Nederlands Engels Polski
Aandacht voor jou en je (gast)kind
• Kwaliteit voor jouw kind

De behoeften van jouw kind als basis

Volgens ons begint goede kinderopvang met de behoeften van jouw kind. Wat heeft hij of zij nodig? Natuurlijk moet hij (of zij) op tijd zijn voedingen krijgen, op tijd verschoond worden en rustig kunnen slapen, als hij daar behoefte aan heeft. Maar je wilt ook dat je kind gestimuleerd wordt in zijn ontwikkeling en dat hij de ruimte krijgt om te spelen. En dat alles in een veilige en schone omgeving.

In goede kinderopvang wordt op al die behoeften ingespeeld. Naar ons idee en blijkend uit talloze onderzoeken over dat onderwerp, gaat dat het beste als je kind zich slechts hoeft te hechten aan één vaste verzorger. Iemand die je kind (bijna) net zo goed kent als jij. Die precies weet wat jouw kind op dat moment nodig heeft. En die dat ook kan bieden.

Een gastouder heeft een kleine groep kinderen die zij opvangt en heeft daardoor als vanzelfsprekend veel tijd en aandacht voor elk individuele kind. Bovendien kent zij jou en jullie gezinssituatie en kan zij daar eventueel rekening mee houden.

 

Hoge eisen en samenwerken voor goede opvang

Alleen al vanwege die stabiliteit en continuïteit die een gastouder als vaste verzorger kan bieden aan jouw kind, vinden wij gastouderopvang kwalitatief sterke kinderopvang.

Maar juist ook vanwege dat wat wij (en jij) van een gastouder verwachten, zijn wij streng in de selectie van onze gastouders (lees hier meer over onze eisen), willen we haar goed leren kennen en begeleiden wij de opvang intensief doordat we regelmatig (vaker dan wettelijk verplicht) bij haar op huisbezoek gaan om te zien hoe de opvang verloopt en om te horen hoe het met de gastouder en de kinderen gaat. Zo willen wij er, samen met haar, voor zorgen dat jouw kind de opvang krijgt die hij verdient en hierover houden wij natuurlijk contact met jou. Want goede opvang is gebaseerd op samenwerking.

 

Wij zijn en blijven persoonlijk (en) betrokken

Als jij jouw (aanstaande) kind bij ons inschrijft neemt de gastouderbegeleider uit jouw woonplaats contact met jou op. Jullie voeren een zogeheten intakegesprek, waarin de gastouderbegeleider uitleg geeft over Kroostopvang, maar waarin jij ook vooral kunt aangeven wat jullie wensen en behoeften zijn ten aanzien van de opvang van jouw kind.

Omdat jouw gastouderbegeleider haar gastouders goed kent, kan zij, met jouw informatie op zoek gaan naar de best passende gastouder. Hierbij streven wij altijd naar dat goede gevoel, die klik, tussen jou en de gastouder.

Persoonlijke betrokkenheid bij jou, jouw kind en jouw opvang is wat je van ons mag verwachten. Met jouw gastouderbegeleider evalueer je de opvang, maar bij haar kun je ook terecht met vragen over de opvang, of als je wilt dat zij met jou meedenkt.  Wil je meer weten over wat wij als gastouderbureau en jouw gastouderbegeleider in het bijzonder voor jou kunnen betekenen? Klik hier.