Scroll To Top

Regio Amersfoort e.o. (45)

 • Aisha

  Aisha

  x - Sprengenberg 57 Amersfoort 3825 GX Elzenga Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Gastouder Aïsha (1984) is een leuke, rustige, maar spontane vrouw.
  Ze is getrouwd met Floris en samen hebben zij twee kinderen: Daley (2010) en Mila (2012). Samen met hun twee poezen en vogels wonen zij in de wijk Vathorst in Amersfoort.
  Bij haar huis heeft Aisha een fijne tuin en ze woont te midden van talloze speeltuinen en heel dichtbij de kinderboerderij.

  Werkervaring

  Aisha is al meer dan 12 jaar actief in het werken met kinderen. Ze heeft als pedagogisch medewerker gewerkt op diverse kinderdagverblijven, maar ze heeft ook gewerkt als jeugdhulpverlener en ze heeft HBO Pedagogiek gestudeerd. Toen haar eigen kinderen klein waren, vond ze het belangrijk veel bij hen thuis te zijn. Vanuit die situatie besloot ze in 2017 aan de slag te gaan als gastouder en haar visie op opvoeden en kinderopvang tot uiting te laten komen in haar eigen gastouderopvang.
  Naast haar gastouderopvang heeft zij een praktijk als kinder- en opvoedcoach.

  Aisha’s opvang

  Aisha vindt het belangrijk dat het kind op 1 staat tijdens de opvang. Kinderen mogen bij haar echt kind zijn. Spelen is hierbij erg belangrijk. Ze vindt het daarom ook van groot belang dat kinderen en ouders zich thuis voelen in haar kleinschalige opvang.

  Aisha is met de kinderen veel buiten te vinden. Ze bezoekt de verschillende speeltuinen in de buurt, maar gaat ook naar het bos en de kinderboerderij. Binnen wordt er regelmatig geknutseld en doen ze spelletjes, die de kinderen zelf uit mogen kiezen.

  Overige informatie

  Mocht het nodig zijn, dan biedt Aisha de mogelijkheid om je kind ’s avonds mee te laten eten. Je kunt dan zelf het eten meegeven aan je kind, of je kind schuift aan en eet met de pot mee.

   

   


  Business Hour

  dinsdag, woensdag

 • Annelien

  Annelien

  x - Puntenburgerlaan 31 3812 CA Amersfoort den Otter Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Annelien (1982) is een lieve, frisse, ondernemende en geduldige gastouder. Samen met haar man heeft zij een zoon (2011) en twee dochters (2013 en 2017). Ze wonen in de Amersfoortse wijk Soesterkwartier, vlakbij het centrum en dichtbij het centraal station in een nieuwbouwwoning.

  Werkervaring

  Na een carrière in de wat hardere zakenwereld besloot Annelien dat dat niets voor haar was. Het zorgzame in haar kreeg geen kans om tot uitdrukking te komen en dus besloot ze in 2015 om als gastouder aan het werk te gaan.

  Anneliens opvang

  Als moeder en als gastouder vindt Annelien het prachtig om de ontwikkeling van kinderen te volgen en hen daarin te begeleiden. Ze werkt kindvolgend, hetgeen betekent dat ze handelt naar de behoeften van de kinderen.
  Ritme en regelmaat zijn pijlers in haar dagindeling en vrijwel iedere dag wordt er geknutseld, veel voorgelezen en gaat ze met de kinderen naar buiten. In Anneliens opvang wordt ook veel gezongen en muziek gemaakt.
  Buiten spelen gebeurt in de speeltuin op het plein achter haar huis, of ze gaan wandelend of met de bakfiets naar een andere leuke plek.

   

   

   

   


  Business Hour

  maandag ,dinsdag ,donderdag

 • Annemiek

  Annemiek

  x - Heideweg 48 3829 BA Hooglanderveen Steenbeek Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Annemiek is een warme, gezellige en consequente gastouder (1963).
  Ze is getrouwd met Martin en samen hebben zij twee volwassen kinderen (1988 en 1991). Ze wonen in het gezellige Hooglanderveen in een huis met een prachtige grote tuin, waar het kippenhok en het konijnenhok staan.
  Voor de kinderen is er een glijbaan en veel ander buitenspeelgoed, zodat de kinderen zich niet hoeven te vervelen.

   

  Werkervaring

  Annemiek is al jaren gastouder. Ze is gestart met haar gastouderopvang omdat ze altijd zo vrolijk werd van kinderen om zich heen. En in al die jaren is dat nog niet veranderd. Het huis van Annemieke is een veilige plek om kinderen op te vangen. Dat vindt Annemieke ook belangrijk. Op die manier kan zij de gastouderopvang bieden die zij prettig vindt en waarvan zij vindt dat het de juiste opvang is voor de kinderen.

   

  Annemieks opvang

  In Annemieks huis heeft zij in de achterkamer van haar woonkamer een speciaal hoekje gemaakt voor de kinderen. Hier liggen veel soorten speelgoed en spelletjes. Maar ze zijn ook veel buiten in de grote tuin.
  Annemiek vindt het belangrijk dat kinderen zich thuis en veilig voelen. Duidelijkheid vindt zij belangrijk en daarom stelt ze grenzen, maar binnen die grenzen mag er veel. Annemiek is daarin zeer consequent.
  Bij Annemiek zullen de kinderen niet veel ‘moeten’, want dat moeten ze hun hele verdere leven al. Daarom geeft ze de kinderen de ruimte om zelf te spelen en te ontdekken. Ze mogen zelf uitzoeken wat ze willen doen en Annemiek is er voor ze als dat nodig is.

   

  Bijzonderheden

  Annemiek vindt gezonde voeding erg belangrijk. Dit is dan ook zeker iets waar zij goed op let tijdens de opvang.

   

   


  Business Hour

  maandag ,dinsdag ,donderdag

 • Annemieke

  Annemieke

  x - De Vergulde Pauw 9 3824 CP Amersfoort Kohne Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Annemieke (1974) is een warme, hartelijke gastouder en moeder van een volwassen dochter. Samen met haar partner Marcel en hun kleine hondje Binkie wonen zij in de wijk Nieuwland in Amersfoort Noord.
  Aan een plein met speeltuin en volop parkeergelegenheid voor de deur.
  Achterom heeft Annemieke een prachtige ruime tuin die, net als haar huis, helemaal is ingericht voor de kinderen.
  Binkie verblijft tijdens de opvang in de keuken, achter een hekje, zodat de kinderen hem wel kunnen zien, maar hij niet onverwacht naar hen toe kan komen. Alleen onder toezicht van Annemieke mag hij af en toe bij de kinderen, zodat de kinderen kunnen leren om met hem om te gaan.

   

  Werkervaring

  Annemieke komt oorspronkelijk uit de ouderenzorg. Daar heeft ze jarenlang met plezier in gewerkt, maar eigenlijk was Annemieke altijd al dol op kinderen. In 2014 kwam haar droom uit en startte zij haar eigen gastouderopvang, in samenwerking met Kroostopvang.
  Nog voordat wij bij haar kwamen kennismaken had zij haar huis al helemaal ingericht op de komst van kinderen. Ze kon niet wachten om te beginnen.
  Die hartelijkheid, warmte en motivatie is altijd gebleven.

   

  Annemieke’s opvang

  Om nog meer inhoud te kunnen geven aan haar gastouderopvang heeft Annemieke de Kiki opleiding Voorschoolse Educatie gevolgd. Dit heeft tot gevolg dat zij maandelijks werkt met een nieuw thema. Vanuit het thema wordt er geknutseld, werkt ze met woordkaarten, speelt ze spelletjes en leest ze voor uit bijpassende boeken. Ook wordt het speelgoed van die maand afgestemd op het thema.
  Annemieke vangt alleen kinderen op van 0-4 jaar. Een bewuste keuze, want zo hoeft ze niet op en neer naar school, waardoor de jongere kinderen gestoord zouden moeten worden in hun slaap.
  De slaapkamers van de gastkinderen zijn prachtig ingericht met het grijs-witte Nijntje thema. Er staan ledikantjes (geen campingbedjes) en Annemieke heeft babyfoons met camera’s waardoor ze beneden kan zien hoe het boven met de kinderen gaat.
  Kinderen kunnen samen slapen op een van de slaapkamers, maar er is ook altijd voldoende ruimte om een kindje apart te leggen als dat voor hem of haar beter is.

   

  Dagritme

  7.30-9.00 uur: de kinderen komen binnen
  9.30: aan tafel fruit eten, Annemieke leest voor uit boekjes passend bij het thema en gebruikt daarbij de woordkaarten. Ter afsluiting worden er liedjes gezongen waaronder het liedje over tanden poetsen
  Na het fruit eten wordt er vaak geknutseld en worden alle kinderen verschoond en ruimen ze samen op.

  Hierna is er tijd voor vrij spel, samen dansen of Annemieke gaat met de kinderen naar buiten. Er is een bolderkar en met regelmaat bezoeken ze een speeltuin of ze wandelen in de buurt.

  12.00 uur: Handjes wassen en aan tafel brood eten. Ieder kind mag zelf zijn/haar beleg kiezen en de kinderen mogen zelf de stukjes brood eten (als ze dat al kunnen)

  13.00 uur: Kinderen die moeten slapen gaan naar bed. Annemieke zorgt voor de slaapzakjes. De kinderen die niet hoeven te slapen mogen even een filmpje kijken op de bank, zodat zij op die manier aan hun rust komen.

  15:00 uur: na het slapen gaan alle kinderen met Annemieke aan tafel en drinken ze iets en eten een koekje. Hierbij leest Annemieke weer voor.

  Hierna wordt er weer vrij gespeeld, of doen ze gezamenlijk een activiteit, afhankelijk van de behoefte van de kinderen.

  Bij baby’s wordt het ritme van thuis zoveel mogelijk gevolgd.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  De samenwerking met Annemieke verloopt heel goed. Het contact is altijd gezellig en ze houdt ons goed op de hoogte van wat er speelt. Annemieke denkt mee met de gezinnen en met ons.

   

   


  Business Hour

  maandag ,dinsdag ,woensdag ,donderdag

 • Babette

  Babette

  x - Heideweg 158 3825 ZM Amersfoort Bunk Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Babette (1986) is een spontane, professionele, ervaren, creatieve en ondernemende gastouder. Samen met haar man heeft ze drie kinderen. Dochter Fleur (2010), zoon Merlijn (2012) en zoon Just (2017). Babette’s man is eigenaar van HeyPannenkoek! in Amersfoort Vathorst.
  Het gezin wordt compleet gemaakt door hond Chico. Samen wonen zij in een lichte eengezinswoning. Achter het huis is een fijne tuin, met volop speelgelegenheid en een parkeerterrein waar alleen bewoners komen. Ook daar kan gespeeld worden.
  In de buurt zijn volop speeltuintjes te vinden.

   

  Werkervaring

  In 2009 heeft Babette haar diploma SPW3 Kinderopvang gehaald. Zij paste al sinds haar 16e regelmatig op buurkinderen en heeft na het behalen van haar diploma jarenlang op een kinderdagverblijf en bij een BSO gewerkt.
  Babette is gek op kinderen van alle leeftijd. Bij de kleintjes geniet zij ervan hoe veel en hoe snel ze leren, maar ook hun leuke uitspraken en fantasie vindt Babette heerlijk om te zien. Bij de schoolkinderen vindt ze het mooi om ze te zien groeien, conflicten te zien oplossen en elkaar te zien helpen. De nieuwsgierigheid prikkelt haar zelf ook nog regelmatig. Kinderen kunnen vragen stellen, waarmee ze zelf ook aan het denken wordt gezet en dat vindt Babette juist leuk!

   

  Babette’s opvang

  De hond, Chico, is in de ochtend altijd aanwezig in de opvang. Hij valt dan volledig onder de verantwoordelijkheid van Babette’s man, waardoor Babette zich kan richten op de kinderen. In de middag gaat Chico mee naar het pannenkoekenrestaurant.
  De basis van Babette’s opvang is een fijne en vertrouwde omgeving waar ieder kind en ouder zich welkom voelt. Vanuit daar wil zij met de kinderen plezier beleven.
  In Babette’s opvang draait ze mee met de seizoenen en feestdagen. Daar koppelt ze de thema’s aan vast waarmee ze werkt. Babette kijkt naar de behoeften van de kinderen. Sneeuwt het? Dan draait het die dag om sneeuw. En als het er het seizoen voor is, dan zijn alle kinderen, samen met Babette druk met het planten van zaadjes.
  En als de kinderen zelf specifiek geïnteresseerd zijn in iets, bijvoorbeeld als ze buiten een rups vinden, dan speelt Babette daar op in. Ze zoekt dan bijpassende boekjes op, maakt er een knutselwerkje bij en past de liedjes op het onderwerp aan.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Dat Babette ervaring heeft met het werken op kinderdagverblijven merk je hoe goed zij de slaapjes op elkaar af weet te stemmen, ieder (nieuw) kind op zijn gemak kan stellen en ouders op die manier letterlijk hun kind uit handen kan nemen. Voor ouders is zij vaak vraagbaak als het gaat om het introduceren van vaste voeding of andere dingen waar je als kersverse ouder tegenaan loopt.
  Babette is bovendien heel creatief en weet van ieder onderwerp weer een leuke activiteit te verzinnen. Vanuit Kroostopvang werken we heel graag met Babette samen, ze is echt wat wij zoeken in een gastouder: professioneel, maar zeker ook warm en creatief.

   


  Business Hour

  maandag ,dinsdag (opvang op donderdag is bespreekbaar)

 • Bianca

  Bianca

  x - James Grievegaarde 2 3824 BV Amersfoort Arends Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Gastouder Bianca (1983) woont samen met haar man (1981) en dochtertjes (2011 en 2013) in de Amersfoortse wijk Nieuwland. Bianca is een hele rustige, lieve gastouder die echt staat voor goede, huiselijke opvang met aandacht voor ieder kind.
  Bij het gezin in huis woont ook de hond Laika, een lieve labrador. Buiten lopen twee krielkipjes in een ren. In de tuin staan bovendien een heel leuk speelhuisje en is er veel ruimte om te spelen voor de kinderen.

   

  Werkervaring

  Na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk heeft Bianca op een BSO en later op een kinderdagverblijf gewerkt. Hier heeft zij nog de cursussen Uk & Puk (een programma voor Voorschoolse Educatie), Taalvaardigheid en Overdrachtstraining gevolgd en daarvoor haar diploma’s behaald.
  Na tien jaar besloot Bianca haar eigen gastouderopvang te starten. Zij is groot voorstander van knusse, kleine en intieme opvang en kon dat op het kinderdagverblijf niet realiseren.
  Bianca heeft altijd veel aandacht voor ieder individuele kind en is als gastouder het vaste en vertrouwde gezicht voor de kinderen.

   

  Bianca’s opvang

  Het dagritme in de opvang van Bianca is gebaseerd op de eet-, drink en verschoonmomenten, waarbij baby’s in hun eigen ritme daar tussendoor gaan. Door dit vaste ritme biedt Bianca de kinderen rust, en regelmaat.
  Tussen deze vaste momenten door organiseert Bianca diverse activiteiten. Er wordt veel geknutseld en gekleurd, buiten gespeeld, maar ze gaat ook veel met de kinderen op pad met de bolderkar en af en toe zelfs met de auto.
  Dan gaan ze bijvoorbeeld naar de paarden van Bianca in Hoogland West, het bos of de Soesterduinen. Eenmaal per jaar gaat Bianca met de kinderen naar het dierenpark.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Bianca is een hele stabiele, professionele gastouder. Ze is rustig en kent al ‘haar’ kinderen heel goed. Met de gezinnen wordt goed overlegd en waar mogelijk beweegt Bianca mee met het gezin. De kinderen die worden opgevangen door Bianca komen vaak als baby binnen en gaan als vierjarige weer weg, waarna er vaak nog een broertje of zusje bij Bianca blijft.
  De kinderen die bij Bianca komen, kennen elkaar goed en dat maakt haar opvang heel knus en gezellig.

   


  Business Hour

  maandag ,dinsdag ,donderdag

 • Chantal

  Chantal

  x - Hof der Herinnering 34 3823 WV Amersfoort Veldkamp Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Chantal woont samen met haar vriend en hun twee dochters (2009 en 2012) in Amersfoort Kattenbroek. Ze wonen in een fijne eengezinswoning met direct achter hun huis toegang tot een leuke speeltuin.
  In de schoolvakanties (regio Midden Nederland) vindt bij Chantal geen opvang plaats, behalve in de eerste en laatste week van de zomervakantie.

   

  Werkervaring

  Na 14 jaar op een kinderdagverblijf gewerkt te hebben, koos Chantal bewust voor kleinschaliger opvang. Ze wil alle tijd hebben voor ieder individuele kind en dat lukte op het kinderdagverblijf niet.
  Chantal neemt dan ook altijd echt de tijd om nieuwe kinderen goed te leren kennen, zodat zij precies weet en ziet wanneer zij minder goed in hun vel zitten en wat er bij hen past.
  Er is genoeg speelgoed waar de kinderen mee kunnen spelen. Maar Chantal is veel met de kinderen buiten. Er kan gespeeld worden in de achtertuin, maar zeker ook in de aangrenzende speeltuin.

   

  Chantal’s opvang

  Het dagritme in Chantal’s gastouderopvang is gebaseerd op de gezamenlijke eetmomenten. Rond 10.00u wordt er fruit gegeten, rond 12.00u een boterham en rond 15.00u weer een (gezond) tussendoortje. Indien gewenst kunnen kinderen ook ’s avonds een warme maaltijd mee eten. Je kunt hiervoor zelf eten meegeven, of het kind schuift aan bij het eten van Chantal en haar gezin.
  Tussen het eten door kunnen de kinderen slapen en worden er afwisselende activiteiten gedaan, zoals knutselen, boekjes lezen, muziek maken en lekker buiten op ontdekking.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  In de samenwerking met Chantal blijkt uit alles dat zij jarenlange ervaring heeft met het werken met kinderen, naast het feit dat zij zelf moeder is van twee kinderen. Ze weet precies hoe zij nieuwe kinderen snel op hun gemak kan laten voelen, communiceert met hen op kindniveau en ze voelt goed aan welk kindje wat nodig heeft.
  Chantal is flexibel en meedenkend, maar ook duidelijk, wat ook het contact met ouders erg prettig maakt.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Chantal

  Chantal

  x - Goudsbloemstraat 53 3812 WV Amersfoort Hopman Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Chantal (1980) woont samen met haar man en haar dochter Suze (2008) en zoon Vince (2017) in het Soesterkwartier in Amersfoort.
  Chantal is een hele warme, lieve gastouder met een groot hart voor kinderen.

   

  Werkervaring

  Al sinds 1999 is Chantal werkzaam in de kinderopvang. Ze heeft altijd gewerkt met kinderen van 0 tot 4 jaar. Het werken met kinderen ziet ze echt als een feestje.
  Chantal heeft altijd specifiek gekozen voor deze leeftijdscategorie omdat ze juist de ontwikkeling van deze kinderen zo mooi vindt om te volgen en hen daarin te begeleiden. Voor Chantal is het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen omdat ze zich juist dan kunnen in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.
  Hierbij moeten alle kinderen zich gehoord en gezien voelen. Vooral dat laatste was voor haar een belangrijke reden om over te stappen naar gastouderopvang.

   

  Chantal’s opvang

  Chantal is een rustig en open persoon, maar kan op soms ook heerlijk gek doen met de kinderen. De basis hiervoor is dat kinderen zich op hun gemak voelen bij haar. Bij Chantal wordt er vaak voorgelezen, of maken de kinderen een puzzeltje. Er wordt ook veel gezongen en geknutseld en ze komen vaak buiten. Niet alleen in de tuin, maar ook in speeltuinen in de buurt. Ook als het wat kouder is.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Wij zijn vanaf het begin betrokken geweest bij Chantal’s gastouderopvang. Samen met haar hebben we een plan gemaakt. Duidelijk was dat Chantal zelf al vanaf het begin een duidelijke visie had, van wat zij met haar gastouderopvang voor ogen had. Wij ervaren Chantal als een hele eerlijke, enthousiaste en toegewijde gastouder.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

 • Cynthia

  Cynthia

  x - Terberghorst 1 3833 WN Leusden van de Belt Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Cynthia (1983) woont samen met haar vriend Patrick en hun kinderen Jason (2013) en Hailey (2017) in een fijne eengezinswoning in Leusden. In hun eigen ‘villa’ wonen konijnen Penny en Zazou in de achtertuin.

   

  Werkervaring

  Cynthia heeft de MBO opleiding tot onderwijsassistente gedaan en heeft sindsdien op verschillende kinderopvang locaties gewerkt als Pedagogisch Medewerker. Ze werkte daar met kinderen van 0-4 jaar en van 4-12 jaar. Sinds maart 2011 is Cynthia gastouder. Als gastouder heeft zij aanvullende trainingen gevolgd, waaronder Kiki (Kansen in Kinderen, een VVE training) en Conscious Discipline.

   

  Cynthia’s opvang

  Cynthia gaat er graag en veel met de kinderen op uit. Ze is veel met ze buiten. In de tuin, een rondje wandelen, de eendjes voeren in het park of op de bakfiets naar speeltuintjes, het bos of de kinderboerderij.

  Tijdens haar opvang maakt Cynthia gebruik van dagritme kaarten, waardoor de kinderen weten wat er die dag op het programma staat en wat zij kunnen verwachten. Er wordt zoveel mogelijk het ritme van thuis gevolgd, zeker bij baby’s, en tussendoor worden activiteiten gepland. Rond 9.30 uur, 12.00 uur en 14.30 uur zijn de gezamenlijke eet- en drinkmomenten en zit Cynthia met de kinderen aan tafel.

  Cynthia vindt het leuk en belangrijk om kinderen dingen te leren en houdt dan ook goed in de gaten welk kind waar aan toe is. Als basis hiervoor maakt zij gebruik van het themaprogramma Kiki, waarmee ze iedere maand een ander thema centraal stelt. Van daaruit kiest zij bijpassende boekjes, speelgoed en activiteiten.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Cynthia is een zeer ervaren gastouder. Ze geniet ervan kinderen dingen te leren en weet dit op een hele speelse manier toe te passen in haar opvang. Geen dag is bij haar hetzelfde. Buiten spelen en aandacht voor dieren daarbij vindt zij belangrijk. Cynthia is een hele lieve, educatieve gastouder met wie wij heel prettig en met veel plezier samenwerken.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag

 • Daphne

  Daphne

  x - Drontemeer 33 3823 XK Amersfoort Zoeteweij Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Daphne (1986) is getrouwd met Mike en moeder van drie zoons, Christ (2010), Luuk (2012) en Sven (2016). Bij het gezin woont ook een vogel en (buiten) een konijn. Samen wonen ze in een lichte woning met een ruime tuin in Amersfoort Vathorst (de Bron).

   

  Werkervaring

  Daphne is jarenlang zweminstructeur geweest, maar in 2017 besloot zij het roer om te gooien en gastouder te worden. Hierdoor kan zij de kinderen op nog meer vlakken begeleiden in hun ontwikkeling en ze voor langere tijd volgen en zien opgroeien.

   

  Daphne’s opvang

  Daphne’s sportieve achtergrond komt terug in haar opvang. Ze is graag actief en onderneemt sportieve activiteiten met de kinderen. Ze is dan ook graag met ze buiten, in de tuin, of in speeltuintjes of de kinderboerderij in de buurt. Er wordt ook geknutseld, maar dan wel op een manier dat kinderen daar echt hun eigen creativiteit in kwijt kunnen. Geen voorgemaakte knutselwerkjes dus, maar werkjes die echt uit de kinderen zelf komen.

  In het algemeen werkt Daphne kindvolgend en volgt zij dus zoveel mogelijk de behoeften van ieder kind en speelt zij daarop in.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Daphne is een spontane, vrolijke, enthousiaste vrouw met een groot hart voor kinderen. Gastouderopvang is op haar lijf geschreven. Het is erg leuk te zien hoe Daphne haar sportieve achtergrond inzet in haar opvang, door het bedenken van creatieve activiteiten. Daphne denkt bovendien goed mee met de ouders en communiceert heel open.

   

   


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

 • Denise

  Denise

  x - Schellingwoudegracht 3 3826 CM Amersfoort Devick Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Denise (1977) is getrouwd met Patrick en samen hebben zij twee kinderen: Isa (2009) en Luca (2012). Het gezin woont in een ruime tussenwoning in Amersfoort Vathorst (De Laak). Achter het huis ligt de tuin en aan de tuin grenst een binnenplaats waar ook gespeeld kan worden.

   

  Werkervaring

  Denise heeft de opleiding Sociaal Pedagogisch Werker gevolgd en is altijd al bezig geweest met kinderen. Op verschillende kinderdagverblijven werkte zij eerst als Pedagogisch Medewerker, later als manager. Omdat Denise vindt dat kinderen echt persoonlijke aandacht verdienen en ze meer en beter in wil kunnen spelen op hun individuele behoeften startte zij haar gastouderopvang.

  Naast haar gastouderopvang wil Denise zich blijven ontwikkelen en daarom rondde zij in 2018 de opleiding tot kindercoach af en volgde zij de opleiding tot trainer ‘Gezonde kinderopvang’. Hierover geeft zij ook trainingen binnen Kroostopvang.

   

  Denise’s opvang

  Denise zorgt allereerst voor een echte ‘thuis’-omgeving, waarin rust en regelmaat centraal staan. Daarnaast kijkt zij goed naar de behoeften van ieder kind en biedt zij hen de uitdagingen die passen bij de leeftijd en de fase van het kind. Denise vindt het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen in hun eigen tempo. Ook neemt zij ruim de tijd voor een flesje, hapje, spelletje of knutselwerkje. Ze is bovendien veel buiten met de kinderen.

  Aan het einde van iedere opvangdag geeft Denise een uitgebreide overdracht (mondeling) van hoe de dag is verlopen en schrijft zij een verslagje in het overdrachtsschriftje (Kroostdagboekje).

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Denise is een enorm hartelijke, warme, enthousiaste vrouw. Ze is echt gek op kinderen en is altijd even zorgzaam. Ze ziet de kinderen heel goed om wie zij zijn en wat zij nodig hebben en bespreekt dat ook met de ouders. Ze kan ouders daarin adviseren en maakt zaken bespreekbaar. Wij ervaren de samenwerking met Denise als heel erg prettig en vinden het heel fijn te zien dat zij haar ervaringen en kennis wil delen met haar collega gastouders.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Dennise

  Dennise

  x - De Oude Munt 30 3824 DK Amersfoort sjoers Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Dennise (1981) is getrouwd met Edwin en samen met hun zoon Hero (2006) wonen zij in een ruime eengezinswoning in een rustige straat, aan een speeltuin in Amersfoort Nieuwland. De twee katten, die zowel binnen als buiten verblijven, maken het gezin compleet.

   

  Werkervaring

  Dennise heeft haar diploma Sociaal Pedagogisch Werk gehaald en is aansluitend gaan werken in de gehandicaptenzorg. Daar merkte zij dat zij haar cliënten niet (altijd) kon bieden wat zij dacht dat op dat moment nodig was. Bovendien had zij zelf ervaren, met haar eigen zoon, hoe lastig het kan zijn om goede opvang te vinden als je zelf flexibel werkt en om die twee redenen besloot zij in 2012 haar eigen gastouderopvang te starten.

   

  Dennise’s opvang

  Hoewel bij Dennise rust en regelmaat zeker de basis vormen, volgt zij juist ook graag de sfeer en energie van de kinderen die zij die dag opvangt. Willen de kinderen naar het bos, dan doet ze dat. Of heeft zij het gevoel dat de kinderen gebaat zijn bij een rustig dagje spelen met de trein, dan kan dat ook.

  Dennise staat voor liefdevolle opvang, een plek waar kinderen thuis kunnen, mogen en durven zijn. En een plek waar kinderen kunnen leren en antwoord krijgen op hun vragen. Het leren gebeurt ook aan de hand van thema’s. Niet op een schoolse wijze, maar spelenderwijs staat er telkens een ander thema centraal aan de hand waarvan activiteiten worden bedacht en aangeboden, afgestemd op de leeftijden van de kinderen.

  Met baby’s heeft Dennise heel veel geduld. Ze neemt de tijd voor het geven van de fles en betrekt ze bij activiteiten met de grotere kinderen. Ze geniet van het opgroeien van de kinderen van 3 maanden tot ze naar school gaan.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Dennise is een gastouder pur sang. Ze weet hoe het is als moeder en biedt alles wat zij zelf graag zou willen aan haar gastkinderen. Ze is rustig, geduldig en geniet van de kinderen. Vooral als de kinderen al vanaf baby bij haar zijn en zij ze heeft mogen begeleiden en zien opgroeien tot ze naar school gaan. Zelfs daarna blijven ze altijd een beetje ‘haar kinderen’. Wij werken al bijna vanaf het begin van Dennise’s opvang met haar samen en doen dat met heel veel plezier.

   

   


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

 • Elsje

  Elsje

  x - Atlas 16 3824 MC Amersfoort Osseweijer Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Elsje (1957) woont samen met haar dochter Anne (1992) en zoon Daan (1995) in Amersfoort Nieuwland aan de rand van bedrijventerrein Calveen. Het gezin woont in een vrijstaand huis met grote tuin en achterin de tuin een aparte opvangruimte met alle voorzieningen voor Elsje’s gastouderopvang.

   

  Werkervaring

  Voordat Elsje gastouder werd, werkte zij in het speciaal onderwijs met kinderen met autisme. Al in die periode volgde zij de cursus gebarentaal die zij in haar opvang nog steeds toepast. Omdat zij in het onderwijs niet genoeg toekwam aan de begeleiding van individuele kinderen die dat (juist) extra nodig hadden, besloot zij gastouder te worden.

   

  Elsje’s opvang

  Het belangrijkste voor Elsje is dat kinderen zich prettig en zelfverzekerd voelen. Elsje ze daar graag bij helpen door ze te begeleiden in hun ontwikkeling op het gebied van spraak en taal en op sociaal vlak. Dit gebeurt veelal in de vorm van spel. Ze geniet ervan de kinderen te zien opgroeien en wil daar aan meebouwen.

  Elsje is enorm creatief, ze is gek op tekenen, muziek maken en handwerken en doet dat ook veelvuldig. Maar ze gaat ook iedere dag met de kinderen naar buiten. Een wandeling naar de schaapjes, de eendjes, een broodje halen bij de bakker en soms zelfs naar de markt. Ze kijkt goed naar wat de kinderen willen of nodig hebben en past daar het dagprogramma op aan.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Elsje is een hele hartelijke, warme en bijzonder creatieve vrouw. Die creativiteit zie je overal in haar opvangruimte terug. Zelfs de Kroostdagboekjes waarin ze regelmatig leuke uitspraken of verhalen over de opvangdag in schrijft, worden door haar rijkelijk versierd. Taal en spraak zijn Elsje’s pijlers in de opvang. Ze benoemt alles en helpt de woordenschat van kinderen te vergroten door telkens weer nieuwe thema’s centraal te stellen waarmee ze met de kinderen aan de slag gaat. Elsje is een hele open, lieve gastouder met wie wij met heel veel plezier samenwerken.

   

   


  Business Hour

  Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

 • Hanneke

  Hanneke

  06-29538019 - Krabbenkreek 193 823 JD Amersfoort Berghuis Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Hanneke (1983) woont samen met haar man en haar zoon (2010) en dochter (2012) in de Amersfoortse wijk Kattenbroek. Ze hebben een hondje, Sammie en vissen, de Guppies.

   

  Werkervaring

  Na te hebben gewerkt als kraamverzorgster ging Hanneke aan de slag op een kinderdagverblijf. Tot 2014 werkte zij daar op de babygroep met kinderen van 0-2 jaar. Hanneke stopte met haar werk op het kinderdagverblijf om als gastouder aan de slag te gaan.

  Al snel kwamen wij met haar in contact. Met haar ervaring als pedagogisch medewerkster wist Hanneke goed waar zij aan begon en hoe zij haar opvang wilde inrichten. Haar belangrijkste motivatie om als gastouder aan het werk te gaan was dat zij op die manier de kinderen meer individuele aandacht kan geven dan binnen een groep op het kinderdagverblijf.

   

  Hanneke’s opvang

  Iedere dag hetzelfde gezicht in een huiselijke omgeving en individuele aandacht voor je kind. Dat is waar Hanneke’s opvang voor staat.

  Verder is Hanneke veel buiten met de kinderen. Ze bezoekt regelmatig verschillende speeltuinen in de buurt, het bos of de boerderij. Vaak in combinatie met het van of naar school brengen van haar eigen kinderen. Voor zover dat nodig is.

  Kenmerkend voor Hanneke’s opvang is dat zij werkt met dagritmekaarten. Achter de eettafel, in het zicht hangt een ‘waslijn’ met daar aan kaartjes van de verschillende onderdelen van die dag. Door het verplaatsen van de wasknijper weten de kinderen waar ze zijn en wat er op dat moment en daarna gaat gebeuren.

  Hanneke werkt ook thematisch, wat inhoudt dat ze regelmatig naar de speel-o-theek gaat om spellen en speelgoed uitzoekt, samen met de kinderen, die passen bij het thema. Hierdoor is het spelaanbod telkens wisselend.
  De kinderen worden spelenderwijs gestimuleerd in hun ontwikkeling, omdat Hanneke goed ziet waar de kinderen aan toe zijn, waar ze behoefte aan hebben en daarop inspeelt. Ze ziet en kent de kinderen echt.

  Het valt dan ook op dat alle kinderen zich heel prettig en thuis voelen bij Hanneke en met elkaar echt een hechte groep vormen waarbinnen ze samen kunnen spelen en elkaar (leren) respecteren.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  De samenwerking met Hanneke is heel open, direct en prettig. Als er iets is waar Hanneke even over wil sparren, dan weet ze ons te vinden, zowel telefonisch als per e-mail.
  En zo communiceert ze ook met ouders. Maakt ze zich zorgen om een kindje dan zal dat met de ouders worden besproken. Dagelijkse belevenissen van je kind worden in het Kroostdagboekje en mondeling aan het einde van de dag door Hanneke met jou besproken.

   


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Harmke

  Harmke

  x - Dorserpad 2 3823 SM Amersfoort Blijenberg Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Harmke (1981) woont in een leuke eengezinswoning met een grote tuin in de wijk De Koppel in Amersfoort. Dichtbij het centrum van de stad. In de tuin zitten de konijntjes, die Harmke samen met haar gastkinderen verzorgt en vertroetelt.

  Werkervaring

  Harmke is afgestudeerd Sociaal Pedagogisch Werker en heeft daarna nog de HBO vervolgopleiding gedaan. Harmke heeft lang in het speciaal onderwijs. Ze genoot van het werken met kinderen, maar kon hierin toch niet helemaal haar liefde voor het begeleiden en zien opgroeien van kinderen kwijt. Om die reden is zij gastouder geworden.

  Inmiddels heeft zij zich ook laten opleiden in baby-, peuter- en kindermassage, klankschalentherapie, kindercoaching in talentcoaching.

  Harmke’s opvang

  Harmke volgt, zeker bij baby’s zoveel mogelijk het ritme van thuis. Belangrijk vindt Harmke het om in haar opvang kindvolgend te werken en ieder kind te bieden wat het nodig heeft. De activiteiten die ze onderneemt stemt ze dan ook af op de kinderen die er die dag zijn.

  De dagindeling bij Harmke’s opvang is als volgt:

  7.00 uur: start van de dag! De eerste kinderen komen binnen en gaan vrij spelen.
  9.30 uur: aan tafel voor fruit en drinken, er wordt samen een liedje gezongen en Harmke leest voor
  10.00 uur: de baby’s en sommige dreumesen gaan lekker slapen, de andere kinderen gaan een leuke binnen- of buitenactiviteit doen.
  11.30 uur: tijd voor een gezonde lunch
  12.30 uur: na het eten gaan de kinderen die 1 keer per dag slapen naar bed, de anderen gaan spelen of doen een activiteit
  15.30 uur: eet- en drinkmoment aan tafel. Daarna wordt er gezongen, muziek gemaakt of een spel gespeeld.
  17.00 – 18.30 uur: kinderen worden opgehaald. Voor kinderen die laat worden opgehaald is er in overleg een warme maaltijd.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Harmke staat voor goed en open contact. Met ouders, maar ook met ons. Voor de kinderen maakt zij daarom gebruik van het overdrachtsschriftje. Hierin schrijft zij bijzonderheden van de opvangdag op. Deze worden ook bij het ophalen mondeling besproken.

  Ook naar ons toe is Harmke zeer communicatief. Ze houdt ons goed op de hoogte van wat er bij haar speelt. Harmke is een hele lieve, rustige, geduldige en creatieve gastouder met een goed oog voor ieder kind. Ze ziet ieder kind om wie het werkelijk is en past de activiteiten daar op aan. Wij werken heel fijn samen met Harmke!

   


  Business Hour

  maandag

 • Josje

  Josje

  x - Orpheuspad 5 3816 RS Amersfoort Vermeij Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Josje (1980) is getrouwd met Wesly en heeft een dochter, Myra Lenthe (2007) en zoon Noah (2010). Hond Bella maakt het gezin compleet.

  Samen wonen zij in een lichte eengezinswoning met tuin in Amersfoort Schuilenburg, dichtbij uitvalswegen richting Zwolle, Amsterdam en Utrecht. Het huis ligt aan een hofje waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Naast het hofje ligt een groot veld met speeltoestellen.

  Werkervaring

  Verzorgen zit Josje, zoals ze het zelf zegt, in haar DNA. Na afronding van de opleiding MDGO (kraamzorg) heeft zij als verzorgende en als tandartsassistente gewerkt. Naast haar baan was het bij haar in huis altijd al zoete inval van buurkinderen en vriendjes en vriendinnetjes van haar eigen kinderen. Die wilden graag bij Josje zijn, omdat zij altijd leuke dingen met ze ondernam. Daarom besloot Josje in 2013 haar hart te volgen en het roer om te gooien. Vanaf dat moment is zij gastouder.

  Josje’s opvang

  Josje wil de kinderen allereerst veiligheid bieden, veilig in haar huis en veilig om bij haar zichzelf te kunnen zijn. Ze onderneemt verschillende activiteiten met de kinderen om hun motorische en creatieve ontwikkeling te stimuleren. Zo wordt er regelmatig geknutseld.

  In Josje’s opvang worden rust en regelmaat ook consequent toegepast. Ze werkt met een vast dagritme (waar mogelijk wordt dit aangepast aan het ritme van het kind van thuis), zodat gastkinderen weten waar ze aan toe zijn.  Ze gaat dagelijks met de kinderen naar buiten voor een wandeling en een bezoekje aan de speeltuinen in de buurt, of het Randenbroeker park.

  Samenwerking met Kroostopvang

  Josje is een no-nonsense gastouder. Ze is duidelijk richting de kinderen en communiceert open met de ouders. Ze geeft haar grenzen aan, maar daarbinnen kan en mag er veel. Josje is een warme gastouder die echt opvang biedt vanuit haar eigen gezinssituatie en vanuit haar grote passie voor kinderen. Ze denkt goed met de ouders mee en is flexibel waar nodig. Wij vinden het heel fijn om met Josje samen te werken.

   


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

 • Jolanda

  Jolanda

  x - Workumstraat 68 3825 ED Amersfoort Blootens Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Jolanda (1978) is getrouwd met Martin. Samen hebben zij twee zoons (2007 en 2012). Het gezin woont in een ruime eengezinswoning aan de rand van Amersfoort Vathorst (De Laak). Achter het huis is een fijne tuin en daaraan grenzend ligt een binnenplaats waar de kinderen kunnen spelen.

  Jolanda en haar gezin zijn christen.

   

  Werkervaring

  Jolanda heeft aan het HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd en daarmee jaren in de kinderopvang gewerkt. Ze geniet van het werken met kinderen vanwege hun puurheid en eerlijkheid. Ook begeleidt ze hen graag in hun ontwikkeling, iets waar ze op reguliere kinderdagverblijven te weinig tijd en ruimte voor had. Daarom maakte ze de overstap naar gastouderopvang.

   

  Jolanda’s opvang

  Jolanda’s opvang vindt plaats in de grote woonkeuken van het huis. Daar is veel ruimte om te spelen en wordt er samen aan tafel gegeten. Jolanda werkt vanuit haar christelijke normen en waarden, waarin respect voor iedereen belangrijk is. De kinderen leren naar elkaar te luisteren, niet van elkaar af te pakken en elkaar niet uit te lachen.

  Jolanda vindt het belangrijk dat kinderen vrolijk binnen komen en ook weer vrolijk naar huis gaan. Doordat de gastkinderen regelmatig komen, bouwt ze een band met ze op en gaan ze mee in het gezinsleven. De kinderen moeten zich thuis voelen, plezier hebben en zich kunnen ontwikkelen.

  Om dat te realiseren is er bij Jolanda in de opvang een duidelijke structuur in de dagindeling. Op vaste momenten wordt er fruit, brood en een koekje gegeten en wat gedronken. Tussendoor wordt er geknutseld, gaat ze met de kinderen naar buiten, wordt er gezongen, gedanst of maken ze zelf muziek. Ook wordt er regelmatig iets gebakken. Baby’s volgen het ritme dat zij thuis ook hebben.
  En Jolanda gaat erop uit met de bakfiets. Met zijn allen brengen en halen ze de kinderen van Jolanda naar school of gaan ze een boodschap doen. De bakfiets is voorzien van speciale stoeltjes voor de jonge kinderen. Onderweg wordt er honderduit gekletst. Vlakbij Jolanda’s huis zitten eenden, die Jolanda met de kinderen gaat bekijken.

  Samenwerking met Kroostopvang

  Jolanda is een duidelijke, consequente gastouder met aandacht voor ieder kind. Ze communiceert veel en duidelijk over de opvang, met ouders. Dit gebeurt via het Kroostdagboekje, maar ook via moderne communicatiemiddelen als whatsapp. Ze vindt het belangrijk om goed met ouders te overleggen hoe dingen thuis gaan, zodat de situatie voor het kind zo consequent mogelijk is.

  Jolanda is een fijne gastouder om mee samen te werken.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Katja

  Katja

  x - Spakenburgkade 11 3816 CN Amersfoort hoefman Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Katja (1978) woont samen met haar man, Michel en hun dochter Isis (2005) en zoon Finn (2009) in een lichte en ruime eengezinswoning met tuin in Amersfoort Vathorst (De Laak). Achter het huis is een binnenplaats waar de kinderen kunnen spelen.

   

  Werkervaring

  Katja heeft altijd gewerkt in de kinderopvang. Eerst als Pedagogisch Medewerker, later als manager. De laatste jaren merkte zij dat het lastig was om ieder kind nog voldoende aandacht te geven. Dat is de reden dat zij besloot om gastouder te worden, omdat zij, door de kleinschaligheid van gastouderopvang wel ieder kind de aandacht kan geven die het verdient.

  Katja’s opvang

  Katja is een kei in het signaleren van de behoefte van ieder kind. Hier speelt zij vervolgens op in met de activiteiten die zij met de kinderen onderneemt, naast de ruimte die er is om zelf te spelen. Er wordt geknutseld, muziek gemaakt, gedanst, gesprongen en ze zijn heel veel buiten. De kinderen kunnen op het plein spelen, achter het huis. Hier kunnen ze fietsen, rennen en stoepkrijten. Op loopafstand is ook een park, waar Katja regelmatig te vinden is met de kinderen of ze gaat de eendjes voeren die in de grachten zwemmen.

  Koekjes bakken wordt ook vaak gedaan en meestal helpt Katja’s dochter dan ook een handje mee.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Katja is een gezellige, zeer ervaren, professionele gastouder. Ze biedt echt goede, kleinschalige opvang waar kinderen al snel op hun plek zijn. Katja is duidelijk, stelt haar grenzen, maar daar binnen kan en mag veel. Ze is altijd in voor lekker dollen en laat zich niet gauw gek maken. Wij zijn heel erg blij met Katja als gastouder en vinden het heel prettig om met haar samen te werken.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

 • Lauri-Anne

  Lauri-Anne

  x - Sara Burgerhartsingel 293 3813 NJ Amersfoort Gerlach Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Lauri Anne (1976) woont samen met haar twee zoons, Quintus (2006) en Julius (2008) in een eengezinswoning met ruime tuin vlakbij treinstation Amersfoort Schothorst. De hond en twee katten maken het gezin compleet.

   

  Werkervaring

  Geinspireerd door de ontwikkeling van haar zoons heeft Lauri Anne zich laten omscholen tot Sociaal Pedagogisch Werker. Ze geniet ervan kinderen zich te zien ontwikkelen en wil hen daar graag in begeleiden. Door haar stages in het (speciaal) onderwijs ervaarde Lauri Anne dat ze kinderen liever meer persoonlijke aandacht geeft. Als gastouder kan dat en dus startte zij haar eigen gastouderopvang.

   

  Lauri Anne’s opvang

  Lauri Anne’s opvang kenmerkt zich door het feit dat zij oog heeft voor ieder individuele kind. Ieder kind wordt gezien en Lauri Anne speelt in op eenieders behoeften. Ze houdt de ontwikkeling van kinderen goed in de gaten en biedt speelgoed en activiteiten die bij dat specifieke kind past.

  Lauri Anne werkt in haar opvang met pictogrammen. Met haar eigen zoons merkte ze dat het weergeven van de structuur van de dag door middel van pictogrammen heel goed werkte en rust gaf. Daarom past zij dat ook in haar opvang toe. Het maakt de dag voorspelbaar en de kinderen weten wat er gaat gebeuren.

  Lauri Anne komt regelmatig met de kinderen buiten, maar ook binnen kunnen de kinderen naar hartenlust spelen. Niet zelden komt de grote schildersezel tevoorschijn en mogen kinderen hun eigen grote kunstwerk maken. Of ze spelen met het speelgoed uit een van de speelgoedkisten.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Lauri Anne is een enorm enthousiaste, spontane en gedreven gastouder. Altijd wil zij meer leren en weten over opvoeding, de ontwikkeling van kinderen en zich zo verder ontwikkelen in haar opvang, waardoor zij ook kinderen steeds meer kan bieden. Ze is bovendien heel flexibel en denkt met ouders mee over oplossingen, of biedt deze zelf aan. Lauri Anne is gek op kinderen en heel gedreven om ieder kind zichzelf te laten zijn. Ook kinderen met een ‘rugzakje’ of ‘extra uitdaging’ zijn daarom bij Lauri Anne zeer welkom en aan het goede adres.

   

   


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

 • Lilian

  Lilian

  x - Ereprijsstraat 17 3765 AG Soest Camron Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Lilian (1965) is getrouwd met Gerard en moeder van drie dochters, Grattle (2002), Xiara (2006) en Geniva (2012). De parkiet, cavia en goudvis maken het gezin compleet.

  Samen wonen zij in een ruime woning in Soest. In de omgeving van het huis zijn veel speeltuintjes en volop speelgelegenheid. De hele woning is ingesteld op de opvang. In de woonkamer en keuken is een heerlijke ruimte ingericht waar de kinderen kunnen spelen.

  Werkervaring

  Lilian is een zeer ervaren gastouder. Na jaren fulltime in de gehandicaptenzorg te hebben gewerkt besloot ze haar echte passie te volgen: werken met kinderen. Omdat zij weet hoe lastig het kan zijn om als ouder met een flexibel rooster, goede kinderopvang te vinden, biedt zij zelf flexibele opvang aan. Zelfs opvang in het weekend is bij Lilian mogelijk.

   

  Lilian’s opvang

  Gezelligheid is het sleutelwoord voor de opvang van Lilian. Maar ook stabiliteit. Dat is ook de reden dat Lilian naast doordeweekse dagen ook ’s avonds en in het weekend opvang aanbiedt, zodat kinderen van wie de ouders een flexibele baan hebben, niet altijd naar verschillende adressen hoeven te worden gebracht voor opvang.

  Lilian is veel buiten met de kinderen. Dan gaan ze naar speeltuintjes of maken een wandelingetje door de buurt.

  Er wordt op vaste momenten gegeten en gedronken en tussendoor kunnen de kinderen spelen, een spelletje doen of leest Lilian een boekje voor.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Lilian is een buitengewoon flexibele gastouder met heel veel ervaring. De opvang bij haar verloopt heel gemoedelijk en eigenlijk kan alles altijd wel, binnen de kaders die zij stelt. Lilian is hartelijk en heeft een groot hart voor kinderen. Ze communiceert duidelijk en open. De samenwerking verloopt heel prettig.

   

   


  Business Hour

  maandag t/m vrijdag (ook opvang 's avonds en in het weekend mogelijk)

 • Lucinda

  Lucinda

  x - Ierse Zee 8 3825 WH Amersfoort De jong Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Lucinda (1990) woont samen met haar partner, Thijs in Amersfoort Vathorst (De Bron). Thijs’ dochters Juna (2011) en Isa (2013) wonen de helft van de week ook bij Lucinda en Thijs. Het gezin woont in een lichte eengezinswoning met een fijne tuin, aan een hofje met een speeltuin.

   

  Werkervaring

  Al vanaf dat Lucinda klein was wist ze dat ze met kinderen wilde gaan werken. In 2009 vertrok zij daarom voor een jaar naar New York om bij een gezin thuis als au pair aan het werk te gaan. Na dat jaar volgde zij de opleiding Sociaal Pedagogisch Werker, waardoor zij kwam te werken bij een buitenschoolse opvang. Hier leerde ze op pedagogisch vlak veel bij en ontwikkelde een eigen visie. Als eerste pedagogisch medewerkster bij een nieuw kinderdagverblijf in Amersfoort mocht zij haar eigen kinderdagverblijfgroep opzetten, samen met een collega en later ook de buitenschoolse opvanggroep die erbij kwam. Toch kon ze hierin nog niet helemaal kwijt wat zij graag wilde in de kinderopvang. En dus ging ze terug naar de opvang aan huis en werd zij gastouder bij een gezin thuis.

  In 2014 startte Lucinda haar eigen gastouderopvang in haar eigen huis, waarin zij helemaal haar eigen visie kan uitvoeren en de kinderopvang kan bieden waarvan zij denkt dat kinderen die nodig hebben.

  Lucinda’s opvang

  Lucinda biedt dagelijks een dagprogramma dat bestaat uit afwisselend vrij spel en gezamenlijke activiteiten.  In haar woonkamer heeft zij een grote grondbox, waardoor de jongste kinderen de ruimte hebben om te rollen en te kruipen, maar toch afgeschermd zijn van de grotere kinderen die rondlopen. Er zijn poppen, auto’s, en een keukentje. Maar Lucinda maakt ook vaak muziek, zingt liedjes met de kinderen, danst en puzzelt met ze. En buiten kunnen de kinderen heerlijk op het gras spelen, fietsen en in de tent spelen.

  Een gezamenlijke activiteit bestaat vaak uit verven, kleuren, knutselen, boekjes lezen, naar de kinderboerderij of de speeltuin. Lucinda wandelt veel met de kinderen. Dan zitten ze allemaal in de vierlingwagen en trekt ze de wijk in.

  Bij baby’s wordt zoveel mogelijk het eigen ritme gevolgd.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Dat Lucinda weet wat ze doet blijkt al uit de inrichting van haar woning. Overal is over nagedacht en in het dagritme komt duidelijk haar kinderdagverblijfervaring naar buiten. Op vaste tijden wordt gegeten, gedronken en verschoond. En waar nodig gebeurt dit uiteraard extra. Lucinda is een jonge, enthousiaste, professionele en toegewijde gastouder die gek is op haar gastkinderen. Wij zijn heel blij met de samenwerking met Lucinda.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag

 • Marije

  Marije

  06-13913203 - Poortersdreef 7 3824 DL Amersfoort Rijn Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Marije (1970) is getrouwd met Marcel en moeder van drie kinderen (1997, 2000 en 2006). Het gezin woont in een ruime woning met tuin aan de rand van de wijk Nieuwland in Amersfoort, dichtbij uitvalswegen naar de A1 en goed te bereiken vanuit omliggende wijken.

  Het huis van Marije heeft een grote tuin met veel speelgelegenheid voor de kinderen zoals een trampoline, schommels, een kleine wipwap en een glijbaan.

  Werkervaring

  Marije is begonnen met de opleiding MBO Activiteitenbegeleider, maar heeft zich verder laten scholen en zo haar HBO diploma voor Sociaal Pedagogische Hulpverlening gehaald. Vanuit die achtergrond werkte ze op een kinderdagverblijf en met pubers met probleemgedrag. Ze miste hierin echter het zien opgroeien van de jonge kinderen en wilde hen in dat opgroeien begeleiden. Om die reden heeft ze de overstap gemaakt naar gastouderopvang.

  Marije’s opvang

  Marije is al jarenlang gastouder. Maar nog elke dag kijkt zij met bewondering hoe ieder kind zich op zijn eigen manier ontwikkelt en geniet zij van hun spontaniteit, liefde en het onderzoeken van de wereld.

  Marije maakt in haar opvang gebruik van het themaprogramma Kiki. Hiermee staat iedere maand een ander thema centraal. De activiteiten die hieruit voortkomen biedt Marije aan alle kinderen aan, maar het is geen verplichting. Wil een kind niet mee doen, dan is dat ook goed. De kinderen mogen ook veel vrij spelen en ze gaan graag naar buiten.
  Marije is bovendien gek op knutselen, dus dat gebeurt vaak en er wordt dagelijks een boekje voorgelezen.

  Samenwerking met Kroostopvang

  Marije is een eerlijke, warme, zorgzame en consequente gastouder. Zowel naar de kinderen als naar ons. Ze is duidelijk in wat ze wel en niet wil met haar opvang. Wij ervaren de samenwerking met Marije als heel prettig.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

 • Marijke

  Marijke

  x - Zandkamp 28 3828 GB Hoogland Elsenaar Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Marijke (1985) woont samen met haar man, Guido en hun drie kinderen, Karsten (2010), Yaron (2012) en Lenthe (2016) in Hoogland. Ze wonen in een leuke eengezinswoning met een fijne tuin. Marijke heeft een grote bakfiets waarmee ze veel met de kinderen op pad gaat.
  Marijke is een hele lieve, rustige, christelijke gastouder. Marijke vindt het belangrijk dat gastkinderen zich welkom en thuis voelen in haar gezin.

   

  Werkervaring

  Marijke is orthopedagoog, maar miste in dat werk het echte, directe contact met kinderen. Daarom heeft zij later alsnog haar SPH diploma gehaald en is ze gaan werken in de kinderopvang. Maar ook daar merkte ze dat het individuele contact met kinderen en het inspelen op eenieders behoeften lastig te realiseren was. Daarom is zij haar gastouderopvang gestart.

   

  Marijke’s opvang

  Marijke en haar gezin zijn christen en vanuit de christelijke waarden en normen werkt zij als gastouder. Evengoed zijn ook kinderen zonder christelijke geloofsovertuiging van harte welkom in Marijke’s opvang.
  Marijke streeft er als gastouder naar een warme groep te vormen met de kinderen. Ze leert de kinderen elkaar te respecteren, elkaar te helpen en er voor elkaar te zijn. Er wordt altijd samen gegeten en dagelijks gezongen. Kinderen leren ook om samen te spelen.
  Met haar bakfiets gaat Marijke erop uit. Ze zijn veel buiten en maken uitstapjes naar speeltuinen in de buurt of naar de bibliotheek. Marijke leest veel voor. Dagelijks gaan ze ook twee keer op een neer naar school om Yaron en Karsten te brengen en te halen.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Marijke is een ontzettend lieve, rustige gastouder die met veel geduld de kinderen benadert. De warme groep die zij met haar opvang nastreeft voel je zodra je bij haar binnenkomt. De groep gastkinderen vormt met elkaar en met het gezin van Marijke 1 groot gezin met Marijke als gastmoeder. Marijke heeft ook veel oog voor de ontwikkeling van de kinderen en kan hen daarin goed begeleiden.


  Business Hour

  maandag, donderdag

 • Mariska

  Mariska

  x - Oversticht 10 3813 NR Amersfoort Dost Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Mariska (1989) woont samen met haar vriend, Daan, en dochtertje Eline (2014) in een lichte eengezinswoning met grote tuin in Amersfoort Schothorst.
  Van juli tot oktober 2018 is Mariska met zwangerschapsverlof, omdat zij en Daan deze zomer hun kindje verwachten.

   

  Werkervaring

  Mariska heeft altijd in de kinderopvang gewerkt. In eerste instantie op kinderdagverblijven, later ook als nanny bij een gezin aan huis, omdat ze op die manier meer kindvolgend kon gaan werken en tegemoet kon komen aan de behoeften van de kinderen. Toen zij haar eigen dochter, Eline kreeg, is zij gastouder geworden in haar eigen huis. Mariska heeft zodoende veel ervaring met het werken met kinderen van verschillende leeftijden.

   

  Mariska’s opvang

  Mariska biedt kleinschalige, huiselijke opvang, waarin de kinderen zich thuis voelen. Ze vindt het belangrijk dat de kinderen het gezellig vinden en lekker en onbezorgd kunnen spelen. Hierdoor is er veel aandacht voor het individuele kind en kan Mariska het vaste en vertrouwde gezicht zijn voor de gezinnen. Er wordt in haar opvang veel gespeeld en de kinderen mochten echt kind zijn. Ze kunnen zich vertrouwd en veilig voelen in Mariska’s opvang.
  Elke dag gelden dezelfde eet-, drink- en slaaptijden en daar tussendoor onderneemt Mariska verschillende activiteiten. Voor baby’s geldt dat hun eigen schema van thuis zoveel mogelijk wordt gevolgd.
  Mariska heeft verschillende categorieën speelgoed.
  Voorbeelden zijn speelgoed dat goed is voor de motoriek, kennis, constructievaardigheden en samenspel. Ook is er speelgoed passend bij de leeftijden: voor baby’s, dreumesen of peuters.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Mariska is een zorgzame en rustige gastouder die heel goed oog heeft voor ieder kind. Ze ziet precies wat ieder kind nodig heeft, wanneer het moe is, of juist uitgedaagd moet worden. En ze speelt hierop in. Mariska is ook altijd bezig met de kinderen iets te leren, maar altijd spelenderwijs. Ze is heel kindgericht en je vindt haar dan ook nagenoeg altijd zittend op de grond, tussen de kinderen en met de kinderen.
  De samenwerking met Mariska gaat heel goed. Mariska neemt contact op als er iets overlegd moet worden met ons, of met de ouders, afhankelijk van de vraag.


  Business Hour

  dinsdag, woensdag, donderdag

 • Marloes

  Marloes

  x - Baak van Petten 83 3826 GS Amersfoort van de Poll Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Marloes (1980) woont samen met haar man en vier kinderen, Lenny (2004), Hizkia (2007), Anna-Lois (2008) en Juda (2010) in Amersfoort Vathorst. Het gezin woont in een leuke eengezinswoning en heeft een fijne tuin.
  Marloes en haar gezin zijn christen, maar dit uit zich niet per se in de opvang.

   

  Werkervaring

  Marloes heeft een grote passie voor kinderen. Naast haar opleiding sociaal pedagogisch werk (SPW) heeft zij ook de opleiding logopedie afgerond. Daarom zijn communicatieve vaardigheden en spraak-, taalontwikkeling voor haar vanzelfsprekend verweven met de dagelijkse activiteiten tijdens de opvang. Marloes geniet ervan om samen met de kinderen te spelen, te ontdekken en hun ontwikkeling te volgen. Ze is jarenlang zelf bij haar eigen kinderen gebleven, onder andere gedurende de periode dat het gezin in Afrika woonde, maar sinds haar eigen kinderen groter en zelfstandiger zijn en ze terug zijn in Nederland, heeft Marloes besloten om gastouder te worden.

   

  Marloes’ opvang

  Binnen haar gastouderopvang vindt Marloes het belangrijk dat elk kind zich veilig voelt en zichzelf kan zijn. De kleinschaligheid van de opvang biedt deze ruimte aan kinderen. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat ieder kind in staat is zich verder te ontwikkelen op persoonlijk, emotioneel, sociaal, motorisch en cognitief vlak. Het aanbieden van diverse activiteiten draagt hier aan bij. Ook in het contact met andere kinderen leert Marloes hen samen te werken, op hun beurt te wachten en naar elkaar omzien.
  Marloes baseert haar opvang op een aantal pijlers:
  * Persoonlijke unieke kijk op ieder kind
  * Regelmaat en vaste routines
  * Huiselijke veilige omgeving
  * Omgeving die uitdaagt tot ontwikkeling

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Marloes is een hele bewuste gastouder. Er wordt gezond gegeten en de kinderen mogen veel ontdekken, hoe kun je een hut bouwen en wat kan je allemaal met een ….?
  Marloes houdt ook van lekker gek doen. Bij Marloes krijg je direct het gevoel dat zij haar deuren open heeft gezet voor kinderen. Haar opvang is een plaats waar kinderen zich thuis voelen en zichzelf mogen zijn. Wij ervaren haar als een hele warme, professionele gastouder, die goed weet waar ze mee bezig is en elke dag geniet van de kinderen.

   


  Business Hour

  maandag, dinsdag, vrijdag

 • Melissa

  Melissa

  06-29457733 - Kootwijkerzand 5 3823 ZB Amersfoort Dasselaar Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider:  Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Melissa (1986) woont samen met haar man en twee kinderen, Jade (2012) en Sem (2014) in de Amersfoort Noord in de wijk Kattenbroek. Het gezin woont in een leuke eengezinswoning aan een hofje, vlakbij winkelcentrum Emiclaer en op loopafstand van het Schothorster park.

   

  Werkervaring

  Nadat Melissa jarenlang in de financiële administratie had gewerkt, besloot ze haar hart te volgen. Dat was, het werken met kinderen. Iets wat ze eigenlijk, naast haar baan, altijd al heerlijk vond, vooral als bij haar eigen kinderen vriendjes en vriendinnetjes over de vloer kwamen.
  In 2015 startte zij daarom als gastouder.

   

  Melissa’s opvang

  Melissa houdt ervan om creatief bezig te zijn met de kinderen. Er wordt dus regelmatig geknutseld, maar Melissa leest ook graag voor. En voor het eten wordt er meestal een liedje gezongen of muziek gemaakt met de instrumenten. Maar ze is ook vaak met de kinderen buiten te vinden. In haar afgesloten tuin staan een wipwap, glijbaan en zandbak. En ze gaat met de kinderen naar het park. Soms wordt er dan zelfs een picknick gehouden.
  De opvang bij Melissa vindt echt plaats in haar eigen gezin. De gastkinderen draaien hierin mee. Er wordt dus ook wel eens een boodschapje gedaan of ze lopen gezamenlijk naar school om de kinderen van Melissa op te halen.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Melissa is een vrolijke, lieve, consequente gastouder die echt opvang biedt in haar eigen huiselijke situatie. Het is er altijd gezellig in huis en Melissa onderneemt leuke en gevarieerde activiteiten met de kinderen. Wij ervaren de samenwerking met Melissa als heel stabiel, vaak komt er na een ouder broertje of zusje een jonger broertje of zusje in haar opvang, wat de groep van kinderen ook heel constant houdt. Op die manier is het net echt een groot gezin.


  Business Hour

  maandag, woensdag, donderdag

 • Melissa

  Melissa

  x - Straat van Gibraltar 184 3825 XW Amersfoort Uffen Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Melissa (1987) is getrouwd met Herman en samen hebben zij drie dochters, Amber (2005) en Sophie en Anna (2012). In 2011 is het gezin van Friesland naar Amersfoort verhuisd waar zij in een lichte eengezinswoning wonen in het hart van de wijk Vathorst (de Bron).

   

  Werkervaring

  Tijdens en haar haar opleiding SPW werkte Melissa in de gehandicaptenzorg, op een peuterspeelzaal en bij de tussenschoolse opvang. Tijdens een korte periode op kantoor bleek dat Melissa’s hart toch echt ligt bij het werken in de zorg. Toen haar tweeling geboren werd, uitte zich dat vooral in haar liefde voor de verzorging en begeleiding van kinderen. Om die reden is Melissa dan ook gastouder geworden.

   

  Melissa’s opvang

  Melissa heeft ruim voldoende speelgoed. Uit de speelgoedkast mogen de kinderen zelf speelgoed pakken, maar zij biedt ook specifiek speelgoed aan en als ze willen knutselen, dan pakt Melissa de knutselspullen voor ze.
  Iedere dag wordt er gezamenlijk aan tafel gegeten en gedronken. Verder gaat ze graat met de kinderen op pad. Dat kan met de duowagen die Melissa heeft, of met de bakfiets. Zo gaat ze regelmatig naar de kinderboerderij. Indien gewenst kunnen de kleintjes (maat 86-104) ook gedragen worden door Melissa in een ergonomische drager.
  Veiligheid in het verkeer is bij Melissa een belangrijk onderwerp, omdat ze veel met de kinderen op stap gaat. Ze leert de kinderen dan ook goed om aan het einde van een stoep en voor een bocht, te wachten. En bij het oversteken leert ze hen om de kinderwagen of haar hand vast te houden.
  Ze zijn graag buiten. Er wordt veel in de tuin gespeeld, waar een zandtafel, stoepkrijt, een glijbaan, stepjes en loopfietsjes zijn.
  Ook gaan ze vaak even kijken bij de paardjes, een boodschapje doen, naar de bibliotheek of op donderdagochtend naar de markt in Emiclaer.

   

  Dagindeling

  De globale dagindeling is als volgt: (afhankelijk van de leeftijd van de kindjes die aanwezig zijn)
  7.30-8.15 de kinderen worden gebracht (hier kan in overleg altijd vanaf geweken worden)
  8.15-8.45 kinderen naar school brengen (lopend of met de bakfiets)
  8.45-10.00 vrij spelen of een activiteit (bijv. knutselen, voorlezen, zingen)
  10.00 fruit eten en wat drinken
  10.15-11.30 vaak even naar buiten, boodschapje doen, naar de speeltuin of de kinderboerderij. Bij vies weer of als er iemand slaapt, wordt er binnen gespeeld
  11.30-12.00 lunch (eerst een boterham, daarna eventueel een cracker of beschuit)
  12.00 de kinderen die ’s middags slapen gaan naar bed. De andere kinderen mogen spelen of er wordt een gezamenlijke activiteit gedaan.
  13.45-14.15 kinderen uit bed en naar school om de kinderen op te halen.
  14.15 wat drinken en een koekje of fruit
  14.30-17.00 vrij spelen. Dit kan binnen of in de tuin zijn. Ook wordt er dan nog geknutseld, of voorgelezen, afhankelijk van de behoefte van de kinderen.
  Rond 17.15/17.30-18.00 begint Melissa met koken en mogen de kinderen nog even televisie kijken.
  18.00 warm eten. Kinderen mogen in overleg mee eten.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Melissa is een lieve, enthousiaste, creatieve en actieve gastouder. Ze is ook erg flexibel en denkt graag met ouders mee. Ze is ondernemend en gaat veel met de kinderen op pad.
  De samenwerking met Kroostopvang is heel prettig. En met de ouders wordt ook goed gecommuniceerd. Melissa houdt zowel een mondelinge overdracht, als ook een schriftelijke in de vorm van het kroostdagboekje.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

 • Miranda

  Miranda

  x - Wouter van Dijklaan 18 3829 BK Hooglanderveen Amersfoort Tijmense Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Miranda (1973) woont samen met haar man en hun drie kinderen (2002, 2004 en 2011) in een gezellige wijk in Hooglanderveen, middenin de wijk Amersfoort Vathorst.
  Het gezin woont in een leuke eengezinswoning met een ruime woonkamer en een fijne tuin, met volop speelgelegenheid voor de kinderen.

   

  Werkervaring

  Miranda heeft meer dan 15 gewerkt in de kinderopvang. Zowel op kinderdagverblijven als op peuterspeelzalen. Toen de mogelijkheid zich voordeed om voor zichzelf te beginnen als gastouder, heeft zij die met beide handen aangegrepen. In haar eigen opvang kan ze nog beter haar eigen visie kwijt en heeft zij veel meer gelegenheid om ieder kind echt de individuele aandacht te geven, waarvan zij vindt dat kinderen die nodig hebben.

   

  Miranda’s opvang

  Miranda’s uitgangspunt in haar opvang is dat kinderen zichzelf kunnen zijn en fijn kunnen spelen. Ze is zelf erg creatief en vindt het dan ook leuk om ook met de kinderen creatief bezig te zijn, door middel van knutselen, verven of kleien. Dit wordt dan ook altijd aangeboden aan de kinderen, maar wil een kind niet, of speelt het liever met iets anders, dan mag dat ook. Miranda ‘rommelt’ ook graag met de kinderen in de tuin, of speelt een spelletje met ze.
  Ze werkt met thema’s. Dat kunnen thema’s zijn die passen bij het seizoen (herfst, zomer), maar ook thema’s die op dat moment in het leven van een of meerdere van de kinderen spelen, bijvoorbeeld de geboorte van een broertje of zusje. Miranda stemt de boekjes, het speelgoed en de activiteiten af op het thema. Zo kan het zijn dat ze bij het thema ‘eten’ met de kinderen naar de groenteboer gaat om te kijken wat hij allemaal voor eten verkoopt.
  Er wordt veel muziek geluisterd, gemaakt en gezonden. En Miranda leest graag en veel voor.
  Miranda kijkt goed naar de behoeften van ieder kind en speelt daar op in. In basis biedt ze hen vooral een stabiele, rustige en veilige omgeving.

  Samenwerking met Kroostopvang

  Miranda is een liefdevolle, zorgzame, creatieve en altijd enthousiaste vrouw. Ze is gek op haar werk en het omgaan met kinderen en straalt dat ook uit. Ook wij merken dat enthousiasme van haar altijd. Miranda stelt zich flexibel op ten aanzien van ouders en denkt met hen mee en past haar aanpak van de kinderen aan aan hoe zij het thuis gewend zijn. Dit alles binnen de kaders van haar eigen opvang.

   

   


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Naomi

  Naomi

  x - Bruggensingel Noord 146 3823 BE Amersfoort Vaerewijck Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Naomi (1986) is getrouwd met Marvin en samen hebben zij twee dochters, Nova (2012) en Bella Rosa (2016). De hond Bully maakt het gezin compleet. Het gezin woont in Amersfoort Kattenbroek in een lichte eengezinswoning met een grote tuin.

  Werkervaring

  Een jaar nadat Nova was geboren, besloot Naomi het roer om te gooien. Nova werd zelf opgevangen door een gastouder, waardoor Naomi goed kon zien hoe gastouderopvang in zijn werk gaat. Omdat Naomi zelf ook enorm genoot van de ontwikkeling die haar dochter doormaakte en dat ook bij andere kinderen wilde volgen en hen daarin wilde begeleiden, liet zij zich omscholen en startte zij haar eigen gastouderopvang. Aanvullend heeft zij nog de opleiding Kansen in Kinderen (Kiki) gevolgd.

   

  Naomi’s opvang

  Met haar opvang wil Naomi de kinderen een gezellig en fijn thuis bieden. Naomi houdt ervan kinderen ook dingen te leren, maar benadrukt daarbij dat het geen school is. Wel wordt er gewerkt met maandelijks wisselende thema’s van het programma Kiki. Binnen dat programma staat iedere maand een thema centraal en worden daaromheen wisselende activiteiten gepland, afgestemd op de leeftijden en het niveau van de kinderen.
  Naomi gaat ook veel met de kinderen op pad: wandelen met Bully, of zonder hem naar speeltuintjes in de buurt. Hiervoor gaan ze ook wel eens met de bakfiets en dan gaan ze ook wel naar de bibliotheek, een boodschap doen of naar de markt op Emiclaer.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Naomi is een rustige, ondernemende, educatieve gastouder. Ze gaat veel op pad met de kinderen en stimuleert de kinderen, aan de hand van haar thema programma, in hun ontwikkeling, ieder op hun eigen niveau. Haar opvang is gemoedelijk en gezellig. De gastkinderen voelen bijna als onderdeel van Naomi’s gezin. De samenwerking met haar loopt heel goed, wij kennen haar als sinds zij Nova naar een van onze gastouders bracht en zijn blij dat zij nu een van die gastouders is.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Nazia

  Nazia

  x - Gounodstraat 7 3816 WH Amersfoort Wazir Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Nazia (1982) is moeder van drie zoons: Altaaf (2004), Fuzail (2011) en Armaan (2015). Samen wonen zij in een eengezinswoning met grote tuin in de wijk Randenbroek, dichtbij het centrum van Amersfoort, maar ook zeer goed bereikbaar vanuit Amersfoort Zuid.

   

  Werkervaring

  Na jarenlang heel ander werk te hebben gedaan, besloot Nazia in 2011 haar hart te volgen. Werken met kinderen is wat zij het liefste doet. Je kunt haar niet blijer maken dan met een huis vol kinderen. Ze heeft zich daarom laten omscholen, heeft stages gelopen bij gastouders in Amersfoort en heeft zo goed voor zichzelf kunnen besluiten wat zij wel en ook wat zij absoluut niet in haar eigen opvang wil doen. Om zich nog verder te verdiepen in de kinderopvang heeft Nazia de cursus Kansen in Kinderen succesvol afgerond en mag zij zich gecertificeerd Kiki gastouder noemen. Verder blijft Nazia ook zichzelf graag ontwikkelen en heeft zij bij Kroostopvang ook de volgende trainingen gevolgd:
  Werken met de Baby, Muziek ontwikkelt en Ontwikkeling stimuleren bij kinderen.

   

  Nazia’s opvang

  Nazia vindt het belangrijk dat de kinderen zich thuis voelen en ze heeft veel oog voor de ontwikkeling van ieder kind. Om hen daarin te kunnen begeleiden en stimuleren heeft zij de opleiding Kansen in Kinderen (Kiki) gevolgd. In haar opvang verwerkt zij dagelijks het Kiki themaprogramma. Iedere maand staat een ander thema centraal, waar Nazia alles in huis op aanpast. Bij de speel-o-theek haalt ze speelgoed dat past bij het thema en ze verwerkt het in de gebarentaal die zij met de kinderen doet en de liedjes die worden gezongen. Elke dag wordt op een vast tijdstip met het thema gewerkt en ook de allerkleinsten worden daarbij betrokken.
  Nazia geeft de kinderen veel persoonlijke aandacht en ze gaat er dagelijks met de kinderen op uit. Ze heeft een grote bolderkar waar alle kinderen in kunnen in passende stoeltjes/zitjes.
  Nazia is van Hindoestaanse afkomst en ze laat de kinderen daar ook letterlijk iets van proeven. Ze is gek op koken en doet dat dan ook graag met en voor de kinderen. Zo kunnen de kinderen het eten proeven, maar ook de ouders krijgen dan een bakje mee, zodat ook zij het kunnen proeven.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Nazia hebben wij al vanaf het moment dat zij besloot gastouder te worden, begeleid. Het was vanaf dag een duidelijk dat kinderen haar lust en haar leven zijn en dat zij het beste van haar gastouderopvang wilde maken. Nazia is constant bezig zichzelf te ontwikkelen en vindt het belangrijk ook de kinderen nieuwe dingen te leren. Ze werkt heel gestructureerd volgens een vast dagritme, wat het voor de kinderen heel duidelijk en voorspelbaar maakt. Nazia is daarnaast een ontzettend lieve, warme, hartelijke gastouder met wie wij met heel veel plezier samenwerken.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Nelleke

  Nelleke

  x - Operaweg 77 3816 EC Amersfoort Blaak-Looijen Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Nelleke (1986) woont met haar man en hun drie kinderen, Dionne (2009), Corne (2011) en Daan (2015) in een eengezinswoning in de Amersfoortse wijk Schuilenburg, vlakbij het centrum en uitvalswegen naar de A28. Het huis beschikt over een ruime tuin.
  Nelleke en haar gezin zijn christen.

   

  Werkervaring

  Nelleke is al jarenlang gastouder. Eerst in Baarn en sinds 2018 in Amersfoort. Hiervoor heeft ze de vereiste opleiding gedaan en aanvullende cursussen gevolgd.

   

  Nelleke’s opvang

  De gastouderopvang van Nelleke kenmerkt zich door huiselijkheid. De gastkinderen draaien, waar mogelijk, mee met het gezin. Ze gaan mee met het brengen en halen van Nelleke’s eigen kinderen van de school in de buurt. Er worden boodschapjes gedaan, gespeeld in speeltuinen in de omgeving, maar ook bij Nelleke thuis is volop materiaal en ruimte om te spelen. Nelleke baseert haar opvang op haar christelijke normen en waarden. Met het eten wordt er met de kinderen gebeden, maar ook kinderen met een niet-christelijke overtuiging zijn van harte welkom.
  Nelleke wil de kinderen een fijn thuis bieden. In haar opvang geldt een duidelijke structuur, met name de eet- en drinkmomenten zijn elke dag hetzelfde, maar daartussen onderneemt ze afwisselende activiteiten.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Nelleke is een leuke, spontane vrouw. Haar gastouderopvang is echt gezellig en Nelleke is heel geduldig en lief voor de kinderen. Ze geniet duidelijk van hun aanwezigheid. Binnen de structuur van haar opvang kan er veel en zij past de activiteiten van de dag aan op wat er die dag nodig is of waar ze zin in hebben. De samenwerking met Kroostopvang gaat erg goed, Nelleke communiceert regelmatig met ons en is duidelijk in wat zij wel en niet wil.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Nicky

  Nicky

  Kroostopvang.nl - Meerdonk 2 3823 AM Amersfoort van Loen Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Nicky (1986) is getrouwd met Niels en samen hebben ze twee kinderen: Milan (2009) en Davey (2014). Samen wonen ze in een lichte eengezinswoning met tuin in Amersfoort Kattenbroek, dichtbij Park Schothorst en winkelcentrum Emiclaer.

   

  Werkervaring

  Nicky werkte al vanaf haar 16e op een kinderdagverblijf. Daar haalde ze haar diploma Sociaal Pedagogisch Werker. Na het behalen van haar diploma werkte ze 3 jaar in de gehandicaptenzorg en haalde daar nog eens haar diploma tot Verzorgende.
  Toch bleef de kinderopvang trekken en ging ze terug naar het kinderdagverblijf. Na de geboorte van haar oudste zoon bleek dat Nicky’s visie op kinderopvang en de visie van het kinderdagverblijf niet met elkaar strookten. Daarom besloot Nicky in 2011 om gastouder te worden, zodat zij de kinderen kan opvangen op een manier waarvan zij denkt dat die goed is.

   

  Nicky’s opvang

  Bij Nicky’s gastouderopvang staan openheid en respect centraal. Ze leert de kinderen ook om op die manier met elkaar om te gaan. Nicky is ervan overtuigd dat ieder kind zich op zijn eigen manier en tempo ontwikkelt en heeft daarom constant oog voor het welzijn, de ontwikkeling en de ontplooiing van ieder kind. De pijlers waarop zij haar opvang baseert zijn:
  1) Ieder kind heeft zijn eigen karakter.
  2) Ieder kind heeft zijn eigen kijk op het leven
  3) Ieder kind ontwikkelt op zijn eigen manier en tempo.
  4) Ieder kind is UNIEK.

  Door de verschillende activiteiten die er worden aangeboden worden spelenderwijs alle ontwikkelingsgebieden gestimuleerd. Hierbij wordt rekening gehouden met de interesse en leeftijd van het kind. Er is veel tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht, die Nicky bij uitstek belangrijk vindt voor een veilig en geborgen gevoel van ieder kind.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Nicky is een spontane, enthousiaste en professionele gastouder. Ze weet heel goed wat ze wil met haar opvang en doet dat ook. Het belang van de kinderen staat bij haar altijd voorop en de behoeften van ieder kind houdt zij goed in de gaten en daar speelt ze op in.
  Wij ervaren de samenwerking als heel prettig.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

 • Nienke

  Nienke

  x - Nijenrode 147 3813 NV Amersfoort Last-Voorthuijzen Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Nienke (1993) woont samen met haar man, Harm en hun zoontje Finn (2018) in de Amersfoortse wijk Schothorst. Het gezin woont in een leuke eengezinswoning met een ruime tuin.

   

  Werkervaring

  Nienke is al jaren gastouder, het is haar letterlijk met de paplepel ingegeven. Nienke’s moeder was altijd al gastouder en nadat Nienke haar opleiding had afgerond is zij bij haar moeder in haar gastouderopvang gaan werken. Sinds 2017 heeft zij haar eigen gastouderopvang in Schothorst.

   

  Nienke’s opvang

  Nienke werkt kindvolgend, dat houdt in dat er goed gekeken wordt naar de behoeften van ieder kind en daarop wordt ingespeeld. Wel is er binnen Nienke’s gastouderopvang een dagindeling die grotendeels wordt gevolgd.
  Nienke gaat graag met de kinderen naar buiten, in de ruime tuin, of de buurt in. Maar als het weer niet zo goed is, maakt Nienke het binnen ook een echt speelhuis. Ze bouwt dan een parcours van tunnels, kussens en matrassen, waarover de kinderen kunnen lopen, zodat ze toch aan hun beweging komen. Nienke’s huis staat helemaal in het teken van de kinderopvang.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Nienke is een hele leuke, enthousiaste, spontane, frisse, ervaren gastouder. Ze onderneemt ontzettend leuke dingen met de kinderen en niets is haar te gek. Daarnaast houdt ze heel goed oog voor ieder kind en vindt ze het ook leuk en belangrijk om educatieve activiteiten met ze te ondernemen. Nienke is een warme, hartelijke persoon, heel prettig om mee samen te werken.

   

   


  Business Hour

  maandag t/m vrijdag

 • Nienke

  Nienke

  x - Van Oudijckerf 18 3823 CX Amersfoort Stokvis Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Nienke (1981) is getrouwd met Onno en samen hebben zij twee dochters, Sanne (2011) en Lisa (2013). Het gezin wordt compleet gemaakt door Grover, de lieve oude kater. Samen wonen zij op een woonerf in Schothorst, tegen Hoogland aan en vlakbij het ziekenhuis Meander.

   

  Werkervaring

  Voordat Nienke gastouder werd, werkte zij als kandidaat-notaris. Toen zij, door bezuinigingen, haar baan kwijt raakte, besloot ze het roer om te gooien. Nadat haar jongste dochter was geboren genoot zij enorm van het zien opgroeien van haar dochters en het creatief bezig zijn met hun, dat ze de beslissing nam om gastouder te worden. Ze liet zich omscholen en sinds 2012 is zij officieel gastouder. In aanvulling op haar gastouderdiploma heeft Nienke de training Kansen in Kinderen (Kiki) gevolgd en afgerond, waardoor zij nu gecertificeerd is om met dit themaprogramma te werken.

   

  Nienke’s opvang

  Nienke ziet het als haar missie om kinderen in hun spel uit te dagen en te helpen. Zij doet dit vanuit de visie dat ieder kind van zichzelf nieuwsgierig en leergierig is. Nienke gaat op haar gevoel af in haar opvang en sluit aan bij het ontwikkelingsniveau van het kind. Nienke heeft ervaring met het opvoeden van hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen. Hierdoor kan zij al vroeg signaleren dat een kind zich sneller ontwikkelt dan anderen en kan ze daarop inspelen.
  Nienke werkt vanuit de overtuiging dat kinderen van spelen het meeste leren en dat laat ze hen dan ook in hartenlust doen. Ze creeert hiervoor een omgeving waarin veiligheid en geborgenheid voorop staan en waar de kinderen zich veilig voelen, zich goed kunnen ontwikkelen en zou vol zelfvertrouwen en met een positief zelfbeeld de wereld in kan stappen. Nienke past zoveel mogelijk het positief opvoeden toe. Ook vindt ze het belangrijk dat kinderen leren zelfstandig te zijn. Zo leert ze hen zichzelf aan te kleden, zelf een broodje te smeren, maar ook door ze zelf te laten nadenken over een oplossing voor een probleem, zoals ‘Hoe haal ik een voorwerp uit een dichte mand?’. Kinderen worden daarnaast betrokken bij de dagelijkse klusjes in huis, zoals tafel dekken, tafel afruimen en het opruimen van speelgoed.
  Voor kinderen die sneller dan gemiddeld geprikkeld zijn, bijvoorbeeld hoogsensitieve kinderen, heeft ze een hoekje ingericht waar zij zich even kunnen terug trekken als het hen teveel wordt.
  Gedurende een bepaalde periode werkt Nienke met een thema. Hiervoor gebruikt ze de thema’s van Kiki of bedenkt ze zelf een thema. Tijdens het thema wordt er geknutseld en meer themagericht gespeeld. De duur van het thema en de activiteiten hangen af van de interesses van de kinderen. Zo kan er ook van het thema afgeweken worden, omdat een kind graag iets wil leren over een heel ander onderwerp. Door aan te sluiten bij de interesses van de kinderen, leren ze meer.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Nienke is een hele liefdevolle gastouder die heel kindgericht werkt. Ze kijkt goed naar wat ieder kind nodig heeft en biedt hen dat op vaak creatieve wijze. De samenwerking met Nienke verloopt heel prettig. Nienke is duidelijk, weet goed wat ze wil en communiceert heel open.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Sandra

  Sandra

  06-51922859 - Domstraat 22 3864 PP Nijkerkerveen Nijkerk Amersfoort Cornelissen Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Sandra (1969) woont samen met haar vriend en (om de week) zijn kinderen op een boerderijtje in Nijkerkerveen. Het huis is vrijstaand en eromheen ligt een grote tuin en een kleine manege. Sandra heeft een hond, katten, paarden, konijnen en kippen en in de weilanden om het huis heen staan vaak schapen en koeien.
  Sandra is zelf moeder van een volwassen dochter en is inmiddels zelfs al oma van een kleinzoon. Sandra woont dicht bij ‘De terrassen’ en ‘Corlaer’ in Nijkerk, de nieuwbouwwijken van Nijkerkerveen, aan de rand van de Amersfoortse wijk Vathorst vlakbij de doorgaande weg naar Hoevelaken.

   

  Werkervaring

  Sandra is al gastouder sinds 1999. Eerst heeft zij gewerkt bij gezinnen aan huis, later (in Hilversum) als gastouder vanuit haar eigen huis. Sinds 2014 heeft zij haar gastouderopvang op haar boerderijtje in Holkerveen. Op de dagen dat Sandra niet aan het werk is als gastouder, werkt zij als paraveterinair bij een dierenkliniek in Nijkerk. De omgang met dieren speelt een grote rol in de opvang van Sandra.

   

  Sandra’s opvang

  Sandra is heel veel buiten met de kinderen. Samen met hen verzorgt ze de paarden, kippen en poezen. Dagelijks halen ze de eitjes bij de kippen. De eitjes kunnen door de ouders worden gekocht en met dat geld wordt door Sandra weer wat leuks gedaan met de kinderen. Sandra’s opvang draait op een duidelijk dagritme, waarbinnen veel ruimte is voor gekkigheid. Sandra is regelmatig tussen de kinderen te vinden waar ze met ze meespeelt en lekker gek doet met ze.
  Binnen wordt er regelmatig geknutseld en liedjes gezongen. Kinderen mogen ook helpen bij het voorbereiden van het avondeten.
  Sandra kiest bewust voor eerlijke en biologisch producten waar het gaat om voeding.
  En voor de ouders organiseert zij tenminste eenmaal per jaar een gezellig samenzijn, zodat zij op een ontspannen manier elkaar beter kunnen leren kennen.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Sandra is een hele ervaren gastouder en dat blijkt uit alles. Ze weet precies wat ze wil met de opvang, is duidelijk naar de kinderen en het contact met de ouders verloopt heel open en soep. En zo ervaren wij ook het contact met Sandra. Het is altijd een feestje te zien hoe veel zij buiten is met de kinderen en hoe zeer ze de kinderen betrekt bij de omgang met dieren en hen leert op een verantwoorde wijze de dieren te verzorgen.


  Business Hour

  maandag, dinsdag

 • Sanne

  Sanne

  x - Wildenburgstraat 104 3833 HJ Leusden Bakkenes Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Sanne (1985) woont samen met haar zoontje, Boaz (2016) en hun twee poezen, Marie en Nina in een ruime eengezinswoning met fijne tuin in Leusden, vlakbij Leusden Zuid en de Tabakssteeg.

   

  Werkervaring

  Sanne heeft de opleidingen MBO Onderwijsassistent en de PABO gevolgd en volgde cursussen op het gebied van autisme en aan autisme verwante stoornissen en gebarentaal. Toch heeft zij na haar opleidingen hoofdzakelijk in de kinderopvang gewerkt, omdat zij bewust koos voor kleinschaligheid en dus meer aandacht voor ieder kind.

  Dat begon al met het oppassen als bijbaantje. Hiermee deed zij ervaring op met kinderen van 0 t/m 13 jaar. Maar ook werkte zij op een basisschool in de groepen 1 t/m 4 en draaide zij mee met een gezin met vier kinderen.

  Sanne wil continu blijven leren en volgt daarom nog regelmatig trainingen en cursussen.

   

  Sanne’s opvang

  Sanne is veel buiten met de kinderen. Dat kan een picknick in het bos zijn, een wandeling naar de bakker of ‘gewoon’ buiten spelen of een broodje eten in de tuin. Er is een dagindeling waarbij rekening wordt gehouden met de behoefte van ieder kind. Zijn de kinderen moe, dan wordt er geen drukke activiteit gepland, maar zal Sanne juist even een boekje voorlezen, of met de kinderen zitten of liggen op de zitzak en kletsen.

  Als de kinderen ’s ochtends gebracht worden mogen ze heerlijk spelen. In de kast staat speelgoed dat ze zelf mogen pakken. Er is keuze genoeg: puzzels, spelletjes, boeken, auto’s, verkleedkleren, poppen, treinbaan, blokken. Voor de allerkleinsten zijn er rammelaars, duplo, babygym, boxkleed, speelgoedsleutels.

  Halverwege de ochtend wordt er samen fruit gegeten en wat gedronken (water of diksap) aan de grote tafel. Sanne leest dan een verhaaltje voor of er worden liedjes gezongen. Dan is het tijd om naar buiten te gaan. In de tuin kan gespeeld worden met de fietsen, loopauto, speelhuis of de glijbaan, maar ze gaan ook regelmatig naar de speeltuin op het pleintje achter de tuin, of ze gaan met de wandelwagen (duo of vierling) op stap om een boodschap te doen of de eendjes te voeren.
  Sanne beschikt ook over een bakfiets waarmee ze nog wat verder kan.

  Na de lunch wordt er geslapen of geknutseld. Sanne maakt gebruik van verschillende materialen waardoor kinderen leren al hun zintuigen te gebruiken. De kinderen worden gestimuleerd hun fantasie te gebruiken en niets is fout. Sanne is ervan overtuigd dat kinderen, hoe jong ook, al zelf een idee hebben wat ze met bepaald speelgoed willen doen. In de middag, na het tussendoortje kunnen de kinderen weer fijn buiten spelen.

  In overleg is het mogelijk dat kinderen ’s avonds mee eten.

  Samenwerking met Kroostopvang

  Sanne is een geboren gastouder. Ze is gek op kinderen en je kunt je Sanne bijna niet voorstellen zonder kinderen om zich heen. Ze ziet alle kinderen echt en is enorm creatief in het bedenken van gevarieerde en leerzame activiteiten al dan niet voortkomend uit een thema waar ze die maand mee werkt. We vinden het heel fijn om met Sanne samen te werken.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

 • Susanne

  Susanne

  x - Balladelaan 57 3813 CA Amersfoort van Zwol Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Susanne (1988) woont samen met haar man Jeroen en hun zoontje Mats (2015) in een eengezinswoning met ruime tuin in Amersfoort Schothorst. In augustus 2018 verwachten Susanne en Jeroen hun tweede kindje. Bij het gezin wonen ook twee katten.

   

  Werkervaring

  Na afronding van haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werker, is Susanne direct gaan werken in de kinderopvang. Daar kreeg zij al snel het gevoel ‘Dit kan beter!’ en wilde ze gastouder worden. Omdat het appartement waar zij toen woonde niet geschikt was voor gastouderopvang, heeft ze hiermee gewacht tot ze verhuisden naar de eengezinswoning in Schothorst.

   

  Susanne’s opvang

  Het gevoel ‘Dit kan beter!’ dat Susanne had bij haar werk op het kinderdagverblijf had vooral te maken met het feit dat zij vond dat kinderen en hun ouders meer aandacht verdienden, een persoonlijkere samenwerking nodig hadden en kleinere groepen. Ook wilde zij meer ruimte om af te wijken van het dagritme, waardoor de kinderen de wereld veel meer in hun eigen tempo en op hun eigen manier konden gaan ontdekken. Susanne vindt het belangrijk dat kinderen kunnen klimmen en klauteren en daarvoor krijgen ze bij haar de ruimte. Natuurlijk is Susanne er om ze op te vangen als het nodig is, maar zolang het geen direct gevaar oplevert laat ze hen liever hun eigen grenzen ontdekken. Susanne is bewust bezig met voeding en natuurbeleving en omgang met dieren geeft zij de kinderen dagelijks in de opvang mee. Kinderen mogen in de tuin op zoek naar de eetbare vruchten en groentes, of ze vinden een kikker! Ook gaat Susanne er zoveel mogelijk op uit met de bakfiets of met de wandelwagen.
  Kinderen wordt geleerd elkaar netjes aan te spreken en sorry te zeggen als ze iemand pijn doen. Ze leren respectvol met elkaar om te gaan, maar mogen wel hun eigen mening hebben. Susanne doet actief aan het stimuleren van de taalontwikkeling door het dagelijks voorlezen van boekjes en liedjes te zingen.
  Verder wordt er veel gespeeld en ontdekt in de tuin, kunnen de kinderen kastelen bouwen in de zandbak, of trekken ze er op uit om een boodschap te doen bij de supermarkt.
  Indien gewenst kunnen de kinderen ’s avonds mee-eten.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Susanne is open en eerlijk in haar communicatie. Ze is een van nature rustig persoon, maar is zeker in voor lekker stoeien met de kinderen. Ze heeft veel geduld, is consequent en kindvolgend. Ze houdt zich bewust bezig met gezonde voeding en geeft dat de kinderen ook mee.
  Wij zijn heel blij dat Susanne een van onze gastouders is en werken met veel plezier met haar samen.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

 • Suzanne

  Suzanne

  x - Kooistra Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Suzanne (1973) is getrouwd met Maurice en samen hebben zij vier kinderen: Paula (1997), Anouk (1999), Thomas (2003) en Lieke (2006). Samen wonen zij in een fijne eengezinswoning met ruime woonkamer en tuin in Amersfoort Vathorst.
  Suzanne en haar gezin zijn christen.

   

  Werkervaring

  Suzanne is al gastouder sinds haar oudste dochter klein was. Het feit dat zij haar naar een kinderdagverblijf moest werken, als Suzanne buiten de deur ging werken stond haar zo tegen, dat ze besloot zelf gastouder te worden. Na al die jaren doet ze dat nog steeds met heel veel plezier.

   

  Suzanne’s opvang

  De gastouderopvang van Suzanne is echte huiselijke opvang in het gezin. Ook zal zijn de kinderen van Suzanne inmiddels al flink wat groter, toch draait Suzanne met de gastkinderen als het ware een groot gezin. Door de kleinschaligheid van de opvang kan Suzanne ieder kind de aandacht geven die het verdient. Ze trekt er veel met hen op uit. Naar de kinderboerderij of speeltuintjes in de buurt, of een kopje koffie drinken bij de HEMA op Emiclaer. Dit doet ze met de bakfiets waarbij ze onderweg alles benoemt wat zij en de kinderen zien en met hen liedjes zingt.
  Suzanne baseert haar opvang op haar christelijke waarden en normen. Ook wordt er gebeden voor het eten. Gastkinderen worden hier echter nooit toe verplicht. Wel leren zij om op dat moment even stil te zijn.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Een dag in de opvang bij Suzanne kenmerkt zich door gezelligheid, kleinschaligheid en een knus gevoel. Suzanne is een hele rustige, liefdevolle gastouder die er gewoon een gezellige dag van wil maken met de kinderen en er lekker met ze op uit gaat alsof het haar eigen kinderen zijn.
  Wij ervaren de samenwerking met Suzanne als heel prettig.


  Business Hour

  maandag ,dinsdag ,donderdag

 • Yaelle

  Yaelle

  x - Katwoudestraat 17 3826 AR Amersfoort Steegman Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Yaelle (1990) is een jonge, spontane, flexibele vrouw.
  Ze moeder van een zoon (2014) en dochter (2016). Met haar kinderen en haar vriend woont zij in de Laak in Amersfoort Vathorst. Ze heeft de beschikking over een kindvriendelijke tuin met volop fietsjes, een speelhuisje en een zandbak. Haar tuin grenst aan een afgesloten parkeerterrein voor bewoners.

   

  Werkervaring

  Yaelle heeft de opleiding tot grafisch ontwerper gevolgd, maar wist al van jongs af aan dat ze met kinderen wilde gaan werken. Ze besloot dan ook om zich te laten omscholen en als gastouder aan het werk te gaan. Eerst bij gezinnen aan huis als nanny, later, toen ze zelf kinderen kreeg, startte zij haar gastouderopvang in haar eigen huis.
  Toch uit haar creativiteit zich nog dagelijks. Zowel in haar eigen huis als in de activiteiten met de kinderen.

   

  Yaelle’s opvang

  De gastouderopvang van Yaelle kenmerkt zich door flexibiliteit en Yaelle’s enthousiasme om met de kinderen vanalles te ondernemen. Bijna dagelijks gaan ze op stap, naar de kinderboerderij, speeltuintjes in de buurt of zelfs naar de dierentuin. Niets is Yaelle te gek.
  Daarnaast is ze bijzonder flexibel. Ben je wat later terug van je werk? Dan kan je kindje bij Yaelle gewoon mee-eten. En ook als je vroeg moet beginnen, dan kan je kind al bij Yaelle terecht. In overleg is het zelfs mogelijk om je kind in het weekend door Yaelle te laten opvangen.
  Zoals gezegd is Yaelle grafisch ontwerper en dus vindt zij creativiteit ook belangrijk in de opvang. Kinderen mogen naar hartenlust kleuren en knutselen.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  De samenwerking met Yaelle verloopt erg prettig. We hebben regelmatig contact over de opvang welk kinderen er op welke dagen zijn. Vanwege de flexibiliteit van haar opvang wisselt dit wel eens. Het contact gaat vooral via telefoon en whatsapp. Op die manier houdt zij ook bij voorkeur contact met ouders.


  Business Hour

  maandag t/m vrijdag

 • Thalea

  Thalea

  x - Frans Halslaan 27 3741 PC Baarn Burgers Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Thalea (1991) is getrouwd met Matthijs en moeder van dochter Yanoah (2014) en zoon Euan (2017). Hondje Spikey maakt het gezin compleet. Samen wonen zij in een mooie eengezinswoning met fijne tuin in Baarn.

  Spikey is een lief hondje dat gek is op aandacht. Hij wordt graag geaaid en is lief voor kinderen, maar hij zal nooit alleen worden gelaten met de kinderen.

  Werkervaring

  Thalea is gediplomeerd Sociaal Pedagogisch Werker en heeft jarenlang gewerkt in de opvangsector. Eerst als pedagogisch begeleider in de zorg voor kinderen met een beperking, maar ook in de kinderopvang en bij gezinnen thuis als opvoedondersteuner. Omdat Thalea zich verder wilde verdiepen op pedagogisch vlak heeft zij ook de HBO opleiding Ecologische Pedagogiek gevolgd.

  Deze kennis past zij sinds enige tijd toe in haar gastouderopvang, waar zij haar passie voor het werken met kinderen, samen met hen de wereld ontdekken, spelen en leren kan combineren.

  Thalea’s opvang

  Uitgangspunt voor Thalea is dat ouders en kinderen zich op hun gemak moeten voelen bij haar en haar opvang, zodat er een band opgebouwd kan worden. Daarom vindt er ook goed overleg plaats met de ouders, zodat zij kunnen aangeven waar zij voor staan en wat zij belangrijk vinden in de opvoeding van hun kind. Thalea zal dit zoveel mogelijk proberen mee te nemen tijdens de opvang.

  Verder vindt Thalea het belangrijk dat kinderen de aandacht krijgen die zij nodig hebben. In haar opvang worden de kinderen echt gezien en waar nodig geholpen in hun ontwikkeling. Thalea wil ieder kind individueel leren kennen, zodat ze kan inspelen op zijn/haar behoeften. Ze wil hiermee ieder kind de liefde, het vertrouwen en de veiligheid bieden, waarmee zij kunnen groeien en zelf kunnen ontdekken en ontwikkelen.

  Buiten leven is een van de belangrijkste pijlers in Thalea’s opvang. Thalea is heel veel buiten met de kinderen. Ze gaat naar de bossen, speelt in de tuin, gaat uit wandelen en onderhoudt met hen de moestuin. Het voelen van de blaadjes, zien schudden van de bomen, de blaadjes die vallen in de herfst, dieren die door weides lopen, in de lucht vliegen of in het water zwemmen, maar ook het zaaien van groenten, verzorgen en vervolgens oogsten, de verzorging van de dieren en het ontdekken van alle insecten is iets wat Thalea heel graag met de kinderen doet en hen leert.

  Thalea biedt de kinderen in haar opvang de mogelijkheid om zelf te ontdekken vanuit hun natuurlijke nieuwsgierigheid. Kinderen mogen bij haar echt kind zijn en daar hoort vies worden bij.

  Samenwerking met Kroostopvang

  Thalea is een zeer professionele gastouder, die heel goed weet wat zij met haar opvang wil en dit ook uitvoert. Ze is met recht een echte ‘buiten-gastouder’, want weer of geen weer, Thalea gaat met de kinderen naar buiten om hen alles te laten ervaren wat de natuur te bieden heeft. Door haar pedagogische achtergrond kan Thalea bovendien heel goed zien wat een kind nodig heeft en hier haar opvang en activiteitenaanbod op afstemmen. Wij zijn heel blij met Thalea als gastouder en werken met heel veel plezier met haar samen.


  Business Hour

  Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

 • Wendy

  Wendy

  x - Straat van Corsica 195 3825 VB Amersfoort Zuidwind Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Wendy (1986) woont met haar man, Remco en hun dochter Sofie (2014) en zoontje Lucas (2017) in een lichte eengezinswoning met leuke tuin in Amersfoort Vathorst. Het gezin heeft ook een poes.

   

  Werkervaring

  Wendy heeft Sociaal Pedagogisch Werk gestudeerd en daarmee jarenlang in de kinderopvang gewerkt op diverse kinderdagverblijven. Werken met kinderen is haar grote passie en daarom besloot zij na een aantal jaren haar eigen gastouderopvang te starten.

   

  Wendy’s opvang

  Gezelligheid is het sleutelwoord voor Wendy’s opvang. De gastkinderen en haar eigen kinderen zijn echt vriendjes van elkaar en spelen graag samen. Wendy is zelf gek op knutselen en dat staat dan ook bijna iedere dag op het programma. Ook gaan ze veel naar buiten, spelen in de tuin, of in speeltuintjes in de buurt. Maar ze gaat ook naar de nabijgelegen kinderboerderij, of gewoon een wandelingetje maken. Bij mooi weer wordt er een picknick gehouden in de tuin.
  Wendy zorgt er altijd voor dat de kinderen voldoende rust krijgen en plant de activiteiten dan ook altijd om de slaaptijden van de kinderen heen.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Wendy is een lieve, rustige gastouder die met hart en ziel als gastouder werkt. Haar gastouderopvang voelt warm en huiselijk. Ons contact met Wendy is heel goed en de communicatie verloopt soepel.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Wendy

  Wendy

  x - Drontemeer 11 3825 XK Amersfoort van Vuure Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Wendy (1981) is getrouwd met Mark en moeder van dochters Demi (2007) en Naomi (2009). Samen wonen zij in een lichte en ruime woning met flinke tuin in Amersfoort Vathorst.

   

  Werkervaring

  Nadat Wendy haar opleiding HBO management had gedaan, ging zij werken in de financiele dienstverlening. Toch was dat niet waar haar hart lag en dus gooide ze het roer om, liet zich omscholen en werd gastouder. In de gastouderopvang kan Wendy haar natuurlijke zorgzaamheid en liefde voor kinderen helemaal kwijt.

   

  Wendy’s opvang

  Wendy vindt het belangrijk om consequent te zijn in de opvoeding en is dat ook in haar opvang. Er mag veel bij haar, maar er zijn duidelijke grenzen. Ze werkt met een dagritme dat is opgebouwd rond de eet- en drinkmomenten. Eten gebeurt altijd gezamenlijk aan tafel. Ook de allerkleinsten schuiven dan al aan. Het eten is gezond en alleen bij hoge uitzondering krijgen de kinderen een snoepje. Wendy zorgt elke dag voor vers fruit.
  Wendy is gek op knutselen en vindt het belangrijk dat kinderen veel buiten spelen. Daarvoor is voldoende mogelijkheid in de tuin, maar ook in speeltuintjes in de buurt.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Wij ervaren Wendy als een hele goede, professionele, geduldige, fijne gastouder. Ze heeft haar zaakjes altijd goed op orde en werkt ook met de kinderen heel gestructureerd. Daarbij is ze bewust bezig met voeding. Wendy is heel open en prettig in haar communicatie. We worden goed op de hoogte gehouden van het wel en wee in haar opvang en zo is ze ook naar ouders. Ouders krijgen aan het einde van een dag een uitgebreide overdracht en als er iets bijzonders voorvalt gedurende de dag, dan heeft ze hierover direct contact.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Willy

  Willy

  x - Agnietenhove 30 3824 XD Leusden Hertoghs Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Willy (1966) woont samen met haar man, Frank en hun drie kinderen, Pim (1995), Rik (1998), Celine (2008) en hun kat in een leuke eengezinswoning met ruime tuin in Leusden.

   

  Werkervaring

  Naast de diverse banen die Willy heeft gehad, heeft ze altijd opgepast. Toen zij zelf voor de derde keer moeder werd besloot ze helemaal te gaan voor de gastouderopvang. Ze haalde het benodigde diploma en opende de deuren van haar gastouderopvang. Sindsdien heeft ze tientallen kinderen opgevangen en met een aantal van hen heeft zij nog steeds contact!

   

  Willy’s opvang

  Willy’s opvang is echte huiselijke opvang. De drie R’en: rust, reinheid en regelmaat, vormen de basis van haar opvang. Willy stimuleert de kinderen tot zelfstandigheid en leert ze onder andere hun eigen jas aan te trekken, brood te smeren en zelf op te ruimen. Ook leert ze de kinderen beleefd te zijn.
  Ze gaat veel met de kinderen naar buiten en bezoekt dan speeltuintjes in de buurt, doet een boodschap bij de supermarkt of gaat de eendjes voeren. Ook is ze gek op knutselen en doet dat dan ook graag met de kinderen.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Willy is een warme, lieve, hartelijke gastouder met een groot hart voor kinderen. Niet voor niets zijn de kinderen gek op haar knuffels. Kenmerkend voor Willy is de warme band die zij heeft en houdt met haar gastkinderen. De meesten zijn al jaren geleden gestopt met de opvang, maar bij een aantal komt Willy nog altijd op de verjaardagen.
  Wij zijn heel blij met Willy in ons bestand. Ze is een zeer betrouwbare, flexibele, meedenkende en loyale gastouder met wie wij met veel plezier samenwerken.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Marieke

  Marieke

  Lunenburg Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Fleur Lijftogt via fleur@kroostopvang.nl en 06-43283745.

  Het gezin

  Marieke (1978) woont samen met haar man, Ralf en hun twee kinderen, Dieke (2012) en Hidde (2016) in een vrijstaand huis met een ruime opvangruimte in Scherpenzeel. Vlakbij de weilanden en met een grote tuin.

   

  Werkervaring

  Marieke heeft na haar toeristische opleiding eerst letterlijk de wereld verkend. Maar in 2008 maakte zij de overstap naar de kinderopvang. Omdat zij meer contact wilde met de kinderen, stapte zij al gauw over van een functie als medewerkster planning en klantencontacten naar de functie van vestigingsmanager van een nieuw op te starten kinderdagverblijf in Amersfoort. Het vele contact met de ouders en de kinderen, maar tegelijkertijd de vrijheid om het belang van het kind altijd voorop te stellen is haar op haar lijf geschreven.

  Marieke’s opvang

  In Marieke’s opvang krijgen de kinderen gezond eten. Iedere dag vers fruit, verschillende smaken en er wordt gelet op suikers en vet. Marieke biedt bewust de verschillende soorten fruit apart aan. Zo ervaren de kinderen de smaak en structuur van elke soort.

  Ook gaat Marieke uit van Rust, Reinheid en Regelmaat op een plek waar ze ongestoord kunnen spelen. Marieke gunt de kinderen hun eigen ervaring. Fouten maken mag dus! Marieke praat veel met de kinderen, waardoor de kinderen hun woordenschat kunnen vergroten. Ook stemt ze de activiteiten af op het seizoen of de feestdagen. Hoe dat vorm krijgt hangt af van de leeftijd, ontwikkelingsfase en interesse van het kind. Heeft een kind een bijzondere interesse, dan gaat Marieke daar op in.

  Marieke’s opvang is gebaseerd op drie pijlers:

  • Veel buiten: In de afgeschermde achtertuin is veel speelgelegenheid en speelmateriaal, zoals een zandbak, trampoline, speelhuisje, glijbaan, fietsjes en traptrekkers. Daarnaast is er ook veel ruime om zelf te gaan ervaren en ontdekken. Hiermee stimuleert Marieke de motorische ontwikkkeling, het zelfoplossend vermogen en zelfvertrouwen. Bovendien is buiten spelen natuurlijk gewoon gezond! Samen met de kinderen bezoekt Marieke regelmatig de paarden aan de overkant en gaat ze naar een boer in de buurt. Indien gewenst kunnen kinderen buiten slapen in een buitenbedje.
  • Veilige omgeving: Achter de woonkeuken bevindt zich de opvangruimte. Hier speelt, kutselt, verzorgt en eet Marieke met de kinderen. Vanuit de opvangruimte is direct toegang tot de tuin. Ook is er een slaapkamer en badkamer en heeft ieder kind zijn/haar eigen bedje. De kleintjes kunnen zelfs gebruik maken van de hangwieg, voor wat extra geborgenheid.
  • Vrijheid en creativiteit: Kinderen krijgen veel vrijheid in hun spel en de mogelijkheid om hun creativiteit de vrije loop te laten. Huizenhoge torens van duplo en megalange treinbaan, rollenspellen spelen in de speelkeuken, dansen en kleien en nog veel meer. Kinderen worden gestimuleerd hiertoe zelf het initiatief te nemen en dus zelf aan te geven waar zij op dat moment mee willen spelen. En niets doen mag ook.

   

  Samenwerking met Kroostopvang

  Marieke is een hele lieve, zeer ervaren, professionele gastouder. Ze weet heel goed hoe de kinderopvang werkt en door die werkervaring en haar eigen moederschap begrijpt ze ook als geen ander wat kinderen nodig hebben in de opvang. Marieke staat voor echt persoonlijke opvang met veel aandacht voor elk individuele kind. Ze geniet zichtbaar van het contact met de kinderen, zeker als zij haar meenemen in hun wereld en zich gezien voelen.

  Wij ervaren de samenwerking met Marieke als heel erg prettig. Marieke is duidelijk in haar communicatie, maar bovenal een hele goede gastouder.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag

 • Vanessa

  Vanessa

  x - Lient 97 3829 EJ Hooglanderveen Biesheuvel Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Brenda Dijkhuizen via brenda@kroostopvang.nl en 06-16002822.

  Het gezin

  Vanessa (1981) woont samen met haar man Chris en hun zoon Jesse (2011) in een vrijstaande woning met grote tuin in het nieuwbouwgedeelte van Hooglanderveen, te midden van de Amersfoortse wijk Vathorst.

   

  Werkervaring

  Vanessa is gek op het werken met kinderen. Ze heeft de opleidingen ALO en PABO gedaan waarmee zij heeft gewerkt als vakdocent gymnastiek en als groepsleerkracht op een basisschool. En Vanessa gaf lessen ouder & kindgym en peuterdansen. Daarnaast was ze eigenlijk altijd al een soort van gastouder. Buurkinderen kwamen al veel over de vloer. Maar in 2015 besloot zij het roer echt om te gooien en als professioneel gastouder aan de slag te gaan.

   

  Vanessa’s opvang

  Dat Vanessa een sportieve achtergrond heeft zie je dagelijks terug in haar opvang. Het naar school brengen van Jesse gebeurt te voet. De kinderen mogen zelf lopen of gaan mee in de bolderkar. Op de terugweg wordt altijd een omweg gemaakt via speeltuintjes of een bezoekje aan de winkel. Maar ook de rest van de dag zijn de kinderen veel buiten. Vaak bouwt Vanessa een parcours in de tuin, waar de kinderen overheen kunnen lopen, rennen, springen en klimmen. In haar tuin staat ook een trampoline waar de kinderen zich kunnen uitleven en waar Vanessa leuke activiteiten mee bedenkt. En er zijn moestuinen, waar zij, samen met de kinderen de plantjes onderhoudt, oogst en proeft. Want ook gezond eten is in Vanessa’s opvang een belangrijk onderdeel.

  Ze heeft veel soorten speelgoed dat ze afwisselt, zodat er telkens een ander aanbod is voor de kinderen. En ook de kleintjes (baby’s) zijn bij Vanessa op hun plek. De beweegactiviteiten stemt zij af op de leeftijden en ontwikkeling van de kinderen, waardoor iedereen mee kan doen op zijn of haar eigen niveau.

  Binnen wordt er veel geknutseld, muziek gemaakt en gedanst. En met de allerkleinsten geknuffeld en gespeeld.

  Samenwerking met Kroostopvang

  Vanessa is een spontane, enthousiaste, lieve gastouder die de kinderen op alle manieren gezondheid bij brengt, zowel in eten als in bewegen. Dit doet zij op zo’n creatieve manier, dat het telkens afwisselend is en de kinderen het als spel zien. Vanessa is bovendien heel duidelijk. Er zijn duidelijke grenzen, maar kinderen mogen ook veel zelf ontdekken. Wij ervaren het contact met Vanessa als heel open. We zijn heel blij met de samenwerking met Vanessa.


  Business Hour

  maandag, dinsdag, donderdag