Kun je wind vangen?

door Nicole de Beer

 

Helaas, de zomer is voorbij, (hopelijk) nog een paar warme dagen en  dan komt de wind de herfst inluiden. Toch levert de wind ook mogelijkheden om tot spel te komen en zo te ontdekken wat wind is en kan.

 

Benodigdheden: plastic zakjes met handvat  | touwtjes om de zakjes aan pols van kind te bevestigen

 

Wat is wind? In gesprek met de kinderen over het begrip wind. Kun je wind zien? Is de wind sterk? Soms waait het hard, soms zacht. En nu? Kijk eens naar buiten?

Tijd om de jassen te pakken en naar buiten te gaan.

 

Kun je wind vangen?

Zullen wij het eens proberen met de handen? Hoe kunnen wij het beter doen? Zullen wij het met een plastic zak proberen? Maak deze met een touwtje om de pols vast, om wegwaaiende zakjes te voorkomen.

Lukt het nu? Waar is de wind nu? Waarom?

CrEaVraG: Na de activiteit zullen een aantal zakjes kapot zijn. Deze kun je weggooien of recyclen. Deel jouw leuke recycle vervolg activiteiten met je collega’s. Ik ben benieuwd.

 

Nicole de Beer is initiatiefnemer van Creative like Kids. Ze is overtuigd van de natuurlijke creativiteit van kinderen. Ze richt zich in eerste instantie op de begeleiders in de directe omgeving van kinderen tot 12 jaar. Zij leggen de basis voor verdere ontwikkeling. Door middel van diverse diensten en producten wil zij haar kennis over creativiteit van kinderen delen.