Nederlands Engels Polski
Aandacht voor jou en je (gast)kind
• 5 voordelen van gastouderopvang

5 voordelen van gastouderopvang

21-12-2017

5 voordelen van gastouderopvang

Wij krijgen vaak de vraag, wat zijn nou de grote voordelen van gastouderopvang? Voor ons is dat maar al te duidelijk, maar we zetten het voor jou graag nog even op een rijtje.

 

1. Gastouderopvang is PERSOONLIJK

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen meer cortisol (het stresshormoon) aanmaken als zij worden opgevangen door meerdere personen. Meer stress(hormoon) betekent minder goede ontwikkeling. Binnen de gastouderopvang heeft jouw kind te maken met slechts één vaste verzorger, jullie gastouder. Zij heeft tijd en aandacht voor jouw kind, waardoor hij/zij zich veilig kan hechten.

Benieuwd naar onze gastouders? Klik hier.

 

2. Gastouderopvang is FLEXIBEL

De gastouder kent jullie kind en jullie (werk)situatie goed en kan daarin meebewegen. Sta je een keer in de file, of heb je een vergadering die uitloopt? Geen probleem, dan eet je kind gewoon bij de gastouder mee.

Benieuwd wat een gastouder nog meer voor jullie kan betekenen? Klik hier.

 

3. Gastouderopvang is vaak GOEDKOPER dan een kinderdagverblijf

Binnen gastouderopvang maak je afspraken over de benodigde opvangtijden. Je betaalt dan ook alleen voor de opvang die je nodig hebt, niet voor onnodige openingstijden.

Benieuwd wat de kosten van opvang voor jouw kind(eren) zouden zijn bij Kroostopvang? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

4. Gastouderopvang is KLEINSCHALIG

Bij een gastouder thuis worden maximaal 5 kinderen van 0-4 jaar opgevangen en maximaal 6 kinderen na schooltijd. Hiervan zijn er maximaal 2 baby’s.

Wil je meer weten over de voordelen van kleinschalige kinderopvang voor jouw kind? Klik hier. 

 

5. Gastouderopvang is PROFESSIONEEL

Gastouders moeten voldoen aan wettelijke eisen en Kroostopvang stelt nog hogere eisen aan haar gastouders. Bovendien worden onze gastouders begeleid door ons, waardoor we die professionaliteit in de opvang continu controleren.

Meer weten over de eisen die aan gastouders worden gesteld? Lees dit artikel.