Patrica in Nieuw-Vennep

Gezin

Patricia (1981) is getrouwd en heeft samen met haar man Jaap 5 kinderen, Rik (2005), Annabel (2006), Sam (2009), Lisanne (2010) en Bas (2018). Grotendeels van de dag zijn 4 van de eigen kinderen naar school (HVC en De Boog) toe waar zij ook lunchen.  In het gezin is ook een poes aanwezig. Patricia en haar gezin wonen in een ruim, schoon en gezellig huis met grote achtertuin. De woning ligt in het centrum van Nieuw-Vennep in een kindvriendelijke wijk aan het Dr. Van Haeringenplantsoen met speeltoestellen en speelveld. Op de gehele begane grond en de eerste verdieping is vloerverwarming aanwezig. Er is voldoende ruimte om elk kind een eigen slaapplekje te kunnen geven. De slaapkamers zijn ruim en voorzien van veilige bedjes. Aan de woning bevindt zich een extra opvangruimte/speelkamer voor de kinderen. In deze ruimte is een slaapkamer gecreëerd voor de gastkinderen.  

Ervaring

Patricia is afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Werker nivo 4. Vanaf 1999 is zij werkzaam in de zorgsector. Tijdens haar loopbaan heeft ze al meer dan 10 jaar werkervaring opgedaan in de kinderopvang bij diverse kinderdagverblijven. Patricia is leergiering en houdt door middel van bijscholing haar kennis op peil. 

Patricia's opvang

In overleg met ouders stemt zij de zorg voor het kind af en biedt daaromheen diverse activiteiten aan in huiselijke sfeer. Er wordt samen binnen of buiten gespeeld, zowel in de tuin als buitenshuis. Ook worden er elke dag creatieve activiteiten ondernomen. Op loopafstand van de woning is een kinderboerderij en een bosgebied waar fijn gewandeld kan worden. Patricia stimuleert het samen spelen, samen delen en het zelf oplossend vermogen met respect voor de eigenheid van het kind en met voldoende uitdagende materialen.

Patrica voedt op vanuit een positieve benadering. Wat kan wel in plaats van wat kun je nog niet. Ze geeft opstekers en creëert een veilige omgeving waarin de kinderen zichzelf kunnen zijn. Door een duidelijk ritme in de dag ontstaat een vertrouwde situatie waarin iedereen zich veilig voelt en kinderen vertrouwd met elkaar raken.

Patricia wil het steuntje in de rug van uw kind zijn op weg naar zelfstandigheid.

Samenwerking

Patricia is open en eerlijk. Op de breng- en haalmomenten neemt zij de tijd voor een goede overdracht en afstemming met ouders. Tijdens de opvang is zij bereikbaar via telefoon en whats app. Patricia schrijft wekelijks een verslagje in het Kroostdagboekje. Indien nodig wordt er een evaluatiegesprek ingepland. Om de ontwikkeling van het kind tijdens de opvang goed te volgen maakt Patricia gebruik van een kindvolgsysteem. Zij vult hiervoor ieder jaar in overleg met ouders een kindportret voor in.

Patricia is net gestart als gastouder en heeft nog plekjes vrij. Haar opvang is geopend van 06:30-19:00 uur. 

Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Monique Poirot. Email: monique@kroostopvang.nl of bel: 06-19007017

Patrica in Nieuw-Vennep

Locatie

  • Plaats: Nieuw-Vennep

Opvangdagen

  • Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag
  • Donderdag