Sandra in Voorschoten

Het gezin

Sandra (1972) heeft een dochter van 24 jaar die uitwonend is. In haar huis wonen 2 kleine hondjes die erg lief zijn voor de kinderen. Er is ook een poes aanwezig die meestal zelf weggaat wanneer er kinderen zijn. Sandra heeft een ruime eengezinswoning met een grote woonkamer waar heerlijk gespeeld kan worden. Er is een aparte slaapkamer voor de kinderen die ook is ingericht voor de kinderen met vrolijke schilderijen. Sandra heeft een grote tuin waarin lekker gespeeld kan worden.

Werkervaring

Sandra werkt al ruim 15 jaar als gastouder en heeft daardoor ruime ervaring met kinderen. Ook heeft zij veel ervaring met het opvangen van kinderen die te vroeg geboren zijn en kinderen met een spraak- en taalachterstand. Sandra heeft oog voor de ontwikkeling van kinderen, kan inschatten of een kind een ontwikkelachterstand of -voorsprong heeft en heeft hier aandacht voor.

Sandra's opvang

Sandra werkt met een vaste dagindeling waarbij de volgende activiteiten ondernomen worden:  voorlezen, muziek luisteren en maken, liedjes zingen, discodansen, buiten spelen, knutselen, praten over van alles. Er zijn vaste patronen met vaste tijden zoals slapen, eten en drinken en de dag beginnen en afsluiten. Wat kenmerkend is aan Sandra is dat zij goed kijkt naar de kinderen hoe zij zijn, wat de behoeften zijn en wat zij eventueel nog nodig hebben. Belangrijk vindt zij rust, reinheid en regelmaat. Maar misschien nog wel het belangrijkste is dat een kind echt kind mag zijn en spelenderwijs leert.

Samenwerking

Sandra communiceert op verschillende manieren, zij praat voor en na de opvang met de ouders over hoe de dag is verlopen, of er bijzonderheden waren en vooraf wordt gevraagd of er nog bijzonderheden zijn zoals goed/slecht geslapen of kinderen drukke dagen gehad hebben. Sandra houdt het Kroostdagboekje bij voor kinderen tot 1 a 1,5 jaar. Verder communiceert zij via Whatsapp.

Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Justyna Cieszkiewicz via Justyna@kroostopvang.nl en 06-26639005

Sandra in Voorschoten

Locatie

  • Plaats: Voorschoten

Opvangdagen

  • Dinsdag
  • Woensdag
  • Donderdag
  • Vrijdag