Even voorstellen: creativiteitsexpert Nicole de Beer

door Nicole de Beer

Even voorstellen

Hallo, mijn naam is Nicole de Beer. Al eerder konden jullie mijn blogs lezen op de site van Kroostopvang, maar vanaf vandaag zal ik met meer regelmaat wat van mij laten horen via dit blog. Al twintig jaar werk ik direct of indirect met kinderen, als pedagogisch medewerker, manager en later vanuit mijn eigen bedrijf als trainer. Twee jaar geleden heb ik het roer omgegooid en ben ik in China gaan wonen en werken. Vanuit mijn eigen bedrijf (in het verleden) heb ik het versterken van creativiteit altijd al hoog in het vaandel gehad, maar in China, het copy-past land bij uitstek, werd mij de noodzaak duidelijker dan ooit.  

 

Wat is creativiteit?

Creativiteit gaat o.a over fantasie, vindingrijkheid, doorzettingsvermogen, fouten mogen maken en daarmee leren omgaan en uiteraard plezier. Heel veel ontdekkingsplezier. Het beschikken over een sterk ontwikkeld creatief vermogen wordt ook steeds belangrijker in onze samenleving. Zekerheden lijken niet altijd vanzelfsprekend meer. Banen, pensioen, relaties en de snelheid waarmee technologische ontwikkelingen elkaar opvolgen, vragen om flexibiliteit en het kunnen oplossen van problemen die je op jouw levenspad tegenkomt.

Nu twee jaar later woon ik weer deels in Nederland. Ik ben een bedrijf begonnen, dat zich richt op het versterken van de creatieve ontwikkeling van kinderen. Ik wil bereiken dat zij kunnen uitgroeien tot creatieve volwassenen. Vanuit Creative like Kids zal ik dan ook mijn blogs schrijven en hopelijk kan ik je inspireren met mijn activiteiten.

Ik vind het best spannend. De gastouderopvang is minder bekend bij mij. Ik hoor dan ook graag waar jullie mee bezig zijn, zodat wij samen de creatieve ontwikkeling van kinderen kunnen versterken.   

Veel plezier!

CReAvraaG: Wat versta jij onder creativiteit?

Mail je antwoord naar Nicole! 

 

Nicole de Beer is initiatiefnemer van Creative like Kids. Ze is overtuigd van de natuurlijke creativiteit van kinderen. Ze richt zich in eerste instantie op de begeleiders in de directe omgeving van kinderen tot 12 jaar. Zij leggen de basis voor verdere ontwikkeling. Door middel van diverse diensten en producten wil zij haar kennis over creativiteit van kinderen delen.