Hoe maak je een blote voetenpad voor kinderen?

Voor kinderen is het goed om regelmatig op blote voeten te lopen. Hierdoor houden ze beter grip en voelen ze letterlijk de grond onder hun voeten beter. Hoe leuk is het dan als ze ook nog eens, onder die voeten telkens iets anders kunnen voelen?

Daarom is een blote voetenpad zo leuk en goed om met de kinderen te doen. En het is gemakkelijk zelf te maken. Wij geven je tips!

 

Kies verschillende materialen

Het belangrijkste voor het maken van een blote voetenpad is dat je materialen van verschillende structuren hebt. En dat kan letterlijk van alles zijn!

Grind, takken, blaadjes, zand en modder liggen misschien erg voor de hand. Maar je kunt ook kiezen voor gekookte spaghetti, ongekookte rijst, warm water, koud water, schuursponsjes, playmais en snippers van kranten.

 

Maak een opbouw in je volgorde

Laat kinderen langzaam wennen aan de veranderende structuur onder hun voeten. Begin daarom met iets zachts, bijvoorbeeld een kleedje of schapenvacht. Bouw het daarna op, van zand, naar gras, naar grind, naar takken. En dan weer afbouwen en aan het einde eventueel een bakje water, waarmee ze hun voeten ook kunnen afspoelen.

 

Zorg dat het ook weer makkelijk op te ruimen is

Als je het groots aan wilt pakken kun je anti-worteldoek gebruiken om het pad uit te zetten. Hierop leg je alle materialen. Wij doen dat ook als wij op een evenement een wat groter blote voetenpad maken. Zie dit filmpje.

Aan het einde kun je gemakkelijk het materiaal, dat je niet meer wilt hergebruiken, in het worteldoek rollen en weg gooien, of je schuift het van het doek in een bak of zak.

Maar als je thuis een wat kleinere variant wilt maken, maak dan gebruik van plastic dozen. Hierin doe je een bodempje van het materiaal waarop je kinderen wilt laten lopen. Ze stappen dan telkens van de ene in de volgende bak. Houd kleine kinderen wel goed vast, want het kan voor hun een hoge stap zijn.

 

Wij wensen je veel plezier met je eigen blote voetenpad!!