Gastouder worden

Ben jij gek op kinderen en lijkt het jou geweldig een rol te spelen in de opvang en ontwikkeling van kinderen? Dan is kinderopvang bieden als gastouder wellicht wat voor jou. Bij Kroostopvang geven we oprecht om onze gastouders en de ideale match tussen gastouder en gastkind. Verwacht van ons dat we ons optimaal inzetten om gastkinderen te zoeken die passen bij jouw wensen als gastouder. Daarnaast geven we jou alle begeleiding die je nodig hebt om jouw gastouderopvang tot een succes te maken!

Bij Kroostopvang ben je welkom als gastouder met:


  • Minimaal een diploma Pedagogisch Werker niveau 3 of een diploma op niveau 4 van een andere beroepsopleiding. Heb je een ander diploma waarmee je denkt ook gastouder te kunnen worden, vul dit dan in op het inschrijfformulier.

  • Verklaring Omtrent Gedrag van jezelf, je huisgenoten van 18 jaar en ouder en je structurele bezoekers (Kroostopvang kan je helpen deze aan te vragen)

  • Diploma EHBO aan kinderen (dit diploma kun je met korting halen via Kroostopvang bij Livis)

  • Een registratie in het Landelijk Register Kinderopvang (Kroostopvang kan je hierbij helpen)

  • Een registratie van jou, jouw huisgenoten van 18 jaar en ouder en je structurele bezoekers in het Personenregister (Kroostopvang kan je hierbij helpen)

  • Een ruimte die aan de wettelijke basiseisen voldoet (Kroostopvang kan je helpen jouw huis, flat of appartement geschikt te maken)

Wil jij weten of je in aanmerking komt om gastouder te worden en ben je benieuwd naar de mogelijkheden?