Gastouderopvang, meer dan veilige opvang

Gastouders vangen jouw kind op wanneer jij aan het werk bent. Je kunt met een gerust hart jouw kind overlaten aan de zorgen van een gastouder  met de wetenschap dat jouw kind goed verzorgd wordt in een veilige omgeving. Maar onze gastouders doen meer dan alleen opvangen en verzorgen, neem nu onze Nazia in Amersfoort.

Peutergym voor gastkinderen

Nazia is in februari van dit jaar gestart met peutergym voor haar gastkinderen. Hiervoor huurt zij elke dinsdag de gymzaal van de basisschool waar haar eigen zoontje op school zit. Het is een grote gymzaal met ontzettend veel toestellen en materialen. Zodra de peuters op dinsdagochtend de zaal binnen komen,  zijn zij enorm enthousiast en hebben zij er zin in. Ze gaan eerst met elkaar zichzelf warm rennen en daarna worden er oefeningen gedaan. Of een spel waarbij Nazia de toestellen en materialen van de gymzaal gebruikt of ze maakt een parcours voor de peuters.

Bewegen is gezond

Peutergym in de gastouderopvang heeft veel voordelen. Samen bewegen is voor kinderen goed voor hun ontwikkeling, het geeft kinderen zelfvertrouwen en een goede conditie zorgt voor een sterk immuunsysteem, bewegen is immers gezond. Ook helpt het overgewicht bij kinderen voorkomen. Als je bedenkt dat kinderen twee keer toe zoveel beweging nodig hebben als volwassenen dan is peutergym niet alleen ontzettend leuk voor de gastkinderen, het is ook nog eens hartstikke gezond.

Bovendien hebben deze peuters een ontwikkelingsvoorsprong op hun leeftijdsgenootjes wanneer zij naar de basisschool gaan.  Zij zijn vrijer in hun bewegingen, kennen hun eigen lijf al beter en hun coördinatie en reactievermogen is beter dan kinderen die geen peutergym gedaan hebben.

Nazia is gastouder in Amersfoort en vangt al vanaf 2011 via Kroostopvang kinderen. We zijn heel blij met Nazia en hoe zij kinderen opvangt. Meer over Nazia lees je hier.