Roelien in Nieuw-Vennep

Het gezin

Roelien (1959) is getrouwd met Jan en werkt al meer dan 30 jaar als gastouder. Samen met haar man Jan hebben ze 3 getrouwde kinderen. Ook zijn Roelien en Jan de trotse oma en opa van meerdere kleinkinderen.
Voor de opvang is er een aparte, speciaal voor de kinderen ingerichte ruimte met een verscheidenheid aan speelgoed en kasten vol knutselspullen. Deze ruimte heeft klimaatbeheersing door middel van vloerverwarming en airco. Aangrenzend aan deze ruimte is een slaapkamer voor de kinderen met goede professionele bedjes. Deze slaapkamer is bereikbaar via een schuifdeur.

Werkervaring

Roelien is in het bezit van de vereiste diploma ‘s waaronder kinder EHBO. Verder heeft ze allerlei cursussen gevolgd en doet nog steeds aan bijscholing.

Roelien heeft lange tijd in de zorg gewerkt.

Roelien vangt kinderen op in de leeftijd van 0-4 jaar. Roelien doet haar werk met veel liefde en overtuiging. Ze is professioneel en consequent naar de kinderen. Ze is open en direct in haar communicatie.

Roelien’s opvang

Tijdens de opvang wordt er veel geknutseld, meestal met thema’ s, Vaak komen de kinderen zelf met ideeën. Er wordt regelmatig gezongen, waaronder liedjes met gebaren, zodat de jongste kinderen leren en zien wat er wordt bedoeld. Hier worden ook verschillende muziek instrumenten bij gebruikt.

Roelien doet haar werk met passie, ze vindt het belangrijk dat de kinderen liefde en geborgenheid krijgen.

Ook gaat Roelien vaak op pad met de kinderen. Wandelen, boodschappen doen, eendjes voeren etc. Of gezellig naar het winkelcentrum 'De symfonie' om daar wat te drinken, een ontbijtje eten, of boodschappen doen. Ze heeft een grote professionele kar waar zes kinderen in kunnen.

Achter het huis van Roelien is een groot afgeschermd grasveld. In de zomer kunnen de kinderen dan lekker buitenspelen op een waterglijbaan en een springkussen of allerlei andere waterspelletjes en balspellen. Voor de kinderen is dit dolle pret.

Samenwerking

Roelien heeft nauw contact met de ouders. Ze houdt voor alle kinderen een dagboekje bij.
Roelien staat open voor feedback en houdt van openheid en eerlijkheid in de communicatie.

Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Monique Poirot via Monique@Kroostopvang.nl en 06-19007017

Roelien in Nieuw-Vennep

Locatie

  • Plaats: Nieuw-Vennep

Opvangdagen

  • Maandag
  • Dinsdag
  • Donderdag