Diane in Noordwijk

Het gezin

Diane (1976) woont samen met haar man Peter en zonen Sten (2000) en Kas (2003) in een ruime eengezinswoning in Noordwijk. Het is een bijzondere opvanglocatie omdat de benedenverdieping geheel is ingericht voor de kinderopvang. Deze verdieping is verdeeld in een speelruimte, sanitaire ruimte, een slaapkamer, keukentje en een washok. Ook is er een grote afgesloten tuin waar de kinderen heerlijk buiten kunnen spelen. Er zijn loopkarretjes, driewielers en een step aanwezig.

Werkervaring

Vanaf 1997 is Diane al werkzaam in de kinderopvang, van kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang tot peuterschool en nu als gastouder. Het werk in de kinderopvang doet zij nog elke dag met veel liefde en plezier. Zij vindt het geweldig om te zien hoe een jong kind zich ontwikkelt en om daar een liefdevolle bijdrage aan te leveren. Veiligheid, geborgenheid, respect, gezelligheid en een open houding naar ieder kindje (en ouders) staan bij haar dan ook voorop.

Diane is in het bezit van haar diploma Sociaal pedagogisch werk. Daarnaast heeft zij veel cursussen en trainingen gevolgd o.a. Peuterpraat, Tutor, kinder EHBO, taaltoetsen enz.

Diane's opvang

Wat Diane belangrijk vindt als gastouder is veiligheid en geborgenheid van de kinderen. Zowel individueel als in de groep. Het stimuleren van samenspel, (iedereen mag en hoort erbij), het “zelf” willen doen en elkaar helpen is leuk om te zien bij kindjes die steeds iets verder gaan in hun ontwikkeling maar ieder op hun eigen tempo. Niets moet, alles mag. Van proberen kun je leren is dan ook haar motto. Door een open en vrolijke en liefdevolle houding en met een portie geduld van deze gastouder komt dit helemaal goed!

Diane werkt tijdens de opvang met 3 wekelijkse thema’s a la peuterpraat. Deze thema’s sluiten perfect aan bij jouw opgroeiende kindje. Thema’s die aan bod komen buiten de 4 seizoenen Herfst, Winter, Lente en Zomer zullen onder andere zijn: boerderij, dieren, feest, vervoer, Pasen, naar de dokter, eten en drinken, Sinterklaas, Kerst en ik en mijn huis. Hier werken en leren de kinderen spelenderwijs alles over. Er is volop knutselmateriaal aanwezig waar de kinderen werkjes maken waar ze trots op kunnen zijn als papa of mama hen komt ophalen aan het einde van de dag. Natuurlijk wordt er ook veel gezongen en (samen) gelezen.

Samenwerking

De samenwerking met Diane verloopt erg prettig. Diane is enthousiast en direct in haar communicatie. Zij vindt het belangrijk om dingen met ons te delen, wat ons betrokken maakt bij haar opvang.

De communicatie met de ouders tijdens de opvang zal bestaan uit gesprekjes bij breng- en haalmomentjes, whatsapp, het Kroostopvangboekje en een aparte map voor elk kindje (portfolio), waarin per periode van elke 3 maanden iets geschreven staat en gemaakt is door jouw kindje.

Wil je kennismaken met deze gastouder? Neem dan contact op met haar gastouderbegeleider: Justyna Cieszkewicz via Justyna@kroostopvang.nl en 06-26639005

Diane in Noordwijk

Locatie

  • Plaats: Noordwijk
  • Wijk: Binnen

Opvangdagen

  • Dinsdag
  • Donderdag
  • Vrijdag