen ontdekken. Dit vindt zij belangrijk.

  Ingrids opvang

  De gastkinderen draaien mee in haar gezin. In haar opvang wil zij proberen voor m.n. de baby’s zoveel mogelijk het dagritme van thuis aan te houden. Als kinderen wat ouder worden, kunnen ze meer met het ‘gewone’ dagritme mee. Een vast ritme en gewoontes geven een kind houvast. Ze probeert elke dag met de kinderen naar buiten te gaan, voor een wandeling of bv. de speeltuin. Bij haar thuis is ruimte om zelf te spelen, maar zullen ook geregeld samen activiteiten gedaan worden, zoals samen met hetzelfde materiaal spelen, knutselen, zingen en muziek maken, bouwen, puzzelen, enz.

  Ingrid heeft de volgende eigenschappen in het werken met kinderen: creatief, geduldig, structuur biedend, openstaan naar kinderen en hun ouders en ze houdt van een grapje op z’n tijd. Belangrijk om aan de kinderen mee te geven vindt ze gezelligheid, respect tonen voor de mensen en dingen om je heen, aandacht hebben voor elkaar, leren delen en samendoen (voor zover dit bij de leeftijd past), en vooral te genieten van de wereld om je heen!

  Samenwerking

  Ingrid overlegt met ouders tijdens breng- en haalmomenten, schrijft in de dagboekjes en maakt een verslag indien gewenst. Het contact met Kroostopvang is prettig, open en direct. Leuke dingen in de opvang, zorgen om een kind of kennismaking met nieuwe ouders etc. worden met ons gedeeld.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Jacqueline

  Jacqueline

  X - Irenestraat 11 2171 XA Sassenheim keereweer Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Jacqueline (1965) woont in Sassenheim in de Oranjebuurt. Zij is moeder van vier kinderen, twee zonen wonen nog thuis (1998, 2002). Aan het huis is een ruimte aangebouwd, die geschikt is voor de opvang en waar kinderen onbezorgd met elkaar kunnen spelen. Er zijn verschillende speelhoekjes. De tuin is kindvriendelijk. Het gezin heeft een aantal katten en een hond (die in een afschermde ruimte zijn). Kinderen leren hierdoor om te gaan met dieren. De omgang met dieren geeft een kind natuurlijk ook veel plezier.

  Werkervaring

  Jacqueline is in het bezit van oa. een SPW-3 diploma, Peuterpraat Focus, Peuterpraat VVE. Zij is jarenlang mede eigenaar geweest van diverse peuterspeelzalen in Sassenheim. Sinds 2014 is zij werkzaam als gastouder. In eerste instantie ving zij alleen peuters op, maar inmiddels biedt zij opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar.

  Jacquelines opvang

  Jacqueline staat garant voor een veilige en geborgen opvang voor uw kind. Zij laat de kinderen spelenderwijs hun grenzen verkennen en tegelijkertijd zorgt zij voor een professioneel pedagogische omgeving. Dat alle kinderen zich bij haar thuis voelen is voor haar een must, daar gaat zij voor. Zij werkt met thema’s zoals de seizoenen, maar bijvoorbeeld ook ‘boodschappen doen’. Zij staat geregistreerd als erkend leerbedrijf bij SBB (voorheen Calibris), waardoor zij studenten Helpende Zorg en Welzijn (MBO-2) regelmatig een stageplaats aanbiedt.

  Samenwerking

  Een goed contact met de ouders is voor haar van essentieel belang voor een wederzijds vertrouwen. Gezondheid, hygiëne, veiligheid (emotioneel en lichamelijk) staan bij haar hoog in het vaandel. Jacqueline werkt met Peuterpraat Focus. Gastouders hebben namelijk ook een belangrijke rol in het signaleren van problemen op verschillende ontwikkelingsgebieden bij kinderen. Ieder kind is uniek en heeft een eigen ontwikkelingstempo.

  De samenwerking tussen Jacqueline en Kroostopvang is prettig, open, eerlijk en direct. Er is regelmatig contact.


  Business Hour

  maandag t/m vrijdag

 • Jantien

  Jantien

  x - Lisdoddehof 13 2215 GL Voorhout Noort Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Jantien (1968) is getrouwd met Herman en samen hebben ze 2 dochters, Louise (1997) en Daphne (2000). Ze woont is een eengezinswoning in een rustige autovrije buurt. Een kamer in haar huis is ingericht voor de gastkinderen waar ze kunnen slapen. Als huisdieren hebben ze 3 poezen, die aan gastkinderen gewend zijn.

  Werkervaring

  Jantien heeft het diploma Helpende Zorg en Welzijn. Ze heeft eerst in de thuiszorg gewerkt, maar sinds 2002 is ze werkzaam als gastouder. Hier is ze part-time mee begonnen, maar uiteindelijk is ze dit full-time gaan doen op de doordeweekse dagen van 7.00-18.00 uur.

  Jantiens opvang

  Jantien is een rustige gastouder, die zich zeer verantwoordelijk voelt voor de aan haar toevertrouwde kindjes. Ze is verzorgend en stelt zich tijdens de opvang helemaal ter beschikking aan de gastkindjes. Ze wil dat de kinderen zich vrij en prettig voelen. Ze werkt met een vaste dagindeling, natuurlijk rekening houdend met de leeftijd van de kinderen.

  Jantien heeft voldoende speelgoed voor diverse leeftijden. Ze vindt het leuk om creatief bezig zijn met de kinderen o.a. met thema’s. Ook gaat ze regelmatig naar een speeltuin of de kinderboerderij met de kinderen.

  Samenwerking

  Goed contact met de ouders vindt Jantien belangrijk. Ouders moeten hun wensen aangeven, zodat zij hier rekening mee kan houden.


  Business Hour

  maandag t/m vrijdag

 • Jeanine

  Jeanine

  x - Boekhorstlaan 43 2215 AZ Voorhout moerman Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Jeanine is getrouwd met Marcel en samen hebben ze twee dochters: Laura (1992) en Astrid (1994) die niet meer thuis wonen. Haar opvang heet Kinderopvang ‘Bollenboos’ omdat deze gevestigd is in een voormalige bollenboerderij in de Bollenstreek. Deze is gelegen in het oude dorp van Voorhout. De kinderen worden opgevangen in een grote speciaal ingerichte binnenruimte met diverse speel-/themahoeken. Buiten is er veel speelruimte met kunstgras, een zandbak en speeltoestellen.

  Werkervaring

  Jeanine is afgestudeerd in de pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1998 heeft zij ervaring met de opvang van jonge kinderen. Eerst bij de peuterspeelzaal als leidster en later als zelfstandig ondernemende gastouder. Zij is een rustige gastouder die goed het welbevinden van de kinderen in de gaten heeft.

  Jeanines opvang

  Jeanine houdt een dagritme aan. Binnen dat ritme, komen diverse activiteiten aan bod, zoals o.a. de liedjes zingen bij de drinkmomenten. Door de hoeveelheid speelgoed in haar grote ruimte kunnen de kinderen veel ontdekken en leren. Ze stimuleert ze ook door allerlei knutselactiviteiten aan te bieden.

  Samenwerking

  Jeanine neemt de tijd voor ouders tijdens breng- en haalmomenten en staat ook open voor vragen van ouders, die haar advies vragen. Ze schrijft ook in de dagboekjes.


  Business Hour

  maandag, dinsdag en donderdag

 • Jenny

  Jenny

  x - Oranje Nassaulaan 24 2215 EM Voorhout Hoogenboom Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Jenny (1989) woont samen met man Rob en zoontje Tian (2015) in een eengezinswoning in het oude dorp van Voorhout. Voor haar huis is een groot grasveld waar buiten gespeeld kan worden, maar dat kan ook in de afgesloten tuin. Het gezin heeft 2 katten (hypoallergeen).

  Werkevaring

  Jenny heeft alvorens als gastouder te gaan werken, ruim 7 jaar in de kinderopvang gewerkt. Omdat ze veel liever met een klein groepje kinderen wilde werken die ze alle aandacht kan geven die ze nodig hebben, is ze in 2016 gastouder geworden. Ze heeft een duidelijke dagindeling zodat de kinderen weten waar ze aan toe zijn.

  Jenny’s opvang

  Jenny is een vrolijke en zorgzame gastouder die graag actief met de kinderen bezig is. Ze houdt van knutselen, liedjes zingen en ‘gek’doen. Jenny werkt met thema’s en leest graag voor. Ze streeft ernaar om minimaal een keer per dag naar buiten te gaan. Dit kan behalve rondom haar huis ook naar de grote speelplaats van de school, dichtbij haar huis zijn.

  Samenwerking

  De samenwerking met Jenny is erg prettig. Jenny heeft ruime ervaring in de kinderopvang, maar weet ons te vinden als zij iets wil delen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een bezoek van de GGD, iets leuks wat is voorgevallen in de opvang of zorgen om een kind.
  De communicatie met de ouders is prettig, open en direct. Dagelijkse belevenissen van het kind worden in het Kroostdagboekje en mondeling aan het einde van de dag door Jenny met de ouders besproken. Daarnaast worden leuke momenten via whatsapp gedeeld.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag , vrijdag

 • Joke

  Joke

  x - G.B. de Vroomenstraat 5 2172 SP Sassenheim van der zwan Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Joke is gehuwd met Hans en moeder van twee kinderen (twintigers). Het gezin woont in een eengezinswoning met een gezellige tuin. In de tuin zijn kippen en konijnen aanwezig. Daarnaast heeft het gezin twee honden (Golden Retrievers) die met de gastkinderen zijn opgegroeid, dus helemaal gewend aan de kinderen. Bovendien kunnen zij in een aparte ruimte van de kinderen verblijven. Kinderen leren op deze manier om te gaan met dieren.

  Werkervaring

  Joke heeft 20 jaar als kinderverpleegkundige in het Sophia kinderziekenhuis gewerkt, voordat zij als gastouder is gaan werken. Dit doet zij nu ook al weer 20 jaar, nog elke dag met veel plezier en overgave.

  Joke’s opvang

  Joke is een rustige vrouw met veel geduld. De kinderen mogen heel veel, maar zij heeft ook duidelijke regels. Zij vindt rust, reinheid en regelmaat ook erg belangrijk. Dit probeert zij in het dagprogramma aan te houden. Zij probeert om tussen de kinderen een goede verstandhouding te laten plaatsvinden. Zij wil niet dat er geslagen, geknepen, gebeten of hard geschreeuwd wordt. Joke probeert het samen spelen te stimuleren en geeft ze een complimentje als ze leuk aan het spelen zijn. Zij corrigeert kinderen als dat nodig is, maar laat ze het wel eerst zelf proberen op te lossen.

  De kinderen mogen overal in de huiskamer spelen. Als het mooi weer is, mogen ze in de achtertuin buiten spelen. Joke heeft verschillende soorten spelletjes voor verschillende leeftijden. Het speelgoed waar de kinderen mee kunnen spelen is aangepast aan de leeftijd. Er wordt regelmatig geknutseld, gezongen en gedanst. Joke werkt met thema’s zoals de seizoenen en feesten. Zij is VVE-gecertificeerd. De kinderen gaan minimaal een keer per dag mee naar buiten. Dit kan zijn een boodschapje doen, naar de speeltuin of een andere activiteit zoals bijvoorbeeld naar de kinderboerderij/ indoor speeltuin etc.

  Samenwerking

  Tijdens de breng- en haalmomenten bespreekt Joke hoe het met de kinderen gaat of is gegaan. Daarnaast schrijft ze in de Kroostdagboekjes. Op verzoek maakt ze jaarlijks een kindverslag.

  Joke houdt ons regelmatig op de hoogte over datgene dat speelt in haar opvang, zowel telefonisch als per mail. Het contact is prettig en open. Joke vindt het belangrijk om vakkennis op te doen, ervaringen te delen met collega’s en de ontwikkelingen in de kinderopvang te volgen. Daarom is zij zeer regelmatig aanwezig bij de cursussen en workshops die Kroostopvang biedt. Zij is ook van de partij als er uitstapjes/ bijeenkomsten door Kroostopvang voor gastouders en kinderen georganiseerd worden.


  Business Hour

  maandag t/m donderdag

 • Jolanda

  Jolanda

  x - Geestburg 1 2171 DN Sassenheim Beers Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Jolanda woont samen met haar man Frank, zoon Jerom (2001) en dochter Sophie (2004) in de wijk Wasbeek in Sassenheim. Het gezin heeft geen huisdieren.
  Eind 2018 verhuizen zij naar de nieuwe wijk Teylingerhof in Sassenheim (bij de Wasbeek).

  Werkervaring

  Jolanda is sinds 2003 gastouder en heeft inmiddels dus ruime ervaring. Daarnaast heeft zij gedurende deze periode haar diploma PW3 behaald en stage gelopen op een kinderdagverblijf.

  Jolanda’s opvang

  Jolanda heeft na de geboorte van haar eerste kind er bewust voor gekozen om gastouder te worden. Zij heeft altijd al een groot gezin willen hebben en kindjes in de leeftijd van 0-4 jaar vindt zij het leukste om mee om te gaan. In deze fase kun je immers veel betekenen in hun ontwikkeling en zij wil hier graag een bijdrage aan leveren.
  De favoriete bezigheden bij Jolanda zijn knutselen, muziek maken, dansen en tenten bouwen. Daarnaast leren de kinderen spelend ontdekken met het diverse speelgoed uit de kisten. Er wordt ook veel buiten gespeeld. Jolanda gaat er graag op uit naar bijvoorbeeld de speeltuintjes in de buurt, de kinderboederij, de supermarkt of gewoon even de eendjes voeren. Zij let bij alle activiteiten op de ontwikkeling van het kind zoals de motorische, sociale-emotioneel en cognitieve ontwikkeling. Zij werkt met thema’s en biedt de kinderen een dagritme met rust, reinheid, regelmaat en ruimte aan.

  Samenwerking

  De samenwerking met Jolanda is erg prettig. Jolanda is een ervaren gastouder, maar weet ons te vinden als zij iets wil delen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een bezoek van de GGD, iets leuks wat is voorgevallen in de opvang of zorgen om een kind.
  De communicatie met de ouders is prettig, open en direct. Dagelijkse belevenissen van het kind worden (uitgebreid) in het Kroostdagboekje en mondeling aan het einde van de dag door Jolanda met de ouders besproken. Foto’s en leuke momenten worden via de what’s app gedeeld. Daarnaast ontvangen ouders rondom de verjaardag van het kind foto’s van het afgelopen jaar, met tekst. In overleg met de ouders maakt Jolanda een jaarlijks kindverslag.
  Jolanda volgt regelmatig online cursussen via Kroostopvang.


  Business Hour

  dinsdag, woensdag en donderdag

 • Jose

  Jose

  0252-418397 - Heereweg 17 2161 AB Lisse Dollevoet

  Ik ben Jose Dollevoet en werk zelfstandig onder de naam ‘Kleine Beer’. Ik werk al meer dan 12 jaar voor diverse gastouderbureaus. Daarvoor werkte ik als kleuterleidster, dus voldoende ervaring met jonge kinderen. Ik ben een creatieve, ondernemende gastouder.

   

  Makkelijk bereikbaar gelegen aan de N208 van Lisse naar Hillegom v.v. Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

   

  Ik ben in het bezit van een auto voor de kinderen


  Business Hour

  maandag

 • Kirsten

  Kirsten

  haagsma

  Mijn naam is Kirsten Haagsma (geboren 7 april 1973). Ik ben getrouwd en moeder van 2 dochters (geboren in 2009 en 2011). Ik heb een rijbewijs en een auto tot mijn beschikking.

   

  Na 15 jaar in de zorg gewerkt te hebben, heb ik de overstap gemaakt naar kinderopvang. De eerlijkheid, oprechtheid en onbevangenheid is wat mij zo in de kinderen aanspreekt. Ik kijk er naar uit om uw kindje(s) op te vangen!

   

  Bijzonderheden aan de opvang die ik verzorg:
  Ik heb voor iedere leeftijd speelgoed en educatieve uitdagingen in huis.
  Ook gaan we lekker naar buiten, knutselen, bakken, lezen , zingen en dansen.
  Ik werk ook met thema’s en als er een kindje jarig is maken we er een leuke feestdag van.

   

  Omschrijving van de opvanglocatie:
  Wij wonen in een rustige kindvriendelijke buurt met verschillende speeltuintjes. Ik heb een ruime woning en een kindvriendelijke achtertuin.
  Voor de baby’s, peuters en/of kleuters is er een aparte slaapkamer aanwezig met voor elk kindje eigen beddengoed.
  Tevens hebben wij een klein hondje, van ruim 15 jaar Het is een heel rustig hondje dat kinderen gewend is en als hij wil of het nodig is, gaat hij in de bench.

   

  Op deze dagen werk ik: maandag t/m donderdag van 7.00 tot 18.00 uur. Andere tijden eventueel in overleg mogelijk.

   

  Op deze dagen werk ik niet: vrijdag, zaterdag en zondag zijn voor mijn gezin.

   

  Komen kennismaken is (op afspraak) altijd mogelijk. Neem hiervoor contact op met Monique Poirot:
  T: 06-19007017
  E: monique@kroostopvang.nl


  Business Hour

  maandag

 • Margreeth

  Margreeth

  x - Nagelkruidhof 2 2215 VS Voorhout van Zalinge Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Margreeth woont samen met haar zoon (2003) en dochter (2005) in een eengezinswoning met tuin in de wijk Oosthout. Ze heeft een afgesloten tuin met divers speelgoed en nabij haar huis zijn ook diverse speeltuintjes. Haar woonkamer is ingericht op de opvang van de gastkindjes en de keuken en trap zijn afgeschermd met hekjes zodat alles veilig is. In verband met allergie van haar eigen dochter heeft ze geen huisdieren.

   

  Margreeth heeft gewerkt met lichamelijk gehandicapten, maar dit werk werd voor haar te zwaar. Sinds oktober 2008 Is ze een enthousiaste gastouder van Kroostopvang. Ze volgt cursussen en in 2011 heeft ze haar PW3 gehaald.

   

  Margreeth is een rustige gastouder met veel geduld. Ze is erg lief voor de kinderen en neemt ook de tijd voor ze.

   

  Ze schrijft altijd in de dagboekjes wat de kinderen die dag meegemaakt hebben. Ook gebruikt ze de breng- en haalmomenten om met de ouders te overleggen.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

 • Margriet

  Margriet

  0252-529933 - Heemskerklaan 117 2181 XN Hillegom van der niet

  Margriet woont samen met haar vriend en twee van haar vijf kinderen (rest is al de deur uit) in een eengezinswoning aan een rustig pleintje. Ze heeft een afgesloten tuin waar de kinderen ook kunnen spelen. Daar staat ook het konijnenhok met het buitenkonijn.

   

  Margriet is al meer dan 10 jaar gastouder bij Kroostopvang. Ze is even eruit geweest om thuisopvangster te zijn, maar ze vond het gastouder zijn vanuit huis, voor diverse gezinnen, toch leuker. Daarom is ze sinds 2016 weer opnieuw gastouder vanuit haar eigen huis.

   

  Margriet houdt van gezelligheid en vindt dat een kind kind mag zijn,. Ze hanteert een duidelijk dagritme maar is ook flexibel als iets eens anders uitvalt. Geregeld gaat zij met de kinderen naar het dorp of het park.


  Business Hour

  maandag t/m vrijdag

 • Maria

  Maria

  06-22918609 - Waterklaverstraat 15 2165 XN Lisserbroek peeters

  Ik ben Maria Peeters,

  ik doe al 21 jaar aan kinderopvang en ben al 15 jaar aangesloten bij kroostopvang..

   

  Het kind moet kind zijn aan huis.

  Het moet zich prettig en veilig voelen.

  Bij mij is uw kind in een thuissituatie, het is kind aan huis.

   

  Het wordt hier met veel warmte opgevangen.

  Ik heb alle diploma’s en certificaten, EHBO voor kinderen en werk voor een gastouder bureau met veel faciliteiten voor vraagouders én gastouders.

   

  Mijn huis is ingericht voor jonge kinderen.

  We hebben een hele grote tuin waarin ze naar hartenlust kunnen vertoeven.

  De veiligheid van uw kind staat bij mij voorop.

   

  Bij de vorm van de opvang is alles bespreekbaar.

  Ook de tijden en dagen en eventueel zelfs avonden en weekenden.

   

  alle andere uren zijn bespreekbaar


  Business Hour

  maandag

 • Marielle

  Marielle

  x - Beukenrode 173 2215 JE schulte Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Mariëlle is getrouwd met Ben en samen hebben ze 2 dochters (2002, 2006). Ze woont in een kindvriendelijke wijk (oude dorp van Voorhout) en heeft een afgesloten grote achtertuin met veel speelmogelijkheden. Ook is er een grote speeltuin direct naast het huis voor vele uren spelplezier. Ze heeft een hond (golden retriever), een poes en nog enkele kleine andere huisdieren. De hond kan mee met haar man naar zijn werk.

   

  Sinds augustus 2012 vangt Mariëlle met veel plezier kinderen op bij ons bureau. Hiervoor had ze het diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 behaald, maar tijdens haar werkzaamheden als gastouder heeft ze ook in 2017 haar PW3 gehaald. Aan alle andere kwaliteitseisen voldoet ze ook en ze volgt graag trainingen.

   

  Mariëlle is enthousiast en gaat er graag met de kinderen op uit; naar het strand, appels plukken bij de Olmenhorst, naar de kinderboerderij of lekker spelen in de speeltuin. Ze is creatief en knutselt graag met de kinderen aan de hand van thema’s zoals Kerst, Pasen, de seizoenen, ziek zijn, voeding en beweging, kabouters, de sloot enz. Als er een belangrijke gebeurtenis is voor een kindje, bijv. opa en oma 50 jaar getrouwd, is het geen probleem om hier samen met het gastkindje iets voor te maken.

   

  Naast de vaste momenten van voorlezen, eten en middagslaapjes kan er veel bij haar. Met elkaar wordt bepaald wat te gaan doen bijvoorbeeld een spelletje spelen, knutselen, buitenspelen of de verkleedkist. Ze probeert zo veel mogelijk in het ritme van het kind mee te gaan en te voorzien in zijn of haar interesses. Ze biedt de kinderen een veilige omgeving waar ze zichzelf kunnen zijn en waar ze zelf dingen mogen uitproberen om hun zelfvertrouwen op te bouwen. Ze vindt het belangrijk dat een kind in zijn/haar eigen tempo de wereld kan verkennen.

   

  Mariëlle houdt in een dagboekje bij wat het kindje die dag gedaan heeft. Dat boekje gaat aan het eind van de dag met de ouders mee naar huis en wordt de volgende keer weer meegenomen. Verder krijgt elk kindje rond zijn/haar verjaardag een kindverslag van het afgelopen jaar.


  Business Hour

  maandag, dinsdag en woensdag

 • Suzanne

  Suzanne

  x - Van Alkemadelaan 73 2171 KL Sassenheim Bakkum Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Suzanne woont samen met haar man Thiemen, zoon Rodin (2007) en dochters Liz (2009) en Milla (2013) in de wijk Wasbeek in Sassenheim. Het gezin heeft geen huisdieren. Het huis heeft een ruime afgesloten tuin, met veel speelmogelijkheden.

  Werkervaring

  Suzanne is in het bezit van een diploma SPW en heeft in het verleden als groepsleidster op een kinderdagverblijf gewerkt. Ze heeft ook een deel van de PABO gevolgd, maar het bleek dat zij de leeftijd van 0 tot 4 jaar leuker vond om in/ mee te werken. Dat doet zij met veel passie en liefde. Inmiddels is zij al weer langere tijd (sinds 2008) gastouder en heeft zij ook op dit gebied ruime ervaring.

  Suzannes opvang

  Suzanne vindt kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar de leukste leeftijd om mee om te gaan. In deze leeftijdsfase kun je immers veel betekenen in de ontwikkeling van het kind. Suzanne onderneemt veel met de kinderen. Ze houdt van voorlezen en knutselen, maar er wordt ook veel gelachen en samen gespeeld. Suzanne stimuleert de kinderen in hun ontwikkeling, ieder op zijn/ haar eigen manier. Ze vindt het belangrijk dat een kind in zijn/ haar tempo de wereld kan verkennen. Suzanne werkt met thema’s, knutselt veel en biedt de kinderen een dagritme met rust, reinheid en regelmaat aan. Er is een ruime tuin om in te spelen, maar er worden ook uitstapjes gemaakt naar de speeltuintjes in de buurt of het park.

  Samenwerking met Kroostopvang

  De samenwerking met Suzanne is erg prettig. Suzanne is een ervaren gastouder, maar weet ons te vinden als zij iets wil delen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een bezoek van de GGD, iets leuks wat is voorgevallen in de opvang of zorgen om een kind. De communicatie met de ouders is prettig, open en direct. Dagelijkse belevenissen van het kind worden in het Kroostdagboekje en mondeling aan het einde van de dag door Suzanne met de ouders besproken. Foto’s en leuke momenten worden via de what’s app gedeeld. Suzanne volgt regelmatig online cursussen via Kroostopvang.


  Business Hour

  maandag, dinsdag en donderdag

 • Nicolet

  Nicolet

  X - Spoorlaan 87 2215 KR voorhout Harms Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Nicolet (1984) woont samen met haar man, dochter (2013) en zoontje (2017) in Voorhout, in het oude dorp. Het gezin heeft een hondje en een kat.

  Werkervaring 

  Nicolet werkt sinds 2008 in de kinderopvang, eerst als pedagogisch medewerker op diverse kinderdagverblijven, vervolgens als nanny aan huis en sinds 2018 als gastouder. Nicolet kiest voor kleinschalige opvang, omdat zij het belangrijk vindt dat het kind gezien wordt en de aandacht krijgt die het nodig heeft. Bovendien ervaart zij gastouderopvang als minder prikkelgevoelig voor de kinderen. Haar dochter is eerder opgevangen door een gastouder.

  Nicolettes opvang

  Het gezin heeft een fijn huis, in een rustige buurt met een veilige achtertuin. Bovendien zijn er veel speeltuinen, groot en klein, in de buurt. Naast het lekker buiten zijn met de kinderen vindt Nicolet het ook heerlijk om voor te lezen, te knutselen, samen te spelen enz. Zij probeert kinderen op een speelse manier in hun ontwikkeling te stimuleren.

  Samenwerking

  Dagelijks wordt de opvang van de kinderen met de ouders besproken en schrijft Nicolet (op verzoek) in de dagboekjes. Daarnaast worden leuke momenten via whatsapp gedeeld.
  Wij ervaren de samenwerking met Nicolet als prettig. Zij is open en direct. Als er iets is wat Nicolet wil delen, dan weet ze ons te vinden, zowel telefonisch als per e-mail.


  Business Hour

  maandag, dinsdag en donderdag

 • Business Hour

 • Mascha

  Mascha

  X - Distelweg 27 2215 DS Voorhout Dalderup Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Miranda van der Hulst via miranda@kroostopvang.nl en 06-26639005

  Het gezin

  Mascha (1970) woont met haar dochter Isabelle (2002) en zoon Lorenzo (2006) in een eengezinswoning met tuin in de wijk Oosthout, op loopafstand van het dorp en het station. Het gezin heeft een hond, die met de gastkinderen is opgegroeid.

  Werkervaring

  Mascha is sinds 2009 als gastouder verbonden aan ons bureau. Zij doet dit werk elke dag met veel passie en plezier.

  Mascha’s opvang

  Mascha is gastouder onder de naam Kindergeluk. De naam Kindergeluk heeft zij gekozen, omdat zij het geluk van de gastkindjes voorop wil zetten. Zij vindt het belangrijk dat de kinderen zich geborgen, gewaardeerd, begrepen en geliefd voelen en zich goed kunnen ontwikkelen in die belangrijke eerste jaren van hun leven. Mascha ziet elk kind als een eigen individu en biedt hem/haar de kans zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen op zijn of haar eigen manier.

  Mascha omschrijft zichzelf als liefdevol, creatief, netjes/opruimerig. Zij vindt het leuk om mee te spelen met de kinderen, liedjes te zingen, voor te lezen en te praten met kindjes over van alles, om blaadjes of kastanjes te zoeken in de herfst of schelpjes op het strand, tenten te bouwen, te dansen door de kamer, en spelletjes te doen. Zij vindt het belangrijk om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling d.m.v. positieve benadering. Er wordt regelmatig met thema’s gewerkt.

  Samenwerking

  Tijdens de breng- en haalmomenten bespreekt Mascha hoe het met de kinderen gaat of is gegaan. Daarnaast schrijft ze in de Kroostdagboekjes en houdt ze de ouders bij bijzonderheden op de hoogte via whatsapp.

  Mascha houdt ons regelmatig op de hoogte over datgene dat speelt in haar opvang, zowel telefonisch als per mail. Het contact is prettig en open. Mascha vindt het belangrijk om vakkennis op te doen, ervaringen te delen met collega’s en de ontwikkelingen in de kinderopvang te volgen. Daarom is zij zeer regelmatig aanwezig bij de cursussen en workshops die Kroostopvang biedt. Zij is meestal ook van de partij als er uitstapjes/ bijeenkomsten door Kroostopvang voor gastouders en kinderen georganiseerd worden.


  Business Hour

  maandag, t/m vrijdag